MALDÍV-SZIGETEK.info

Palm Beach Resort and Spa – utasvélemények

Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy érdeklődőink utasaink
értesüljenek a legújabb tapasztalatokról.

Utazás időpontja: 2019.február

Naplemente oldali parti villa, all inclusive ellátással, hidroplán transzferrel 2019 február.

Utazás:Az utazás teljesen zökkenőmentes volt, a Dohai átszállás gyors volt, különösen odafelé. A Malei repülőtéren a hidroplánra 2,5 órát kellett várnunk, (kényelmes váróban, kávé, keksz, légkondicionálás és Wifi volt). Az indulás előtt közölték, hogy annyi az utas, hogy a csomagjainkat nem tudják hozni, majd a következő géppel. Ezen nagyon felháborodtunk, mert szigorúan betartottuk a 20 kg-os korlátot, nem kellett volna túlfoglalni a gépet. Persze nem hozták a következő géppel, csak az utolsóval este.

Érkezés: 14 órakor érkeztünk a szigetre. Akkor kezdődött a tájékoztató, szobaelosztás stb. Ez fél 3-ig tartott, amikor is közölték, hogy már nincs semmilyen étel, majd legközelebb vacsorára lesz. Ez volt a következő dühöngés. Ha érkezéskor gyorsan az étterembe terelnek, és utána osztják a kulcsot, hát jobban éreztük volna magunkat.

Szigeten

Rossz dolgok: Annak ellenére, hogy a legjobb adottságokkal rendelkező szigeten voltunk (ez volt a negyedik), állandóan a kicsinyességet tapasztaltunk, rengeteg apró, de bosszantó dolgokba ütköztünk:  Rongyos volt az étteremben a szalvéta, a fürdőszobában többségében a törülköző.  A mini bárba csak többszöri szólás után tettek be némi italt, messze nem annyit, amit a leírás tartalmazott. Az egyéb, fizetős tartalomból soha, semmit (alkohol, csoki, mogyoró stb.). A szobában a tea / kávéfőzőhöz csak koffein mentes kávét adtak. Kértünk normál kávét, közölték, nincs.  Az árban szereplő kirándulásokból egy se volt megszervezve. A bárban a koktélokhoz szükséges alapvető alapanyagok folyamatosan hiányoztak, pl. menta, stb..  A fürdőszobában a testápolóból, szappanból egyszer se volt utánpótlás.  A házak teraszán, ahol két napozóágy és egy hintaágy van, borzasztóan hiányzott két szék, ahova kiülhettünk volna olvasni, beszélgetni. Nem mindig szeretünk feküdni. Kértük, hogy hozzanak, sőt, megmondtuk, hogy melyik magasabb kategóriájú, nem használt házban láttunk egy garnitúrát. Hát nem kaptuk meg.  Az esti kultúrprogramok teljesen amatőrök voltak, a búvár fiuk énekeltek, másik nap a masszőr lányok táncoltak.

Jó dolgok: A sziget természeti adottságai csodálatosak. A naplemente oldalon (ahol mi laktunk) egyszerűen csodálatos volt a víz és a part. Gyorsan mélyült, így úszásra is tökéletesen alkalmas volt. Kristály tiszta, és a  „medence” határa végtelen volt. Tükör sima felületű és csendes.A másik oldal teljesen más, állandóan a tenger morajlása zúg, nagyon erős a szél. A víz a zátonyig végig sekély. Van egy elég széles növény sáv a part mellett, majd egy köves rész (ide cipő javasolt), és kb. 50-100 méterre kezdődött a korál zátony. Dagály esetén fantasztikus látványt nyújtott egyszerű pipás búvárkodás közben. A szálloda nem tudott adni egy apály-dagály időtáblázatot, de megtaláltuk az interneten), így mindig a jó időben sikerült átmenni a másik oldalra csodálni a halakat. Láttunk ráját is, és bizony nagy (kb.1,5 2 m) cápát is. A búvárközpont minden nap egyszer kishajót indított, amivel kicsit messzebb is elvittek búvárkodni. Felszerelést pénz ellenében adtak.A szigeten kizárólag a közösségi részeken ápolt a zöld terület, egyéb helyeken nem. Az utakat és a parti részt minden nap felsöprik. Nagyon kevés a virág.Sok a sportpálya, műfű felülettel.Az étkezés a hatalmas közös étteremben zajlik, nem túl változatos, de korrekt. A pincérek udvariasak, de semmi különös. A fizetős éttermekből csak egy működött, két bárt lehetett igénybe venni, a többi zárva volt.A közönség többnyire olasz, de sok náció képviseltette magát.A közösségi területeken elfogadható volt a Wifi, bár étkezések idején egy kicsit sokan nyomkodtuk a kütyüinket, amit nehezen bírt el a hálózat. A szobába lehetett venni, naponta több mint 24$-ért, ott se volt gyorsabb.A takarítónktól megtudtuk, hogy nem olyan rég Olaszok vették meg a szállodát, azóta nem működik megfelelően.

Hazaút: Úgy kezdődött, hogy az utolsó délután kaptunk egy levelet, amelyben tájékoztattak, hogy hogy másnap 12-ig kell elhagynunk a szobát, ½ 5-kor indul a hidroplán, és 11:30-ra a bőröndöket ki kell tenni. Ja, és nincs már ebéd. Hát ezen eléggé elcsodálkoztunk, és persze szóvá is tettük. Ezt elfogadták, és megengedték, hogy délben ebédeljünk. (csak annyit mondtunk, hogy mi 8 napra fizettünk be, és nem 7,5-re.Első nap nem kaptunk ebédet, tehát most jár.) A számlán semmilyen részlet nem szerepel, kizárólag napra bontva az összegek. Figyelem, mindenre rátesznek 10% szerviz díjat (a SPA-ra 5%-ot), és 12,6% adót.A hidroplán 1,5 óra késéssel érkezett. Kicsit izgultunk, mert éreztük, hogy nehezen fogjuk a gépünket elérni. De A maléi kikötőben már a gépnél várt a légitársaság képviselője, és futott velünk külön busszal a repülőtérre, ott soron kívül bevitt, így gond nélkül elértük a járatunkat. Kilépési illetéket (25$), amit a tájékoztatóban említettek, nem kértek.

Összefoglalva:A sziget, és főleg a víz csodálatos, a szolgáltatás viszont nem. Ennek ellenére bátran merem ajánlani, csak fel kell készülni ezekre a bosszantó dolgokra.Köszönjük a szervezést, azzal semmi gond nem volt.

Utazás időpontja: 2018.február

junior suite napfelkelte oldali lakosztály, ALL INCL. ellátással, hidroplán transzferrel.

Nagyon jó volt az utazásunk, legszívesebben már indulnánk is vissza!
A sziget még sokkal szebb, mint a képeken. Egyáltalán nem tűnt zsúfoltnak, a többi vendéget szinte csak az étkezéseknél láttuk.
A szállás pontosan megfelelt a leírásnak és a képeknek, nagyon tetszett a nyitott fürdőszoba és a saját kis partszakaszunk.
Az ellátással is meg voltunk elégedve, mindig találtunk kedvünkre valót a bőséges választékból (furcsa, hogy az espresso külön fizetendő, de persze ezt tudtuk előre). Az utazások napján érkezéstől távozásig, tehát a hivatalos be- és kicsekkolási időkön túl is biztosították az all inclusive ellátást.
Apróbb bosszúságok előfordultak – pl. érkezéskor rossz volt a minibár-hűtőnk és ki kellett cseréltetni, egyszer pedig elfelejtették feltölteni, illetve valaki más egyik bárszámláját is hozzánk számolták stb. -, de a recepción készségesen megoldották a problémákat.
Egyik este-éjszaka zuhogott az eső (kicsit be is ázott a tetőnk), egyébként végig napos, néha kissé szeles szép időnk volt.
Nagy élmény volt a hidroplános transzfer, már csak azért is megérte erre a szigetre menni. A visszaút viszont nagyon fárasztó volt a dohai nyolc órás várakozással, amit egy nem túl csendes quiet room-ban töltöttünk.
Szerintem elsőre, pihenéshez és snorkelezéshez jó választás volt ez a sziget, csak ajánlani tudom. Köszönjük a szervezést és a részletes tájékoztatókat, amik nagyon hasznosnak bizonyultak!

Utazás időpontja: 2016 október

Palm Beach- Junior suite naplemente oldal, all inclusive ellátással. Qatar légitársasággal.

Koszonjuk kerdeset, minden nagyon jol sikerult talan leszamitva, hogy visszauton a Male-bol erkezo gep kesese miatt lekestuk a gepet es egy Dohaban toltott ejjel utan masnap tudtunk tovabb indulni. Eszerint a 45 perces transzerido keves lehet.
Egyebkent gyonyoru szigetet valasztottunk. Mind a szallassal, ellatassal es a szemelyzet kedvessegevel nagyon meg voltunk elegedve. Az Onoknel leirtak alapjan azt kaptuk amire szamitottunk.
Idojaras: 1 nap borongos volt eros szellel, esovel, de a tobbi napon remek idonk volt.
Osszessegeben remekul sikerult az utazasunk, Nagyon koszonjuk a kivalo szervezest, tanacsokat.

Utazás időpontja: 2016

Delux sunset oldal: Nagyon szuper volt minden: az idő remek volt, a konyha kifogástalan és a szervezéssel is minden oké volt. Én kicsit keveselltem az ázsiai vagy kreol konyhát de ami volt, az tényleg nagyon finom és igényes volt. Nekem nagyon tetszett Palm Beach, szerintem csodaszép volt a sziget és a tenger is. Az olasz vezetéssel és személyzettel nekem nem volt bajom, bár a fórumon sok negatív kritikát kapott. A biciklik tényleg olyanok, amilyenek de nagyon jó szolgálatot tettek és nagyon muris volt, hogy mindenhonnan ellopták. A610-s bungalowt kaptuk, szerintem a legjobb partja ennek volt, tehát meg voltam vel elégedve ezzel is nagyon. Ez a bungi előtt laknak teknősök (van egy füves rész a tengerben) úgy kb 50 m-re a parttól, minden délután mentünk kergetni és fényképezni őket! Tehát, a teknősös kirándulást nem ajánlom jó szívvel senkinek. Bár ezen az oldalon korall és halacskák nincsenek, de nagyon jó csendes a part. A másik oldalon lehet sznorizni, ott láttunk csodás halakat, bár a korallok nem túl szépek. Illetve szépek de nem színesek, mint a Vörös tengerben. Az az oldal jó szeles de nagyon zúg ott a tenger, végül emiatt is örültem, hogy nem ott vagyunk. Elmentünk az ingyenes sznori túrára is, na ott még ennyit sem láttunk, tehát maradtunk a szigeten, nekünk megfelelt. A szobát takarították rendesen, én ezzel is meg voltam nagyon elégedve. A bungihoz járt egy nyávogós macska is (imádtam), szóval nagyon otthonosan éreztem magam. A nyitott fürdőszoba nagyon hangulatos és praktikus. A nap mindig sütött, néha voltak felhők de esni csak egyszer esett éjszaka. Jók voltak az esti programok is: white party, pool party, maldív est…mindig van élőzene, lehet táncolni. Az italok sem voltak túl drágák (1,5L-es víz 3$, bor 5$) és a kávéjuk (mivel olaszok) is isteni. Összességében nekem nagyon tetszett a Maldív feeling, lehet, hogy megnézünk még egy szigetet bár nem tudom, hogy új élményeket tud e még adni. Lehet, hogy Tahiti lesz a következő….tegnap már a bécsi üldögélésnél megnéztem az Önök ajánlataitJ Köszönjük a szervezést, én nagyon ajánlom Palm Beachet minden kedves Maldív érdeklődőnek.

Utazás időpontja:2016

Sunrise suite- parti bungaló A sziget, az olyan volt amilyennek a képeken láttuk és gondoltuk ,nagyon szép és rendezett! A napfelkeltés oldalon a 429-es számú bungalóban volt a szállásunk ,szép kilátással az óceánra. Az elmúlt években igyekezetem úgy kialakítani az utazásaimat, hogy kétszer nem menjek vissza egy adott helyre, így nem ér csalódás és a régi szép emlékeket nem kell össze hasonlítani.Úgy gondoltam, hogy ez a Maldív szigetekkel nem fordul majd elő velünk, mivel teljesen más sziget az amit úti célnak választottunk. Viszont ez nem így történt. Biztosan az is közre játszik, hogy a Kuredu sziget egy nagyon jó választás volt, első Maldívos utazásnak! Na azért semmi igazán rosszra nem kell gondolni, viszont volt pár dolog, ami picit csalódást okozott! Megérkezéskor, Málé repterére már nem mentek simán a dolgok. Helyi idő szerint kb 9.30 kor érkeztünk majd a kialakított váróban időztünk. Nagyon sokat vártunk. 14 h óra után indult a hidroplán Palm Beachra. Igazából nem kaptunk indoklás a sok várakozásra! A szigeten ott minden rendben volt a fogadás és a beköltözés is! A szobában nagyon kedveskedően gyümölccsel és szendviccsel vártak minket. Tisztában voltunk vele, hogy csak az étkezések alkalmával lehet ingyenesen üdítőket és sört fogyasztani. Ezzel nem is lett volna gond,a csalódást az okozott hogy a reggelinél és a tea time-nál nagyon kevés volt a válaszható ital. A főétkezésnél is hasonló volt a helyzet, amit ők narancslének hívnak azt mi nem tudtuk beazonosítani. A reggelinél nem volt lehetőség felvágottat enni és sajnos nem volt kakaópor sem ! Én nem kávézom így ez rosszul esett, hogy tejes kávéval kellett péksüteményt enni. Másik érdekesség, hogy a takarító személyzetet minden hétfőn lecserélték( nekünk 3 jutott) Első alkalommal több pénzt adni és apránként utána kevesebbet a harmadik emberkénél már megszokott dolog lettJ A búvárkodás sem volt olyan látványos és érdekes mint Kuredun. Valahogy olyan érzésünk volt minden merülés alkalmával, hogy nem az a cél, hogy sok szépet lássunk és megelégedetten térjünk haza, hanem hogy elteljen az idő. Olyan kihalt korallzátonyoknál merültünk, amit a természet lepusztított nem keltett idegeskednem, hogy a fényképező lemerül mert nem volt mit fotózni. A szigeten minden este különböző programokat szerveztek ,aminek csak egy gondja volt, mindig nagyon késő este a vacsora után próbálták megtartani. Szinte minden 22.30 után kezdődött! Ezt kicsit későinek tartották sokan De a legnagyobb csalódás az árakkal volt! Bárhol, bármilyen ár, ami felvolt tüntetve, nem volt valós! Ugyanis a kiírt árakra 10% szerviz díjat, majd erre emelt összegre 12% forgalmi adót számoltak fel ! Így volt lehetséges hogy két 14$- os koktélból 35 $-os számla lett. Ugyanígy a 900 $-os merülésből 1170$. Ezt picit lehúzásnak tartom! A pihenni vágyó embereket nem érdekli az ő adózási rendszerük! A bárok üresek voltak, az emberek csak netezni ültek be! A beach bárban nincs alkohol az italban!! Ez picit gáz! Természetesen nagyon sok szép dolog is történt velünk összességében jól éreztük magunkat ! Mindezeket a dolgokat nem rossz szájízzel osztom meg ,csak mint érdekesség. A szigeten nagyon sok szabad hely volt szinte 50% mondanám a kihasználtságot! Három magyar párral találkoztunk a szigeten A hazafelé utazáskor a repülő kongott az ürességtől a kb. 400 személyes gépen kb. 80 ember utazott, így nagyon kényelmes volt. Aki akart, a négyes üléssoron aludhatott hazáig.Nagyon köszönöm az utazás megszervezését !

Call Now Button