Sun Island Resort – általános információk

Sun Island Resort az elsők között épült a Maldív szigeteken. Dél-Ari Atollon található. Maléból belső repülőjárattal lehet eljutni Maamigili repülőtérre ez kb.30 perces utat jelent, onnan pedig a szigetről a kikötőből kell még utazni kb.10 percet gyorshajóval és elérjük a szigetet. A szálloda jól karbantartott és nagyon felkészült a vendégekre. A szigeten több mint 400 szoba található, ami egy időben legalább 800 vendéget is jelenthet. A vendégek többsége ázsiai, orosz és kevesebb részük európai, de főleg német. A szigeten 5 féle szobatípus található. Szobatípusok: kerti bungaló, sunset parti iker bungaló, standard beach bungaló (4 egymás mellett), superior parti iker bungaló és vízre épült iker villa. A kerti bungalókat nem régen újjá építették, a sunset bungalók pedig 2016-2017-ben teljes felújításra kerültek,így ezek korrekt 4*-os kategóriába sorolhatóak. A superior bungalók és a standard bungalók régi építésűek ezek jelenleg 3*-os kategóriát érnek el. A vízre épült villák is régiek, de méretük és berendezésük révén jobbak, 4*-os nak is minősíthetőek. A szigeten található a fő étterem (Maaniya étterem), a kiitőnél egy olasz étterem, itt lehet lemenni a reefhez búvárkodni, egy thai étterem valamint két másik étterem is. A vízre épült villa vendégei nem a fő étteremben vehetik igénybe ellátásukat, hanem a Southern Star étteremben. A szigeten ezen kívül található még több bár is, egy nagyon szép úszómedence, valamint egy szintén nagyon szép Spa. A sziget méretét tekintve elég nagy, majdnem 2 km hosszú. Az utak le vannak kövezve így mezítláb csak a parton tudunk közlekedni. A szigeten lehetőség van kerékpár bérlésre. Elektromos bugit nem lehet kérni azt csak az érkező utasok részére tartják fent, azonban ha útközben látunk egyet nyugodtan intsük le, ha van szabad hely természetesen elvisznek a villánkhoz. A szigeten lehetőség van fél-teljes panzió és all inclusive ellátás igénylésére. A fő étterem választékát tekintve 3*-os kategóriában kiváló. A választék bőséges, az ételek változatosak. Tény, hogy inkább a mennyiségre törekszenek mint a minőségre, de ezenkívül nem lehet okunk a panaszra. Az étkezésekhez korlátlan mennyiségű vizet szolgálnak fel, valamint a szobába is kapunk naponta, fejenként  0.5 l palackozott vizet. A sziget és a szobák is tiszták, minden nagyon rendezett. A part nagyon szép, néhány helyen homokzsákokkal védett, a superior bungalók felőli oldalon a legszebb. A sunset oldali bungalóknál sekélyebb ugyan, de korallos. Esténként a szállodában rája és cápaetető programon is részt vehetünk, mely programok ingyenesek.

Érdemes teljes panziót, vagy all inclusive ellátást kérni, mert a külön étkezések és italok árai elég magasak. Főszezonban és kiemelt időszakban sok a vendég és olyankor kicsit nagyüzemi jellege van a szállodának, ezt leginkább a büfé étteremben és a közösségi tereknél érezhetjük.

Utasvélemények Sun Island Resort >>

Szobainformációk:

Szobák alapfelszereltsége: terasz, két napozóágy, napernyő, légkondicionáló, televízió, széf, minibár, mennyezeti ventilátor, hajszárító, telefon, kávé – és teafőző, hozzá ingyenes kávé és tea bekészítés, valamint naponta 0.5 l víz fejenként

Standard parti bungalók:

4 bungaló együttes, 3*-os kategóriájú. Méretük: kb. 21 nm2-es. Kapacitásuk: 2 felnőtt +1 gyermek vagy max.3 felnőtt részére alkalmasak.

Kerti iker bungalók (Sun Villa):

2 bungaló együttes (iker bungalók). Újonnan átépített bungalók, 4*-os kategóriájú. Méretük: kb. 30 nm2. A parttól út választja el, a partot nem lehet látni (kb.70 m-re). A bungalók előtt gondozott kert található.

Szuperior parti iker bungalók:

2 bungaló együttes (iker bungalók). Kényelmes méretűek, régi építésűek, tiszták gondozottak de egyszerű 3*-osak. A fürdőszobában kád található és kint a kis kertben egy nyitott tusoló. Méretük kb. 38 nm2. Közvetlenül a parton találhatóak, itt a legjobb a part.

Sunset parti iker bungalók:

2 bungaló együttes (iker bungalók). Méretük kb. 26 nm2, Teljesen átépített, modernt és szép berendezésű 4*-os szobák.  A naplemente oldalon találhatóak ott ahol a sima beach bungalók is. A part is kicsit szélesebb tehát messzebb vannak a bungalók a víztől. Itt sekélyebb a víz, viszont sok helyen elég korallos. A fürdőszobához itt is tartozik nyitott tusoló, valamint két külön mosdótál.

Vízre épült iker villák:

2 bungaló együttes (iker bungalók). Méretük kb.32 nm2. Régi építésúek de szép tágas szobák 4*-os minőségűek. Lejárat a teraszról lehetséges a vízhez

Éttermek/ étkezések:

reggeli: 07:30-09:30, ebéd: 12:30-14:00, vacsora: 19:30-21:00

A standard és superior szobában elhelyezett vendégek a sziget fő éttermét használhatják (Maaniya Restaurant). A vízre épült bungalókban elhelyezett vendégek pedig a Southern Star éttermet használhatják. Szobába bekészítve:Tea és kávé, melyet naponta egyszer töltenek fel. Szénsavmentes ásványvíz, naponta 1 üveg fejenként.(1/2 literes ).
Az all inclusive ellátás tartalmazza: A fent jelzett főétkezéseken kívül még: Délutáni tea: Vani Cooffe Shop-ban 16:00-18:00-óra között vehető igénybe. Tartalmazza: tea és kávé, mini szendvicsek, sütemények. Sör és házi bor valamint alkoholmentes italok korlátlan fogyasztását a fő éttermekben az ebéd és a vacsora ideje alatt. Továbbá a Mekunu bárban a Sunrise grill és a beach bárban 10:00-01:00 óra között. Italok választéka:Coke, Fanta, Srite, Citrom, Tonic, Szóda, szénsavmentes ásványvíz, gyümölcslevek, tea és kávé, sör (csapolt és konzerv).Házi bor (fehér és vörös).Rövid italok (helyi): Gin, Vodka, Rum, Whiskey. Koktélok és habzó bor (Mekunu bárban) All inclusive ellátás: Minibárból fejenként 1 coke+ 1 sprite+ 1 tonic vagy citrom, naponta egyszer töltik fel.
All inclusive csomagban igénybe vehető egyéb szolgáltatások: Tenisz, beltéri tollas, squash, gőzfürdő, szauna, jacuzzi, tornaterem, Egyszeri alkalommal vehető igénybe, a teljes ott tartózkodásra vonatkozóan:Éjszakai horgászat (min. 6 éj fizetése estén) Nászutasoknak: 1 üveg pezsgő és gyümölcskosár bekészítése érkezéskor. Visszatérő vendégek részére: 1 üveg bor és gyümölcskosár bekészítése érkezéskor. Házassági évfordulósoknak: 1 üveg bor és sütemény bekészítése érkezéskor. Születésnaposoknak: 1 üveg bor és sütemény az étteremben.

Szolgáltatások:

A szobákban a WIFI kiépítése lassan elkezdődik, de jelenleg még csak a recepción, a bároknál és az éttermeknél van ingyenes, elég korlátozott WIFI. Ha igénylik, a recepción lehet vásárolni pld. 3 napra 2 GB forgalmú mobil WIFI- t 30 USD –s áron,vagy egyéb külön igény alapján is, ez már megfelelő minőséget nyújt.

Szeretne még többet megtudni? Sun Island Resort adatlap >>