MALDÍV-SZIGETEK.info

VELASSARU – utasvélemények

Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy érdeklődőink utasaink
értesüljenek a legújabb tapasztalatokról.

Utazás időpontja: 2020.március

Delux bungaló félpanzióval, hajó transzferrel.

Nekünk ez volt a harmadik Maldív utunk (2017. november – Royal Island, 2019. február – Furaveri). Ezúttal olyan szigetet kerestük, ami gyorshajóval közelíthető meg a maléi reptérről, illetve kategóriában (szállás, étkezések, partszakasz) hasonló legyen, mint amiben Furaverin volt részünk. Ezek függvényében esett választásuk Velassaru szigetére.

Mi Deluxe Bungaló típusú szállásra fizettük be és jeleztük, amennyiben lehetséges a nyugati parton lévő bungalók valamelyikében szállásoljanak el minket. Időközben változtattak a szállástípusokon és a nyugati parton csak Deluxa Villa típusú épületek vannak. Szerencsére mi végül ezen a partszakaszon kaptunk bungalót. Szerintünk a keleti parton lévő bungalók nagy csalódást okozhatnak, ugyanis a part nagyrészén homokzsákokkal építették ki a gátat, illetve sok hajó horgonyzik itt, így ezen az oldalon a fürdési lehetőségek is korlátozottabbak.

Amúgy a szigeten semmi másra nem lehet panasza az odautazóknak. Imádtuk ezt a szigetet, a három közül ezt a legjobban. 🙂 Gyönyörű színekben pompázik a víz, púderhomokos a tengerpart, amiben felemelő érzés sétálni, a sziget belsejében a növényzet dús, zöld. A szokásos szárazföldi állatokon kívül (gyíkok, ázsai kakukk, stb) ennek a szigetnek állandó vendégei egy gémhez hasonló madarak, ami sokszor percekig mozdulatlan és nagyon közel engedi magához az embereket.

A félpanziós ellátás keretében bőséges volt a reggeli és a vacsora is. Minden vacsora alkalmával olyan előétel költemenyéket ettünk, amiket még korábban nem. A főételek között volt bárány, kacsa, pulyka, ami a korábbi szigeteken nem volt annyira jellemző. A desszertek mesterművek voltak. Aki a hagyományosabb ételeket szereti, az csalódni fog, itt a manapság oly divatos gourme élményre helyezik a hangsúlyt, a nyaralók teljes megelégedettségére.

Számunkra nagyon emelte a nyaralás tökéletességének érzetét a következő pár apró dolog, ami a sziget figyelmességét hivatott alátámasztani: minden nap napi kétszer triciklivel járták körbe a szigetet és fagyit kínáltak; naponta egyszer végigkínálták az embereket gyümölcssaslikkal és egyszer gyümölcslével, valamint behűtött nedves törölközőt is kapnak a vendégek a medencénél és a parton is. És mindez járt a félpanziós ellátást választóknak is.

A sziget specialitása az úgynevezett Chill Bar, ahonnan az ember gyönyörködhet a naplementében, szerintünk nagyon ötletes, hogy ezt direkt így helyezték el.

Érkezésünk napján, délután esett az eső, így legalább hamar sikerült kipihenni az utazás fáradalmait. Utána végig verőfényes napsütésben volt részünk.

Nyaralásunkat a koronavírus járvány árnyékolta be egyedül, amelynek következtében 3 nappal előbb hazajöttünk a bizonytalan légiközlekedés miatt. Az ott töltött 9 nap alatt teljesen meg tudtunk feledkezni a járvány okozta feszültségről, teljes volt a nyugalom a vendégek és a személyzet részéről is.

Csak ismételni tudom magunkat, imádtuk ezt a szigetet, várakozásainkat felülmúlta. A három sziget közül ez toronymagasan vezet.

Call Now Button