Kudafushi – meggyőző!

Kudafushi – meggyőző!

A Kudafushi Resort & Spa 2017-ben nyitotta meg kapuit vendégei előtt a Raa Atollban. A szálloda Maléról belső repülővel és hajóval közelíthető meg, ami hosszabb de egyben olcsóbb módja az utazásnak. Ha kényelmesebben szeretnénk eljutni a szigetre akkor választhatjuk a hidroplánt is felár ellenében. Hivatalos kategória szerint a resort 5*-os, mi azonban egy jó 4.5*-ot ajánlunk meg neki. Semmiféle lehúzásról nincs szó. Mivel mindennel teljesen elégedettek voltunk, csupán a besorolás ami kicsit talán túlzónak tűnik.

A sziget  400 m hosszú és 150 m széles, partjához közeli reeffel és homokos lassan mélyülő parttal. Tényleg nagyon szép, nem csalódtunk. A szigeten a következő szobatípusokból választhatunk: sima parti villák, medencés parti villák, vízre épül villák és medencés vízre épült villák. A szobák stílusa a modern és a tradicionális ötvözete. Semmi túlzó vagy harsány, inkább összességében kellemes letisztult vonalakkal találkozhatunk. A szobák mérete teljesen kényelmes, a fürdőszoba egyszerű és modern hatású. A parti villák egy része tényleg jó helyre épült, megfelelő távolságra a szomszédos villáktól, kellemes mennyiségű növényzettel elszeparálva. (Itt meg kell álljunk egy pillanatra. Mivel viszonylag új szigetről beszélünk a növényzet egyenlőre még nem a legdúsabb. Ezt csak a tényszerűség kedvéért jegyezzük meg zárójelben.) Más villák azonban kicsit közelebb kerültek egymáshoz és több helyen láthatunk homokzsákokat is ami azért kissé rombolja az 5*-os imázst, de azért láttunk már ilyet máshol is így ez nem veszi el a kedvünket. A medencés villák már sokkal jobb képet mutatnak elhelyezkedésük szempontjából. A villák és medencéi körül megfelelő mennyiségű, dús növényzet gondoskodik a privát érzésről. Bútorzata berendezése teljesen megegyező a sima parti villákkal. Medencéjük nem a kertben hanem a parton van, amitől azért már alakul az 5*-os érzésünk… A vízre épült villák szintén ugyanilyen bútorzattal rendelkeznek. A berendezések minősége kellemes és szép, ugyanakkor nem találkozunk 5*-os kategóriás elemekkel sehol sem. (Hogy pontosak mik ezek nehéz lenne megfogalmazni, ezt tényleg látni és tapasztalni kell.) Szolgáltatások: az étterem ízléses, minden kellemes és rendben van. Az ételválaszték kifejezetten jó és azok valószínűleg nagyon fogják szeretni akik az európai ízeket részesítik előnyben. Olasz ízek gyakran megfordulnak a büféasztalon, csakúgy mint a frissen sült halak illetve egyéb mediterrán ételféleségek. Italválaszték: a szigeten az alapellátás a soft all inclusive, vagy nevezzük úgyis hogy teljes panzió italcsomaggal. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a napi háromszori büfé étkezés mellé, valamint egész nap a bárokban is korlátlan mennyiségben fogyaszthatunk nem alkoholos italokat (valamint beleértve a szobai minibárt is amit naponta egyszer töltenek). Azoknak akik nem nagy italrajongók ez a csomag tökéletesen elegendő lesz. Akik azonban szeretnének naponta több alkalommal is magukhoz ragadni némi hangulatjavítót 🙂 finom koktélok és röviditalok formájában, azok válasszák az all inclusive csomagot, ahol ez is magában foglaltatik. (Kezdetben az all inclusive csomag csak néhány italféleséget foglalt magában, de szerencsére az itallap azóta már kibővült!).

Összefoglalva azt kell mondjuk, hogy ár-érték arányban az egyik legjobb szálloda a Maldív szigeteken! Ha kedvező árfekvésű, magasabb mint 4*-os kategóriájú szállodát keresünk, de az exlusívabb 5*-os kategóriát már nem engedhetjük meg magunknak akkor ez lesz a mi helyünk! Pároknak és családoknak is jó választás, a part menti korallmezőknek köszönhetően pedig merülők számára is kiváló helyszín. Kudafushi egy igazán szeretni való szálloda, tényleg kár lenne kihagyni!

Videó a szigetről itt tekinthető meg: https://youtu.be/53XNKl2PeqE

További részletek a resortról: https://www.maldiv-szigetek.info/kudafushi/

Parti villa szoba
Parti villa fürdőszoba
Parti villa fürdőszoba
Parti villa terasz
Kudafushi parti villák
Parti medencés villa

 

Vízre épült medencés villa
Call Now Button