MALDÍV-SZIGETEK.info

Villa Park Sun Island – utasvélemények

VILLA PARK SUN ISLAND INFORMÁCIÓK

MALDÍV-SZIGETEK SUN ISLAND RESORT UTASVÉLEMÉNYEK

Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy érdeklődőink utasaink
értesüljenek a legújabb tapasztalatokról.

Utazás időpontja: 2024.április

VILLA PARK SUN ISLAND   (Beach villa) parti bungaló sorban, all inclusive ellátással, belső repülő+ hajó transzferrel 2 főre.

Az utazás nagyon jól sikerült, élveztük az egész utat. Kiérkezésünkkor könnyen megtaláltuk Maléban a továbbutazáshoz a pultot és teljeskörű információt kaptunk. A csomagok is sikeresen megérkeztek azzal a repülővel és hajóval, amivel mi is utaztunk.

A sziget nagyszerű volt és tényleg olyan, amilyennek le volt írva és ahogyan elképzeltük a képekről. A szállás tiszta volt és a személyzet minden kérésünkre rögtön reagált. Az ellátás szerintem minden igényt kielégített, bárki megtalálhatja a kedvére való ételeket. A programok is nagyon látványosak voltak. Megnéztük a cápa és rája etetéseket, valamint egy olasz étterembe volt lehetőségünk kipróbálni a finomságokat és elvittek minket horgászni is a nyílt tengerre.

Ami az időjárást illeti, volt részünk nagyobb esőzésekben, de szerencsére ezek éjszaka voltak. Utána a páratartalom 80% fölé ment. Egyébként végig nagyon jó idő volt.

Összességében mi nagyon jól éreztük magunkat, így képzeltük el az utazást.

Végül köszönetet szeretnék mondani Mónikának és Önnek a kiváló szervezésért.

Utazás időpontja: 2024.február

Villa Park Sun Island 3,5*  delux iker parti villa, teljes ellátással, oda-vissza belső repülő+hajós transzferrel.

Az alábbiakban megírom az utazás utáni gondolatainkat, remélem hasznos lehet Önöknek. Mindent köszönünk! Fantasztikus volt!

Eddigi utazásaink legszebb helyszínén, a Maldív szigeteki Villa Park Sun Islandon voltunk, ahol csodás 7 napot töltöttünk.

Fantasztikus élmény volt télből a nyárba érkezni.

Minden szolgáltatásnál tapasztaltuk, hogy udvarias, segítő, minden kérést teljesítő a személyzet. Az étkezés nemzetközi, bőséges választékú, ebédnél zene van.

Esténként a bárban programok: divatbemutató, élőzene, tánc.

Sportolási lehetőségeket is mindenki találhat kedvére valót.

A sziget mesés, olyan, mint a képeken, rengeteg fotózási lehetőséggel.

Kisgyermekes családoknak ideális, mert 2 db. külön kismedencében is játszhatnak.

Köszönjük szépen az utazási iroda segítségét a választásban, a mindenre kiterjedő figyelmességüket, az alapos munkájukat. Legközelebb is Önökkel utazunk!

Utazás időpontja: 2023.december

Villa Park Sun Island utazás, parti villa saját medencével all inclusive ellátással.

Minden remekül ment! Dubajban a 3h pont elegendő arra, hogy az ember kicsit kipihentesse a lábait:) érkezés után alig kellett várnunk, és mar indultunk is a belső járattal a Maamigilibe.

Végül is nagyon jó döntésnek bizonyult a választott szállás! Meglepően bővült az all inclusive választék, ez nagyon pozitív volt! Az ételek és a kiszolgálás csodálatos volt, az ott dolgozók továbbra is nagyon kedvesek.

Az idő csak az utolsó két napon volt “rossz” ami ugye relatív, mert az eső is meleg és rengeteg programlehetőség van. Örömmel láttam, hogy több elő korall van a house reef-nél!

Hazafele a hajnali indulás (3:00) nem igazán barátságos de sorsszerűen jól jött ki mert Malé-ban csak a bejutás a reptérre 2h volt (nagyon sokan voltak). A váró 43 dollár/ fő és életmentő tud lenni:)

A flydubai gép “kicsit fapadosabb” és valamivel lassabb is mint a többi járat.

Összegezve csodálatos volt és már most tervezzük a jövő évi utazást terveink szerint ugyan ide:)

Köszönöm, hogy ilyen profi módon szervezték az utazásunkat!

Utazás időpontja: 2022.június

Sun Island delux parti villa 3,5* teljes ellátással, oda vissza belső repülő+ hajós transzferrel.

Az utazás hosszú volt, azonban megérte végig várni. Nagyon szép hely volt.

Az időjárás nagyon rendben volt, összesen 3×15 percet esett az eső. Az óceán jó volt, kellemes hőmérsékletű, azonban a hullámok nagyok voltak, így nagyobb korall darabokat is partra vetett a víz. Azonban a sportközpont előtti partszakasznál nem voltak akkora hullámok, a víz kristálytiszta volt.

A szállás a 108-as szobában volt. Ezen a részen felújított szobák vannak, új ágyak, és a bútorok nagy része is új. A fürdőszoba azonban még a régi, de rendben van. Ezen a részen minden szobában saját szobaszámra szóló Wi-Fi van, így az internettel sem volt gond. A szobát naponta kétszer takarították (lehet a borravaló segített ezen), és minden alkalommal újra is töltötték a vizet (fejenként 1 liter járt).

Az ellátás nagyon jó volt, igaz kicsit sok indiai étel került felszolgálásra. (Elképzelhető hogy azért, mert az ott tartózkodó vendégek nagy része indiai volt)

A szigeten voltak ingyenes programok is, mint például a kenu (evezős kétszemélyes 1 órás program), valamint a szörf vitorlázás. Ezekből fejenként naponta 1 óra ingyenes volt. A cápa etetés és rája etetés szintén ingyenes program (18:30kor, mindkettő, egyszerre, de külön helyszínen, 10 percig tart).

Bicikli 7,5 USD/fő/nap, mi 2 napra béreltünk. Delfin túrára is elmentünk, szerencsére láttunk is delfineket, nagyon jó volt.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, az utazás kicsit hosszú, főleg a belföldi járatra történő várakozás miatt.

Köszönjük szépen a lehetőséget, további szép napot.

Utazás időpontja: 2022.április

Sun Island, vízre épült villa teljes ellátással, oda-vissza belső repülő+hajós transzferrel.

Köszönöm az érdeklődést, csodásan éreztük magunkat 🙂
Profi volt az Önök tájékoztatása, a szervezés és az odaúton is rendben volt minden. Látszik, hogy a turizmusra vannak szakosodva, tudják mi az az ügyfélélmény. Male-tól minden átszállásnál fogadtak és irányítottak bennünket. Vizet, ételt, nedves törlőt biztosítottak már útközben is.
Az idő szuper volt, pár csepp eső és néhány felhő volt az utolsó napon, de nem volt zavaró, mert meleg strandidő volt. Az étel bőséges és nagyon finom volt, a személyzet kedves.
Az utazás viszont nagyon hosszú volt. Csütörtökön indultunk otthonról 19:00 órakor és pénteken 19:45 körül érkeztünk meg Sun Islandra. Visszafelé, pedig ugyan így hajnali 3-kor kellett kelni, 4:00-kor reggeli és 4:30-kor indult a hajó Sun Islandról és pénteken 23:45-kor értünk haza. Mindezt úgy, hogy 3-4 óránál nem vártunk többet Dubai-ban az átszálláskor.

Összességében, remekül éreztük magunkat! Köszönünk mindent!

Utazás időpontja: 2021.október

Sun Island  superior iker villa , all inclusive ellátással.

Szeretnénk megköszönni a munkájukat , a tökéletes és részletes leírást az utazásunkkal kapcsolatban. Csodás 8 napot töltöttünk Sun Islandon a szálloda minden igényünket felülmúlta, az ételek nagyon finomak voltak, a személyzet kedves volt. Gyönyörű helyeken voltunk fakultatív program keretében. Úsztunk cetcápával, rájával és delfineket lestünk a naplementében. Mindent összevetve életünk legszebb 8 napja volt.

Utazás időpontja: 2021.augusztus

Sun Island, superior beach bungaló iker épületben, teljes ellátással, belső repülős + hajós transzfer.

Az utazással minden rendben ment – 14 óra magasságában érkeztünk Sun Islandra – még elcsíptük az ebéd végét.

Visszafelé a 10 órás dohai várakozás kicsit megviselő volt, de még elviselhető. Lehet, hogy érdemes, ha ez az egy járat marad – keresni/ajánlani egy reptéri szállást, ha van ilyen.

Röviden – a szigeten minden rendben volt, jelentős változás a két évvel ezelőttihez képest a mi szemszögünkből nem volt.

217-s bungalót kaptuk. Most jobban megnézve a számozásokat, nekünk a 211-220 közötti rész a legmegfelelőbb.

A bungaló rendben volt – a két évvel ezelőtti állapotok voltak.

A szállás takarítása szintén jó volt.

A partot nem takarították olyan alaposan mind korábban – nem volt szemetes és az idő is szelesebb volt, de objektívan mérve két éve rendezettebb volt önmagukhoz képest.

Az ételek minősége és változatossága a megszokott. Teljes ellátáshoz két éve járt az étteremben üdítő is – most nem járt. (nem kellett korábban sem)

A vízi bungalóknál lévő (ázsiai?) étterem zárva volt és nem volt cápaetetés sem. A visszaút előtt nem írják ki a kivetítőn és a TV-n a kijelentkezés, indulás időpontját. Amikor az utolsó előtti nap este jeleztük, hogy rendeznénk a számlát: Kaptunk egy papírt, hogy mikor lesznek az fenti időpontok.

Az elszámolásnál volt egy báros fogyasztás, melyet nem mi vettünk igénybe, ezt jeleztük és kisebb keresgélés után levették a számláról.

Az időjárásról:

08.04. – változóan felhős (fátyol- és kisebb gomolyfelhők). Enyhe szél
08.05. – változóan felhős (kisebb gomoly- és sötét zivatarfelhők). Enyhe szél
08.06. – fél óra eső – egy óra szünet, ebben a ritmusban esett egész nap. Eső idején erős szél. Reggel és délelőtt még lehetett úszni (esőben).
08.07. – fátyol- és esőfelhők kombinációja. Közepes szél
08.08. – fátyolfelhők. Közepes szél
08.09. – egész nap gyönyörű napos idő kisebb széllel
08.10. – egy-két átvonuló felhő, süt a nap ezerrel, közepes szél
08.11. – délelőtt napsütés egy-két felhővel. Reggel gyenge szél, utána folyamatos erős szél. Délután (a kisreptéren voltunk) futó zápor
A szél esetében a közepes nálam azt jelenti, hogy az úszást, sznorkelezést nem vagy kis mértékben zavarja.
Átbukó hullámok a közvetlen a partnál maximum, de ott is ritkán.
A legtisztább víz partközelben 9-én és 11-én volt reggel. Egyébként a felkavart homoktól kb. fél méterig lehetett lelátni. Az Olasz étterem mellett azért tisztább volt a víz.

Mi alapvetően fürdeni megyünk (12 nappali órából 6 órát a vízben vagyunk és nem a medencékben), arra az időjárás jó volt. A színek természetesen a zavartalan napsütésben az igazi “maldívosak”.

A vendégek döntő többsége orosz volt – egy-két lengyel, magyar,ukrán, spanyol, portugál és skandináv család.

A parton (200 m-s szakaszon) általában 4-6 ember volt, a maximum 15 fő , azaz nem zsúfolt :-).

Most is nagyon jól éreztük magunkat, ezért is tervezünk új utat és változatlan célt. Az időt nyújtanánk meg pár nappal.

Köszönjük még egyszer a szervezést!

Utazás időpontja: 2021.január-február

Vízre épült 4 * villa,  all inclusive ellátással.

Gyönyőrű volt Sun Island, nagyon jól éreztük magunkat, minden az elmondása szerint történt, nagyon kedvesek a szállodában. Egyszer esett az eső kb. 20percet napközben, de az is kellemes volt. Az út az nagyon fárasztó volt, rengeteg ellenőrzés van, de ettől függetlenül minden gördülékenyen ment.

Köszönjük a segítséget, még biztosan vissza fogunk térni Maldívra.

Utazás időpontja: 2021.január

3,5 *  superior beach bungalo , teljes ellátással,.

Az idő szuper volt, végig 30 fok, a víz is 27 fokos. Egy éjszaka villámlott és esett az eső de reggelre már semmi nyoma nem volt. A szigeten sokan voltak, de akkora, hogy eloszlik a sok ember. Nagyon élveztük, hogy rengeteg sport lehetőség van, egy percet se lehet unatkozni. Elképesztő gyönyörű a part, nem lehet megszokni a víz színét! A büfé reggeli/ebéd/vacsora mindig finom és rengeteg fajta volt . Összességében elégedettek voltunk!

A bárban és az étteremben is ki van írva a maszk viselés, de gyakorlatilag senkin nem volt soha! A rája és cápa etetésen mindig osztottak maszkot,ott vettek fel egyedül az emberek. A dolgozók pedig végig viselik.

A szobába mindennap be volt készítve kétszer egy liter víz. Az étkezéseknél a kávé és tea ingyen volt. A vizet pedig amint megittad töltötték újra a poharadba!

Visszafele kicsit embert próbáló volt a kétszer 7 óra átszállás, de leküzdöttük!

Nagyon köszönjük a szervezés segítséget!!!

Utazás időpontja: 2019.november

3,5 * superior iker bungaló, teljes ellátással, oda – vissza belső  repülőjárat + hajó transzferekkel.

Minden álmomat felül múlta a sziget. Biztos vagyok benne, hogy a legjobb választás volt.  Megkaptuk a White Sand beachen a kért bungallót, a 148-ast. Még a bungallók között is a legjobb helyen lévőt. Tényleg a sziget legcsodásabb része! Az ellátás is fantasztikus volt, a háromszori étkezéssel degeszre ettük magunkat. A víz az étkezéseknél korlátlan és ingyenes volt, valamint a szobába is kaptunk minden nap fejenkent 1 liter vizet. A kávé, tea szintén ingyenes volt. Szinte mindennap esett, de a délelőttôk mindig naposak voltak. Így is csokibarnán jöttûnk haza. Ha mégegyszer megyûnk, kizárólag ide fogunk! Ez az út volt az 50. szülinapi ajándékom, életem legszebb utazása. Nagyon köszönôm, ezentúl bárhová megyûnk, Önöket fogjuk keresni!

Utazás időpontja: 2019.október

Superior iker bungaló, teljes ellátással.

Először is nagyon szépen köszönjük a szervezést, minden szuper volt.

Most először utaztunk Qatarral, nagyon meg voltunk elégedve, az is hatalmas új élmény volt számunkra. A sziget elképesztően gyönyörű, egy álom vált valóra, kihúzhattuk a férjemmel a bakancslistánk első helyét. Kérésnek megfelelően a white sand partszakaszon lévő 113-as szobát kaptunk, minden igényünknek megfelelt az elhelyezkedése. Számunkra nagyon tetszett az olasz étteremnél lévő snorkelezős hely, hatalmas élmény volt annyi hallal együtt úszni (az étteremben lévő alkalmazottak etették is a halakat, akkor különösen). Az ellátással is meg voltunk elégedve, én válogatós lévén is tudtam minden étkezéskor finomat enni. Időjárást tekintve az első kép napunk ragyogó napsütéssel telt, majd a 3. Nap hajnalban volt egy nagyobb vihar, onnantól kezdve 4-5 napig kicsit borongós volt az idő, de erre fel voltunk készülve. Szerencsére csak éjszaka, vagy pont az étkezések alatt esett az eső, így nem igazán zavart minket. Ezt követően újra napsütéses időnk volt. Részt vettünk a blue lagoon kiránduláson valamint egy sunset dolphin kiránduláson. Az ott tartózkodásunk alatt eldugult a wc-nk, valamint elromlott a klímánk, de ezt rövid időn belül mindig megjavították. A férjem snorkelezés közben az olasz étteremnél az óceán alján lévő kövekbe sikeresen beütötte a fejét, így volt szerencsénk meglátogatni az egészségügyi központot is a szigeten. Szerencsére csak a bőrfelszín sérült meg, az orvosiban kitisztitották, bekenték, valamint adtak egy krémet, amitől másnapra teljesen jobban nézett ki a fejbőr. Mindenesetre már most azon gondolkodunk, hogy mikor tudnánk visszamenni, biztosak vagyunk benne, hogy nem ez volt az utolsó maldív nyaralásunk 🙂

Utazás időpontja: 2019.július-augusztus

Sun Island  3*  superior szoba, iker-bungalóban, teljes ellátással, belső repülő + hajó transzferrel oda-vissza.

Mi teljes ellátással voltunk (FB) – a szobához ingyenesen naponta fejenként 1-1 liter víz jár (szép palackozott, csatos üvegben adják).

Étkezéshez korlátlan víz fogyasztás jár, illetve üveges üdítő (cola, sprite, stb) is ingyenes egy-egy üveg biztos – mi vizet ittunk csak, ezért az üdítők mennyiségét nem tudom 100 %-ra, de van ingyenes is. Többször is odajöttek magyarázni, hogy az üdítő ingyen van, alig tudtuk meggyőzni őket, hogy direkt nem fogyasztunk 🙂

A 212-s bungalót kaptuk – át lehetett volna kérni az általunk preferált 140-150 közé, de végül nem kértük, mert tökéletes volt és elsőre jobban is tetszett. Kicsit messzebb van a part, de az egyébként is kevés fürdőző így itt még kevesebb.

Amennyiben valaki most megy ki és az érkezéskor a 220-248 közé akarják elszállásolni, akkor kérjen cserét azonnal, mert ezen bungalók és a part közötti részen egy ültetvényt (csepegtető öntözéses, elkerítve fehér ponyvával) hoztak létre és így nehézkesebb az amúgy is messze lévő parthoz kijutni és illúzió romboló. Ránézésre ez így is marad egy jó darabig.

Köszönjük szépen még egyszer a segítséget, remélem jövőre újra jelentkezünk!

Utazás időpontja: 2019.május

Sunset naplemente oldali superior iker villa, all inclusive ellátással, oda-vissza belső repülő+ hajó transzferrel.

Először is szeretnénk megköszönni az utazás megszervezését,és részletes leírást az útról, nagyon-nagy hasznát vettük. A nyaralás fantasztikusan sikerült! Ilyen csodálatos, elképesztő helyen még sosem voltunk. Az utazással minden rendben volt, remek választás volt a Qatar Airways. Dohában 2 óra volt az átszállásra, ez pont elegendő volt. Maléban megkérdeztük hol kell jelentkeznünk, ha Sun Islandra akarunk menni, egy férfi összetoborzott minket és a belföldi repülőjárathoz vezetett. Itt sem kellett sokat várnunk, hamar összetobozozták az embereket. Minden csomagunk rendben megérkezett , nagyon profi volt a szervezés. A szigetre megérkezve csak ámultunk, leírhatatlanul gyönyörű a látvány.  A személyzet nagyon kedves, a terület ,a szobák nagyon tiszták. Megérkezve a szállodába kellemes és barátságos fogadtatásban volt részünk.Adminisztráció után egyből elkísértek minket ebédelni , kaptunk térképet a szigetről , leírást a programokról, mindent elmondtak mit hol találunk mi meddig van nyitva.Ezután elvittek bennünket a szállásunkra. A 443-as számú bungalót kaptuk, amely szerintünk a legtökéletesebb részén volt a szigetnek.Igazán pont erre a részre szerettem volna én is menni. A tenger megfelelő távolságra , de mégis a trópusi környezetben, parton finom fehér homokkal. Az időjárással szerencsénk volt, 4 éjszaka volt eső, de egyébként minden nap sütött a nap, szép barnánk jöttünk haza..:) Az étel kínálat megfelelő volt ,sosem maradtunk éhesek. Élvezettel kóstoltunk a különleges gyümölcsöket. A naplementés horgászat nagy élmény volt, főleg a naplemente része :), de nagyon kedvesek és barátságosak voltak a szervezők itt is. Voltunk szervezett kiránduláson is ,ami szintén jól sikerült. Bejártuk a sziget összes zugát. Fantasztikus látvány a pálmafák és a trópusi virágok kavalkádja. Még a halak és a madarak is barátságosak voltak , odajöttek hozzánk egy fotó erejéig. :). Az utolsó nap 12-ig kellett kijelentkeznünk, 2 előtt jöttünk el a szigetről, így pontosan időben érkeztünk Maléra.A belső járatról leszállva már vártak ránk , és útba igazítottak, hogy merre kell mennünk a nemzetközi reptérre. A visszaúttal sem volt semmi probléma. Egyetlen negatívum talán a szigeten a turisták mentalitása , de ez igazán csak az étkezések alkalmával volt érzékelhető. (na és a 3. nap után, amikor a szomszédunkba megérkezett AZ olasz család). De lehet, hogy a hiba csak bennünk van és nekünk tényleg egy lakatlan sziget a megfelelő :). Összességében tökéletes évfordulós meglepetés nyaralás volt , már tervezzük a következő utat :). Bár azt hiszem , hogy ezek után elég nehéz más helyet választanunk, mert ezt nagyon nehéz túlszárnyalni.

Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget és a szervezést!

Utazás időpontja: 2019.április

Sun Island  superior parti iker villa 3,5-* all inclusive ellátással (visszatérő  utasok).

A sziget továbbra is gyönyörű, csak ajánlani tudom mindenkinek. Az ellátás páratlan, jobb, mint tavaly volt. Úgy tapasztaltuk, hogy több kontinentális étel van, nagyobb a választék. Az ételek mindig frissek, a gyümölcsök, amelyek nem honosak Európában, semmihez sem hasonlíthatóak, nem a kényszerérett, tartósított ízekre emlékeztetnek, amihez itthon juthatunk hozzá. Az időjárás nagyon kedvező volt, csak az utolsó nap volt egy nagyobb, rengeteg esővel járó vihar, ami kitartott egész éjjel és még a délelőtti órákban is esett. De mire eljöttünk a szigetről, már sütött a nap.

Egy-két gondolat a kellemetlenebb részéről: sajnos hangya volt a szobánkban, fürdőszobánkban, ami miatt szóltunk is a recepción. Elmondták, hogy ez egy trópusi sziget, ez bizony előfordul. Értettük ezt, de amikor az ágyunkban is találtunk néhányat, az már erősen befolyásolta az addig jó komfortérzetünket. Adtak egy hangyairtó spayt, és naponta kétszer frissítették, takarították a szobánkat.

Annak ellenére, hogy másodjára jártunk a szigeten, semmiféle kedvezményt, kedveskedést (a visszatérő vendégeknek járó) nagyobb figyelmet nem tapasztaltunk. A Sunset Fishing program helyett kedvezőbb áron kaptunk egy öt órás kirándulást, snorkel lehetőséggel. Ez igazán klassz kirándulás volt. Itt már hivatkoztam arra, hogy tavaly nem tetszett a horgászós program, megismertem az utazás szervező hölgyet, talán ennek volt köszönhető a kedvezmény.

A kiszolgálás a Main Bar kivételével mindenhol nagyon jó volt, az említett bárral sok vendégnek volt gondja, egyik alkalommal kiabálásba is torkollott, mert a kiszolgálás nélküli húsz perc várakozás után bement a vendég és kiabált a pincérekkel, hogy senki nincs a bárban, az a néhány  vendég pedig fél órája várakozik az italára. Mi okoz gondot?

Egy billiárdozás során, ami szintén ebben a bárban van, negyven perc várakozással csúcsot döntöttünk, mire kaptunk egy italt. A pultnál nem szívesen szolgáltak ki, hiába kértük ki az italt.

Változtattak a tavalyi itallapon, ez is kedvezőbb lett.

Összességében páratlan, nagyon szép utazás volt. Köszönjük szépen a szervezésben nyújott segítséget. A repülőkön az ülőhelyek is igazán jól kerültek kiválasztásra.

Utazás időpontja: 2018/2019.szilveszter

SUN Island. superior bungaló, teljes ellátással
Minden rendben volt, 2x volt eso, de egy ora mulva mar kisutott a nap.
Az ételek finomak voltak, nagy volt a választek. Utazással is minden simán ment, de a 2 ora varakozas Dohaban idealisabb lett volna 😉
A szállás is rendben volt, a 298-as szobat kaptuk. A tökeletes beach party villa a 290-310- ig, kb. 15 méter az oceán a szobábol. Kedves emberek, kitümő szolgaltatások.
A Spat is 2x meglátogattam, kifogástalan!!
Nagyon szép az ócean, a part es a virágoskertek, a banánliget csodálatos, és a több méteres kókuszpálmákról ne is beszéljünk.
Az allatvilag es a novenyzet gazdagabb mint az eszaki szigeteken. Minden nap 30 fok, 80-90-es paratartalommal.
Az árak is megfeleltek a besorolásnak. Mivel ez egy gyerekcentrikus hotel volt, nem volt érezhető a zsivaj.
A Szilveszteri műsor nagyon szórakoztató volt és látványos.
Fantasztikus egy hetet élvezhettünk itt a Sun Islandon, köszönhető Önnek és csapatának!
Most volt a 3. Maldiv nyaralásom, de visszamegyek még 🙂

Utazás időpontja: 2018.karácsony

SUN ISLAND. superior szoba, iker-bungalóban, ALL INCLUSIVE ellátással 2018 Karácsony.

Köszönöm érdeklődését, a nyaralás szenzációsan sikerült! Ilyen csodás helyen még sosem voltunk. A Turkish Airlines gépei nagyon jól felszereltek voltak, és jó volt az ellátás is. Isztambulban 2 óra volt az átszállásra, ez pont megfelelő volt, nem nagyon kellett várnunk. Maléban megkérdeztük hol kell jelentkeznünk, ha Sun Islandra akarunk menni, egy férfi összetoborzott minket és a belföldi repülőjárathoz vezetett. Az út kb. 20 perces volt, és kb. 10 perc a motorcsónakos transzfer. Minden csomagunk megérkezett a szigetre, nagyon jó volt a szervezés. Hát a szigetről csak annyit tudok mondani, hogy fantasztikus! A kiszolgálás, a személyzet kedvessége, az állandó takarítás még a fák alatti homokon is azt mutatta számunkra, hogy nagyon odafigyelnek arra, hogy a vendégek elégedettek legyenek. A látványra pedig szavak sincsenek! Maga volt a paradicsom! Banánfák, pálmafák mindenhol, gyümölcsevő denevérek, madarak, és a tenger gyönyörű élővilága pedig leírhatatlan. Ráját simogattunk, voltunk cápaetetésen, és minden nap snorkeleztünk, amit a 11 éves kislányunk is nagyon élvezett. Próbáltuk felfedezni a sziget halait a korallzátonyoknál és később a kikötőnél is, ahol teljesen másféle halak voltak. Ilyeneket még csak a tévében láttunk. A 273-as számú bungalót kaptuk, amely szerintünk a legszebb részén volt a szigetnek. Annyira jó volt, hogy kiléptünk az ajtón és már ott volt a tenger. Ami még nagyon tetszett nekünk, az a kültéri zuhany volt, csak azt használtuk. A szoba megfelelő nagyságú volt, nem a legújabb bútorokkal, de tiszta volt és a tévé új volt. Egy éjszaka volt eső, de egyébként minden nap sütött a nap. A tenger meleg volt, simán bele lehetett sétálni. A karácsonyi gálavacsora pazar volt, szinte már-már túlzás, annyira sokféle étel és díszítés volt. A “Merry Christmas ” például jégből volt kifaragva és meg volt zölddel világítva. Egyetlen dolgot tudnék csak mondani, ami negatívum volt, hogy a gyerekek nehezen tudtak választani a ételekből. Tésztafélék voltak minden nap, tehát ha nem volt a gyerek fogára való, akkor maradt a tészta. Pl. rántott hús, sült krumpli, burgonyapüré vagy pizza egyik nap sem volt. Persze azért a lányunk sem maradt éhes, de nehéz volt neki választani, mert nem nagyon szeret újdonságokat kipróbálni. Minden egyéb pedig szuper volt! Az utolsó nap 12-ig kellett kijelentkeznünk, és utána még szóltak, hogy ebédelni is tudunk. Egy pincérünk volt végig, nagyon kedves, még a lányunk karácsonyi ajándékot is kapott tőle. Este 6-kor volt a gyülekező, hogy átvigyenek a sziget melletti reptérre, tehát az utolsó járattal vittek minket Maléra. Addig a medencénél voltunk (így végre azt is kipróbáltuk), az értékeinket le tudtuk adni a recepción. A visszaút is jó volt egy kis késéssel érkeztünk Budapestre.
Szeretnénk megköszönni a részletes leírást az útról, nagyon-nagy hasznát vettük.
A férjemmel azt beszéltük, hogy ezek után elég nehéz más helyet választanunk, mert ezt nagyon nehéz túlszárnyalni.
Lehet, hogy a Seychelle-szigetekkel próbálkoznánk jövőre, melyben majd kérnénk a segítségét.

Nagyon szépen köszönünk mindent!

Utazás időpontja: 2018.október-november

SUN ISLAND sunset iker villa 3,5* all inclusive ellátás.

Szeretném megköszönni az utazás megszervezését, minden rendben volt, nagyon szép élménnyel lettünk gazdagabbak. Mi először jártunk Maldívon, így teljesen új volt ez a “sziget-feeling”. A Sun Island tényleg nagyon szép sziget, tetszett a nagysága is és hogy gyerekbarát. A partja nagyon szép, a Sunset oldalon szerintem nagyon jó helyen volt a szállásunk, kifejezetten szép volt a kis pálmaliget a bungaló előtt, ami tágas és tiszta volt, a személyzet kedves. Valóban nem a sznorisok, búvárok szigete, de minket ez annyira nem zavart, mert csak kezdő sznorisok vagyunk. Amit sajnálok, hogy nem sikerült a cetcápales, de ez is azon múlt, hogy sajnos az időjárás nem volt túl kegyes és ezért nem vállaltuk ezt a programot, bár nagyon vágytunk rá. Kicsit kárpótolt a cápa- és rájaetetés, ami minden este zajlott. A medence a gyerekeknek nagyon tetszett, szép volt a környéke is.
Az ételkínálat egyhangú volt, majdnem teljesen ugyanaz minden nap, de bőséges kínálattal és voltak jó fogások. Talán túl sok is volt a magyar vendég, de ez gondolom abból is adódik, hogy nagyon kedvező a sziget ár érték aránya. Az utazás kicsit hosszú volt a belső repülőjárattal (várakozás), hidroplánnal biztos gyorsabb és izgalmasabb, de valószínű ezért drágább is. Összességében jól éreztük magunkat 🙂

Utazás időpontja: 2018.október

Sun Island sunset iker villa 4*-a sziget naplemente felőli oldalán all inclusive ellátás.

Maléra kicsit korábban is érkeztünk, így már 15 órakor az ottani reptéren kókadtunk. A belső repülő járat csak 18:30 órakor indult tovább, na ez a várakozási idő a túlklimatizált pici váróban, vagy a reptér előtti kültéri fülledt-párás levegőjű részen elég embert próbáló volt. 25 perces repülés után buszra, majd hajóra szálltunk, és végül este 8 órára végre megérkeztünk a szigetre. Mivel a vacsora este 9 óráig volt, ezért a gyors bejelentkezés után gyorsan elmentünk vacsorázni, majd elindultunk a szobáink felé.
Mi a felújított standard parti ikerbungaló 427 és 428-as szobáit kaptuk a gyerekeikkel, barátaink pedig a közeli 424-ben szálltak meg. A vízpartot kissé messzinek találtam, előttünk inkább kert volt, mint vízpart.
Mi eddigi Maldív látogatásaink során vízi villákban szálltunk meg, így nagyon kíváncsi voltam a parti bungalókra. Hát ez most kicsit más volt…A bungaló ablakai nem voltak nyithatóak, éjszakára a terasz ajtaját a gekkók, és egyéb állatkák/bogarak miatt nem mertük nyitva hagyni, így a tenger morajlását nem élvezhettük. A bungaló teteje lemez borítású, aminek igen nagy hátránya, hogy a hőhatás változására elég erőteljesen pattogott, ezt hajnaltól élvezhettük, ugyanúgy a károgó varjúkat, akik szintén nagyon elszaporodtak a szigeten, illetve patkánnyal is találkoztunk a szigeten.
A szoba és a fürdőszoba egyébként rendben volt, csak az ágyak voltak nagyon kemények, illetve a harmadik főnek berakott matracon keménysége miatt képtelenség volt aludni, így mindkét gyerkőc a nagy francia ágyon aludt végül a szülőkkel. Szóval a szoba tiszta volt, és a kerti zuhany is szuper, főleg, mert a felújítottaknak már volt egy kis plasztik teteje, így az esőben is lehetett nyugodtan zuhanyozni. A szoba emberünk naponta kétszer is rendbe rakta a szobákat, nagyon kedves és segítőkész volt.
Sajnos esőben nem volt hiány, 2 nap kivételével minden nap esett, de volt úgy hogy órákig, vagy estétől másnap délig szakadt. Szóval nem az a kis 10 perces esőcske, hanem úgy rendesen kaptunk belőle. A személyzet is sopánkodott, hogy azért ez ennyire nem szokott gáz lenni, hát mi most kifogtuk. A gyerekek ilyenkor a sportcentrumban tollasoztak, vagy ültek a fedett jakuzziban.
Mi szeretünk búvárkodni, illetve sznorkelezni a gyerekekkel, így alig vártuk, hogy a tengert is felfedezhessük. Sajnos ez a sziget nem éppen a sznorkelezőknek kedvez. Nagyon szép, fehér homokos a partja, napos időben a víz 33 fokos volt, de halakat, korallokat nem igazán találtunk, csak rengeteg fekete uszonyú szirti cápát, illetve rájákat, akiket minden este 18.30 órakor a kijelölt helyeken etettek is, ezt nagy élmény volt látni. Visszatérve a halakra, szóval az olasz étterem mellett, amihez egy hosszú híd vezetett, lehetett a vízben korallokat, és halakat látni, de bevallom őszintén, voltunk már színesebb helyen is. Ráadásul ez már nagyon a nyílt vízen volt, tehát csak jó úszóknak ajánlott, illetve szeles, viharos időben nehéz volt vízbe menni, mert nagyon nagy a hullámzás. Mi azért ezt is vállaltuk, szerencsére nagy volt a halacskák utáni kíváncsiságunk, és már az egész család tapasztalt sznorkelező?
Az all inclusive ellátásban nagyon kevés koktél (rum-kóla, wodka-narancs, gin-tonic…) volt benne, illetve a standard gépi kávékon kívül egy jó kávé/capuccino sem. Ezt eddig egyik szigeten sem tapasztaltuk. Szóval nem éreztem úgy, hogy itt megérte az all inclusive ellátást kérni.
Viszont az ehhez az ellátáshoz járó naplementés horgászat nagy élmény volt a fiúknak, és mindenki fogott is halat.
Minden este 21.30 órától volt vmilyen zenés-táncos program. Ha nem esett az eső este (ez 4-5 este volt talán) akkor, a pálmafák alatt a szabadban csodás volt a hangulat. Egyébként eső esetén beszorulva a fülledt zárt térbe nehezen volt élvezhető.
Egyébként nagyon sok magyar vendég volt a szigeten, igazi magyar és orosz sziget. ?
Visszafelé 13 órakor kellett elhagynunk a szigetet, a gépünk 18.30 órakor indult Maléból. Ez jó volt, mert nem töltöttünk túl sokat Maléban. Annál többet Dohában éjjel. Ez kemény volt, illetve a Doha-Bp járaton tapasztalni honfitársaink éjszakai magánszámait a repülőn, amikor mindenki alszik, és páran 2 üléssel odébb próbálnak a sötét repülőn élményeket megosztani egymással, és nem zavarja őket, hogy mindenkit felébresztenek. Szomorú magyar valóság…?
Mindent összevetve sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk, és ez is biztosan hozzá járult ahhoz, hogy úgy érezzük, voltunk már jobb helyen is… ?
Az biztos, hogy ezt a szigetet annak ajánlanám, aki szeret a tengerben fürdőzni, sétálgatni és sokat pihenni a parton.

Utazás időpontja: 2018.március

Sun Island- naplemente oldali, sunset superior szoba iker-bungalóban, ALL INCLUSIVE ellátással.
Az utazás jó volt,igaz kicsit hosszúra sikerült mivel Maleba sokat vártunk a transzferre.A repülő térre meg érkezve már várt bennünket a koordinátor aki mindnet el mondott.
Meg érkezve a szállodába kellemes és barátságos fogadtatásban volt részünk.Rögtön jöttek hozták a kulcsot a szigetről egy térképet.Mindent el mondtak mit hol találunk mi meddig van nyitva.Miután elmondtak mindent elvittek bennünket a szállásunkra.Teljes mértékben meg voltunk elégedve mindennel.Azt kaptuk amit vártunk és amit Önök le írtak. Az időjárás is szuper volt,két ejszaka volt nagyobb eső egy kis viharral meg fűszerezve ?.Az egy picit fèlelmetes volt.
Ami egy picit zavaró volt, hog All inclusivra voltunk befizetve ès a bárban konkrétan korlátozva volt az ital fogyasztás amit nem értettünk.Hisz pont azért választottuk ezt a csomagot, hogy annyit együnk igyunk amennyit szeretnénk.Oda jött a pincér es közölte nem kérhetünk ki ennyi italt ( 2db ice tea és 2db szóda víz)rendelt volna a férjem.Ezt nem értettük,hogy most ez mi volt mert eddig nem okozott gondot.De igazából mosolyogtunk egyet a pincéren.
Összeségében mindent tökéletes és nagyszerű volt. Csodálatos szállás,part. Igazából több oldalt is tudnék írni arról hogy milyen szuper. ?
Köszönjük ezt a csodás 7 éjszakát.
Számunkra felejthetetlen élmény marad.
Következő utazásunknál is Önöket választjuk.
Másoknak is ajánlani fogjuk Önöket.

Utazás időpontja: 2018.február-március

Sun Island 4* vízre épült bungaló+superior parti bungaló 3,5* all inclusive ellátással.
Mindennel nagyon meg voltunk elégedve. Az időjárás is jól alakult, 1-2 nap esett csak pár órára az eső.
Az utazás a tervezettnek megfelelően zajlott, könnyen elboldogultunk mindennel.
A repülőútnál annyi észrevételem lenne, hogy az itthoni szabályozás szerint minden elem, ceruzaelem,(drón) akkumulátor, hordozható töltő a kézipoggyászban vihető csak fel. A Male-i reptéren viszont kinyittatták a kézipoggyászt az átvilágítást követően és kérdőre vontak, hogy ezek miért nem a feladott poggyászban vannak, (?) és majdnem elkobozták a drónunk akkumulátorait. Ez kicsit furcsa volt, de visszafelé már nem volt probléma.
A szigeten mindenki nagyon kedves és segítőkész volt. Az ellátás nagyon változatos és bőséges, isteni! Az all inclusive ellátást nem bántuk meg, mert szükség van a bőséges folyadék bevitelre és az nagyon sokba került volna egyébként. Minden szobához van 2-3 db konnektor átalakító. Az itthonról vitt elektromos szúnyogriasztó hasznosnak bizonyult. A szobacserével és a késői távozással volt pici fennakadásunk. Az érkezésünkkor jeleztük, hogy 3 éjszakánk van water bungaloban, utána költözünk superior beach bungaloba. Kérték, hogy a költözés előtti napon térjünk vissza rá, hogy utána hova kapunk szobát stb. Így csak akkor mentünk vissza érdeklődni, hogy hogyan és mikor fog történni az átköltözésünk, de azt mondták legyünk nyugodtak, este felé kapunk majd egy levelet a szobánkba, abban le lesz írva minden. Este 21 óráig mivel semmilyen levél nem jött, ezért vacsora előtt újra megkérdeztük, hogy mikorra kell összecsomagolnunk, de akkor is csak azt a választ kaptuk, hogy ne idegeskedjünk emiatt, minden benne lesz a levélben és hozni fogják még az este.
Mi vacsora után még a bárban voltunk és éjfél körül értünk a szobába vissza, továbbra sem várt mindet semmilyen levél.
Majd reggelihez készülődve negyed 10kor jött a takarító, aki mondta, hogy 9ig kellett volna elhagynunk a szobát. Mi mondtuk, hogy nem tudtuk, levelet sem kaptunk. Ja hát igen, este 10 körül már azt hitték, hogy alszunk és ezért nem adták át. (Nem mondta senki, hogy ezt csak személyesen kézbesítik és addig ne mozduljunk el a szobából…) Még szerencse, hogy nagyjából már minden be volt pakolva, úgyhogy sürgősen távoznunk kellett a szobából. A késői távozást az érkezésünk napján és a költözésünk reggelén is jeleztük! Azt mondták minden rendben. Az utolsó napunkon reggel, megkérdeztük a recepción, hogy hogy ebben az esetben hány óráig kell elhagynunk a szobát. Mire kiderült, hogy semmit nem tudnak a kérésünkről, hiába mondtuk, hogy kétszer is jeleztük. Majd javasolták, hogy este menjünk vissza érdeklődni. Este csak azt tudták felajánlani, hogy egy másik szobába kell reggel átköltöznünk, és onnan távozhatunk később. Ezt nem szerettük volna, így kicsit nehézkesen, de megoldották, hogy a kijelentkezésig a saját szobánkban legyünk.
A vízi sportnál érdeklődtünk a csónak kirándulások árai felől. Egy-egy ilyen kirándulás 2-3 helyszínből állt, de mi csak a kék lagúnákhoz szerettünk volna elmenni, amikor is egy segítőkész fiatalember felajánlott egy picit kedvezőbb árat erre az opcióra. Másnap amikor visszamentünk, hogy akkor erre szeretnénk menni, már senki nem tudott az egészről semmit. Nem volt végül is semmi probléma belőle, fizettük, amit kellett és teljesen másik útra mentünk végül. A tapasztalatunk annyi, hogy nem szabad ráhagyni, ha szóban valamit megbeszélünk, írásban kell kérni mindent. Ezeket nem negatívumként éltül meg, nem is panasznak szánom, csak jó tapasztalat volt. Olvastam egy maldívos fórumon, hogy a male-i reptéren annyira olcsó minden szuvenír, hogy a szállodai boltokban nem érdemes semmit se megvenni.
Hát erre ráfáztunk, mert ugyan a választék nagyobb volt a reptéri shopban, de dupla annyiba került sok minden, mint a Sun Island picike ajándék boltjában. Főleg a kézzel festett hűtőmágnesek és ajándéktárgyak, amiket ráadásul ott a boltban festenek.
Köszönjük a részletes és személyre szabott tudnivalókat és az egész szervezést! Felejthetetlen nászutunk volt! Bízunk benne, hogy megyünk még! 🙂

Utazás időpontja: 2018.február

Sun Island 4 csillagos vízre épült villa félpanzióval + MALAHINI KUDA BANDOS Island 3,5 csillagos parti bungaló félpanzióval.
Először is nagyon köszönünk mindent, az előzetes tájékoztatásnak megfelelően történt minden!
Mindkét sziget nagyon tetszett, nehéz lenne győztest hírdetni. Más jellegűek, Kuda Bandos nagyon családias, kis kedves szigetecske. Az egyetlen gyenge pontja talán az étkezés, de ezt is csak az után tudom mondani, miután Sun Islandon jártnk, mert ott pedig kiemelkedően jó volt a büfé. Tartottunk tőle, hogy Sun ISlandon túl sokan lesznek, de annak ellenére, hogy 100% kihasználtsággal ment a sziget, nem volt zsúfoltság, szépen lenyelte a sziget az embereket. Rengeteg aktivitást lehetett végezni, a spa kiemelkedően jó volt.
Összeségében felejhetetlen élményekkel tértünk haza, ha választani kellene, talán az egszerűbb megközelíthetőség és a családiasság miatt Kuda Bandost választanánk. Picit lehetett érezni Sun Islandon, hogy futószalag szerűen jöttek és mentek a vendégek, nem volt annyi személyesség, mint Kuda Bandoson, ahol a pincérek fele 2 nap után fejből tudta a szobaszámunkat. A szállás tekintetében SUN ISLAND a vizi villa szép és különleges, de ott nem nagyon strandol az ember, míg MALAHINI KUDA BANDOS parti villából kilépve azonnal ott volt a lehetőség, hogy snorkelingeljünk, napozzunk, standoljunk. Talán praktikusabb a parti villa.
Ismét köszönettel, üdv,

Utazás időpontja:2018.február

Naplemente oldali felújított iker bungaló, teljes ellátással, + esküvői ceremónia.
Minden rendben zajlott az utazás alatt, teljes mértékben meg voltunk elégedve.
A sziget gyönyörű, tényleg lélegzetelállító, maga a paradicsom.
A szobánk tiszta jól felszerelt, az idő szinte 100%-ban napos volt, eső nélkül.

Utazás időpontja:2018. január

Két- Maldiv sziget kombináció! SUN ISLAND 4 éjre superior szoba iker-bungalóban, félpanzióval, + ROYAL ISLAND parti villa félpanzióval 4 éjre 2018.január
Köszönjük, rendben hazaértünk. Nagyon jól éreztük magunkat. Az időjárással szerencsénk volt, szinte végig sütött a nap. A Sun Island csodálatos, bár a szállásunk (226-os szoba) az egyik legtávolabbi volt a víztől. A német hölgy, Ilka segített a bejelentkezésnél, a 226-os szoba kulcsát hozta, mikor jeleztük hogy szerintünk az távol van a parttól a térkép alapján, meglepődött, közölte hogy nincs távol és nagyon szép helyen van… A hotellel teljes mértékben elégedettek voltunk, nem szívesen hagytuk ott. A párom érkezésünk napján születésnapi tortát is kapott, valamint közvetlen tengerparti asztalt kaptunk az étteremben. A szobánkban kétszer is elromlott a légkondicionáló, de mind a két alkalommal azonnal megjavították. Elmentünk cetcápa lesre, de nem találtunk aznap, viszont egy szép korallos résznél megálltunk sznorkelezni, ahol láttunk teknőst, visszafelé pedig delfineket. A sziget körül rengeteg színes hal úszkál, valamint rengeteg kis cápa és néha rájával is találkoztunk. Az esti cápa és rájaetetések is érdekesek voltak.
A két sziget közötti transzferrel nem volt szerencsénk, egy egész napot igénybe vett, délelőtt 10-kor hagytuk el Sun Island-et, 17:30 körül vettük át a szobánkat Royal Island-en. Itt jó helyen lévő szobát kaptunk, a 165-öst. Ezen a részen nincs kőgát, ezért kicsit nagyobbak a hullámok, de mi ennek örültünk. Itt is a tengerhez legközelebbi asztalt kaptuk. A hoteltől kaptunk egy nászutas vacsorát a parton, ahol külön nászutas menüből választhattunk. Itt is befizettünk fakultatív programra, teknős sznorkelre. Fantasztikus élmény volt, több mint tíz teknőst láttunk, többel együtt úsztunk. A Royal Island-en is jó volt a parthoz közel úszkálni a sok színes hal között, de a parttól öt métere lévő korallos sziklából előbújó muréna meglepett minket, ijesztő, de jó élményt nyújtva ezzel. A két sziget közűl a Royal volt a színvonalasabb, de a Sun Island szigete tetszett jobban. Félpanzióval voltunk mindkét szigeten, ami bőségesen elegendő volt. Egy alkalommal mentünk csak el ebédelni, de azt is inkább kíváncsiságból, hogy kipróbáljunk egy másik éttermet, semmint éhségből. Sok fórumon olvastuk hogy “curry felhő” járja be az éttermeket, de mi ezt nem tapasztaltuk. Változatos ételek voltak mindkét szigeten, sok gyümölcs, többféle hús, hal és sütemények.
Minden megfelelt az öntől előre megkapott leírásoknak, amik nagy segítségünkre voltak, ezúton is köszönjük! Bármikor szívesen visszamennénk a szigetekre.

Utazás időpontja: 2017/18 Karácsony-Szilveszter

Sunset superior iker villa all inclusive ellátással. Nagyon jól sikerült az utazásunk, felejthetetlen élményekkel gazdagodva tértünk haza. Köszönet jár Önnek mindezért, valójában sok minden az előzetesen leírtak szerint zajlott le. Persze mindig vannak olyan szituációk, melyeket az élet produkál, ez nem az utazás szervezését végzőtől függ.
Ilyen volt az odafelé utunk, amikor a Maléből induló belső repülőgép elromlott, reggel 7 órától kora délutánig kellett várakoznunk és csak napnyugtakor sikerült Sun Islanden a bungalowt elfoglalni. Mi azonnal jeleztük, hogy szeretnénk cserébe egy-két plusz szolgáltatást kapni, és másnap felkerestük a DerTour képviselőjét is (Ilka), aki nagyon korrekt volt, mellénk állt az ügy érdekében. Többek között az utolsó napi late checkout-tal vissza is kaptuk az elveszett időt, kompenzálva az érkezéssel kapcsolatos kellemetlenséget.
A másik, hogy a 437-es Deluxe beach bungalowt jelölték ki számunkra, mely szerintem nem az Ön által említett Superior kategória, és nem is volt teljesen felújítva. De tetszett, ez is a sunset oldalon van, és a partja nekem jobban bejött, mint a kért 249-318 közötti lakrészeké. Ezért ezt nem reklamáltunk és végig ebben maradtunk.
Vagy az étkezés, mely a gluténérzékenység miatt mindig kemény dió, de iparkodtak a lányok kedvébe járni egy-két speciálisan csak nekik készített gluténmentes palacsintával, vagy süteménnyel. Egyébként az all-inclusive ellátás megfelelt, de igen sok dologért fizetni kellett, nem összehasonlítható sok, pl. karibi szinttel.
Végezetül talán az ingyenes szauna/gőzfürdő okozott meglepetést, mert nem a SPA-ban, hanem kizárólag a sportközpontban tudtam használni térítésmentesen. A célnak megfelelt, de természetesen a két létesítmény színvonalában nem összehasonlítható.
Az időjárás pedig mindentől és mindenkitől független, néha megtréfált minket, de a három esős nap belefért, ilyenkor is élveztük az életet Maldivon.
Ezeket tehát ne vegye panaszkodásnak, inkább tapasztalat átadásnak, nagyon-nagyon jól éreztük magunkat, a sziget szebb mint a képeken, és tökéletes kikapcsolódást biztosított.
Egy szó mint száz, karácsonyi és szilveszteri ajándéknak ennél nehéz maradandóbbat találni.
Köszönet mindezért:

Utazás időpontja: 2017.december

Sun Island 3,5* superior iker bungaló teljes ellátással:
Köszönjük az érdeklődést, minden tökéletesen sikerült. Már ma visszamennénk. A gyerekünk olyan dolgokat látott, amit kevés helyen láthatna a földön.
Az idő fantasztikus volt, végig sütött a nap, egy csepp eső sem esett.
Teljes megdöbbenésünkre a sziget “elkényeztetett” minket, mint visszatérő utasokat. VIP fogadtatásban volt részünk (külön vittek soron kívül a managerhez bejelentkezni minket), megkaptuk a bungalót, amit kértünk (erről később még írok), meghívtak egy zárt körű koktél partyra, volt a szobában gyümölcs, pezsgő, stb., szóval tényleg kitettek magukért.
A szigetről:
Még mindig gyönyörű, de a partot folyamatosan töltik a 100-as bungalók végétől egészen majd a mólóig, ahol érkezéskor bemegyünk a szigetre. Ez egy kis zajjal és zavaros vízzel jár azon az oldalon.
A vizi bungalóknál sajnos már egyetlen élő korall sincsen:( Tavaly volt egy időszak, amikor nagyon felmelegedett a víz és azon a részen minden korall meghalt. Ez kicsit lehangoló látvány, ezért mi nagyon örültünk, hogy nem csábultunk el a vizi bungalók felé.
Az ellátás a megszokott szuper minőség volt. Mindenki udvarias, mindent abszolút rendben tartanak.

Utazás időpontja: 2017.november

Sun Island superior iker bungaló félpanzióval + esküvői ceremónia
Köszönjük az érdeklődést. Összességében azt mondhatjuk, hogy minden olyan volt ahogy terveztük, vagy még jobb.

A sziget maga gyönyörű volt, az emberek végtelenül kedvesek, mosolygósak. Előzetesen azt kértük, hogy a szállás a white sand oldalon legyen a 120-as bungalow-k környékén. Érkezéskor pont az ellenkező oldalra kaptunk szobát a teltház miatt. Azt mondták, hogy másnap cserélhetünk szobát ha szeretnénk, de végül nagyon jó választásnak bizonyult amit kaptunk. A 255-ös szobát kaptuk, ami sokkal csendesebb helyen volt, mint a 120 körüliek, és a part is gyönyörű volt, és legalább kicsit árnyékosabb is.
Az ellátásra sem lehet panaszunk, sokat gondolkodtunk az all inclusive ellátáson, de a félpanzió tökéletesen elég volt. Napközben mindig kilehetett próbálni 1-1 éttermet, de olyan bőséges volt a két étkezés, hogy nem is nagyon voltunk éhesek.
Az egyetlen dolog ami lehett volna jobb is az időjárás, de végül is nem panaszkodunk. Sajnos nem nagyon volt olyan nap amikor nem volt eső, vagy felhő, de ez nem rontotta el a nyaralást. Igazából minden nap volt lehetőség napozni. Az egyetlen ahol kicsit bekavart az esküvő volt, mert 6-án sajnos elég rossz idő volt egész nap, így végül egy napot csúsztattunk az esküvőn. A szervezők nagyon segítőkészek voltak, így ezzel sem volt semmi gond. Maga a szertartást pedig csodálatos volt, mindent megtettek érte, hogy tökéletes legyen a nap és az is volt. A fotóssal is nagy szerencsénk volt, gyakorlatilag a normál fotós csomagban megkaptuk az összes készült képet (kb. 200 kép).

Szeretnénk megköszönni Önnek mindent, a szervezés és a kapott információk nagyon megkönnyítettek mindent. Reméljük nem utoljára voltunk ezen a szigeten, és ha újra mehetnénk, biztosan újra Önöket választanánk és az ismerőseinknek is boldogan fogjuk ajánlani irodájukat!

Utazás időpontja: 2017.november

4 csillagos vízre épült villa, all inclusive ellátással, oda-vissza belső repülő+hajó transzferrel.
Ma reggel érkeztünk haza és ezúton szeretném megköszönni az egész szervezést!
Igaz, az indulással kapcsolatban és a kiérkezésünkkor volt némi kavarodás, de végül úgy sikerült az út és olyan bungalót kaptunk, amitől elállt a szavunk!!!!! Sokszor utaztunk már, de eddig az Önök által adott információk és utazási folyamat leírások voltak a leg precízebbek.

Nem tudom pontosan, hogy ez a sziget hol helyezkedik el a Maldiv szigeteki helyek minősége között, de minket maximálisan elvarázsolt. Egyáltalán nem volt sehol sem tömeg, az időjárás a néhány esős estétől eltekintve gyönyörű volt….

Még egyszer nagyon köszönjük a profi szervezést, az ajánlást és természetesen minden barátunknak is ugyan ezt a pozitív hozzáállásukat reklámozzuk.

Utazás időpontja: 2017.október-november

Sun Island vizre épült villa all inclusive ellátással: Az uzazás nagyon jó volt. A sziget gyönyörű. Nekem az egész sziget 4 csillagos volt, nem tudom, hol lehettek a 3-3,5 csillagos helyek. A személyzet nagyon kedves volt, minden tiszta volt. Nekem az étel választéknál kicsit sok volt a maldív, kínai, thai étel, kevés az európai. Azért volt, tudtunk enni. Szombattól keddig szikrázó napsütés. Szerdán eső, kis szünet 10-15 óra között volt. Csütörtöktől szombatig felhős, néha előbújt a nap. Viszont nekem ekkor sikerült leégnem. Nagyon sok vízi ill. szárazföldi sportolási lehetőség volt, sokat ki is próbáltunk. A kirándulásom is jók voltak. Egy bánatom volt, hogy a hidroplánjuk rossz volt, nem tudtunk elmenni a photo flight túrára. A be és kicsekkolás meglepően flottul ment, ugyanígy a reptereken is. Minden gördülékenyen ment.
Szeretnék Önöknek is köszönetet mondani a profi szervezésért, segítségért! Irodájukat ajánlani fogom másoknak (sőt, már meg is tettem), a jövőben még biztos találkozni fogunk.

Utazás időpontja: 2017.április

Sun Island 2017. április superior parti bungaló félpanzióval.
Köszönjük a kérdést, nagyon szuper volt minden. A szervezés is remek volt, sehol nem volt elakadás, minden nagyon simám ment. A Turkish Airlines-szal mentünk, amivel meg voltunk elégedve: jó volt a kiszolgálás és a felszolgát étel is és adtak inni is:) Isztambulban két óra volt a várakozás, ami elviselhető.
Maléra dél körül érkeztünk és a kettőkor induló belső járatra már fel is kerültünk, szóval valamikor fél 4- 4 körül értünk Sun Islandra. A becsekkolás 15 perc volt, először talán a 465-ös bungalót kaptuk de még ott helyben szóltam, hogy szeretnénk a 101-178 között lakni és végül a 125-ös bungalót kaptuk, ami (miután jó párszor körbejártuk a szigetet) remek választásnak bizonyult. A bungaló berendezése, kialakítása valóban nem volt Palm Beach szintű de talán ez az egyetlen, amiben Sun Island hátrébb sorolható. A part tetszett mindenhol, a legszebb talán a medencénél és a fő-étteremnél de ott a bungalók hátrébb vannak nem közvetlenül a parton.
A reggeli és vacsora is rendben volt, nekünk egy kicsit korai a reggeli idő (9.30kor van vége) bár nyugodtan lehetett 10ig is enni, nem szóltak vagy sürgettek senkit és az ételeket sem szedték össze. A személyzet minden tagja beszélt angolul, ami nagyon kellemes meglepetés volt. Mi voltunk többször is a gym-ben, ami jól felszerelt és jó minőségű volt.
Az idő kifogástalan volt minden nap, sehol egy felhő de éjszakánként nagyon meleg volt, kb 30 fok és nem nagyon fújt a szél de ezért volt jó biciklizni, ott legalább mozgott a levegő:) Az olasz étteremnél lehetett sznorizni, ez egy nagy ++ Palmhoz képest, igazán szép dolgokat láttunk: rengeteg hal van és sok cápa is:) Megnéztük a rája etetést és a cápaetetést is, szuper volt! Mondjuk attól nem éreztük jól magunkat, hogy ahol pár órája sznoriztunk ott később 1,5-2 méteres szirti cápák jönnek csemegézni a 6 órai etetéshez…:) de nagyon nagy élmény volt!
Mi külön, fizetős programra nem mentünk el, mert így sem unatkoztunk, mindig volt valami érdekes. Egyik nap átmentünk Holiday Islandra, gyönyörű partszakaszai vannak annak a szigetnek is! Fürödtünk, iszogattunk és mindenkinek ajánlom az ottani SPA-t (masszázsra) használni, 30-40%-al olcsóbbak ott a kezelések és ugyanolyan igényesen kialakított. Kishajóval 10 perc volt átmenni, szóval tényleg jó kis program és nem kerül semmibe.
Az egy hét gyorsan eltelt és végig nagyon klasszul éreztük magunkat, szívből ajánlanom mindenkinek ezt a szigetet. Ottlétünk alatt kb 50%-os lehetett a kihasználtság, azt mondták, hogy az április nagyon csendes mindenhol a szigeteken, szóval tömeg nem volt sehol:)
Köszönjük a szervezést!

Utazás időpontja:2017.március

partibungaló, visszatérő utasok gyermekekkel. 2017.március.
A Male-i érkezés után a transzfer flottul ment, 1/2 1 kor már a Sun szigeten voltunk, a check-in után el is foglalhattuk a szobákat (össze nyitható appartmant kaptunk). Korábbi jelzésünket teljesítették, miszerint a visszatérő vendégeknek kedveskednek (pezsgő és gyümölcs bekészítés), a gyerekeknek is ugyanez járt. Az ellátás színvonala nem csökkent az előző látogatásunk óta, ugyanolyan jól főznek, ugyanolyan kedvesek és mosolygósak az alkalmazottak, mint 6 évvel ezelőtt voltak. Megítélésünk szerint valamivel több mint fél ház lehetett, a sziget adottságai miatt az épp ott tartózkodók nagyon jól eloszlottak, így az ember nagyon kellemesen érezte magát mindig, bárhova ment.
Az időjárásra különösebb panaszunk nem lehetett, végig szép napos, napos-enyhén felhős időnk volt, csak az indulás napján volt nagyobb szél, erősen felhős ég és eső.
A tenger élővilága egyszerűen páratlan! Rengeteget búvárkodtunk, hatalmas polipokat, mese szép halakat, cápákat, murénát, egyszer még egy teknőst is láttunk.
Röviden összefoglalva, nagyszerű, élményekben gazdag nyaraláson vagyunk túl.
Bár már kétszer voltunk itt, nincs kizárva, hogy néhány év múlva vissza fogunk térni Maldívra.
Köszönjük az utazás szervezését!

Utazás időpontja:2017.március

SUN Island superior parti iker bungaló, all inclusive ellátással. 2017. március.
Köszönjük érdeklődését, a Maldív-szigetek csodálatos! Legalábbis Sun Island egészen biztosan!
Repülőjárataink időben érkeztek, így érkezésünk napján este elértük a szigetet.
A személyzet rendkívül figyelmes, udvarias.
A takarítónk különösen segítőkész volt, párnákat hozott a napozóágyakra és tényleg ügyelt a tisztaságra.
Az éttermi ételválaszték megfelelő, mindenki talált magának, amit szívesen evett.
Sok szúnyog, így, március elején nem volt, bár volt néhány csípésünk, bízunk a legjobbakban.
A sziget fantasztikus, az idő egész héten ideális volt. Hálát adtunk a felhőkért, amikor elrejtették az izzó napot. Az óceán mélye cápákkal, halakkal, korallokkal és teknőssel kihagyhatatlan! Hatalmas élmény!
Ha újra utaznánk, elég lenne a félpanzió, az all inclusive ellátást nem tudtuk megfelelően kihasználni. Érdemes jobban átgondolni.
A 123-as superior bungallóban laktunk, csodálatos helyen van, dús növényzet veszi körül, elég rejtett, jár a levegő, szép a part előtte, cipő sem kell a tengerhez.
Köszönjük a részletes leírást, az alapján rendkívül egyszerűen tájékozódtunk Maléban, és a szigeten is!

Call Now Button