MALDÍV-SZIGETEK.info

Royal Island Resort – utasvélemények

ROYAL ISLAND RESORT INFORMÁCIÓK

MALDÍV-SZIGETEK ROYAL ISLAND RESORT UTASVÉLEMÉNYEK

Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy érdeklődőink utasaink
értesüljenek a legújabb tapasztalatokról.

Utazás időpontja: 2022.november-december.

Royal Island Maldives, naplemente oldali parti villa all inclusive ellátással oda-vissza belső repülő + hajó járattal.

Austrian-nal mentünk és a Lufthansa segédjével, Eurowings-szel jöttünk. Az utazásunk nagyon szerencsésen, jól sikerült. Mindkét irányban kellemes kiszolgálás és ellátás volt, pontosan jártunk. Kiérve érdekes volt, hogy csak egyikünknél reagálták le a repülőjárat váltást, így két különböző belső járatra voltunk rakva. Néhány telefont bonyolított a pultos kolléga, majd szinte futó lépésben átmentünk a domestic-re. Igaz, már zárva volt a check-in, de felvettek minket az első járatra. Így már 12 órára kint voltunk a szigeten😊)) A szigeten gyakorlatilag csak európai a közönség. Kellemes volt, hogy kicsit magasabb lett a vendégek színvonala. Sok volt az orosz, a különböző kelet-európai (lengyel, szlovák, magyar stb.) és az olasz. Kevés német és más nemzet.

Nagyon szerencsés időjárást fogtunk. Az első napokban volt néhány eső, éjszaka és néha nappal is, néha nagyobb is. Azonban nem volt zavaró, közben általában sütött a nap. Egy 4 nap után megváltozott az idő, teljesen megállt a szél, a víz meg sem mozdult, egész nap sütött a nap. Az utolsó napot kivéve (akkor felhős volt) ez így ment. Nem sűrűn lehet ma már így kifogni a jó időt😊))

A szigeten természetesen azt a szobát kaptuk, amelyiket email kértem tőlük. Az érkezéskori ágyra rakott díszítésen szerényen már csak azt írták, welcome home. A szigeten szinte minden szempontból óriási a változás (2019 januárban voltunk legutóbb).

A sziget fizikálisan erősen amortizálódik, a víz nagyon bántja a partját. Nem igazán magasabb a víz, inkább jóval nagyobb az ár-apály és a vihardagály. Sok helyen elviszi a partot. Ez sajnos valószínűleg általános mindenütt. Még így is körbe lehet sétálni a szigetet, de néhol már ügyeskedni kell. A házak nagy részén ráncfelvarrást végeztek, festés, matrac csere. Most is folyamatosan karbantartottak házakat. Így már nem jelentkezik lelakott érzés. A kert stb. abszulút rendezett, karbantartott.

A szigeten teljes vezetőség csere volt, gyakorlatilag nem ismertem senkit. Még a pincérek, konyha területén is csak néhány ismerősöm volt. Ez nagyon jót tett a szigetnek. Valószínűleg feldolgozták a visszajelzéseket és megfogadták egy jó részét. A konyhában teljes csere volt, az elmúlt néhány évben már szinte kellemetlenül rossz ételt felváltotta egy szenzációs konyha, gyakorlatilag nem találtunk nem ízletes ételt. Nagyon komoly színvonalú a svédasztal. Teljes megújulás  volt a bárban is. Gyakorlatilag profi pincérek dolgoznak (pontosabban pincér lányok) Indonéziából (Baliról!!), Nepálból, Indiából. Eszméletlen profin dolgoznak. Állandóan nyitva van a pool bár is és kellemes hőmérsékletű a medence vize (eddig általában hideg volt a vize). Megújult az ala-carte étterem is. 5 éj all-inclisive felett jár ott egy étkezés (ital nélkül), illetve kaptunk egy ajándék kártyát a visszatérésünk miatt. Így kétszer vacsoráztunk kettesben a parton. Az étel gyakorlatilag még jobb volt, min t a svédasztalon, ott is komoly kiszolgálással. Megváltoztatták az all-inclusive csomagot, gyakorlatilag bővebb lett, mint sok évvel ezelőtt. Az utóbbi években már az is nagyon gyengült. Kellemes 10-12 koktél, frissen facsart narancslé stb került bele. A szobában minden nap jár 2 cola, 2 mangó juice, 2 snack (komoly méretű mogyoró), 1 kis palack jó minőségű vörös és egy rozé bor. Hát nem bírtam meginni valamennyi bort😊))

A vízben az élőlények továbbra is kellemesen jelen vannak, a sznorkellhez nagyon ideális (nem véletlenül szeretek ide járni). Rengeteg komoly videót készítettem.

A kirándulásokról, spa-ról, vizi sportokról nem tudok referálni, nem szoktam igénybe venni.

Szóval összefoglalva: 40 szoba fekvése kifogástalan, 30 jó, 30 remek, akkor ha nem fúj nagyon a szél. A többi nem túl szerencsés.

Amennyiben megfelelő helyen van a szoba, akkor a jelenlegi ellátás mellett nagyon versenyképes a sziget, erősen fel kell kötnie bármelyik másik szigetnek a nadrágot, hogy jobb legyen. Persze egy picit azért elfogult is vagyok😊))

Utazás időpontja: 2021.március.

Royal Island 4* parti villa teljes ellátással oda – vissza belső repülő + hajó transzferrel.

Nagyon jól éreztük magunkat, szívesen hosszabbítottunk volna még

Élveztük és kedveltük a a szigetet és a szolgáltatásait.   Csak jókat tudok mondani.   (  Leszámítva a vendégek kelet-európai túlsúlyát, illetve pontosítok : a viselkedésüket…   Azonban a sziget méret megadta azt a lehetőséget, hogy el tudjunk távolodni ettől, s ez is jó volt. )

Remek volt a kiszolgálás, a konyha és a villa is. Pont ilyen – nem túl modern- autentikusabb villára vágytunk.

Köszönjük az intézkedéseiket és remélem jelentkezem nem sokára ismét.

Utazás időpontja: 2019 december – 2020. január-február.

Parti villa, ALL INCLUSIVE ellátással, oda-vissza belső repülő + hajó transzferrel. 2020. január- február.

Fantasztikus utazáson vehettünk részt. Kiváló volt mind a parti villa, mind az étkezés. A higiénés körülmények is tökéletesek voltak. Az idővel is szerencsénk volt, egyszer esett hajnalban az eső, de reggelre felszáradt. Kedvesek voltak és nagyon figyelmesek a személyzet tagjai. Összességében 10/10 -es volt ez a nyaralás. Nagyon szépen köszönjük az utazási irodájuk, és az Ön segítségét is. Biztos vagyok benne, hogy ide még visszamegyünk.

Utazás időpontja: 2019 december – 2020. január-február.

Parti villa all inclusive ellátással, oda-vissza belső repülő+ hajó transzferrel. Először is azzal kezdeném, hogy 2019 januárjában már voltunk a szigeten, saját szervezésben és már akkor tudtuk, hogy szeretnénk visszamenni. Miklós szervezését választottuk, mert rugalmasan, minden igényünket kielégítően, gyorsan leszervezte az utazást úgy, hogy férjem és fiam (5 éves) mellett két másik baráti társasággal utaztunk.

Az Emirates légitársaságot választottuk (Bp-Dubai Dubai- Male), minden szuper volt, Miklós részletes tájékoztatásának köszönhetően. Azt meg kell jegyeznem, hogy a Koronavírus miatt a reptéren elég sok maszkos ember volt, akik kicsit ijesztőnek tűntek a gyerekeknek és szerintem érezhető volt, hogy kevesebb ember van (2019-ben pont ugyanebben az időpontban voltunk). Valamint, ami még feltűnő volt, hogy a repülőn nagyon hideg volt, több takaróra volt szükség (azt gondolom ez is a vírus miatt lehetett, de semmilyen tájékoztatás ezzel kapcsolatban nem volt). Male-ba 9:45-re érkeztünk meg és 11:15-kor már a belföldi járaton voltunk, aminek nagyon örültünk, mert így tudtuk, hogy a nap nagy részét már a szigeten töltjük. A 228-as parti villában voltunk (Miklóst már korábban megkértük, ha tudja intézze el nekünk, így ezt most itt is szeretném megköszönni Neki). Gyönyörű volt a szoba, makulátlan tisztaság volt, napi 2x takarítottak. A part ezen szakasza kicsit árnyékosabb, de mi pont a gyerekek miatt szerettünk volna itt lenni. A víz gyönyörű és nagyon meleg volt, az állatvilág csodálatos (korallok, különleges halak, kisebb cápák, ráják stb.), egész nap sznoriztunk, pozitív volt, hogy idén már volt fullface-es buvárszemüveg. Az ételek a tavalyihoz képest sokkal finomabbak voltak, bár mi akkor is meg voltunk elégedve, egyedül a húsok elkészítése volt sokszor nem megfelelő, de idén nem tudtunk olyat választani, ami ne lett volna jó.

A személyzet nagyon kedves volt, a gyerekek nem unatkoztak bárkinek ajánlom a szigetet. Szúnyogok nem voltak, bár az idő nagyon jó volt, egyszer esett az eső, az is éjszaka. Ami nagyon pozitív volt tavaly is és idén is, hogy a hazaindulás napján a gépünk Male-ból este indult és elvileg a szobát 12:00-ig el kell hagyni, de a szálloda jóvolátból a szigeten maradhattunk, megebédelhettünk és a szobánkba 16:00-ig maradhattunk (díjmentesen), így egész nap fürdőzhettünk és élvezhettük a sziget adta lehetőségeket.

Nagyon köszönjük a szervezést, még keresni fogjuk Önt :)))

Utazás időpontja: 2019 december – 2020. január.

Parti villa, all inclusive ellátással, belső repülős + hajós transzferekkel oda-vissza.

Minden a legnagyobb rendben zajlott, köszönjük a részletes utazási információt és leírást, így nagyon könnyű volt a tájékozódás.

A férjemmel és a fiunkkal egyhangúan megállapítottuk, hogy ez volt életünk nyaralása, pedig az én szívem csücske idàig a mexikói utunk volt, de a Maldív mindent vitt.

Csak pozitívan tudok beszélni bármiről is, mind az étel, a kiszolgálás, a szàllás,stb. Lenyűgözött minket mind a szárazföldi, mind a vízi élővilág. Mindhárman sznorkeleztünk egyfolytában. A férjem elvégezte a nyíltvízi búvártanfolyamot, a plasztik kártyája tegnap meg is érkezett postán.

A kőgáttól kicsit tartottam, de a helyszínen ràjöttem, hogy hasznos, és egyáltalán nem zavaró.

A személyzet segítőkész, kedves, de nem tolakodó.

A szállásunk is tökéletes volt, a fèlig nyitott fürdőszoba nekünk nagyon tetszett. Az egy hét alatt volt is egy állandó vendégünk, egy gyík. Ez minket egyàltalán nem zavart, sőt inkább örök emlék marad.

A sunset fishing is jó programnak bizonyult, örülök, hogy nem hagytuk ki.

Az időjáràssal sem volt problémànk, 1-2 alkalommal esett, de a hőmérséklet nem ment 30 alá, így nem estünk kétsègbe.

Hogy rövidre fogjam, a sziget egy csoda volt, gyerekek szempontjàból is biztonsàgos. Nálunk eldőlt, hogy még visszatérünk a Maldív-szigetekre.

Még egyszer köszönjük a szervezést!

Utazás időpontja: 2019.július

Royal Island Resort parti villa, all inclusive ellátással, belső repülő + hajó transzferrel oda-vissza.

Az eddigi leges-leges legjobb nyaralásunk volt a mostani! Minden várakozásunkat felülmúlta, tényleg, mintha a Paradicsomba érkezett volna az ember. Transzferek (repülő, hajó is) gyorsak, pontosak oda is, vissza is. Szállás minősége messze jobb volt, mint előzetesen gondoltuk, látni, hogy nemrég újították fel a villát (legalábbis, amiben laktunk, 120-as villa): nagy LCD TV, vadonatúj csaptelepek, tisztaság, teljesen modern hatás. Az ellátás, kiszolgálás pedig fenomenális: igaz ez az érkezésre/távozásra, takarításra, az étterem választékára, a pincérek kiszolgálására, az italokra (talán csak a bár volt kicsit lassúbb a kelleténél). Én búvárkodtam is (meggyőztek, hogy a jelenlegi OWD engedélyemet AOWD-re upgradeljem), ami szintén nagyon profi volt.

Az idő pedig szinte teljesen kifogástalan volt, csak az utolsó éjszakánkon esett valamennyit, ill. ennek hatására még az elutazásunk napján is elég borús volt az idő mind a szigeten, mind Maléban, de már nem esett.

Mi Srí Lankáról érkeztünk és oda is utaztunk vissza, így maga ez az utazás nem volt annyira fárasztó (szemben a Budapest-Colombo ill. Colombo-Budapest utazással). Egyébként a Maldív-szigetek Srí Lankával kombinálva szerintünk nagyon nyerő párosítás (Srí Lankai kezdéssel, amit aztán jól ki lehet pihenni:))

Épp ma este beszéltünk arról, hogy az idei év nagyon magasra tette azt a bizonyos lécet nyaralási fronton, nehéz lesz túlszárnyalni! Bármikor gondolkodás nélkül visszamennénk, nagyon jó választásnak érezzük ezt a szigetet (bár egyelőre ugye nincs összehasonlítási alapunk:))!

Utazás időpontja:2019.május

parti villa 4* , all inclusive ellátással.

Tegnapi nap hazaérkeztünk. Családom egy fantasztikus élménnyel gazdagodott! A szállodával és a szolgáltatásokkal is teljes mértékben elégedettek voltunk. Mindenkinek tiszta szívből ajánlani tudom a Royal Island-t, ha gondtalan és nyugodt pihenésre vágyik. Nagyon köszönöm az Ön hozzáállását és munkáját, amit felém tanúsított. Remélem a jövőben még „találkozunk”!

Utazás időpontja:2019.március

Royal Island Resort:  parti villa, félpanziós ellátással (2 ágyas+ pótágyas szobában), oda-vissza belső repülő+ hajós transzferrel.

Köszönjük az érdeklődést! 🙂 Minden segítséget köszönünk, nagyon flottul ment minden. Az utazásunk rendkívül jól sikerült, Dubai hozta a “megszokott” magas színvonalat, most sem csalódtunk. A Maldív szigeteki 4 napunk is nagyon tartalmas volt, az utazás is simán ment, minden csatlakozás pontosan működött. A szigeten nagy szeretettel fogadtak minket és végig nagyon barátságos volt a teljes személyzet. Az időjárás alapvetően kifogástalan volt, 31 fok nappal, 28 fok éjjel, de a hatalmas páratartalom miatt olyan dunszt érzése volt az embernek, így nekem ebből ez a pár nap pont elég volt. 🙂  Kárpótolt viszont a természet gyönyörűsége, a növények, állatok, a tenger és a tengeri állatok, sikerült az utolsó nap egy teknőssel is találkozni a tengerben 🙂 A kislányunk is nagyon jól érezte magát, neki inkább a medence tetszett, abban ugye nem volt sós a víz :)))) Az ételek is hatalmas választékban voltak minden étkezésnél, minden friss volt, a sütemények/édességek kifejezetten finomak voltak. A villa házunk nagyon jól felszerelt volt, mindennel elégedettek voltunk. Köszönjük még egyszer a leírást is, nagyon hasznos volt és az egész szervezést is! Legközelebb is keressük Önöket, ha aktuális lesz. 🙂

Utazás időpontja:2019.január-február

Többszörösen minden évben visszatérő utasaink véleménye: 4* parti villa all inclusive ellátással

Egyrészt:
Mint mindig most is rendben zajlott minden, kellemes, szép két hetet töltöttünk el. A szigeten új menedzsment van, ami egyrészről jó dolgokat hozott, másrészről megváltoztatott néhány eddigi kellemes (számomra vendégbarát) szokást. A szigeten megismertünk néhány kellemes főnököt és dolgozót. Egyszóval jó volt.
Másrészt:
Kétféle változás sajnos nem kerüli el Maldívot, azon belül a szigetet sem:
– A klíma átalakul, ez látszik a víz szigetre mért hatásából, sokat pusztult a part 2 év alatt. Illetve aránylag sokszor van felhő és egyszer esti zivatart, majd másnap délelőtti zivatart kaptunk-láttunk. Hát a napközbeni eső és teljes felhőzet nem volt jellemező még néhány éve.
– A tömegturizmus és a gazdasági élénkülés hatása elképesztő. Egész Maldívot beszippantja a tömegáradat. A reptéren szabályosan forgalmi dugó van a repülőgépek között, hihetetlen mennyiségű mindenütt az ember. A szigeten telt ház volt, az előző ott léteimnél (2 éve voltam legutóbb) többször is csak félház volt január végén. Sajnos a gazdaságélénkülés magával hozta, hogy az idelátogató vendégek színvonala már a béka segge alatt van. Szóval úgy tűnik, a sziget árkategóriája túl alacsony… A vendégek összetétele talán választ is adhat: 78% olasz, 10% kelet európai, 2% egyéb és 10% magyar!!

Utazás időpontja:2018.október

ROYAL Island. 4* parti villa, teljes panzióval.

Először is köszönöm szépen a magas színvonalú segítséget és szolgáltatást. Az Ön ajánlása és tanácsai nélkül nem lett volna ilyen csodás és felejthetetlen élmény!!!
A sziget és hotel fantasztikus volt. A szobát megkaptuk pont azt amit kértünk. Mindenben segítettek. Többször tollasoztunk, kenuztunk, rengeteget fürödtünk és búvárkodtunk.
Az ellátás minden része kiváló volt, minden étel remek választás volt a svédasztalról.
Az idővel is nagy szerencsénk volt, egy nap esett 5 percet ami érdekes is volt a vízből néztük még eláll. És egy reggel volt borús, de pont aznap délelőtt tollasoztunk.
Az érkezés, belső járat, várakozás, hajós transzfer gördülékenyen ment.
Táskákkal sem volt gond, se tartalmilag sem kilóban pedig mindkettőt megszegtük…
Igazán szép volt ez a 9 nap és legközelebb biztos több időre megyünk:-)
Dubaiban is jól múlt, mindent körbe néztünk ami híres és érdekes éjjel.
Köszönöm még egyszer a sok segítséget és profi szervezést. Már nézem a következő utat önökkel:-)

Utazás időpontja:2018.május.

ROYAL Island. 4* parti villa, félpanzióval.

Szuper volt minden, nagyon jól éreztük magunkat.
Az utazás során minden úgy volt, ahogy Ön megírta nekünk, nagyon jó volt a szervezés, szeretnénk mégegyszer megköszönni a kedvességét és a részletes, mindenre kiterjedő tájékoztatást, információt. Nem volt még szerencsénk ilyen lelkiismeretes utazásszervezőhöz, mint Önök! Nagyon örülök, hogy az Admiralt választottuk, mindenkinek csak ajánlani tudom és fogom.
Tehát rendben megérkeztünk a szigetre, igaz fáradtan, de a látvány mindenért kárpótolt minket. Gyönyörű a sziget, úgy éreztük magunkat mintha egy filmben lennénk:) A dús növényzet, a hangulat, a nyugalom, a bungallók, a part, az óceán, minden nagyon szép volt. Nászutasként megkaptunk mindent, amit úgymond ígértek: ágydekoráció, gyümölcs és pezsgő, és egy romantikus 3 fogásos vacsora a parti étteremben. Egyébként a 157-es bungallót kaptuk, ami nekünk teljesen megfelelt, előttünk már pont nem volt kőgát és közel volt a szép rendezett kerthez.
A félpanzió nekünk teljesen elégnek bizonyult, általában csak délután éheztünk meg és vagy a bárban vagy a parti étteremben ettünk egy könnyű ebédet.
Az ételek finomak voltak, a férjemnek nagyon izlett, nekem a vacsoránál néha már sok volt a “fűszeres, szószos” ételekből:) de volt választék, desszertből is bőven. A személyzet nagyon kedves. Minden tiszta és rendezett, naponta kétszer takaritják a villákat. Kipróbáltuk a spa-t is, nagyon nagy élmény vol, nagyon hangulatos és maga a masszázs is nagyon jó volt, számomra az eddigi legjobb.
Az idő változó volt, meleg volt, de sokszor esett az eső, viszont nem volt zavaró, mert a levegő nem hűlt le és annak is megvolt a hangulata, mi nem bántuk és előbb utóbb mindig kisütött a nap. Sok volt a szúnyog, pedig mindig írtották őket, de hiába, engem szétcsipkedtek, sajnos nem volt nálunk szúnyogriasztó és a shopban sem volt semmi ilyesmi, ezen csodálkoztam. A sziget tényleg pici, hamar körbe lehet sétálni és egyben jó program is. Mi tényleg sokat pihentünk, de nem unatkoztunk. Szuper nyaralás volt, a környezet és az atmoszféra csodálatos.
Majd pedig hazafelé is minden rendben ment. Egyébként kérés nélkül maradhattunk a szobánkban az indulásig. 14.45-kor kellett leadnunk a kulcsot és 15h-kor indultunk. Figyelmesek és precízek voltak az elutazásnál is.

Utazás időpontja: 2018.április-május.

ROYAL Island 4* parti villa félpanzióval. 2018.április-május.

A Royal-os nyaralás remekül sikerült, a sziget szerintünk még mindig olyan szuper, mint korábban, sőt, volt 1-2 pozitív változás is, pl. étkezéshez mindig ingyenes és korlátlan volt a hideg ásványvíz, a pincérünk azonnal utántöltötte a poharakat, amint az félig kiürült.
A sziget szép, a növényzet csodás, a bungi tágas, kényelmes, és nem lelakott, a kaják isteniek.
Majdnem minden este programok vannak a bárban, élő zene, fire-show, diszkó, búvásfilm vetítés, stb.
Egyedül a reef volt kicsit rosszabb, mint korábban a sziget kb. 2/3-a körül, de az 1/3 így is szép, és az is legalább 5-600 méter, ott is lehetett legalább 1 órát sznorizni egyszerre.
Az idő is szuper volt, a 8,5 napból kb. 7 nap tökéletes volt, napsütés, bárányfelhők, minimális szellő, és szinte mozdulatlan vízfelszín.
Volt két borús fél napunk is, de sznorizni, programozni akkor is tökéletesen lehetett. Egy nagy vihar is volt, hajnaltól kb. délelőtt 11-ig, akkor ömlött az eső, de délutánra akkor is már sütött a nap.
Ár-érték arányban a Royal szerintem mostanság verhetetlen, különösen a május-júniusi árakkal. Az április vége-május eleje nagyon jó időszak az időjárás szempontjából, most harmadszor voltunk ilyenkor, és mindig ragyogó idő volt, az árak ugyanakkor már sokkal alacsonyabbak, mint a főszezonban.

Utazás időpontja: 2018.január

Parti villa félpanzióval:

Fantasztikus nyaralásban volt részünk. Minden a legnagyobb rendben ment. A helyiek végtelen kedvesek és segítőkészek voltak. A szállás nagyszerű volt, végülis a 234-es szobát kaptuk, de teljesen rendben volt. A halak a vízben felejthetetlen élményt nyújtott számunkra.
Igazán ki tudtuk pihenni magunkat!

Köszönjük a gördülékeny ügyintését, a rengeteg kérdésre kapott választ, valamint a segítő hozzáállást!

Utazás időpontja: 2018.január

Két- Maldiv sziget kombináció! SUN ISLAND 4 éjre superior szoba iker-bungalóban, félpanzióval, + ROYAL ISLAND parti villa félpanzióval 4 éjre.

Köszönjük, rendben hazaértünk. Nagyon jól éreztük magunkat. Az időjárással szerencsénk volt, szinte végig sütött a nap. A Sun Island csodálatos, bár a szállásunk (226-os szoba) az egyik legtávolabbi volt a víztől. A német hölgy, Ilka segített a bejelentkezésnél, a 226-os szoba kulcsát hozta, mikor jeleztük hogy szerintünk az távol van a parttól a térkép alapján, meglepődött, közölte hogy nincs távol és nagyon szép helyen van… A hotellel teljes mértékben elégedettek voltunk, nem szívesen hagytuk ott. A párom érkezésünk napján születésnapi tortát is kapott, valamint közvetlen tengerparti asztalt kaptunk az étteremben. A szobánkban kétszer is elromlott a légkondicionáló, de mind a két alkalommal azonnal megjavították. Elmentünk cetcápa lesre, de nem találtunk aznap, viszont egy szép korallos résznél megálltunk sznorkelezni, ahol láttunk teknőst, visszafelé pedig delfineket. A sziget körül rengeteg színes hal úszkál, valamint rengeteg kis cápa és néha rájával is találkoztunk. Az esti cápa és rájaetetések is érdekesek voltak.
A két sziget közötti transzferrel nem volt szerencsénk, egy egész napot igénybe vett, délelőtt 10-kor hagytuk el Sun Island-et, 17:30 körül vettük át a szobánkat Royal Island-en. Itt jó helyen lévő szobát kaptunk, a 165-öst. Ezen a részen nincs kőgát, ezért kicsit nagyobbak a hullámok, de mi ennek örültünk. Itt is a tengerhez legközelebbi asztalt kaptuk. A hoteltől kaptunk egy nászutas vacsorát a parton, ahol külön nászutas menüből választhattunk. Itt is befizettünk fakultatív programra, teknős sznorkelre. Fantasztikus élmény volt, több mint tíz teknőst láttunk, többel együtt úsztunk. A Royal Island-en is jó volt a parthoz közel úszkálni a sok színes hal között, de a parttól öt métere lévő korallos sziklából előbújó muréna meglepett minket, ijesztő, de jó élményt nyújtva ezzel. A két sziget közűl a Royal volt a színvonalasabb, de a Sun Island szigete tetszett jobban. Félpanzióval voltunk mindkét szigeten, ami bőségesen elegendő volt. Egy alkalommal mentünk csak el ebédelni, de azt is inkább kíváncsiságból, hogy kipróbáljunk egy másik éttermet, semmint éhségből. Sok fórumon olvastuk hogy “curry felhő” járja be az éttermeket, de mi ezt nem tapasztaltuk. Változatos ételek voltak mindkét szigeten, sok gyümölcs, többféle hús, hal és sütemények.
Minden megfelelt az öntől előre megkapott leírásoknak, amik nagy segítségünkre voltak, ezúton is köszönjük! Bármikor szívesen visszamennénk a szigetekre.

Utazás időpontja: 2017.november

Utazásunk úgy indult, hogy a reptéren történő check-in során a boarding pass-on nem a korábban lefoglalt helyeket kaptuk meg (9. sor helyett a közvetlenül a szárny fölött található 15. sorban ültünk) Pedig indulás előtt pár órával még direkt ránéztünk, hogy melyik járaton hol ülünk, mennyire telítettek a gépek. Legközelebb biztos, hogy el fogjuk végezni az online check in-t, bár jelen esetben feleslegesnek tartottuk, hiszen a feladott poggyászok miatt mindenképp be kellett állni a sorba. Az éjszakai utazás miatt nem jelentett komolyabb problémát a helycsere, azonban az eljárás a légitársaság (Qatar) részéről nem volt szimpatikus. Továbbá azt is megjegyeznénk a Qatar A320-as gépével kapcsolatban, hogy a több mint 5 órás útra szűkösnek, kényelmetlennek találtuk. Hasonló utazáshoz legközelebb biztos, hogy olyan légitársaságot fogunk választani amely nagyobb, kényelmesebb gépet indít Budapestről. A Doha-Malé útvonalon közlekedő A350-es gép kényelmére már nem volt panaszunk.
A szigetre érkezést követően alig pár perc várakozás után meg is kaptuk a szobánkat, az Ön által kértnek megfelelően a 189-es bungalót kaptuk meg. Ez a sziget déli oldalán található, így esténként gyönyörködhettünk a naplementében. Nászutasokként utaztunk a szigetre, ennek megfelelően a szobát feldíszítették, kaptunk egy gyümölcskosarat és egy üveg pezsgőt. A bungaló átvétele után a teraszról pár lépésre elénk tárult az óceán gyönyörű türkizkék látványa az igazi fehér homokos tengerparttal, ez olyan élmény, ami a világon kevés helyen adatik meg és már ekkor tudtuk, hogy majd még szeretnénk valamelyik szigetre visszatérni.

A Royal Island első Maldív utazásra tökéletes választás volt. Teljes mértékben elégedettek voltunk a szobák minőségével, tisztaságával (naponta kétszer takarítottak), a nyitott fürdőszoba elsőre kicsit merésznek tűnik, de gyorsan hozzászoktunk, és különleges élmény pl. az esőben való zuhanyzás. Az étteremben bőséges volt a választék, nagyon ízletesek, fűszeresek voltak az ételek. Sosem maradtunk éhen, mindig találtunk kedvünkre valót, és az ízeket nem untunk meg pár nap után sem. A sziget nászutas ajándéka volt még egy privát vacsora a tengerparton. Ez is nagyon hangulatos, romantikus volt.

Minden bungalóban volt ingyenesen használható wi-fi, illetve a kenubérlésért sem kellett fizetni.

Nekünk tetszett a sziget mérete, ideális volt két szempontból is. Az egyik, hogy kb 40 perc alatt kényelmesen körbe lehet sétálni (nekünk ez napi rituálé lett, minden nap felfedeztünk valami újat a séták alatt). A másik szempont pedig az, hogy a sznorkelezéshez is több idő kell, mi szakaszonként úsztuk körbe a szigetet. Gyönyörű és különböző méretű halak, cápák, ráják voltak a vízben, ez csodálatos élmény volt, viszont a korallvilág sajnos a Vörös-tengerhez képest kevésbé színes, élénk, élő. A korábban olvasottak szerint erre számítottunk is. A sziget még azért is tetszett nekünk, mert gazdag élővilággal rendelkezik, a sziget belseje sokszor olyan, mint egy dzsungel, dús és zöld növényzettel, hatalmas pálmafákkal (óriási kókuszdiókkal), különleges madarakkal, denevérekkel, gyíkokkal.

Mi hétfői napon érkeztünk (10 éjszakára), vasárnaptól viszont sajnos borúsabb, esősebb időben volt részünk, így viszont kipróbáltuk a sziget által nyújtott fedett sportolási lehetőségeket (pl. tollaslabda, konditerem), melyek minden igényt kielégítenek.

Fakultatív programok közül a teknős-lesre fizettünk be. Ez egy másfél órás program volt, elvittek motorcsónakkal egy a szigettől kb. 15 percre lévő zátonyhoz, ahol 1 órát úszkáltunk, 9-10 teknőst láttunk testközelből. Így kicsit kimozdultunk a szigetről, és ráadásul jó élmény volt.

Talán egy negatívumot kell megemlítenünk: a kettővel mellettünk lévő bungalóban nagycsaládos oroszokat szállásoltak el, két és három év körüli gyerekekkel, akik sajnos egyáltalán nem voltak tisztelettel arra, hogy a többség pihenés céljából érkezett a szigetre, naponta többször hangoskodtak, a gyerekek ordibáltak. Távozásunk előtt megkértek minket, hogy töltsünk ki egy kérdőívet, melyben a fentiek miatt javasoltunk a gyerekes családok a sziget egy szegletében történő elszállásolását a pihenni vágyók nyugalma érdekében.

Amúgy a szigeten nagyjából teltház volt, a tömeget azonban csak az étteremben vettük észre, a tengerparton ez kevésbé volt érezhető szerencsére. J

Összességében imádtuk a szigetet, elégedettek voltunk mindennel.

Köszönjük a segítségét! Következő utazásunk alkalmával is Önhöz fogunk fordulni.

Utazás időpontja: 2017.május

Royal Island, parti villa, all inclusive elltással, 2017. május.

Egy hosszú és fárasztó repülőút után már kezdtünk kételkedni, hogy megérte-e egyáltalán ez az utazás. De csak addig voltak bennünk kételyek, amíg ki nem szálltunk a hajóból a szigetre. Azúrkék tenger, pálmafák, homokos tengerpart… Itt tényleg úgy néz ki minden, mint a képeslapokon. A hotel managere személyesen üdvözölt minket, majd a recepción igazi kókuszlé kortyolgatása közben megkaptuk a szobakulcsot. Csomagjainkat hordár vitte a szállásunkra, ami a sziget északi részén volt. A szoba elegánsan volt berendezve, a nyitott, tető nélküli fürdőszoba zseniális. A teraszról csodálatos kilátás a tengerre, saját napozóágy a pálmafák alatt… nem is kell több a gondtalan pihenéshez. A személyzet tényleg mindent megtett azért, hogy még azt is elfelejtsük, milyen nap van ma. Kertészek, pincérek, szakácsok, takarítók hada dolgozott csendben azon, hogy minden tökéletes legyen. És majdnem minden tökéletes is volt.
Időjárás: Május végén voltunk, ami az esős évszak kezdete. Ez azt jelentette, hogy kivétel nélkül minden nap esett az eső. De ezek kb. fél-egy órás zivatarok voltak, majd azt követően kisütött a nap. A hőmérséklet a legrosszabb esetben sem ment 28 fok alá. Mivel az esős idő sok embert elriaszt ilyenkor a nyaralástól, ezért alig voltak a szigeten vendégek. Kb. 20%-os kihasználtsággal működtek, ennek köszönhetően nem kellett a medence közelében a napozóágyakért közelharcot vívni, és a pincéreknek is bőven volt idejük foglalkozni minden vendéggel.
Ellátás: Nagyon jó döntés volt, hogy all inclusive ellátást választottunk, ugyanis ellenkező esetben kisebb vagyont fizethettünk volna mindenért. Egy pizza 20 USD, egy gyümölcslé 4,5 USD, masszázs 100 USD, katamarán bérlése 1 órára kapitánnyal 50 USD. Tisztába vannak vele, hogy nincs más lehetőségünk a szigeten, így sajnos eléggé ki is használják ezt.
Étkezés: All inclusive ellátásban korlátlan étkezés és italfogyasztás van, de csak korlátok között. Svédasztalos ellátásban lehet étkezni, bőséges kínálattal. Az indiai kultúra érezteti hatását, és kissé csípősen főznek, de hamar meg lehet szokni. Annyit, és olyan jókat ettünk, hogy sikerült felszedni pár kilót egy hét alatt is.
Tevékenységek: A sziget azoknak ajánlott, akik a passzív pihenést részesítik előnyben. Persze lehet búvárkodni, szörfözni, vízisíelni, vitorlázni, ping-pongozni, de ezek egy része még az all inclusive ellátásban sincs benne. A sziget körüli korallzátonyok csodálatosak, katamaránnal elmentünk egy közelben lévő lakatlan szigetre, ami szintén nagy élmény volt. Elvittek cápaetetésre, ami izgalmas, de az esti horgászat kissé unalmas volt.
Költőpénz: Bár az all inclusive ellátásnál azt gondolja az ember, hogy nem fog sok mindenre költeni, így 500 USD-vel indultunk útnak, ami épphogy csak elég volt. Elvárt a borravaló, és a recepción készséggel segítenek abban, hogy 1-5-10 dolláros bankjegyekre váltsák a pénzünket.
Nászút: Nászúton voltunk a szigeten, amit az elején igazolni is kellett. Gyümölcstálat, egy üveg pezsgőt, virágokkal díszített ágyat, és külön nekünk egy teljesen elszeparált helyen fenséges vacsorát szolgáltak fel.
Male: Ami némi megrökönyödést okozott az az, hogy kisebb harcot kellett a recepción folytatnunk ahhoz, hogy korábbi hajóval tudjunk a szigetről eljönni, annak érdekében, hogy megnézhessük a fővárost. Ők azt szeretnék, hogy a szigeten található luxuson kívül ne lássunk semmit az ottani szegénységből. Mikor megérkeztünk Maléba, ezt meg is értettük. Egy hihetetlen nyüzsgő, hangos, sajnos eléggé koszos ázsiai város, teljesen más típusú és mentalitású emberekkel, mint amit a szigeten tapasztaltunk. Többen is próbáltak szinte betuszkolni egy-egy souvenir-boltba, és jó néhányan szerettek volna „ingyen” idegenvezetőink lenni. Mindezek ellenére egy percig sem bántuk meg, hogy megnéztük a várost.
Ramadán: A nyaralásunk alatt kezdődött ott a ramadán, amikor is napkeltétől napnyugtáig nem esznek és nem isznak semmit. Ebből a szigeten mi nem vettünk észre semmit, viszont Maléban már más volt a helyzet. Mivel úgysem esznek az emberek napközben, fölöslegesen lennének az éttermek és boltok is nyitva. Aki ezt nem tudja, az bizony éhezik. Mi nem tudtuk, így chipset és csokoládét ebédeltünk titokban. Valamikor délután találtunk egy nyitva tartó thai éttermet, ahol az útlevélszám leadása ellenben kiszolgáltak. A reptéren természetesen megint lehetett bőségesen étkezni.
Dubai: Hazafelé két átszállás között volt közel 7 óránk, így adódott, hogy megnézzük a várost. A ramadán itt is közbeszólt, ugyanis a hajnali órákban nem járt emiatt a metró. Kénytelenek voltunk taxival menni és ez volt az egyetlen alkalom, amikor kihasználták, hogy turisták vagyunk. A reptérről a városba 78 AED-t kértek, míg a visszafele vezető úton hivatalos taxin mindez csak 32 AED-be került. De a látvány kárpótolt! Ellentétben Maléval itt áradt mindenből a gazdagság.
Összességében egy tökéletes nyaralás volt, leszámítva a szúnyogokat, amik nem zümmögnek, mint a magyar szúnyog, hanem szép csendben repülnek, és észre sem venni, hogy szívják az ember vérét.

Utazás időpontja:2017.március

ROYAL ISLAND Parti villa teljes ellátással, 2017 március.

Először is szeretnénk megköszönni az utazás megszervezését és azt a sok-sok értékes információt, amivel ellátott bennünket. Szokatlan, de nagyon kényelmes volt számunkra, hogy csak követni kellett az Ön előre leírt utasításait, és minden annak megfelelően történt. Semmi váratlan esemény, semmi izgalom.
Az odafelé történő utazással minden rendben volt, sikerült Dohában az 50 perces átszállást abszolválnunk, sőt még a feladott csomag is felkerült a gépre. Kicsit iparkodni kellett ugyan, de így megúsztuk a reptéri fárasztó várakozást. Maléban az intelmeknek megfelelően megkerestük a sziget pultját, és bejelentkeztünk a következő napra, megadtuk a szállodánk telefonszámát, s ők is adtak elérhetőséget, amin aztán a szálloda este intézkedett. Megkaptuk a másnapi 11 óra körüli gépre a helyfoglalást. Minden ment aztán az Ön által prognosztizált módon. A szigeten két egymás melletti DK- i bungalót kaptunk, a kérésnek megfelelően.
A sziget valóban gyönyörű, a növényzet, a kialakítás, az épületek, a sportolási lehetőségek, minden megnyerte tetszésünket. Az, hogy a teniszpályát csak kívülről tudtuk nézni, annak sajnos a mi meggyengült térdünk, s nem a lehetőség volt az oka.
Az ellátás minden szempontból bőséges volt, a teljes panzió azt jelentette, hogy a végén már itt-ott ki kellett hagynunk egy – egy étkezést. Nekünk ízlettek az ételek, igaz mi nem vagyunk nagyon válogatósak, inkább az volt a baj, hogy a nagy választékból a szemünk többet kívánt, mint amit a gyomrunk megterhelés nélkül elbírt. Rengeteg finom halat, zöldséget, stb. ettünk. Az italok ára viszont elképesztően drága. Egy üveg bor 43 USD – nél kezdődött, s mivel a szigeten ünnepeltük a férjemmel megismerkedésünk 40. évfordulóját, az 1 üveg pezsgőt sem úsztuk meg 60.000Ft alatt.
A snorkerezést felejthetetlen emlékeink között fogjuk őrizni. Gyönyörű volt a korall zátony a rengeteg mindenféle színben pompázó hallal, és egyéb élőlénnyel. Láttunk 50-60 cm-es bébi cápákat, sőt egy kb. 1,2m-est is, sőt egyszer csak egy nagy teknős is előkerült, legalább 80cm átmérőjű teknőjével úszkált és eszegetett közöttünk. Barátaink rengeteg víz alatti fényképet készítettek. A szigetet körülvevő zátony minket nem zavart, sőt tényleg előnye, hogy a belső rész hullám mentes. A hófehér “homok” a csodálatos színekben pompázó kellemesen meleg tenger elképesztően szép.
Az időjárás kegyes volt hozzánk, amit ugyan csak a végén tudtunk értékelni, mert megérkezésünktől fogva az utolsó nap késő estig szép, kicsit fátyolfelhős, de végig napos, egyenletesen 30 fokos nagyon kellemes hőmérséklet volt, este is kb. 28 fok. Utolsó éjjel viszont vihar kerekedett, s a távozási napunkon szinte egész nap esett, sőt még a következő 3 napra is esőt prognosztizáltak. Akkor már tilos volt a zátonyon kívülre menni, mert a hullámok is felerősödtek.
Utolsó előtti napon a recepción az Ön intelmeinek megfelelően kértük, hogy csak délután szeretnénk elhagyni a szigetet, mert a repülőnk este indul Maléból, de hozzátettük, hogy a bungalót természetesen elhagyjuk 10 órakor a szabályoknak megfelelően. Az utolsó nap délután kaptunk egy cédulát a távozásunk programjával, ami azt jelentette, hogy a bungalót 13:45- kor kell elhagynunk, akkorra jönnek a csomagjainkért, 14:30-kor indult a csónak, majd azt követően a helyi repülő. Nagyon kellemes meglepetés volt. Sajnos a szigetekből keveset láttunk felűről (mindkét úton) a felhők miatt.
A hazafelé történő repülésnek is csak Dohában a 6 órás éjszakai várakozás volt a gyenge pontja.
Összegezve nagyon jól éreztük magunkat, nagyon szép helyen, kényelemben, nyugalomban.

Utazás időpontja:2017.

ROYAL ISLAND parti villa all inclusive.
A Royal Island Resort hírtelen távoli szép emlékké fakult, de azért vissza-vissza közelítenek szép pillanatok, a halak változatossága, színpompája, mennyisége, a két bébi black tip reef shark amelyek rendületlenül járőröztek nap mint nap fel-alá a bokáig érő vízben, az ott álldogáló, ülő gyerekeket épphogy kikerülve, vagy a nagyobb rokonuk, akivel beljebb a zátonynál futottam össze. A sznorkell kirándulás feleslegessé bizonyult, nálunk a “housereef”-en sokkal gazdagabb volt a tenger, gazdagabb már alig lehetett, a kiránduláson viszont már szembesültünk a korallok pusztulásával. A dajkacápák békességesnek tüntek az etetésen az egészen agresszív rájával szemben. Delfinek vonultak esténként a parttól nem túl messze és ráják ugrátak magasra ki a vízből, ennél gyakrabban már csak a repülőhal rajokat láttuk. A tengeri szépségeken túl, a gyümölcsevő denevérek voltak a házikedvencek.
Szilveszterkor minden szempontból kitettek magukért a vendéglátók, talán túlságosan is, nem várnék el ilyen erőfeszítéseket ott, ahol minden messze távolban van és jelentős költésgekkel érhető el.
Gazdag volt az ételkínálat, tisztaság volt étteremben, szobában.
Az energiatermelés korszerűsítésre megérett, remélhetőleg nem várat sokáig magára.
A motoros vízispotoktól szívesen eltekintenék.

Utazás időpontja:2017.

Parti villa: Milyen is volt? Nehezen lehet leírni…Egy életre szóló élmény, amit meg fogunk ismételni! A sziget maga frenetikus, meg volt a magunk intimitása, de ugyanakkor ismerkedni is tudtunk. Az időtöltésre kiváló a korall-rengeteg “könnyűbúváros” felfedezése – tényleg különleges. A bungaló tökéletes, a kiszolgálás tökéletes, az ételek tökéletesek…
És amit ki szeretnénk hangsúlyozni az, hogy nem éreztük magunkat elveszettnek. Értjük ez alatt az Önnel tartott kapcsolatunkat – mintha a kezünket fogták volna. Ezért ezer köszönet, nem számítottunk ilyen gondoskodó szervezésre

Utazás időpontja:2017.

Szerencsésen hazaértünk a Maldív szigetről és Dubaiból. Igazán nagyszerű út volt, köszönjük a szervezést. A Royal Island valóban egy pompás sziget. Mi a recepció oldalán laktunk a 111 és 112-es házakban. Itt van a kőgát legközelebb a parthoz. Ettől kicsit meg is ijedtünk, de nem jelentet gondot, sőt..A gát egy csodás nyugodt vizű medencét biztosított számunkra, ahol mély víz is volt, így nem csak pancsolni, úszni is tudtunk. Ezen az oldalon folyamatosan kellemes szél fújt, a másik oldal teljesen szélcsendes volt. A kőgát külső oldalán, tehát kb. 15 méterre tőlünk viszont csodás halállomány mutogatta magát. Nagyon ajánljuk ezt a partszakaszt másoknak. A kaja első osztályú volt. Minden este más és más náció kosztját kínálták. Talán a húsokat kevésbé tudták készíteni, de a zöldségek, saláták nagyon jók voltak. Három programra fizettünk be: 1. búvárkodás egy közeli korál zátonynál (35$) jó volt 2. Úszás teknőssel (95$) ez kevésbé sikerült, azt hisszük itt egy kicsit átvágtak. Azt mondták 1,5 óra lesz az út, de 20 perc múlva megálltunk. Egyetlen teknőst láttunk. 3. A szomszéd gazdasági szigeten cápa és rája etetés volt (15$) ez hozta amit ígért. Azon kívül, hogy szólás nélkül áttették a túrát egy másik napra, ami elég bosszantó volt. Ezek után éjjel 11-kor telefonáltak, hogy akkor megyünk-e a másnapi túrára.Szóval a szervezés nem volt teljesen tökéletes. A transzfer jól működött, azt leszámítva, hogy 6-kor elvittek a szigetről, pedig csak 11óakor indult a repülőnk. Valószínűleg másokhoz kellett alkalmazkodnunk. A dubai kirándulást a végére tenni is jó ötlet volt, így nem kellett egy éjszakát a repülőtéren tölteni. Egy apartman szállóban foglaltunk szállást, az is jó választás volt. Ha február végén szervez másoknak útat, jelezze nekik, hogy bizony hideg tud lenni. ÉN nem készültem kabáttal, és esténként hiányzott. A Hop on hop off nagyon jól működik. Elég drága, de a plusz szolgáltatásokkal együtt megéri.A nagy távolságokat jól lehet áthidalni. Azt tapasztaltuk, hogyha nem dugós időszakban mozgunk a városban, négy főnek már olcsóbb a taxi, mint a metro jegy. Napi négy metrozásnál már a napi jegy az olcsóbb. Kicsit csalóka, mert a kiírt árhoz 2 pénzt hozzáadnak jegykiállítás címén bármelyik zónában. Hát röviden ennyit, és még egyszer köszönjük.

Utazás időpontja:2017.

Minden nagyon jó volt, nagyon jól éreztük magunkat, a hely, az ellàtàs, az emberek, a személyzet, a tisztasàg, egy csepp problémànk sem volt. Az idő gyónyórű, egyetlen negatívumot sem tudok mondani. Műkódött az ingyenes wifi, a helyiek nagyon szervezetten dolgoztak. A szàllàst azon területen belül kaptuk, amit előzetesen megjelöltünk, egymàs mellett, amit nem tudhattunk, hogy azon az oldalon is volt 4-5 olyan bungaló, ami teljes àrnyékban volt, 12 és annyira magas volt ott a víz, illetve olyan keskeny a homokos rész, hogy nem lehetett az àgyakat kitenni, de ez semmiféle problémàt nem okozott, elég volt délelőtt a napból, a medence környékén. Ezt csak informàcióként írom, ez a 147, és 148-ás bungalók voltak. Ezektől jobbra, és balra 2-3 bungalóval màr a homokos partra ki lehetett tenni az àgyakat. A fürdőszobàkban, mivel egyik oldalról nyitottak, kis kertrész is van a kinti zuhanyozó mellett, sokszor hangyàk jàrkàlnak, nem tudom, hogy ott szabad-e ellenük valamit hasznàlni, màr mint arra gondolok, hogy itthonról vinni valami hangyaírtót. Minden szobàban volt àramàtalakító, tehàt aki erre a szigetre megy, annak nincs szüksége, hogy itthonról vigyen. A szigetről a hazaindulàs is pontos és szervezett volt, nekünk kicsit fàrasztó, mert az ottani idő szerint màr 18 órakor kint voltunk a malei reptéren, és 23.50-kor indult a gép Istambulba, és a reptéren még egy ülőhely sem volt, a becsekkolàs meg csak 21 óra utàn kezdődött, dehàt ez benne volt a pakliban. Egyébként minden úgy történt, ahogy azt az Öntől kapott levélben előre megírta. Még egyszer köszönjük a szervezést.

Utazás időpontja:2016.

Boldog új évet kivánok önöknek. Köszönöm a nyaralás iránti érdeklődését. Elsősorban azt jegyezném meg hogy az önök szervezése odafigyelése és figyelme mindenre kiterjedő és profi munka volt. Nem bántuk meg hogy önhöz fordultunk. Az utazás sajnos elég hosszú volt de ezt előre tudtuk. A csatlakozások percre pontosa voltak,a bőröndjeink sem vesztek el. Odafelé sajnos maléban a belső járatot lekéstük saját hibánk miatt,mert a domestic váró helyett a nemzetközi váróban mentünk, és mire rájöttünk elment a járatunk. De semmi gond nem volt,mert a kihelyezett emberek segítettek,és gond nélkül elvitt a következő járat. A szigetről csak rébuszokban tudok nyilatkozni. Megérkezésünk percétől fogva egy ember felügyelte az ottlétünket,aki intézte a bungalót és minden egyebet a nyaralás végéig.Mi a 138 -as bungit kaptuk ami a magyar fórumozók szerint kellemetlen. Mi is jeleztük külön hogy a déli oldalon szeretnénk helyet kapni és ez úgy is lett ,pedig a sziget telt házas volt. Nászutas jelzésünkre csodaszépen volt diszitve az ágy,és a kijelölt kedvezményeket is megkaptuk. Minden magyar fórumozó véleménye ellenére azt mondom a 138-as bungi volt szinte a legjobb részen. Egész nap sütött a nap,nagyon szép volt a partszakasz,sé nem volt zsúfolt. Tökéletes volt. Sok helyen nincs egész nap napsütés és nincs partjuk. Tökéletesen tiszta volt a bungi és naponta 2x takaritottak igény szerint. Az étteremben is végig egy asztalhoz ültetnek és egy pincér gondoskodik végig mindenről. Mi kis borravaló fejében a helyi kis tó mellé tudtunk ülni. Van olyan magyar aki nem ad semmilyen plusz juttatást,szerintem ez már ilyen költségek mellett abszolut belefér. Én 40 dollárt adtam az elhelyezésnél,és 40 dollárt a pincérnek. Minden fillért megérdemelnek. A karácsony ás szilveszteri gálavacsora az magyar ésszel szinte hihetetlen. Rengeteg fogás és gyönyörű diszitések .Mi mindennel meg voltunk elégedve,tisztaság ételek odafigyelés stb. Minden alkalmazott,kedves,és mosolyog. Mi béreltünk szigetet,aki egy kicsit romantikázni akar,maximálisan megéri. A beharangozott profi masszázs az véleményem szerint eltúlzottam drága és nem jó. DE ez egyéni vélemény. A pletykák ellenére a sziget nem olcsó. de nem megfizethetetlen. A teljes panzió nem feltétlen éri meg,de kényelmes. Érdemes kipróbálni a búvárkodást is a szervezés profi. Mi az elejétől a végéig nagyon jól éreztünk magunkat,és semmibe nem tudtunk,de nem is akartunk belekötni. Sajnos sok volt az orosz,de erről a sziget nem tehet. Visszaút is zökkenőmentes volt,csak az istambul,és Budapest járatra rontották el a jegyem és kárpótlásul a bussines classra kaptam helyet ,tehát ez is megoldódott:)Végezetül azt mondom tökéletes nászút volt,hibátlan szervezéssel. Mégegyszer nagyon köszönöm. Új utazás esetén keresni fogom-Ha valakinek kérdése lenne a fenti e mail cimen elér. Köszönettel

Call Now Button