MALDÍV-SZIGETEK.info

Meeru Island Resort – utasvélemények

MEERU ISLAND INFORMÁCIÓK

MALDÍV-SZIGETEK MEERU ISLAND UTASVÉLEMÉNYEK

Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy érdeklődőink utasaink
értesüljenek a legújabb tapasztalatokról.

Utazás időpontja:2023.október-november

Meeru Island jacuzzis parti villa teljes ellátással, hajó transzferrel

KÖSZÖNJÜK a segítségüket! Fantasztikus 6 napot töltöttünk el a Meeru szigeten.

Az oda út egy kicsit lassan kezdődött, a Dubai-ba tartó gépünk egy órás késéssel, kb éjfélkor indult. De utána minden a legnagyobb rendben volt.

Maléban a reptéren a TUI-s segítőt egyből megláttuk és oda is vitt a Meeru-s standhoz. Kaptunk egy üveg vizet, majd félórás várakozás után a hajóhoz vezettek, aztán indulás a szigetre.

A megérkezésünket dobszóval fogadták, ahogy mindenkiét. Nagyon vicces volt.

A bejelentkezésnél egy kis fiatal német hölgy segített. Nagyon kedves volt, mindenről részletesen tájékoztatott. Egyből egy meglepetéssel: upgrade-elték a foglalásunkat és 2 éjszakára egy vízre épült jacuzzis villába kerültünk. Elképesztő volt. Már aznap este kis rájákat láttunk a tengerbe vezető saját lépcsőnknél.

A harmadik naptól a 100-as villák közül a 117-es kaptuk. Az még jobban bejött nekünk, mint a cölöpház. Teraszról 10 méterre volt a “saját” tengerpartunk, kis vízparti pálmafával. Ahol lábunk mellett kis cápák úszkáltak a 28 fokos vízben 1 méterre a parttól!

A kiszolgálás fenomenális volt. Mindenki kedves, mosolygós. Bármilyen kérdésünk volt, azonnal ránk figyeltek, válaszoltak, segítettek. MINDENKI! Még a munkások is mosolygva köszöntek. Az orvosi szobát is megnéztem :). Bedugult a fülem rögtön a második napon. (ez nálam rendszeres probléma itthon is). Nagyon kedves volt az orvos is. Az ebédlőben a pincérünknek (Azid) mindig volt egy kedves szava, kérdése, hogy aznap mit tervezünk, majd este, hogy mit láttunk, milyen volt a napunk.

Az étkezések kiadósak, változatosak és nagyon finomak voltak. A tematikus vacsoráknál mindig láttunk valami különlegeset. Olasz, mexikói, maldív… a harmadik naptól már vissza kellett fognunk magunkat, hogy ne kóstoljuk végig az egész kínálatot. (sültek, egytál ételek… tengeri finomságok..gyümölcsök, különleges desszertek)

Minden szolgáltatás megfelelt az Önök által leírtaknak.

– az apartmanokban volt vízmelegítő a nescafe-nak. Klíma, jacuzzi, minden a helyén volt, működött.

– a szobákat naponta kétszer takarították. Mindig friss, hideg vizet tettek be.

– állandó, gyors wifi elérhetőség az egész szigeten!

– a helyi mobil app segítségével mindent nyomon követhettünk. a program lehetőségek, azok online foglalása, a fogyasztásunk számlái.

Programok:

Voltunk a külső tengeri korallzátonynál sznorkelezni, ahova hajóval vittek el.

Naplementét nézni hajón, ahol delfinek úszkálta és ugráltak ki a vízből. Egészen hihetetlen volt az élőhelyükön látni őket közvetlen közelről.

Időjárás: mindennap esett az eső. 🙂 Volt, hogy csak éjjel, de volt hogy ebéd után. De ez senki nem zavart! A levegő hőmérséklete nem változott, a víz hőmérséklete nem változott.

Az eső pár percig tartott. Általában fátyolfelhős volt az ég, de volt hogy verőfényes napsütés, kék égbolttal. Talán 1 délután volt, amikor az eső miatt nem mentünk ki a partra.

Éjjel 27 fok, nappal 28-29. A víz meg … mint egy wellness hotel jacuzzija. Elképesztő.

Állandóan sznorkel helyeket kerestük a sziget körül. Minden nap több kört is megtettünk a sziget egész irreálisan fehér, lisztfinom partján. Mindig megálltunk a két medencénél lezuhanyozni és úszni egyet az édesvízben is.

A Spa résznél lévő zátonynál sznorkelezés közben még polipot is megfigyelhettünk karnyújtásnyira tőlünk.

A “teljes ellátás = full board” tökéletesen megfelelt nekünk. Hideg vizet állandóan kaptunk a szobánkban is és minden étkezésnél. Sőt még a bárban a capuccinó-nk mellé is kértünk és kaptunk egy nagy pohár hideg vizet jéggel.

Extraszolgáltatásként pár capuccino (7$) illetve a naplementés hajókázás (34$) volt.

A visszaút során is már előző nap külön felhívtak, hogy menjünk be a recepcióra és mindent elmondanak, hogy hogyan szervezték meg az utunkat Maléig.

4:30-kor ébresztő (tényleg! megszólalt a telefon)

5:00 kor elhagyni az apartmant, a csomagot otthagyni a teraszon, azt majd ők összeszedik. ne aggódjunk.

5:30-ig kicsekkolni.

6:00-ig mini reggeli, csak nekünk az indulóknak (!!!)

6:00-kor indult a hajó. 7:10-kor Maléban kikötöttünk.

A reptéren sem volt semmi gond. Az egészségügyi nyilatkozatot mobile app-on előtte kitöltöttük, úgyhogy minden ment, mint a karikacsapás.

Ami érdekes volt, hogy míg a Budapest-Dubai repülőjárat tele volt(!), addig a Dubai-Malé járat félházon. Visszafelé még annyi sem. Szinte mindenkinek volt egy 3 üléses “fekhelye” 🙂

Percre pontosan landoltunk tegnap este Ferihegyen.

Az egyetlen negatívum: baromi messze van. Háztól – házig 20-22 óra! De hát, ha Árpád vezér annak idején balra fordult volna… 🙂

Szóval nagyon nagy élményekkel tértünk haza. A képek nem is tudják visszaadni….

Már azt nézzük, hogy mikor tudnánk visszamenni!.. a gyerekeinkkel (akik már felnőttnek számítanak) …most már ők is jönni akarnak.

Még egyszer: NAGYON KÖSZÖNJÜK a segítségüket!

Egy apró javaslat az utánunk érkezőknek: vigyenek zseblámpát, mivel a nap elég korán megy le (6-kor)!

Bár van világítás minden “úton”, azért vannak sötétebb, árnyékosabb területek. Mi vittünk. Minden este használtuk.

Tényleg fantasztikus volt az egész út..

Utazás időpontja:2020.február

Jacuzzis partra néző villa, all inclusive ellátás, hajó transzfer. 2020. február.

Ott kezdeném, hogy megérkeztünk a hajóval, és legnagyobb meglepetésünkre, egy táblán kiírással vártak minket: a TUI képviselője várt minket. Leültetett, hozott egy finom italt és közben mindent elmondott és elintézte a szobafoglalásunkat. Kértük ugye a 659-660-as házakat, annyi változtatással tudták teljesíteni a kérésünket, hogy nem egymás mellett voltunk, hanem 4 házzal arrébb, de azon a nagyon jó részen amit kinéztünk magunknak. Összességében a sziget nagyon hasonlít szolgáltatásaiban és teljes berendezésben Vilamendhoo-ra, így a ház berendezése, a bárok bútorzata szinte mintha ott lettünk volna?.

Folyamatosan hasonlítgattuk a két szigetet egymáshoz, ami Meerun jobb:

  • A part egészen más mivel ez nem egy sznorisoknak szánt saját óriási reeffel rendelkező sziget, ezért sokkal jobban tudtunk úszkálni a tengerben. Vilamendhoon rögtön jöttek a korallok, szinte csak sznorizni lehetett.
  • A széles homokos tengerpart gyönyörűen karbantartva
  • A sok sok kirándulási és vízisport lehetőség
  • A medencepart nagyon kellemes, és bár a gyerekes medence volt hozzánk közelebb és az a kellemesebb klímájú nem volt egyáltalán zavaró vagy hangos a családok ott léte
  • Az akció keretében ugye vendégek voltunk egy vacsorára az egyik a la carte étteremben – az Asia Wok-ot választottunk – itt sem csak az alap főételt hozták, hogy mutassanak valamit, egy teljes 5 fogásos fantasztikus vacsorát kaptunk (ezt előre ki kellett választani foglaláskor)

Vilamendhoon kicsit más, hogy sokkal de sokkal több az élővilág a vízben, körülötte ezernyi színes halacska, itt közvetlen a partnál nincsenek, de nem ez a lényeg azt hiszem egy ilyen nyaraláskor. Mindenki nagyon kedves volt, fullos ellátás, biztosan szívesen visszatérnénk egyszer ha lenne lehetőségünk. Önnek még egyszer nagyon nagyon köszönöm a sok segítséget, áldozatvállalást a nehéz időkben, ha egyszer még megyünk hasonló útra biztosan megkeresem Önt.

Utazás időpontja:2019.július

Meeru Island 3*  kerti bungaló szoba 4 főre, all inclusive  ellátással.

Szerencsésen megérkeztünk, nagyon jól éreztük magunkat.  Meeru jó választás volt, jó volt az ellátás, finomakat főztek, szép a tengerpart. Gyerekekkel snorkellezésre tökéletes volt. A szoba is rendben volt, bár az ember a Maldív-szigeten nem éppen egy Garden Roomban képzeli el az ottlétét. Ha visszamennénk, csakis valamilyen vízparti szállást választanánk (bár tudom, hogy erre az időpontra nem volt szabad hely).

Az időjárás miatt egy kicsit szomorúak voltunk, mert többször esett, az első nap például egész délután, és olyankor nem sok mindent lehet a szigeten csinálni. Ha az egész nyaralásunkat csak itt töltöttük volna, akkor egy kicsit rossz szájízzel jöttünk volna haza, de így ez a négy nap tökéletes kiegészítője volt a sri lankai körútnak.

Összességében örülünk, hogy bevállaltuk, a gyerekek is nagyon élvezték (még a hajóutat is, ami elég félelmetes volt), nagy élmény volt rájákkal úszni, delfinekkel hajózni a naplementében. Köszönjük a szervezést!

Utazás időpontja:2018.szeptember

MEERU ISLAND, all inc. ellátással jacuzzis partra néző villában 4*

A sziget nagyon szép, tipikusan amit a filmekben látni, fehér homok, napsütés, pálmafák, gyönyörű, gondozott. A 606-os házikóban lettünk elszállásolva, ami a sziget közepére esik, így sajnos az északi étterembe kellett felsétálnunk étkezéseknél, de második napon megkérdeztük a recepción nem-e mehetnénk a sziget közepén lévő étterembe, és gond nélkül elintézték, így gyakorlatilag minden a közelben volt.
Szépek a bárok, az éttermek, a víz feletti spaban vettük igénybe a 15 perces ajándék masszázst, a masszázs közben láthattuk egy padlóba vágott üvegen keresztül az óceánban a halakat.
Gyakorlatilag majdnek minden nap szép napsütés voltbaz idő, egyetlen napon esett az eső, de kora délutánra elállt, és utána már nyoma sem látszott.
Voltunk “nature walkon”, elvittek a kertészetükbe, végignéztük milyen fák vannak a szigeten, mi mire felhasználható.
A repülőút az hosszú volt, nem nagyon tudtunk aludni, pláne átszállással megspékelve, de ennek ez az ára. Tehát összességében elégedettek voltunk, szép volt minden.
Köszönjük szépen a szervezést és a részletes tájékoztatást!

Utazás időpontja:2018.szeptember

Meeru Island. 4*, partra néző jacuzzis villa all inclusive ellátással.

Meeru egy csoda,maga a paradicsom! Sok helyen jártam már,de ilyen csodálatosat még nem láttam.
A szálloda kifogástalan,tiszta,rendezett.
Az ott dolgozó emberek nagyon kedvesek és segítőkészek.
Nagyon sok ajándékot kaptunk,amire nem is számítottunk; masszírt meg fotózást is( még a leírtakon felül ) Az ételek nagyon finomak voltak, bőséges választék…. azt sem tudtuk mit is együnk a bőség zavarában és az italok, a koktélok is finomak. Egész héten egy felszolgáló szolgált ki minket,ez is nagyon szimpatikus volt…. mert nagyon megszerettük Gashimot.
A szobánk gyönyörű volt ,napi 2* takarították,imádtuk.
Az idő nagyon jó volt,meleg volt, gyönyörű napsütés. 2* csöpögött az eső kb 10 percre ,még jól is esett.
Biztos ,hogy szeretnénk még ide vissza menni, mert nagyon megszerettük.
Köszönjük az utazás megszervezését, mindennel elégedettek vagyunk!

Utazás időpontja:2019.április

Meeru Island, jacuzzis partra néző villa teljes ellátással, odafelé éjszakai hajótranszferrel, vissza normál hajó transzferrel.
Különösen tetszett nekünk a szállás, nekem személy szerint az összesnél jobban tetszett, még az óceán feletti bungalow-nál is, mert itt legalább félre tudtunk húzódni az árnyékba a fák alá, ami különösen hangulatos volt. Valamint a nap is itt ment le.
Az ellátás tökéletes volt, nagyon jókat ettünk, és szerencsénk volt az időjárással is. Az első nap esett 1 órát, utána viszont végig sütött a nap.
Azt meg kell hagyni, hogy nem olcsó, de “sajnos” engem annyira megfogott a hely varázsa, hogy szívesen visszamennék újra. Mert még pár napot simán el tudtunk volna tölteni ott.

Köszönünk minden segítséget és jó tanácsot, a sziget is meg a szállás is jó választás volt!

Utazás időpontja:2017.augusztus

Meeru Island jacuzzis parti villa all inclusive ellátással, visszafelé Dubai megállással.

Az oda úton nem volt semmilyen probléma,minden gördülékenyen ment. Sokat segìtett az Ön által küldött tájékoztató. A szigetre egy órás hajóút vezetett, ahol kedvesen vártak minket. Remek villát kaptunk a naplamente oldalon. Meerun való tartozkodásunk alatt minden rendben volt, a hétfői napot leszámítva az időjárás is szuper volt.
Meeru egy nagyon szép sziget, gazdag növény- és állatvilággal, köztük gyíkok, gekkók, madarak, gyümölcsevő denevérek találhatók a szigeten. Az óceánban sznorkeleztünk így sok szép halat làttunk, főleg a sziget napfelkeltés oldalán a vízre épült házak közelében. A szobánk légkondícionált volt, ugyhogy nem volt meleg. A félig nyitott fürdőszoba és a jakuzzi is nagyon tetszett. Naponta kétszer takarítanak és mindig hoznak vizet. Ott tartózkodásunk ideje alatt kipróbáltuk a masszázst, ami akciós volt nagyon jó áron, csak arról nem tájèkoztattak bennünket hogy a végén ki kell fizetni egy nagyobb összeget, ami az adó, ezzel a számla rendezésekor szembesültünk. A következő nap elmentünk az ingyenes naplementés hajókázásra,ami nagyon szép volt. Egyik nap ellátogattunk a fővárosba,Maléba, ahol idegenvezetőt is kaptunk. Érdekes volt látni az ott élők egy napját, mindenképpen ajánljuk az oda utazóknak. Ezeken kívül befizettünk a Robinson Crusoe elnevezésű kirándulásra is, amikor kettőnket visznek el egy homokpadra,ami 30 perces hajóútra van a szigettől. Itt sajnos balszerencsénk volt, mert érkezésünk után 10 perccel megérkezett egy másik hajó egy nagyobb társasággal, majd később egy búvárhajó is,így nem tudtuk kettesben élvezni a kis szigetet. Meerun írták is, hogy sajnos nem tudják biztosítani, hogy ketten leszünk. Kárpótolt azonban,hogy a visszefelé vezető úton láttunk delfineket.
Az ételek finomak, általában fűszeresek és csípősek, mindig volt currys étel, és persze rizs, nagy a választék, így mindenki talál kedvére valót. Különösen tetszett, hogy az étteremekben és a bárokban a padló homok és szuper a kilátás az óceánra. A pincérünk is kedves volt.
A haza úton volt egy gondunk. A Maléból Dubaiba tartó járatunkat törölték,mert nem indult el a gép egyik hajtóműve. Már a kifutópályárol toltak vissza minket. 2 órán át ültünk a gépen, ezután dőlt le, hogy csak màsnap fogunk indulni. Leszálltunk a gépről és visszavittek minket a reptérre a tranzit zónába. Itt sajnos kb. 4 órát várakoztunk. Az emirates-től csak egy hölgy volt ott,aki alig tudott információt adni, hogy mi lesz velünk. Csak csordogáltak a fél információk. Mikor leszálltunk a gépről kaptunk egy étel- és italkupont, de sajnos az elkövetkezendő négy órában nem kaptunk semmit, pedig már több utas reklamált, hogy legalább vizet kaphatnánk.17 óra körül kiderült, hogy minket éjszakára Bandos szigetére visznek. Csomgfelvétel ès útlevél ellenőrzés után fél hét körül értünk a szigetre,ahol kaptunk vacsorát és reggelit.
Másnap fél 9 kor kellett volna indulnunk Dubaiba, de kb. csak másfél órás késéssel indultunk. Dubaiban kb. fél 3-ra értünk a szállásra,ahol minden rendben volt. Innen szinte azonnal indultunk a Burj Khalifához,ahol találkoztunk akapcsolattartó hölggyel,aki átadta a belépő jegyeket. A hazaút további részén probléma nem volt.
Az eredeti járatunk törlését leszámitva jól sikerült az út, nagyon jól éreztük magunkat. Meeru sziget jó választás volt!
Dubaira az eredeti járat törlése miatt nagyon kevés időnk maradt, kb. a fél délutàn.
Mégegyszer köszönjük a szervezést és a segítséget. A leírtaknak és ígèrteknek megfelelő volt minden.

Utazás időpontja:2017.július

Meeru Island 4 csillagos, jacuzzis parti villa all inclusive ellátással.

Az utazásunk tökéletes volt. Ez volt a második szigetünk ahol jártunk és ez a sziget is szuper volt.
A Meeru csodálatos! Mindent megtesznek, hogy az ember jól érezze magát. A szigetetet egész nap takarítják, mindig azt láttuk, hogy folyamatossan festenek vagy valamilyen karbantartást végeznek. Nagyon igyekeznek mindenre odafigyelni.
A személyzet nagyon figyelmes és mosolygós volt. Külön megjegyzendő, hogy milyen klassz volt a személyzet számára kialakított rész.
A szobát a 100-as részre kaptuk, pedig ott már nem is kértük mégegyszer. Ahogy előre gondoltam az a rész sokkal jobban tetszett nekünk mit a 600-as. Az ágyunkból az óceánra lehetett látni, gyönyörű volt minden reggel erre ébredni.
Az all inclusive ellátás több mint elégséges…. Az ételek változatosak voltak és minden nagyon finom volt, a koktélok is nagyon jók voltak.
Időjárás: Két éve a Kuramathi-n januárban voltunk… tudtuk, hogy most az esős évszak van, de majdnem olyan tökéletes volt az idő mint akkor. Odaérkezésünk napján ebéd közben esett kicsit az eső,majd éjjel és másnap reggel kicsit jobban… Utána végig napos volt az idő több kevesebb felhővel. Még 1 nap volt egy kb. fél órás vihar, de amilyen gyorsan jött úgy ment is. Nagyon izgalmas volt.
Összeségében minden csodás volt és nagyon jól éreztük magunkat. Megint sikerült megkönnyezni az hazaindulást.
Köszönjük szépen a foglalásnál tett segítséget. Reméljük két év múlva megint sikerül egy újabb szigetre ellátogatnunk.

Utazás időpontja:2017.július

Meeru Island 6 éjre közvetlen parti villa + 3 éjre vizre épült jacuzzis villa all inclusive ellátással.

Fantasztikus nyaraláson vagyunk túl! Nehéz volt elhagyni a szigetet, nagyon jól éreztük magunkat!
Az út maga rendben lezajlott, a transzferidő volt egyedül nagyon hosszú, legközelebb bevállaljuk a 45 perces átszállási időt. Az Emirates szuper, kedvesek voltak, finom ételek, italok.
Megérte annyit kutakodnom a szigetekről, mert megállapítottuk, hogy nagyon jó választás volt Meeru!! Gyönyörű a sziget!
A növényzet, az a sok zöld…az állatvilág….nagyon tetszett! Cápa, rája, trigger, rákok, madarak, denevérek… A közeli reef nem is hiányzott annyira, mint gondoltuk. A korallhomok és a türkiz ezer árnyalatában pompázó óceán, csodálatos volt!
A szállások közül is sikerült a legjobbat kiválasztani, a water villa a legszuperebb a szigeten! ‘Saját’ part, kilép az ember a teraszra és 18 lépés az óceán! A jacuzzi water villa is nagyon tetszett, végül nem a 300-as, hanem a 700-as villákban kaptunk helyet, de nem reklamáltunk, mert addigra megismertük a szigetet és nem is akartunk máshol szobát.
Az ellátással is meg voltunk elégedve! Az ételek finomak voltak, változatosak és bőségesek. A magam részéről elég válogatós vagyok és húst nem nagyon eszem, de mindig jóllakva távoztam. A koktélok finomak, minőségiek voltak. A pincérünk is nagyon kedves volt!
Ami picit negatív lehet, hogy a takarító fiú, aki egyébként szintén kedves, aranyos volt, mellőzte a felmosást, a borravalók ellenére is. A söprés egy ilyen helyen nem mindig elegendő.
Illetve a ‘Robinson’ szigetes progi bár szép volt, de sajna nem voltunk egyedül. Ez benne volt a pakliban, de kicsit nagyobb volt a ‘tömeg’, mint amire számítottunk
A szállással kapcsolatban, a sziget északi fele egyértelműen szebb és nyugisabb. Itt mindkét oldalon bármikor megszállnánk! (600-as Jacuzzi beach villák és 500-as Water villák)
Bár tudom, hogy jártak itt az irodától, és lehet, hogy önök is megtapasztalták, de hasznos lehet az utasok számára, hogy ha az olcsóbb déli felét választják, nem mindegy hol lesz a bungi. Úgy a sziget közepétől kiindulva dél felé elég erős gázolaj szag van egy jó darabon, e mellé búgó hang társul. Sokat mászkáltunk a szigeten és minden alkalommal ezt tapasztaltuk. Ez bosszúság lehet, ha kifogja az ember, pláne, ha gyerkőccel utazik.
Néhány hasznos infó az utasoknak, amikre sokszor rákérdeznek a fórumon: nem reggel, hanem délben vannak a szobacserék és a kicsekkolás is. Déltől simán elvan az ember a szigeten az indulásig. Az all inclusive is folytatódik, minden további nélkül! Akinek késő este megy a gépe mint nekünk, azokat alapból az esti 7-es hajóhoz hívják, ez teljesen ingyenes és természetes!
Az időjárásról tudtuk, hogy kiszámíthatatlan és ez volt a mi szerencsénk is, ugyanis július ide vagy oda, szuper idő volt! Éjjel esett háromszor, napközben kétszer tíz percet és egyetlen nap volt borongós, 10 perces komolyabb zuhéval, de akkor is meleg, szupi idő volt. Egyszóval napsugaras tíz napunk volt!
Az esküvői szertartás nagyon szép volt, hangulatos, néhol vicces. A fotósnak túl nagy fantáziája nem volt, de így is sikerült pár csodálatos fotót készítenie! Az albumról negatív tapasztalatokat olvastam, de mi egy igényes, szép fotókönyvet kaptunk.
A személyzet majd minden tagja kedves volt (egyedül az edzőteremben volt egy mufurcabb fiú).
Köszönjük a segítséget, életre szóló élmény volt! Már nézegetjük a következő szigetet!

Utazás időpontja:2017.március

MEERU Island parti bungaló all inclusive ellátással 2 felnőtt +2 gyermek.

Köszönjük az érdeklődést, összességében az utazás nagyon jól sikerült.
A repülés sima volt és kényelmes – már amennyire lehet egy ilyen hosszú út.
Malén sajnos zuhogó eső fogadott minket és a hajóúton is minden szürke és borongós volt. A borús idő és a napjában többször is eleredő eső kitartott az első két napunkon – ugyan a levegő meleg volt és az óceán víze is langyos, de ez azért így nem volt az igazi.
A harmadik nap végre igazi nyárra ébredtünk és szerencsére így maradt végig. A borús idővel kapcsolatban a helyiek azt mondták, hogy 2 hónapja nem esett, és 1-2 napnál tovább ilyenkor biztos, hogy nem is fog. Nyáron előfordulhat, hogy akár két hétig is ilyen az idő….

A sziget meseszép, tényleg olyan, mint a képeken. Nagyon tetszett, hogy nem volt olyan kicsi, így borús időben jó volt bebarangolni a középső részeket. A gyerekeknek külön élmény volt a sok kis állat- denevérek, gekkók, rákok, és a mindenfelé lepotyogó kókuszdiók. A homok puha és fehér mindenhol – onnantól, hogy a szigetre érkeztünk a papucsot, cipőt elő sem kellett vennünk. Még az esőben is mezitláb gyalogoltunk.

A szobánk a 238. Beach bungalo volt a sziget dél-keleti oldalán. Kényelmes volt négyünknek is, bőven elfértünk. Minden nagyon tiszta és hangulatos, különösen a szabad ég alatti zuhanyzó.

A part a bungalónk előtt kicsit koralltörmelékes. Ha óvatosan lépkedtünk be a vízbe, nem volt gond, de aki kényesebb, annak javasolnám a vízicipő használatát. A sziget többi részén nem ilyen, mindehol puha homok van. A víz sokáig alig mélyül, szinte derékig sem ér. Napsütéses napokon délutánra annyira felmelegedett, hogy olyan volt, mint a kádvíz.

Az ételek nagyon finomak és igazán bő a választék. Én nagyon szeretem az indiai konyhát és azzal elvagyok bármeddig, de a gyerekek is mindig jókat ettek-‘ittak. Ebédre és vacsorára mindig volt leves, sokféle saláta, köret, hús- és halételek valamint desszertek széles választéka. Aki a kontinentális ízeket kedveli, az is biztosan talált magának finomakat. Jó döntés volt az all inclusive ellátás – sokkal kényelmesebb így- főleg gyerekekkel. ( bár az egyéb kiegészítő lehetőségeket pl hajótúra ki sem használtuk )

Én az elmúlt 1 hét alapján az alábbiakat tanácsolnám bárkinek, aki gondolkodik egy maldív nyaraláson:
* minimum 7-8 napra menjen – akkor belefér egy-két rosszabb időjárású nap is. Nekünk az ott töltött nem teljes 6 nap elég kevés volt.
* gyerekeknek is nagy élmény – nyugodtan lehet családi nyaralás. A szigeten igaz, hogy többségében párok voltak, de sok gyerekes családdal is találkoztunk és nemcsak kicsikkel utaztak. Van játékszoba (biliárd, csocsó, darts, ping-pong asztal) és a tenger annyira meleg és szép, hogy egy búvárszemüveggel órákat el lehet nézelődni a vízben.
* ha tehetik, all inclusive ellátást válasszanak
* cipőből bőven elég az az egy, amiben utazunk, a többi nyugodtan otthon maradhat (mindenki mezitláb van mindenhol)
* ruhából sem kell sok – mindig meleg van, este is, esőben is, és a vacsorához sem öltözik ki senki.
“Easy life” – mondta egy svéd pár és teljesen igazuk volt.
* ami fontos: minimum 30 faktorú naptejet használjanak még a kevésbé érzékeny bőrűek is – a vízben nézelődve könnyen leég az ember.
* a hajótranszfer a szigtere 1 óra, de ez ne riasszon el senkit. Én a kislányom érzékeny gyomra miatt aggódtam – feleslegesen. Kapott gyógyszert előtte és így semmi gondja sem volt még a viharos odaúton sem. A hajónak két útvonala van a reptértől a szigetre, attól függően választják, hogy honnan fúj a szél. Így még ha vihar is van, az egyik oldal biztos, hogy szélvédettebb és nem vészesek a hullámok.
* Meeru 4 csillagos besorolású, de számunkra ennél több, mint amit nyújtott, nem kell. Nem túl kicsi, nem túl nagy, csodaszép, tiszta és barátságos minden. Ugyan nincs összehasonlítási alapunk a többi szigettel kapcsolatban, de összességében nekünk nagyon tetszett.

Köszönjük a sok munkát, szervezést és a mindenre kiterjedő tájékoztatást még egyszer!
Ha utazni készülünk, biztosan keresni fogom!

Utazás időpontja:2017.

Jacuzzis villa teljes ellátással + vizre épült jacuzzis villa all inclusive ellátással.
Köszönöm érdeklődését, minden nagyon szuper volt, úgy mentek a dolgok, ahogy az megvolt írva.
Az utazás zökkenőmentes volt, nagyon kellemes volt végig a repülés is.

A sziget maga a csoda!! Hála ég a 638-as bungalót kaptuk, ami közel volt a Maalan étteremhez, és a part is elég szép volt, habár ez elég szeles oldal volt, sose volt szélcsend, és a víz is viszonylag hamar mélyült, így itt mi elég keveset fürödtünk.

Az ételek változatosak voltak, külön mosolyt csalt arcunkra hogy a kínai vendégek számára konkrétan külön svédasztal volt vagy 6-7 féle étellel, pedig amíg mi ott voltunk talán nem is voltak olyan sokan.

A vendégek szépen eloszlottak a szigeten, csak ritkán lehetett emberekkel találkozni napközben.

Az átköltözés is zökkenőmentesen ment, már reggel fél 10kor megkaptuk a vízi villát, itt is szerencsére a kért 700-as villák közül az egyiket.

Hát azt kell mondanom, nekünk az volt az igazi Maldív érzés amikor ott voltunk. Semmi sem überelheti nekünk a vízi villát, elképesztő a kilátás, a berendezés, a hangulat, minden. 🙂

Az időnk végig nagyon szuper volt, a haza utazás napján volt egész nap fátyolfelhős az ég, de a többi nap végig napsütés. Esténként jött általában egy zuhi, ami kb. 5-10 percig tartott, utána pedig mintha mi sem történt volna. Talán egyszer volt egy ilyen 10perces zápor napközben, de azt meg egy élmény volt átélni.

Egyszóval, ennél szebb és jobb nászutat el sem tudtunk volna képzelni magunknak!

Nagyon szépen köszönjük Önnek, hogy ehhez az élményhez hozzá segített minket segítségével.

Utazás időpontja:2017.

4 csillagos vizre épült jacuzzis villa all inclusive ellátással, nem hivatalos esküvői csomag + romantikus vacsora program. Hazafelé esti késői hajós transzferrel.
Esetleg pár plusz információt tudok adni, amiben a Meeruval kapcsolatban nem volt egészen biztos, de ez ott úgy tűnik, hogy teljesen biztosan és fixen van és esetleg segítség lehet további érdeklődőknek:
1. az esküvői csomag biztosan tartalmazza mindig a hajózást, ez egy nehezen kihagyható része a szertartásnak, mert a következő lépés erre épül. Eső esetén nem tudom mi van, mert egy csepp eső nem esett, amíg mi kint voltunk (szerencsére).
2. a late transzefrnél hivatalos értesítést kaptunk, hogy az ebéd és minden all inclusive szolgáltatás a hajó indulásáig ingyen jár, csak a hajó indulása előtt még egyszer rá kell (illik) kérdezni, hogy kell-e valamit fizetni.
3. a szigeten nincs semmilyen bolt, csak kettő kis ajándékbolt, de sokkal nagyobb választék és kedvezőbb árak vannak a reptéren, úgyhogy ajándékot a reptéren érdemes vásárolni. A boltban a tejen kívül semmilyen italt (alkoholt sem) lehet venni, de nincs is rá szükség, mert egymást érik a bárok, a minibár meg bőven elég.
4. a szigeten mindenhol (a szobákban is) jól fogható ingyenes wifi van, de ezen kívül is vannak ingyenesen használható fix gépek és nyomtató a recepció mellett.
5. a 322-es szoba lett a miénk, és ahogy ajánlotta, megbíztattuk a recepcióst, hogy mennénk a 700-asokba, de végül csak 2 nap múlva tudtak volna adni. Megnéztünk egy 700-as szobát és a plusz egy ablakon (meg persze a naplementén kívül) más különbség nem volt, így végül úgy döntöttünk, nem költözünk, egyébként is közelebb voltak a sziget központi részéhez a 300-as villák, szóval tökéletes volt.
6. valamilyen szúnyogfajta van a szigeten és elég komolyan bedagadtak a csípések, szóval érdemes szúnyogriasztót vinni, különösen a parti házakba. Érdekesség, hogy csak egyetlen egy nap csíptek meg (de akkor kb 10 helyen), mégpedig akkor, amikor nem voltam bekenve naptejjel. Úgy látszik, utálják a naptej szagát, szóval végül jó szolgálatot tett szúnyogriasztó gyanánt a naptej.
7. igénybe vettük a robinson kirándulást alakatlan szigetre, ami kicsit félrevezető lehet, és esetleg csalódás azoknak, akik valóban egy “kék-lagúna” szintű lakatlan szigetre gondolnak vízesésekkel, fákkal, stb, ui. ez egy kb 50m X 15m-es kis homokpad, amin semmi sincs. Tökéletes 3 óra volt így is, csak nyilván nem mindegy, hogy az ember mire számít, nehogy esetleg csalódjon. Nekünk nagyon tetszett a kirándulás, igazi kuriózum volt, adtak rengeteg ételt, italt.
8. a bárból alapvetően nem lehet kivinni italt, de zárórához közeledve egy pár dollár ezen rengeteget tud segíteni 🙂
9. ha valakinek ellenérzése van a szigeten élő gekkókkal kapcsolatban, csak a vízi villákat tudnám javasolni, mert a többi szálláshelyre simán bemennek, láttuk is nemegyszer, de a vízi villákhoz már nem jönnek ki, szóval jó választás volt a vízi villa.
Köszönöm még egyszer a segítségét, hogy ebben az egyedülálló élményben részünk lehetett, és hogy ilyen kitartóan intézte a nehézségeket!
Amennyiben trópusi kirándulást tervezünk, biztosan újra Önt fogjuk megkeresni, azóta is már számos ismerősömnek ajánlottam Miklóst.

Utazás időpontja:2017.

MEERU jacuzzis villa… Hazaértünk. Nagyon szép utunk volt. Néhány dolgot azért feltétlenül le kell írnunk, már csak a minket követők érdekében is. “természetesen” nem ott kaptunk szobát, ahol kértük. Reklamáció után másnapra mégis költözhettünk volna. A 633-as é a 632-es szobákban laktunk. ezeket a szobákat ugyan vízpartinak nevezik, de igen messze van a víztől.Ezért eléggé elkeseredtünk, a teraszról el se látni a vízig. Mégse költöztünk át, mert a 104, 105-ös szobákat kínálták fel, ami a negyedik ház a recepciótól, ahol is egy mederkotró szorgoskodott egész nap igen hangosan, büdösen. Mi az északi étterembe jártunk enni, aminek hallatlan előnye, hogy gyerektelen, nagyon csendes, nyugodt. A kaja fantasztikus volt. Ízre, választékra, tálalásra vonatkozóan egyaránt. A bungaló kényelmes, tiszta, picit kopott, de minden szempontból megfelelt. A jaqusit nem használtuk, nagyon klóros volt a vize, egy órával előbb be kellett volna kapcsolni, hogy felfűtsön, sokkal szuperebb volt a tenger. Kicsit furcsa volt, hogy egy fogmosásnyi vizet se adtak naponta, de vízforraló volt, így azt leküzdöttük. A part ezen a szakaszon ragyogó.
A sziget körül is jó búvárkodási lehetőségek vannak, de délelőtt 10-kor és 14:30-kor ingyen hajó visz ki egy gyönyörű zátonyhoz. A búvárcucc bérlése elég drága, erre mindenképp számítani kell. (A Royalon ingyen volt.). A Wifi működött, nem villám, de még telefonálni is lehetett vele. Nem lehet folyamatosan felkapcsolódva lenni, újból és újból be kell jelentkezni.
Furcsa volt a szigeten, hogy az összes közösségi helységben, illetve az utakon csak homok van, így szinte mindenki állandóan mezítláb jár, Az egész szigetet egyébként minden nap teljesen felsöprik, összeszedik a leveleket, elsimítják a homokot. A sziget viszonylag nagy, igény esetén a közösségi helységekhez lehet hívni villanyautót, ami a kívánt helyre viszi az utazókat.
Az utolsó nap, ahogy jeleztem, kicsit kellemetlen volt, hogy nem kaptunk öltőző szobát . Csak azért kellemetlen, mert a medence partján nincs hova tenni az úti ruhákat, cipőt stb. Az a zuhany teljesen rendben van, de az összes utazó számára 1 darab, így klassz kis sorban állás volt. Szóval ez nem volt jó végszó, mert nem erre számítottunk. Azért nagyon köszönjük a szervezést, összességében nagyon jól éreztük magunkat. Szép volt, jó volt, kevés volt 🙂

Utazás időpontja:2017.

Minden nagyon-nagyon jó volt. A sziget épp megfelelő méretű, se nem nagy, se nem kicsi. A partok mindenhol csodálatosak, bárhol szívesen fürdőzik az ember. Az úszómedencék kiválóak, úgy a méretek, mint a vízmélység tekintetében. A fitness terem remekül fel van szerelve. Az ételek finomak, választékosak, a személyzet kedves és segítőkész. Jók a borok, a koktélok!:) És még sorolhatnám a pozitívumokat, ami miatt mindekinek szívesen ajánlom Meeru-t.
Talán egy megjegyzésem lenne: a 303-as vízi bungallóra ez igaz, nem tudom máshol mi a helyzet: a bútorok eléggé koppottak, és a padlózat is. Ez azért is látványos, mert fekete és sötétbarna színűek. Múltkor Chaaya Dhonvelin voltunk, ott a vízi bungalló szebb volt, minden fehér, és színes textilekkel. De ez már csak finom ” kötözködés”.:)
Ami az Önök szervezését illeti: le a kalappal! Ár érték arányban is kimagasló ez a nyaralás, amit Önök Meeru-n kínálnak. Minden úgy volt, ahogy ígérték, pontos volt a leírás minden tekintetben. És nyugodtan felhasználhatja a véleményünket a saját reklám vagy egyéb anyagaikban.
Még egyszer köszönettel! Ha Maldív, akkor Admiral!:) Bravó!!!!!

Utazás időpontja:2017.

MEERU ISLAND JACUZZIS VÍZREÉPÜLT VILLA. Először is köszönjük szépen az érdeklődését, nagyon jól éreztük magunkat, igazság szerint nem is nagyon akartunk hazajönni ebből a csodálatos paradicsomból! A beszámolónkat Meeru-ról megpróbálom témakörökre szedve megírni.
Repülés: Qatar Airways-el repültünk, csak jókat tudok mondani róluk, modern repülőgépek, kedves
személyzet, kíváló ételek és a turista osztály is tényleg kényelmes. Odaúton az átszállásra
egy kicsit sokat kellett várni (6 óra), de azért még elviselhető volt.
Transzfer: A repülőtérre való megérkezés után odamentünk a Meeru-hoz tartozó pulthoz, ott
mondták, hogy kb még 40 percet várni kell más járatokkal érkező utasokra és utána indul
a hajó, addig nyugodtan üljünk le a bárban. A hajóút a szigetig nagyon nyugodt volt, útközben láttunk sok szép szigetet, majd kb 50-60 perc után megérkeztünk Meeru-ra.Egy hűsítő törölközővel és egy koktéllal vártak minket, majd mindenkit személy szerint eligazítottak.
Sziget: A sziget maga gyönyörű, hófehér homokkal, dús trópusi növényzettel, kis gekkókkal és
gyíkokkal, gyümölcsevő denevérekkel (nagyon jópofák ahogy lógnak a pálmafákon) és
természetesen a türkiz színű és kellemesen meleg óceánnal. Úgy tudom, hogy Meeru maldív viszonylatban nagyobb szigetnek számít, kb 40-50 perc alatt lehet körbesétálni. Mi ennek csak örültünk, mert így az embertömeg nagyon jól eloszlott, és nem éreztük azt hogy tulajdonképpen mennyien is vagyunk. A cipőket nyugodtan otthon lehet hagyni, elég a flip-flop papucs, de igazából mezítláb is lehet mászkálni, mert az egész sziget homokos.Ez érvényes az éttermekre is. Fontos: áramátalakítót kell vinni, mert a szigeten angol szabvány szerintiek a konnektorok – és jól meg kell nézni, milyet veszünk itthon, mert a legtöbb nem földelt, nekünk is ki kellett cserélni az elsőt amit vettünk e miatt. Nagyon erős a napsütés, ezért tényleg magas faktorszámú napozótejet kell venni, mi 50- essel kezdtük majd 30-assal folytattuk és még így is szép barnán jöttünk haza. Én javasolnám a vízicipő használatát, mert a letört korall darabok igencsak kellemetlenek tudnak lenni. Készpénz forgalom nem nagyon van, mindent szobaszámlára terhelnek, aminek 500 dolláros kreditje van, ha ezt eléri valaki, akkor azt a recepción ki kell fizetni és a kredit újra indul. Főleg kisebb címletek váltását javasolnám a borravaló miatt. A nevesebb hitelkártyákat természetesen elfogadják. Szoba 2 email-em ellenére se kaptuk meg a 700-as villák egyikét, bár őszintén szólva nem is bántuk – a 300-as villák elhelyzkedése sokkal központibb, minden könnyebben elérhető és egy kicsit távolabb is vannak egymástól. Ezek a víz fölötti jacuzzis villák nagyon szépek és tágasak,van bennük széf, LCD TV, kávé és teafőző gép, DVD lejátszó és a teraszról csak pár lépcső az óceán. Az ágy hatalmas, 180 cm széles. Nagyon tetszett nekünk a nyitott fürdőszoba, ami a hátsó zárt teraszra nézett, ahol a Jacuzzi is helyet kapott. A szobákat naponta 3-szor takarítják. Étel/ital A szigeten 2 fő étterem van: a Farivalhu és a Malaan, a szobától függ, hogy ki hol fog enni.A különbség a kettő között, hogy a Malaan-ba csak 18 éven felüliek mehetnek, tehát az összes gyerekes család a Farivalhu étteremben fog étkezni. Mi is a Farivalhu-ba kerültünk, itt szobaszámhoz rendelnek egy asztalt és az adott asztal pincére lesz az, aki végig kiszolgál. Az ételek nagyon finomak és a választék is óriási, a 13 nap alatt szinte minden nap új fogás – a párom legkényesebb pontja minden utazásnál az étkezés – de most 3 kg-ot hízott, azt hiszem ez mindent elárul Persze lehet, hogy az is közrejátszik, hogy a főszakács magyar. Egyszer vacsoráztunk az Asian Wok-ban, ez fizetős étterem, nem része az all inclusivenak, de csak ajánlani tudom – mi Teppanyakin vettünk részt, ami nagyon látványos és egyben szórakoztató is volt. All inclusive – főleg azoknak éri meg befizetni, akik szeretik az alkoholt, mert bizony semmi sem olcsó a szigeten, az alkohol meg pláne nem. Mi nem bántuk meg, hogy ezt választottuk, mert tényleg nagyon sokat kell inni, hogy ki ne száradjunk és így nem igazán gondolkodtunk azon, hogy akkor most mit is kérjünk. Számunkra bőven elegendő volt a választék,van all inclusive nap koktélja is, bár az adag kisebb; a jeges kávé pedig valami isteni. Viszont az üveges víznek nagyon furcsa íze van, igazából csak kb 1 hét után tudtuk megszokni. Az all inclusive ellátás az összes bár használatát lehetővé teszi, a mi két kedvencünk a Pavilion és az Uthuru volt.Szabadidő: Sportolási lehetőségből rengeteg van: tenisz, ping-pong, kondi terem, golf, kajak, szörf és még sorolhatnám, tehát igazából nem nagyon lehet itt unatkozni. Van a szigeten egy nagyon jó minőségű műfüves focipálya, amin a helyiek szoktak délutánonként játszani. Vasárnaponként rendezik meg a Vendégek – Alkalmazottok focimeccset, amin mi nagyon jól szórakoztunk. A vendégek közül természetesen legtöbben angolok jelentkeztek. Az eredmény előre megjósolható – 7:3 az alkalmazottak javára Minden este van valami szórakoztató program: helyi zenekar, disco, film est, crab race és egyebek. A szigeten 2 medence is van, mindegyik körül rengeteg nyugágy, az egyik a Dhoni bár mellett, a másik, az új medence nem messze a Pavilion bártól – ez kifejezetten 18 éven felülieknek. Tény, hogy a lagúnában nem nagyon van korall, de még így is meg lehet találni azokat a helyeket, ahol nagyon jól lehet snorkellezni. Az egyik ilyen a 700-as villák és a Spa között van, a Water Villák előtt is sok szép halacskát láttunk és a 300-as villáktól nem messze van egy nagyobb árok, ahol szintén gyönyörű az élővilág. Rájából elég sok van, nem árt vigyázni, nehogy rájuk lépjünk, mert dagálykor rendszeresen a part szélén pihennek meg. A sziget igazi korallzátonya kb 1km-re van, ahova hajóval lehet kimenni, vezetett snorkell túra keretében, ez kb 2 óra és fejenként 6 dollár, igazán megéri, mert nagyon szép az élővilága, bár főleg úszóknak, mert mély a víz és vannak erősebb áramlatok is. Kirándulások -Sunset Punch Cruise: az all inclusive része, naplemente túra, de egyben delfinles is, kaptunk egy punch-ot és láttunk delfineket is – bár az óceán igen csak hullámzott aznap este -Kagi: én nagyon ajánlom ezt a kirándulást, ez egy egész napos snorkell túra ahol 2 szigetet látogattunk meg: Kagi-t és Eriyadu-t. Kagi egy lakatlan sziget csodaszép korallzátonnyal és víz alatti élővilággal körülvéve és mindez kb 20m-re van a parttól. Itt 3 órát töltöttünk, majd egy isteni finom barbecue ebédet fogyasztottunk el amit a legénység készített el számunkra: grillezett hal, grillezett csirke, 3 féle saláta, zöldséges spagetti, 3 féle gyümölcs. Eriyadu egy másik turista sziget, ennek a szigetnek is gyönyörű korallzátonya van, bár mi egy kicsit furcsán éreztük magunkat az ottnai vendégek között. Itt 2 órát töltöttünk el. -Casting fishing: a szigeten 2 féle horgászati lehetőség van – a casting fishing és a big game fishing – mi a casting fishing mellett döntöttünk, mert itt 200 dollárért 4 órát lehett horgászni, míg a big game estében ez 2 óra lett volna. Azt tudni kell, hogy a Casting esetében a helyi Dhoni nevű hajóval mennek ki horgászni, ami bizony elég billegős – nagyon jó élmény volt és egyben egy újabb tapasztalat: ha az ember ilyenre megy és egy kicsit is gyengébb a gyomra készüljön előtte gyógyszerrel. Ennek oka, hogy a hajó oda megy ki, ahol az óceán eléri a lagúnát és ezáltal itt a hullámok is nagyobbak és a hajó folyamatosan minden irányba bedől. Szegény férjem 1 óra után olyan tengeri beteg lett, hogy ki kellett jönnünk, így a 4 órából csak 1 óra horgászat lett, de ez alatt is fogtunk 3 halat. Itt kell hozzátennem, hogy nagyon rendes volt a sziget részéről, hogy nem a teljes összeget, csak a felét számolta fel. -Diffushi: Meeru-val szemben lévő ún. Local Island – itt elmondják és megmutatják, hogy élnek a helyiek és van vásárlási lehetőség is – olcsóbb mint az ajándékbolt Meeru-n és természetesen a választék is nagyobb. Természetesen ezeken kívül még rengeteg más kirándulási lehetőség is van.
Spa A szigeten 2 spa van: egy víz fölötti és egy szárazföldi. Különbség leginkább az árakban van, a víz fölötti általában 10 dollárral drágább. Kaptunk egy 15 perces ajándék masszázst, ezt a víz fölötti spa-ban vettük igénybe A hely nagyon szép, nagyon kedvesek a masszőzök és tényleg minőségi, naturális termékekkel dolgoznak, ami számomra fontos, mert a bőröm elég kényes. Mi a Honeymoon Indulgance nevű páros masszázsra fizettünk be, ami 2 órás és van benne lábmasszázs, testradírozás, teljes testmasszázs, fejmasszázs és egy trópusi fürdő (csak a víz fölötti spa esetében) a spa szoba teraszán a jacuzziban, amihez jár gyümölcs és tea. Nagyon nyugtató és lazító volt. Borravaló A személyzet tényleg nagyon kedves és bármit megtesznek, igazán megérdemlik a borravalót. Mi a pincérnek és a szobafiúnak adtunk 30-30 dollárt (12 éjszakát voltunk), ezenkívül még adtunk a nagyobb kirándulásokon a legénységnek, a bárpultos személyzetnek és a masszőzöknek. Hazaút A transzfert a hazautazás előtti napon a recepción lehet lebeszélni, legkésőbb délig el kell hagyni a szobákat. Az ott tapasztaltak alapján tényleg csak ajánlani tudjuk a szigetet. Ha lesz még az életben lehetőségünk rá, akkor biztos visszamegyünk, mert azt a nyugalmat és békét, amit ez a hely nyújtani tud újra át szeretnénk élni.

Utazás időpontja:2017.

Island jacuzzis beach villa. Szobák: Baldahinos ágy volt, teliszórva virágokkal,mint a filmekben. Van a szobákban széf, LCD TV, kávé és teafőző gép, DVD lejátszó és nagyon tetszett nekünk a nyitott fürdőszoba, ami a hátsó zárt teraszra nézett, ahol a Jacuzzi is helyet kapot . A szobákat naponta 3-szor takarítják. Sziget:Úgy tudom, hogy Meeru maldív viszonylatban nagyobb szigetnek számít, kb. 40-50 perc alatt lehet körbesétálni .Mi ennek csak örültünk, mert így az embertömeg nagyon jól eloszlott, és nem éreztük azt , hogy mennyien is vagyunk..A cipőket nyugodtan otthon lehet hagyni, elég a papucs, de igazából mezítláb is lehet mászkálni, mert az egész sziget homokos .Ez érvényes az éttermekre is. Kézpénz forgalom nem nagyon van, mindent szobaszámlára terhelnek, aminek 500 dolláros kreditje van, ha ezt eléri valaki, akkor azt a recepción ki kell fizetni és a kredit újra indul . Természetesen a nemzetközileg elismert hitelkártyákat elfogadják. Borravalót mi adtunk a pincérünknek, mert ugyanaz volt egész héten,de csak utolsó este adtuk neki oda,meg adtunk a takarítóknak ,mert miden este gyönyörűen megágyaztak,virágokkal hintették be az ágyat(nem minden szobában csinálják,így de egy kis mosoly és némi pénz fejében a miénk miden este csodaszép volt)! Étkezés:A szigeten 2 fő étterem van: a Farivalhu és a Malaan, a szobától függ, hogy ki hol fog enni .A különbség a kettő között, hogy a Malaan-ba csak 18 éven felüliek mehetnek, tehát az összes gyerekes család a Farivalhu étteremben fog étkezni.Mi a Farivalhuba kerültünk, az volt közel a szobánkhoz.Nagyon nagy volt a választék és istenien főztek(magyar a főszakács)! All inclusive – főleg azoknak éri meg befizetni, akik szeretik az alkoholt, mert bizony semmi sem olcsó a szigeten, az alkohol meg pláne nem .Mi nem bántuk meg, hogy ezt választottuk, mert tényleg nagyon sokat kell inni, hogy ki ne száradjunk és így nem igazán gondolkodtunk azon, hogy akkor most mit is kérjünk.Az all inclusive ellátás az összes bár használatát lehetővé teszi.Nekem nagy kedvenc volt a Dhoni Bár,onnan néztük a naplementét minden este egy pohár koktél társaságában, a kiszolgálás nagyon profi volt és kedvesek voltak.Ez az egész sziget személyzetére igaz volt. Segítőkészek voltak mindenhol,főleg a búvár bázison. Sportolási tevékenység:Mi szinte miden nap kimentünk búvárkodni(én csak snorkelezni ).Hajóval vittek ki minket a kb. 1 km-re lévő House Reef-hez,ahol csodás élővilág tárult elénk nem csak a búvárok láthatták ezeket ,hanem a snorkelezők is , a korall zátony is gyönyörű volt. Kb.:6 dollár / fő .Elmentünk távolabbi ( Kagi és Eriyadu) szigetekhez is búvárkodni,ami szintén nagyon meseszerű volt. Kagi egy lakatlan sziget csodaszép korallzátonnyal és víz alatti élővilággal körülvéve és mindez kb 20m-re van a parttól. Itt 3 órát töltöttünk + merülések, majd egy isteni finom barbecue ebédet fogyasztottunk el amit a legénység készített el számunkra.Eriyadu egy másik turista sziget, ennek a szigetnek is gyönyörű korallzátonya van.Itt 2 órát töltöttünk el + a merülések.A merülési árak sem vészesek . Érdemes saját felszerelést vinni,mert a kölcsönzés viszonylag drága.Van több kirándulási és sport lehetőség is, de számunkra a búvárkodás kimerítette az aktív pihenésre szánt időt. Spa:A szigeten 2 spa van: egy víz fölötti és egy szárazföldi. Különbség leginkább az árakban van, a víz fölötti általában 10 dollárral többe kerül,de szerintem megéri ilyen helyen kipróbálni,ami nem hagyományos.Én egy aromás teljes testmasszázsra mentem el,a víz fölötti spa-ba,ami egyszerűen eszméletlen kikapcsolódást nyújtott , a masszázs asztal alatt üveg padló volt és le lehetett látni az Óceán aljára,hatalmas élmény volt.Kaptam még utána egy ajándék 15 perces hajápolós programot fejmasszázzsal ,ami színtén nagyon nyugtató és lazító volt. Hazaút:A transzfert a hazautazás előtti napon a recepción lehet lebeszélni, legkésőbb délig el kell hagyni a szobákat.Mi kaptunk ajándékba egész délutánra egy szobát a Garden Roomoknál,ami sokkal szerényebb volt a szobánk után,de a célnak tökéletes volt,hogy a hazaút előtt tudtunk még pihenni és le tudtunk tusolni,nem pedig a Hall-ban vártuk a transzfert,ami késő du. 5-után jött értünk. Tiszta szívemből ajánlani tudom mindenkinek ezt a földi paradicsomot, tökéletesen meg voltam elégedve mindennel. Szuper volt, úgy ahogy volt(csak nagyon gyorsan eltel az idő -10 nap)máskor legalább 2 hétre mennék.

Utazás időpontja:2016.

A 642-es szobát kaptuk, nagyon jó helyen volt, a part itt csodaszép, és viszonylag közel volt a Meeru Village recepciója (kis villanyautóval hoztak ide a központi recepciótól), az étterme (Maalan Restaurant) a bárja (Uthuru bár), és a vizibungalók. A Jacuzzi villa szobák nagyon tágasak, a berendezésük írtó klassz, kényelmes, baldachinos ággyal, és teljesen modern bútorokkal van felszerelve. A nyitott fürdõszobához egy nagyméretû, körbekerített, de felülrõl szintén nyitott kert is tartozott, legalább 20-25 m2, saját jacuzzival, 2 napozóággyal, és egy félig fedett külön fekvõrésszel, ahol akár a szabadban is lehet éjszakázni. (Szerintem saját kert, és a külön fekvõrész láttán még egy matrónának is pajzán gondolatai támadnak.) Maga Meeru sziget is nagyon tetszett, dús növényzet, kellemes illatok, fehér homok, szép part, rengeteg “kedves” állat, gekkó, gyík, és sok-sok koel madár. A kiszolgálás is jó volt, és a kaja is, de a választék, és a minõség azért nem érte el a Royal-on és Filitheyo-n tapasztalt színvonalat. Meeru szerintem szinte ideális hely egy maldív nyaraláshoz, fõleg kezdõ maldívosoknak. A hátránya szerintem az, hogy egyes szigetekkel ellentétben nincs partról megközelíthetõ house reef-je, így sznorizni nem annyira élvezetes. Naponta kétszer dhonival kivisznek ugyan ka b. 1 km-re lévõ reef-hez, kipróbáltuk kétszer is, de ott sem volt olyan gazdag élõvilág, mint más szigetek körül. A jacuzzi villákat csak teljes panzióval lehetett foglalni, de ennek ellenére mi két külön vacsorát is foglaltunk, egyet az Asias Wok étteremnél, a parton, a víztõl 2-3 méterre, egyet pedig “Under the Star”, ahol az általunk kijelölt helyen terítettek meg. Mi a sziget északi csücskénél lévõ homokpad végére kértük az asztalt, közvetlenül a víz mellé, és így hihetetlenül romantikus környezetben ünnepeltünk egy számunkra fontos, kerek évfordulót. Az “Under the Star” vacsora pazar volt, bõséges, isteni volt a felszolgált homár. Az Asian Wok étteremet annak is ki kell próbálni, aki teljes panziót fizet be, annyira szuper ott a kaja. A kókusz leves például annyira fenséges volt az ott elköltött vacsorakor, hogy az utolsó napokban az egyik ebéd “elõtt” villanyautóval elvitettük magunkat oda, enni egy kókuszlevest, majd onnan sétáltunk vissza a Village éttermébe, ebédelni. (Meeru village szolgáltatásai közé tartozik az ingyenes “villanyautó” használat is, persze csakis sofõrrel. Elég pár perccel korábban szólni a recepción személyesen vagy telefonon, máris jön a kisautó, és elvisz bárhová a szigeten.

Call Now Button