MALDÍV-SZIGETEK.info

Vilamendhoo Island Resort – utasvélemények

VILAMENDHOO ISLAND INFORMÁCIÓK

MALDÍV-SZIGETEK VILAMENDHOO ISLAND UTASVÉLEMÉNYEK

Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy érdeklődőink utasaink
értesüljenek a legújabb tapasztalatokról.

Utazás időpontja: 2022.október-november

Villamendhoo Island,  jacuzzis vízre épült villa, teljes ellátással. oda-vissza hidroplánnal. Nagyon köszönjük segítségüket a Maldív-utazásunkkal kapcsolatban! Nagyon jól sikerült, kipihentük magunkat!

A sziget nagyon ideális volt – kifejezetten gazdag élővilágú szigetet kerestünk – ez telejsen be is jött. Nagyon közel volt a sziget széléhez a reef – volt ahol csak 15-20 m-t kellett a sekély lagúnában beúszni. Sokan – így mi is sznorkeleztünk. Az étkezés kiemelkedően finom volt! Gazdag választék európai/helyi vegyesen- igényesen, finoman elkészítve és tálalva. Külön kiemelném, hogy Halloween zenés-táncos estet is szerveztek – élőzenével, de az aznapi vacsorára külön menüsorral Halowween-szerűen tálalt étkeket tálaltak fel. Vízi villa teljesen jó volt – nem derült ki előre, de gyermekmentes volt a szigetnek ezen része – és a kapcsolódó étterem is – ez eleinte furcsa volt, de később élveztük az előnyeit…

Nagyon profin adtak-vettek minket kézről kézre – már a reptéren folyamatos volt az élőlánc – nem lehetett eltévedni, vagy másfelé utazni…

Időjárás többnyire teljesen kellemes napos volt – azért többnyire fújt változékony erősségű szél – ami azért hullámzást generált. Egy nap volt teljesen borús, esős idő – furcsa is volt a lehűlés miatt pulóvert kellett fölvennünk..

A repülés odafelé Emirates/Fly Dubai megosztásban rendben volt, visszafelé viszont 5 + 6 óra mindkét szakaszon Fly Dubai-jal már kissé megterhelő – a fapados körülmények miatt. Legközelebb erre biztosan figyelünk majd, hogy legalább a Fly Dubai business osztályán repüljünk…

Amin lehet esetleg javítani, hogy sem odafelé, sem visszafelé nem tudtunk online becsekkolni. Ez – mint kiderült – azért történt , mert a megkapott jegyünkön téves volt a foglalási szám és a járatszám sem stimmelt…

Az Imuga-t könyen megcsináltuk, de a Maldívok csak szúrópróbaszerűen kérték. Érdekes, hogy nem kaptunk a regisztrációról visszaigazolást a megadott e-mailjeinkre. Ezért képernyőfotót csináltam a telefonommal, és az ezen lévő QR-kódot terveztem (volna) bemutatni. A reptéren ezt másoktól így elfogadták…

Még egyszer nagyon köszönjük a közreműködést – jövünk máskor is!

Utazás időpontja: 2022.január-február

Vilamendhoo Island 4* parti külön álló villa teljes ellátással, oda-vissza hidroplán transzferrel.

Egy szóban nagyon jó volt, köszönjük. Bővebben, ha választanom kellene Iru Fushi és Vilamendhoo között én az utóbbit választanám. Persze szebb, jobb a szoba, a fürdőszoba Iru Fushin, de minden másban szerintem Vilamendoo jobb. A sziget nagyon dús zöld, magas fáitól árnyékos, félárnyékos, ligetszerű, sok helyről látszik a víz a növények között. Konyha: várakozás feletti, profi. Minden nap 12-13 főételből lehetett választani délben és este is, és a kifejezetten drága ételek is asztalra kerültek ( steak 5 alkalommal volt a 9 napunk alatt). Desszert sokféle, változatos. Nem tudom mióta dolgozik ott a főszakács ( közép – európainak származású lehet, nagyobb darab ember, valami aranyéremmel a nyakában, szerintem ez az ő érdeme ). Konyhája jobb mint Iru Fushi.Reef: sznorkerezni mentünk, hibátlan. Rendkívül gazdag élővilág, rengeteg hal, halrajok, hosszú, beúszható szakaszok, színesebb korallok, tisztább, átláthatóbb víz. A látványos terület sokszorosa az Iru Fushi reefnek. Fakultatív programok: sok van, jók. Ocean Discovery túrán vettünk részt, cetcápa ( ezekből sokat láttunk, úsztunk velük), manta rája és delfin megfigyelés volt a cél. Hát a másik kettő most nem jött össze – talán majd legközelebb. Ezen kívül horgászni mentem, sok halat fogtam 1-6 kg –ig. Klímájuk, időjárásuk irigylésre méltó. Bár egy kicsit szeles napjaink is voltak, de nem voltak nagy hullámok, biztonsággal be lehetett úszni a szirtre. Wifi: ellentétben a repülőterekével teljesen rendben volt, beszélni, filmet nézni is tudtunk Wifin keresztül.Ha valami rosszat kellene mondanom az talán a szigeten levő egyetlen kis ajándékshop igen gyengécske kínálata, még az ajándék hűtőmágneseket is a reptéren kellett megvennünk. De ettől azért nem aludtunk nyugtalanul. Szóval összességében jó választás volt, szerintem sznorkeleseknek, búvároknak bátran ajánlhatja a szigetet. Azt külön köszönöm Önnek, hogy a műholdas alkalmazásokon kerestem a korallos szigeteket és Olhuveli tűnt a legjobbnak –  információi alapján a tengeri füvet néztem korallnak. Nagy csalódás lett volna.

Utazás időpontja: 2018.október-november

VILAMENDHOO Island 2. hét teljes panzió, parti villa hidroplán transzferrel.

Vilamendhoo is szép sziget, nagyon gazdag reef-fel az észak-nyugati part mellett. Viszont rettenetesen zsúfolt. Az ikerbungalók egymás mellett sorakoznak a parton, s az étteremben is “hering módján” vannak összezsúfolva az emberek, bár az ételkínálat változatosabb. A zsúfoltság sokat ront a maldív élményen, ide nem vágyunk annyira vissza.

Utazás időpontja: 2018.február

Superior beach villa 3,5* – All inclusive ellátás.

A hajón kaptunk frissítő kendőt, a szigeten dobszó fogadott bennünket, a recepciónál welcome drink.
Nekünk a sziget nagyon zsúfolt ( zajos is) volt, minden cm-t kihasználtak.
Mi inkább a nyugisabb helyeket szeretjük,ebből a szempontból ez a sziget nem volt jó választás részünkről.
Meglepetés volt , hogy érkézéskor és távozáskor is kaptunk ebédet.
Az ételek finomak, változatosak voltak.
Esti programok: karaoke, disco, élőzene, samba est stb, de animátorok hiánya miatt a vendégek ültek egy órácskát a bárban, aztán lassan elvonult mindenki a saját kuckójába.
A wifi ingyenes és gyors is, csak mindig újra kell kapcsolódni.
A part: a déli részen a 213-241 homokzsákokkal védik a partot , és a kilátás sem olyan szép, főleg ha az ellátó hajó napokig ott horgonyoz.
A 101-131 beton gátakkal védekeznek,a kilátás ott sem a legszebb, nekünk az a rész sem tetszett.
Talán gyerekeknek alkalmasabb az a szakasz.
Ezen a részen nagy az átjáró gyalogos forgalom a villák és a beach között.
Véleményünk szerint az északi part mindenképp szebb és nyugisabb, és néha szelesebb.
( és zajosabb is volt, egyik nap flex, másik nap betonkeverő,ha egyiksem akkor alapjáraton folyamatosan berregett valami 186-196, plusz gázolajszag attól fűggően honnan fújt a szél) Az északi part közepe hamar árnyékba kerül, ott nem nagyon lehet napozni és dagálykor a part is eltűnik.
A villák nagyon szépek és tiszták.
A minibárban szénsavas üdítők, sör és borok az AI ellátásban.
A páros welcome masszázs nagyon kellemes volt, az első két nap vehető igénybe bejelentkezéssel. (AI-ban) A halak gyönyőrűségesek, de sajnos a korallok nagy része halott.
Utolsó nap délben kellett elhagyni a villát, kaptunk még ebédet, és a fél 5-ös indulásig az AI -os italokat korlátlanul fogyaszthattuk.
A 101-es villa elhelyezkedése a legrosszabb a szigeten, viszont nagyobb volt, és ugyanolyan szép és tiszta, mint a 193-as.
Összességében nekünk ez a sziget nem lett a kedvencünk.A sziget szerintünk túlértékelt.
Tömegturizmus! Ez jut eszembe róla.
Ettől még jól éreztük magunkat ( a szoba csere után), mert mégiscsak MALDÍV, de legközelebb kisebb, csendesebb, nyugisabb szigetet választunk.

Utazás időpontja: 2017.augusztus

Vilamendhoo sziget 14 éj BEACH bungaló 3 főre teljes panziós ellátással.

Köszönjük a korrekt és kiváló szervezést, az utazás probléma mentes volt. Az időjárás inkább szelesnek volt mondható, de ez ilyenkor ez megszokott, az első héten változékony volt az idő, egy nap zuhogott, de ez is belefér. Minden nap tudtunk fürödni, a víz is meleg volt. Az utolsó három nap volt olyan igazi maldívos feszített víztükörrel, álló levegővel és szikrázó napsütéssel, mint télen. Az élővilág nagyon szép volt, bár olyan szép halrajok a reeef-nél nem voltak, mint Fili theyeon. Sajnos meglepetten tapasztaltuk, hogy a korallok 80%-a halott volt, főleg a déli oldalon és az agancs korallokat érintette leginkább. A nyomokból ítélve korábban ez csodálatos lehetett. Kérdésünkre azt válaszolták, hogy a két évvel ezelőtti 32 C vízhőmérséklet okozta. Sajnos hajókirándulni nem tudtunk elmenni, mivel 12 év alatt alatti gyerekkel ezt nem engedélyezték. Állítólag baleset miatt hozták ezt a szabályt, melyet szomorúan vettünk tudomásul, egyedül külön-külön nem akartunk menni. Alá is kellett írni egy nyilatkozatot hogy a szálloda nem vállat felelősséget. Maga a sziget gyönyörű, gondozott, egy része sem elhanyagolt, mint a Fili theyon tapasztaltuk. A gyerekek számára is használható fűtött medence nagyon tetszett, sokat használtuk még este is. Az ellátás számunkra megfelelő volt, az ételek nagyon finomak és változatosak, csak többnyire csípősek és fűszeresek voltak, de mindig találtunk megfelelőt és finomat, az ebéd nem is lett volna szükséges. A szobák bútorzata kissé régimódi, az ígért napi kétszeri takarítást nem végezték el. A fürdőben sajnos nagyon rengeteg óriás hangya volt, melyek este mindig ellepték a WC-t, nyugodt szívvel félálomba nem lehetett ráülni. Reklamációnkra az volt a válasz, hogy ez a természet része és normális. (Tény, hogy megtaláltuk a hangyavárat a nyitott fürdő homokos részén, ahol rendszeresen csótánnyal is találkoztunk.). Összességében jól sikerült a nyaralás, nagyon szép volt a sziget, sokat tudtunk pihenni, Legközelebb a kirándulások korhatárára is fogunk figyelni.

Utazás időpontja:2017.

Első Maldiv nyaralásunkat töltöttük Vilamendhoo-n, így nem tudom összehasonlítani más szigetekkel, de nekünk minden tökéletes volt a nyaralás során. Azért választottuk ezt a szigetet, mert sok szigetet átnéztünk, és úgy láttuk hogy ár-érték arányban messze veri a többi szigetet. Modern házak, felújított és modern éttermek és környezet, számunkra ez is fontos a környezeti szépségen túl. Mielőtt elindultunk sokfelé tájékozódtam a szigetről, főleg, hogy hol a legszebb a partja és mire kell odafigyelni a villák választásánál. Hasznos volt az index fórum ahol sok magyar már ott járt utazó segített a választásban, valamint a Tripadvisor oldalai is. Ami fontos szerintem a szállás kiválasztásánál, hogy az érkezési oldalon, tehát délen a hajókikötők melletti villákban nagyon üzemanyag szag van. Akárhányszor sétáltunk arra amikor mentünk az éttermünkbe, éreztük ezt a szagot. Ez eléggé zavarhatja azokat akik ott szállnak meg. Valószínű hogy valamilyen transzformátor van ott mögöttük a szigeten (nagy tartályokat láttunk) és azokból érezni a szagot, de nem kellemes. Ami még fontos: a sziget déli oldalán, tehát szintén a hajókikötő oldalán egyáltalán nincs szél. Ez nem változott napszakok vagy napok szerint, az egyik teljesen szélcsendes a másik, az északi oldal pedig szeles. Mi nagy szerencsénknek tartottuk, hogy az északi oldalon volt a szállásunk, mert a másik oldalon a nagy hőségben nem is nagyon lehetett sokáig meglenni, de ahogy az ember átért a másik oldalra kellemes szellő/olykor nagyobb szél is fogadott. Ez sokkal kellemesebbé tette a klímát szerintünk. Homokzsákok főleg az éttermek előtti részen vannak, a mi éttermünknél is volt jópár, valamint a Sunset Bar-nál, a sziget csücskénél. A legjobb villák szerintünk az északi oldalon a 170-196-os villákig, valamint, az Asian Wok felé eső részen még nagyon szép a part, a 130-as villáknál. Aztán ahogy a sziget csücskéhez ér az ember, azonnal kezdődnek a kőgátak, tehát az Asian Wok-tól a déli oldalon induló villák szerintem a legrosszabb adottságúak. Nekünk azért tetszett nagyon a saját villánk,( 187-188) mert szerintünk szinte itt volt a legközelebb a tenger a házhoz, a mellettünk 190-től fölfelé lévőknél gyönyörű széles a part de sokkal messzebb van a víz a villáktól. Minket egyébként nem zavart a homokzsákok látványa, tudtuk hogy lesznek és nem rondította a képet, szerintem a kőgátak az Asian Woknál sokkal rondábbak mint a homokzsákok. De ez csak egy kis szakaszon van így, maga a sziget így is gyönyörű, nagyon szépen karbantartott és nagyon jó szolgáltatásokat nyújtó sziget.

Utazás időpontja:2017.

Utazás: Austrian Airlines Budapest- Bécs – Fokker 70-essel, meglepetésemre nagyon kényelmes volt a gép hatalmas lábtérrel. Bécs –Male -egy viszonylag új B777-essel mentünk, a recaro ülések miatt jó nagy volt a lábtér, érintőképernyős volt a szórakoztató rendszer, az ételek is jók voltak Hazafele egy régebbi B777-es jött, ez sajnos más messze nem volt olyan kényelmes, mint amivel jöttünk, a szórakoztató rendszer képernyője elég sok helyen csíkozott, így azért nem túl jó végignézni egy két órás filmet. A Bécs-Budapest utat egy Bombardier Q400-assal tettük meg 35 perc alatt. Fontos tudni, hogy a repteret Maldívon átépítik, így most teljesen másképp néz ki, mint eddig. Hidroplán: Vilamendhoo-ra a TMA gépei mennek, Vilamendhoo-nak saját várója van, ahol ingyenesek az üdítők, vizek. Még a váróban odaadják a sziget bejelentkezési lapját, amit előre ki kell tölteni. Fontos, hogy ennek a lapnak a hátoldalán van egy nyilatkozat, amit alá kellene írni és arról szól, hogy a sziget nem felelős semmilyen ott történt problémáért- mi ezt nem írtuk alá és természetesen nem is kötelező (bár szerencsére nem volt semmi probléma, de úgy gondolom, hogy vannak dolgok, amiért a szigetnek igen is vállalnia kell a felelősséget) Szerencsénk volt, mert alighogy megérkeztünk a váróba, már indult is a gépünk, ami nem a szokásos sárga-kék TMA gép volt, hanem egy kisebb, fehér 10 fős gép. Ennek köszönhetően szép nagy bőr fotelok voltak benne☺ Először Veligandu-nál álltunk meg, majd onnan már Vilamendhoo-ra mentünk. A pontontól kb. 8 perc hajóúttal már a szigeten is voltunk. Sziget: A sziget maga szerintem pont megfelelő méretű, nem túl nagy és nem túl kicsi – 900 m hosszú és 250m széles és tele van gyönyörű zöld növényekkel és színes virágokkal. Olyan, mint egy szépen karbantartott nagy kert. Itt is megtalálhatók a szokásos állatkák: gyümölcsevő denevérek, gekkók, gyíkok, koel madár, heron és sajnos a varjú is. Az egész sziget mezítlábas, a homok a legtöbb helyen finom puha. A parton elég sok helyen van már homokzsák (mondjuk minket ez nem zavar) Szoba: Beach villát foglaltunk, a szigetnek az utazás előtt 2 email-t is küldtem, hogy 173-tól 196-ig szeretnénk valamelyik különálló bungit és ezt teljesítették is, a 176-os számút kaptuk. Ez a sziget északi oldalán van – ez az oldal sokkal szelesebb, mint a déli és kevesebb napot is kap, cserébe viszont nem volt hajóforgalom. Szemben elég jól látható Lily Beach szigete. A szoba szép tágas, hatalmas franciaággyal és egy külön kanapéval, LCD TV-vel, DVD lejátszóval. A fürdőszoba félig nyitott, a zuhanyrész is óriási, ketten is lehet egyszerre zuhanyozni. 2 külön mosdó van – bár szerintünk a mosdótálak nem túl praktikusak vagy lehet, hogy a csapok voltak csak túl rövidek, de kézmosáskor rendszeresen kifolyt hátra a víz. Az egyetlen negatívum a szobával kapcsolatban az, hogy esténként rendszeresen megjelentek óriás hangyák és bizony éjszaka felmásztak az ágyba és volt, hogy arra ébredtünk, hogy rajtunk mászkálnak. Viszont a kis gekkókat a szobában és a fürdőben imádtuk☺ A szoba elhelyezkedése napozás szempontjából nem a legjobb, mivel előttünk egészen a part széléig voltak pálmafák, így folyamatosan félárnyékos volt. Bár mi napozni inkább a Sunset Pool-hoz jártunk. Az utolsó éjszakára upgradeltek minket Jacuzzi Water Villára – a villa tényleg nagyon szép, itt már van iphone/ipod dokkoló is. Ételek Mivel beach villát foglaltunk a Funama étterembe jártunk enni. Természetesen itt is a tartózkodás végéig egy dedikált asztal van a szobához, de az étterem teraszán lévő szabad asztalokat is el lehet foglalni. Az Ahima étteremben (ide járnak a Jacuzzi Beach és Jacuzzi Vízi villás lakók) nincs dedikált asztal, oda ülhetünk, ahova szeretnénk. Szerencsére elég nagy volt az ételválaszték, szerintem még a legválogatósabbak is találtak maguknak valamit. Reggeli: mindin volt frissen készített tojás, ahogy kértük (rántotta, kemény tojás, lágy tojás, buggyantott tojás, omlett), sült bacon, valamilyen vékonyabb sült kolbász, 2 féle felvágott, sajtok, amerikai palacsinta, gofri (ezekhez szószok, dzsemek), müzlik, gyümölcslevek stb. Ebéd és vacsora: legalább két féle hal, csirke, marha, bárány, különféle curry-k, tészták, gyümölcsök, saláták és fincsi édességek. Én nem szeretem a halat és húsokból is csak a színhúst eszem meg, de mindig tudtam mit enni. Az egyetlen problémánk az volt, hogy nekünk az ételek kicsit fűszerezetlenek voltak. Snorkelling Nagyon-nagyon szép a sziget reef-je és dagálykor szerencsére a korall fölé lehet úszni, így nem csak a reef szélén lehet snorizni. A sziget északi oldalán elég gyakran hullámzik a víz, erre nem árt felkészülni, a déli oldal sokkal nyugisabb. Kirándulások Három kiránduláson voltunk: manta túra, cet cápa túra és Thelanga island A manta túrán egy sziget lagúnájához mentünk és szerencsénkre sikerült is látni őket. Nem árt, ha az ember bírja az úszást, elég fárasztó tud lenni a követésük. A cet cápa túrán Sun Island mellé vittek minket a nyílt óceánra (ez a túra csak felnőtteknek van és ez nem is véletlen), itt van egy tengeri rezervátum, ahol a cet cápák szoktak táplálkozni. Fel kell készülni arra, hogy nagyobbak a hullámok és hogy nagyon sok ember lesz ott, hiszen az egész atollban ez az egyetlen hely, ahol látni lehet őket. Tömegben úszni és még a hullámokkal is megküzdeni nem volt túl egyszerű, de megérte, hiszen cet cápát is láttunk☺ Thelanga sziget kb. 1 órányi hajóútra van. A kirándulás 10-16 óráig tart, és a hajó személyzete egy nagyszerű barbecue ebédet készít. A szigetnek nagyon szép, érintetlen korall-ja van. SPA Minden vendég kap egy 15 perces ingyenes masszázst ízelítőnek. Mi ezen kívül voltunk még a Honeymoon Indulgence páros kezelésen is – ebben van lábfürdő, bőrradírozás, teljes test masszázs, trópusi fürdő és testáplás. A lányok ügyesek voltak, nagyon kellemes volt a masszázs. Vitorlás A szigeten rendszeres a túlfoglalás ezért szoktak vitorlás túrát szervezni 1 vagy 2 éjszakára. Ha valaki bírja a hosszabb hajózást, akkor érdemes elmenni, mert a hajóval a kiránduló helyeket járják végig – tehát láthat az ember mantát, cet cápát, Thelanga szigetére is mennek és van lehetőség horgászásra is, mindezt teljesen ingyen, ráadásul all inclusive az ellátás a hajón (ha valaki teljes panzión van, akkor sem kell fizetni ezért) Árak A minibár árai megegyeznek az étterem vagy a bár áraival. 1,5 literes víz: 4,5 dollár Jegeskávé: 5,5 dollár Üdítők: 5 dollár (ezek 0,33-as üdítők) Koktélok: 8 dollártól felfelé Összesítés Nagyon jól éreztük magunkat és bármikor visszamennénk. Ha újra mennék, valószínűleg ugyan így beach villát esetleg Jacuzzi Beach Villát választanánk és biztos, hogy nem mennénk all inclusive ellátásra – mivel nem igazán iszunk alkoholt, ezért nem éri meg. A 12 éjszaka alatt kb. 77 ezer forintot költöttünk italra, míg az all inclusive ellátás fejenként kb.135 ezer forint lett volna (persze ebben benne van a kondi terem és sporteszközök használata is, de egy ilyen helyen kinek van kedve az edzőteremben izzadni☺) Az eddigi szigetek közül, ahol voltunk (Meeru, Filitheyo és Athuruga) ár/érték arányban Vilamendhoo a legjobb választás.

Call Now Button