MALDÍV-SZIGETEK.info

MÖVENPICK MLDIVES ISLAND – utasvélemények

Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy érdeklődőink utasaink
értesüljenek a legújabb tapasztalatokról.

Utazás időpontja: 2022.április

Mövenpick Maldives Resort Island 5 * vízre épült lagoon villa saját medencével, hidroplán transzferrel.

Ez volt a negyedik maldivi utazàsunk és egyben a leges legjobb!!! A sziget csodàs: elég széles fehér homokos parttal rendelkezik és nagyon szép dùs növényzettel a sziget belsejében. Az ellàtàs tökéletes: van egy fő étterem (ONU marché) ahol a reggelizni és vacsoràzni lehet. A reggeli elég vàltozatos: hideg, meleg ételek bö vàlasztékban illetve “live cooking” posztok ahol ràntottàt, omlettet , palacsintàt illetve pancake-et lehet frissen csinàltatni ízlésünk szerint :). Ami nagyon szuper volt: egy gyümölcsös stand: itt ki lehet vàlasztani azt a gyümölcsöt amit szeretnénk kis kosarakbol és azt a chef szépen megpucolja és frissen tàlalja (a gyümölcsök be vannak hűtve úgyhogy nagyon ízletesek és frissek). Lehet kérni mindenféle kàvét, frissen facsart gyümölcslevet felàr nélkül még a félpanzióban is.

Es ami nagyon tetszett hogy kint a homokban is vannak asztalok, így tényleg a parton lehet enni :). A vacsora itt az ONU-ben: a hét minden napjàn màs tematikus estével készülnek, ami nagyon vàltozatos. Itt szinte csak live cooking posztok vannak; minden poszton egy chef-fel aki elkészíti amit és ahogy szeretnénk. Ezt kb ùgy kell elképzelni mint egy nagy “piacot” (ONU marché = egyedi piac ; szerintünk ezt a stílust akarja a hotel visszaadni. Itt svàjcban tényleg ilyesmik a piacok hétvégenként). Ezen felül lehet a Bodumas-ban vacsoràzni (a félpanzióban is benne volt : 1 előételt, 1 főételt körettel és 1 desszertet lehet vàlasztani az étlaprol. Leginkàbb mindenféle halak, ràkok és Sushik vannak de volt marha és bàràny is – mi ezt vàlasztottuk) –> ha itt szeretnénk étkezni akkor asztalt kell foglalni. A harmadik étterem a Latitude ( a medencénél) : itt lehet ebédelni és vacsoràzni. Mi az érkezésünk napjàn délben felàrért ebédeltünk itt; a vacsoràt nem pròbàltuk ki de ugyanaz mint a Bodumas: étlapról lehet vàlasztani 1 előételt, 1 főételt és 1 desszertet. Itt a grill a specialitàsuk illetve a hamburgerek. A vacsoràhoz minden nem alkoholos italt lehet rendelni felàr nélkül!

A szàllàs: hihetetlenül tiszta és tàgas lakosztàlyok. A szobàn belül még sajàt gardrob is van! Fantasztikusan kényelmes az àgy !! Még sehol nem aludtunk ilyen jól! Es ami nagyon praktikus: a szobàban az esernyőn kívül még strandtàskàt is adnak (nem szép de praktikus :). A medence is nagyon kellemes: nem hideg de mivel minden este cserélődik benne a víz igy nem is lesz nagyon meleg! Minden szobàhoz adnak egy butler-t: vele whatsappon lehet minden kérésünket megosztani aki egyből intéz mindent!

A személyzet hihetetlenül figyelmes és kedves: minden nap mindenki megkérdezi hogy hogy érezzük magunkat és hogy szükségïnk van e bàrmire… Tényleg 5 csillag még a Maldivon is!! Húsvétra nagyon aranyosan feldíszitettek mindent : a reggelinél még színes főtt tojàsok is voltak :). A szobànkban egy csokitàl vàrt minket is vacsora utàn: a hotel nyuszijàtol :).

Az élővilàg: még tényleg vannak élö koràllok és rengeteg hal (kisebbek, nagyobbak, színesek…) A housereef a mólóról vagy úszva a sziget bàrmely pontjàrol megközelíthető. Làttunk teknöst, ràjàt, és rengeteg bébi càpàt ( meg kevésbé bébit, kn 1- 1.30 m – nagyon baràtsàgosak).

Ami az időt illeti: az első nap nem volt szerencsénk mert elég borús volt az idő és voltak zàporok, zivatarok. De természetesen azért napot is làttunk :). A többi nap szàraz és nagyon meleg volt: napközben 30-32 ( a höségérzet a telefonunk szerint 38°C volt…) és éjszaka 28-29°C :). Az oceàn kb 26-27 fokos lehetett. Szerintem sokkal jobb az idő ilyenkor mint decemberben vagy januàrban! Egyetlen egy negatívum volt: a FlyDubai kombo :(. Őszintén szólva az egy rémàlom! Kb olyan mintha Wizzairrel mennénk Dubaiba.. se levegő, se hely.. :/

Még egyszer nagyon szépen köszönjük a szuper szervezést!! Egy àlom volt!!

Utazás időpontja: 2022.február

Mövenpick Resort 5*: naplemente oldali parti suite villa saját medencével, all inclusive ellátással, hidroplán transzferrel.

Emirates repülővel igazi kikapcsolódás volt a repülés, annak ellenére hogy nagyon félek alapjába véve a repüléstől, hihetetlenül kellemes légkör fogadott bennünket a fedélzeten. Az allergiás étkezést minden utazásnál elsőként szolgálták fel.

Malén a reptéren nem kérték a QR kódot sem a tesztet csak kiutazásnál.Ahogy megkaptuk a csomagokat várt minket egy Mövenpickes munkatárs aki mindent elintézett helyettünk.. itt a hidroplános csomagfeladásra gondolok. Majd felkísért minket egy külön váróba. Ami itt Nekem sok volt az a várakozási idő 2 1/2 óra! Ennyi repülés után nem esett túl jól a gyerekek miatt is mert nagyon elfáradtak.

A hidroplán kihagyása nagy hiba lett volna mert ez igen nagy élményt nyújtott mindenkinek a pilóták pedig hihetetlenül lazák:)

A Mövenpcik szigeten szívélyesen fogadtak minket. A sziget gyönyörű és az emberek nagyon kedvesek.A csomagunkba napi 3x étkezés volt benne , reggeli , ebéd a LATIDUIE ba 3 fogás és este lehetett választani a három étterem közül . Az ONU Marches ott Büffé volt de a másik kettőnél lehetett 3 fogást kérni ami ki volt jelölve ha mást szerettünk volna akkor fizetni kellett . Az italok közül majdnem minden benne volt ( este 23 óráig utána fizetős volt) , ha véletlenül mást akartunk inni rögtön jelezték felénk a pincérek. Le a kalappal a kiszolgálás csúcs minőségű volt minden egyes napon.

A parti villa mind a fekvése mind a nagysága megfelelő volt számunkra a villa előtti növényzetet nagyon dús és így teljes volt a magánszféra.Ha még egyszer mennénk akkor ugyanígy naplementés villát kérnénk mert a napfelkeltés oldalon van a hidroplán landolása és napi 4-5 szöri landolás és felszállás az elég zajos és zavaró.A sziget Reefje ámulatba ejtő amit ott látni lehet az maga a CSODA, KIVÁLÓ a partja , itt tényleg megvolt mindenkinek a saját területe de szinte senkit se látni egész nap a parton..A masszázs az egy külön világ.. felejthetetlenül nagy élmény volt. Ugye volt a csomagban egy szabadon választott élmény mi a horgászást választottunk , de nagy meglepetésemre ezt felszámolták a végén..csak nem értettük hogy miért..

Nagyon sokat kutakodtam az interneten a hotel és a szigettel kapcsolatban… nagyon sok negatívot kaptak… ezt nem tudom alátámasztani . Nem szabad elfelejteni hogy az óceán közepén van és mindent tényleg mindent meglehet kapni amit szeretnénk és amit ezek az emberek mindennap megtesznek értünk a nap 24 órájába le a kalappal. Tényleg azért vannak hogy jól érezzük magunkat és pihenjünk.

Mi minden alkalommal hagytunk 1-5 dollárt az asztalon a pincéreknek és ugyan úgy a szobatakarításnál. A saját Butlerünk Donja is kedves volt de Nekünk túl hektikus  .. mindig szeretett volna valami programot ( persze elkel adni Neki) de mi csak pihenni szerettünk volna:)

A visszautunk is késéssel kezdtük, a hidroplán kb 2 órát késett de volt egy külön rész ami légkondival volt ellátva innivaló és nassolni való is volt kínálva. Maléra érkezve ugyanaz az alkalmazott fogadott minket és elkísért a csomagfeladásig. Ez nagyon megkönnyítette a dolgunkat.

Köszönöm szépen a profi szervezést , tényleg biztonságba érzetem magam ezáltal . Biztosan megyünk még egyszer Maldivra és ismét megfogom Önöket keresni.Köszönöm. Biztosan ajánlani fogom minden ismerősömnek barátomnak az Önök szolgáltatását.

Call Now Button