MALDÍV-SZIGETEK.info

NH Collection Maldives Havodda Resort – utasvélemények

NH COLLECTION MALDIVES HAVODDA RESORT INFORMÁCIÓK

MALDÍV-SZIGETEK NH COLLECTION MALDIVES HAVODDA RESORT UTASVÉLEMÉNYEK

Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy érdeklődőink utasaink
értesüljenek a legújabb tapasztalatokról.

Utazás időpontja: 2023.november-december

NH. COLLECTION MALDIVES HAVODDA (AMARI) napfelkelte oldali parti villa saját medencével 4,5*, all inclusive ellátással, oda vissza belső repülős+ hajós transzferrel.

Hazaérvén kicsit elvesztem a tennivalókban, így most írok visszajelzést:)
Először is – mint mindig – minden rendben volt. Utazás oda-vissza hibátlanul ment, előtte Vietnám-Kambodzsa, kicsi India körúton voltunk, az is rendben volt.
Az időjárás olyan volt, mint mostanában mindig: minden volt, szél, eső, napsütés, szélcsend, borult, kimondottan meleg. Egy nap volt kimondottan viharos, esős. Gyakorlatilag lassan úgy van, hogy mindegy mikor utazik valaki oda.

Röviden: a sziget jó.A szigeten magasabb volt a közönség színvonala, mint Royalon vagy Kudafusin. Sok angol és német, kevés orosz és kínai. Nyugdíjas és 30-as párok, kevés család, normális volt mindenki.
Sziget: a sziget szép, teljesen körbejárható. A part végig rendezett, folyamatosan tisztított. Természetesen ahogyan beszéltük, a napfelkelte oldal szebb. A napnyugta oldalon is vannak jó szobák, de sajnos van egy szakasz, ami nagyon romlik. A napfelkelte medencés szoba extra, kellemes, 317 volt a miénk, azt gondolom a legjobb a szigeten:))
Szoba: Hasonló az Amaya, Kudafusi házakhoz, de modernebb, jobb elrendezéssel, azt kell mondanom kiváló. Minőséggel, tisztasággal, szolgáltatással semmi probléma.
Szolgáltatások: minden van, mindenütt kedvesek stb. Korrekten fogadják a vendégeket, a sűrűbben előfordulókat (német, orosz, angol) anyanyelven. Ezek az emberek hét közben is megjelennek az étkezéseknél kicsit kommunikálni. Ez nem rossz, sokan igénylik. Nekünk egy helyi srác volt a fogadónk, elmondtuk hányadszor vagyunk arra, egész héten csak köszöntünk, kérdezte minden ok-e, de nem akart semmit eladni. Rendben volt.
All inkl: magas színvonalú. A bár elég nagy, mindig van hely, kb 10-15 alkoholos koktél az árban.  Nem lehetséges, hogy kevés legyen. Ami nagy pozitívum, hogy minden féle kávé benne van és 4-4 féle fehér ill vörös bor is, bár ezek minősége olyan, amilyen. Mi minden ebédnél és vacsoránál iszunk bort, most nem vettem külön palackkal. Mindezen italok a bárban, az étteremben és az alá-cart éttermben is benne vannak a szolgáltatásban!
Az ala.cart étteremnek és az egyéb megvehető szolgáltatásnak értelmét nem láttam.
Étterem: az étterem helye, asztalok, kiszolgálás kifogástalan. Nagyon sok pozitív jelzés, dicséret van az ételekről, ezt meg tudom erősíteni. Mind a választék, mind a minőség kiváló. 
Reef: a napfelkelte oldalon egyértelműen közel van, Maldívon nem sok helyen lehet látni a sziget körül élő korallt, de itt alapvetően szinte csak az van. Kimondottan szép. Bőségesen van hal, teknős, cápa. Rája, muréna ritkábban, de az is akad. Igaz, elképzelhetetlennek tűnik egy egyszerű sznorkell során delfint látni, de én most kétszer találkoztam velük:))
Összegezve: a sziget jó, nincs közel, az utazás kicsit sok, valamennyivel drágább, de annyival többet is tud. Úgy látjuk, ez a sziget olyan, ahová visszatérünk még.

Utazás időpontja: 2023.április

NH Collection Maldives Havodda Resort. Parti villa all inclusive ellátással, oda-vissza belső repülős +hajós transzferrel.

Ezúttal egy nagyobb baráti társasággal utaztunk a MaldIvra, és miután rajtunk kívül a többiek első Maldívosok voltak, így ránk bízták a szigetválasztást. Szokás szerint több szigetre is kértünk ajánlatot, egyrészt általam már jól ismert szigetekre, és néhány olyan szigetre is, ahol még nem jártam, de a célkeresztben már évek óta benne vannak.Kaptunk legalább 10-15 szigetre ajánlatot az Admiral Travel-től, és persze a szigetek közül most sem volt egyszerű a választás. Az árak sajnos tovább emelkedtek a COVID előtti időszakhoz képest, részben az EUR-ban és/vagy USD-ben számolt szállás és transzfer árak, illetve újra nőtt a Maldívon a “tourism foods and services government tax”, most már 16% (6 %-ról indult kb. 10 éve), és amikor foglaltunk, akkor még az EUR/HUF árfolyam is sokkal kedvezőtlenebb volt, mint most. (400 fölött volt.)

Szerencsére az Admiral Travel szinte mindig tud aktuálisan akciós, illetve kedvező árakat is ajánlani, tavaly augusztusra pl. nagyon kedvező áron tudtunk Sun Siyam Irufushi-ra foglalni, most pedig Amari Havoddá-ra volt (a többi szigethez képest) nagyon kedvező ár, ami azt jelentette, hogy AI ellátással volt erre az 5*-os szigetre olyan ár, mint egy másik, 4-4,5*-os szigetre félpanziós ellátással. Szerencsére a képek és a leírások alapján többieknek is tetszett Amari Havodda, így gyorsan eldöntöttük, hogy ide utazik a csapat. (Ez a döntés még sok-sok hónappal ezelőtt volt.)Nekem abból a szempontból is szimpatikus volt ez a sziget, hogy ennyire déli atollon (Gaafu Dhaalu atoll), és déli szigeten még nem jártam, és a foglalás előtt olvastam róla, hogy ez az atoll még sokkal érintetlenebb, mint a központi atollok, kevesebb a lakott sziget is (és több a lakatlan sziget), és resort sziget is csak 4 van összesen, pedig ez talán a legnagyobb atoll a 28 atoll közül.

Qatarral utaztunk, de sajnos a foglalás után több hónappal, az utazás előtt néhány héttel a Qatar megváltoztatta az oda utazás menetrendjét (a Bp-Doha szakaszon), így délután helyett már kora délelőtt indultunk Bp-ről, és így nem 2,5 óra, hanem 8,5 óra volt az átszállási idő Dohá-ban. Ezt úgy hidaltuk át, hogy a Qatar Airways honlapján lefoglaltunk a teljes csapatnak egy 3 órás Doha-i városnézést, amivel így könnyebben eltelt az idő, és a városnézés is elég érdekes volt.  

 A reggeli Maldivra érkezés után még egy 1 óra 10 perces belső repülőjárat is várt ránk a Maldivon, szerencsére nem kellett sokat várni, a Maldivra érkezés után kb. 2,5 órával indult a belső járat. A Gaafu Dhaalu atoll repülőtere “Kaadedhoo” szigeten van, és innen még kb. 15 perc volt Amari Havodda speed boat-tal.

 A sziget első pozitív meglepetése az volt, hogy sokkal dúsabb a trópusi növényzet a szigeten, mint ami a képeken látszik, ennek az az oka, hogy a neten lévő Amari fényképek döntő többsége a sziget 2016. évi átadásakor készült, és akkor még jóval kevesebb volt a növényzet, mint most.

Amari Havodda több tekintetben is hozta az 5*-os színvonalat, különösen tetszettek a még mindig újszerű, tágas, és Ízlésesen berendezett modern bungalók, a rendkívül csöndes, de hatékony “beépített” légkondik (amik szerencsére nem az ágyra fújták a hideg levegőt, mint néhol másutt), a hatalmas nyitott fürdőszoba, a bungi terasza, ahonnan természetesen látszott az óceán, a sziget keleti oldalán (ahol a mi bungalóink is voltak) lévő nagyon széles, és csodaszép hófehér homokos part (a nyugati part nem ilyen szép, ott elég erős az erózió, és vannak homokzsákok is), és persze a partközeli reef, ami tényleg maga volt a csoda! Nekem az eddigi kb. 20 sziget közül Filitheyo (ahol négyszer is jártunk) és Vilamendhoo (ott kétszer voltunk) reefje volt Maldívon a legjobb, de Amari Havodda reef-je mindkettőt lényegesen felülmúlta, és már-már megközelítette a legszebb Sharm El-Sheikh-i Vörös-tengeri reef-et (Far Garden reef).

Nagyon jó volt az AI ellátás, a főétteremben kiváló minőségű, és változatos volt a kaja, persze sok ázsiai fogás, de elég nagy választék az “európai” kajákból is, nagyon sokszor voltak ebédre és vacsorára tengeri herkentyűk is (nem csak halak, hanem garnéla és királyrák is), és minden reggelihez volt pl. füstölt lazac, ami máshol azért elég ritka.

Nagyon kedves, segítőkész és szívélyes volt a személyzet, a recepción, az étteremben és a main bárban is, és minden bungalóhoz volt egy “dedikált” kapcsolattartó, akihez bármivel és bármikor lehetett fordulni, személyesen, telefonon, WhatsApp-on, Viber-en, stb. A mi csapatunknak “Aalaf volt a “segítője”, és maximálisan meg voltunk vele elégedve.

Szép volt a növényzet, és nagyon gazdag volt a víz alatti állatvilág, és rendben volt a víz feletti állatvilág is, talán a repülő kutya és a gém volt kevesebb, mint más szigeten.

Ami nekem Amari Havoddán kevésbé tetszett, az a medence és a környéke volt, ami nem volt annyira “csalogató”, mint más szigeteken. Viszonylag kevés volt ott a napernyő és a napozóágy is, és a medence kialakítása is elég furcsa volt. (Nem is voltunk a medencénél egyszer sem, de persze bőven kárpótolt minket a gyönyörű óceán. A main bárban az (AI) italok minősége és a kiszolgálás nagyon jó volt, de viszonylag kevés volt ott az asztal és az ülőhely, és egy olyan nagyobb létszámú csapatnak, mint a miénk, szinte lehetetlen volt egy közös helyre leülni. Ami pedig egyáltalán nem tetszett, az a naplemente bár, amit nemrég egy új helyre költöztettek, és ahonnan közvetlenül nem is látszott (ebben az időszakban) a naplemente, ugyanis az egyik vizibungi sor pont “bezavart” a képbe. Ülőhely is alig volt a naplemente bárban, és azok is főleg csak a homokra letett “puffok” voltak, asztal talán 2 vagy 3 volt néhány székkel. A naplemente bár egyébként “csak” délután 5-től 7-ig volt nyitva, így ki sem próbáltuk ezt sem.

Ezzel együtt is nagyon klassz volt Amari Havodda, akinek a reef és a sznori az egyik “lényeg” a MaldIvon, és szereti a modern, tágas bungalókat, a gyönyörű, széles, fehér homokos partot, a jó kajákat, és az udvarias és teljes körű kiszolgálást, annak Amari nagyon jó választás.

Az időjárás nekünk végig nagyon jó volt, csak az utolsó 1-2 napban volt néhány kisebb zápor, és némi felhő. Az utolsó napon este 6 óra 10-kor indult velünk a speed boat az atoll repterére, onnan 3/4 8-kor ment a belső járat Hulhulé-ra, a Qatar pedig éjjel 1-kor indult. Aalaf-nak már az első napokban szóltunk, hogy kérünk late check-out-ot, ezzel nem is volt probléma egészen du. 3/4 6-ig maradhattunk a szobában (persze extra díj ellenében), így az a napunk még szinte teljesnek számított, én még délután is sznoriztam, és csak 1/2 5 körül kezdtünk pakolni.


Utazás időpontja: 2022.január

Amari Havodda Island naplemente oldali parti villa 4,5* , all inclusive ellátással, oda vissza belső repülő + hajó transzferrel. A sziget csodálatos volt, a szállás az ételek és a kiszolgálás kifogástalan. Az hogy volt segítő akitől lehetett segítséget kérni az is nagyon szuper volt. A partja nagyon szép, a víz tényleg olyan kék mint a képeken, eszméletlen.:). Egyetlen negatívum volt, amit ott jeleztem is, hogy a gépünk csak délelőtt megy de a speedboat pedig hajnal 3:30-kor. Szerintünk ez teljesen korai volt, elnézést kértek es írták hogy jelenleg az a belső Maldivian repülő csak egyszer megy reggel és utána délután következőnek, szerintem járhatna többször is mert ez nagyon kényelmetlen, de olyan gyakran nem járunk, szóval kibírható. Láttuk még ezen kívül ott a bárban, hogy van prémium exkluzív csomag is, ami szerintem annyit takar hogy több koktél illetve alkohol szerepel benne, nem tudom hogy ez elkerülte e a figyelmemet lehet, de ha tudom lehetséges, hogy inkább azt a csomagot választottuk volna, mert így volt ez-az amiért pluszban fizettünk. De mindenestre megbeszéltük a férjemmel, hogy még ha lesz lehetőségünk, akkor szeretnénk visszatérni és köszönjük, hogy levették a vállunkról a szervezéssel járó terhet, főleg a covid miatti rengeteg információt, amit nem is tudtunk, a maldívi utazós facebook csoportban rengetegen kértek segítséget másoktól papírokkal kapcsolatban , ami nekünk már régen rendben volt, így szuper, hogy ezeken nem kellet idegeskedni, főleg ez akkor fontos szerintem, amikor ilyen messzi helyre megy az ember. Amúgy képzelje azt írják ugye, hogy vissza fele nem kell PCR, erre tőlem kérték az útlevél ellenőrzésnél mert nem volt oltási igazolásom, nem is értettük, hiszen az van leírva, hogy nem kérik, szóval fura, ezt csak plusz infóként mondom.

Az időjárás az meglepett, mert pusztító forróságra számítottunk, de valahogy gondolom a pára tartalom miatt?! Teljesen elviselhető volt, este már normális ruhát is fel lehetett venni, amire nem is számítottam, egyszer béreltünk kenut, mire be értünk vele messzire, akkor kezdett el nagyon nagyon esni:) 15p volt összesen akkor egyszer, néha a szél eléggé feltámadt, akkor nem szívesen voltunk vízben, de az időjárás szerencsére rendben volt. Amit még akartam mondani, hogy őszintén örülök, hogy tengerparti villában voltunk nem pedig vizen lévőben, volt ott egy másik magyar pár, akik megosztották a szállást, ők is vízpartiban kezdtek és amikor átkerültek a víz felettire, akkor már egy nap után szerettek volna visszaköltözni a partra , voltam ott én is megnézni, a parti villa szerintem is kényelmesebb és privátabb illetve a vízen lévőn süvített a szél, ami kellemetlen szerintem.

Szóval a szállás szuper volt, a fürdőszoba volt a kedvencem:)

Köszönjük még egyszer:


Utazás időpontja: 2021.november

Amari Havodda  Island 5 * parti medencés villa, all inclusive ellátással, oda-vissza belső repülő+hajós transzferrel.

Úgy tudom röviden összefoglalni, hogy a szigeten minden tökéletes volt, a repüléseket meg túl kellett élni..(az odaút még elviselhető volt, de a visszaút nagyon megviselt minket, reggel 3 órás kelés, de főleg a 6 órás flydubai repülés…). A sziget fantasztikus, a szállás minden igényt kielégítő volt, az ellátás: étkezés, kiszolgálás, szolgáltatások csillagos ötös. (Ha a másik irányból közelítünk: az árának megfelelő volt minden.)

Az idő olyan volt amilyen, az elején, mint a legjobb képeken, verőfényes, a vége felé viharos, esős, de ez nem rontotta az élményünket, hanem inkább hozzáadott.

Köszönjük a szervezést, életre szóló élmény volt mindkettőnknek.


Utazás időpontja: 2019.május-június

Medencés parti villa (sunset oldali), all inclusive ellátással, belső repülős + hajó transzferrel oda-vissza.

Az út nagyon hosszú volt, de a sziget érkezésünkkor kárpótolt. Nagyon szép , csodás volt minden. Az ott dolgozó emberek is segítőkészek. Az esküvőnket nagyon szépen leszervezték, szebb lett mint gondoltuk. Az ellátás nagyon változatos és finom volt. A szállás modern, csodaszép. Az időjárás változékony volt de meleg volt ahoz képest:)

Szeretnénk megköszönni munkájukat, tökéletes volt minden!!! 🙂 Csak ajánlani tudom önöket másnak is!


Utazás időpontja: 2019.február

Amari Havodda Island, vízre épült villa, all inclusive ellátással, oda- vissza belső repülő + hajó transzferrel.

Egy hetet pihentünk az Amari Havodda resortban, ami maga volt a paradicsom.
A Qatar dohai átszállással 12 óra alatt Maléra repített minket, ami a legjobb opció volt.
Az egyetlen negatívummal kezdem, ami a transzfer Maléból. Nekünk nem volt szerencsénk, így 6 órát vett igénybe, hogy a maléi leszállás után eljussunk a resortba. A visszafelé úton is kb ugyanennyi idővel előbb indultunk el a szállásról, de ez még majdnem kevésnek is bizonyult, mert a nemzetközi reptérre való megérkezés majd a becsekkolás és a biztonsági ellenőrzés után mindösszesen 10 percünk maradt a boarding-ig.
Vízre épült villában szálltunk meg, amit már Kuredun is nagyon élveztünk.
Villánk, a 163-as, észak-keleti tájolású, így kicsit szeles, és picit jobban hullámzik a víz, de kb 11 órától már árnyékban lehet üldögélni a teraszon, ami nagyon kellemes a nagy melegben. A terasz egyebként nem fedett, és egy pihenő ágy van kint, de a szobából a műrattan fotelek és az asztalka könnyen kivihető.
Csodás Nap- és Holdkeltéket láttunk a teraszunkról, a Napnyugtát pedig a villa bejárati ajtajából tudtuk csodálni. A szigetnek ezen az oldalán kevesebb vízre épült villa található, és picit messzebb van az étteremtől, a bártól és a medencéktől (kb 7-8 perc séta a fák alatt, “taxit” nem ajánlottak fel), ezért kicsit nyugisabb környék. Amúgy ez a pár perces séta mindig nagyon jólesett, útközben gyönyörködtünk a növényekben, és a kis állatkákban, meg a virágok illatában.
A mi villánk előtt a tenger alja homokos volt, és kb még a 168-as számú villáig ilyen, de az ez után következő villák előtt sok a korall, szinte már a létra alján korallok vannak, ami apály idején esetleg kellemetlen, de dagálykor el lehet úszni felettük.
Az élővilág nagyon színes és izgalmas, mi nagy rájákat (tüskésrája, sasrája), sok bébi szirticápát és rengeteg féle színes halat láttunk csak a villánk környékén, és akkor még a zátonyról nem is beszéltem.
Fürdőszoba teljesen nyitott, és nagyon nagy. A tengerből sajnos csak a szobán át tudunk eljutni a fürdőszobába, ami egy kicsit kellemetlen, mert vizesen kell végigmenni a parkettán, de kaptunk plusz törölközőket az összes bejárati ajtóhoz.
A resort dolgozói mind nagyon kedvesek, barátságosak, mosolygósak, minden kéresünket igyekeztek teljesíteni. (Pl megengedték, hogy dél helyett délután 1kor hagyjuk el a szobát a visszaút napján.) A sziget csodalatosan szép, a növényzet dús, a tenger kristálytiszta, és a zátony is gyönyörű, az ember órákig is ellebeg a vízben bámeszkodva.
Csak az Amaya étteremben ettünk, de a büfé étkezések nagyon változatosak voltak, és teljesen elégedettek voltunk. Az all inclusive ellátás nekünk nagyon megfelelt, talán még kicsit sok is volt a háromszori étkezés.
Sosem volt tömeg, zsúfoltság, és bár főszezon volt, nem lehetett érzékelni, hogy a resort tele van.
Nem volt saját pincérünk, hanem a sok pincér mindenkiről gondoskodott, és gyorsak, figyelmesek, kedvesek voltak mindig!
A szigeten egy picike shop van, de nem sok mindent lehet kapni, pl szuveníreket vagy képeslapot sem.
Van egy modern, nagyon jól felszerelt fitness terem, új futógépekkel, ellipszissel és biciklivel.
Programok:
A vizisport centrumban lehet búvár- és snorkel túrákra, delfin szafarira jelentkezni,és jetskit bérelni,valamint van vízisí és néhány más sport. Snorkel felszerelést ingyen lehet kölcsönözni, elég utolsó nap visszavinni.
Mi két snorkel túran vettünk részt (az egyik az ingyenes house reef túra a másik egy hajós túra), mindkettő nagyon szuper volt.
Valamint nagyon ajánlott a Naplementés delfin szafari, ahol több száz delfinnel találkoztunk, amint úsztak kifelé a nyílt tengerre. Ez fantasztikus elmény volt!
A jetski bérlés aránytalanul drága (20 perc 150 USD), és csak kísérővel lehet kimenni, ami a korallok miatt van.
Amit sajnáltunk, hogy a helyi lakott szigetre (Thinadhoo) nem jutottunk el, mert a program nem volt nyilvánosan meghirdetve, és sajnos nem találtak mellénk más érdeklődőket.
Összességében nagyon szép és pihentető nyaralásunk volt, és biztosak vagyunk benne, hogy nem ez volt az utolsó vakaciónk a Maldívon. Az Amari Havodda egy gyönyörű resort, es az ember már attól feltöltődik, hogy az élővilágot vagy a tenger színeit bámulja.”


Utazás időpontja: 2019.február

4,5 * sunset pool villa ( naplemente oldali parti villa saját medencével a parti irányban) all inclusive ellátással, oda – vissza belső repülő + hajó transzferrel.

Mivel lehetőségünk volt már többször, pontosan az idei alkalom volt a 4. amikor a Maldív Szigeteken jártunk, így a korábbi szigetekhez képest tudnék viszonyításként pár negatív illetve pozitív dolgot felsorolni. Megérkezésünkkor a megbeszéltek szerint a reptéren már  vártak bennünket és minden rendben zajlott semmi problémába nem ütköztünk.A szigetre érkezéskor is meg volt a szokásos vendégvárás, üdvözlés stb.A villa  bemutatását követően ami szintén nagyon megnyerő szép  volt,  következett az első igazi csalódás !A villából a  parthoz közeledve pont a mi lejárónknál voltak a homokzsákok, ami természetesen nem egy igazán szép látvány de ahogy elnéztünk jobbra – balra mind a két oldalt szintén homokzsákokba ütközött a tekintetünk, a part sem volt széles,  a víz egész fent volt,  tehát ott napozó ágyat nem igazán lehetett kivinni így  az óceán mellett napozni nem  lehetett. A kertben volt 2 db pálmafa aminek árnyéka volt ott sem igazán volt alkalmas napozásra főleg miután ott létünk alatt két  alkalommal arra lettünk figyelmesek, hogy kókuszdió esett le a pálmafáról ahol nap mint nap többször jártunk el. ( nem lett volna jó éppen abban az időben a fa alatt tartózkodni ) szerintünk ilyen esetekben erre a személyzetnek figyelnie kellene, hogy ilyen ne történjen pl. másik szigeten erre figyeltek és szedegették folyamatosan az érett kókuszdiókat.

Az ellátással kapcsolatban szeretnék még egy pár megjegyzést tenni:  A bárban a személyzet szinte katasztrofális volt, nem tudtunk úgy rendelni, hogy valami le ne maradjon, a rendelés sem úgy ment ahogy ezt egy 5 csillagos szálloda megkívánja sokszor nekünk kellett a pulthoz menni azért hogy rendelhessünk,mert egyszerűen nem jöttek oda megkérdezni mit is szeretnénk, ( természetesen a kis “kenőpénz” ellenében sem igazán ) A minibár feltöltéséért többször ( 2 naponta ) kellett szólni mert nem töltötték fel. ( pedig az első nap már adtunk borravalót is ) Maga a bár kínálat is elég gyér volt. Alapjában véve a bár nagyon gyenge volt számunkra, hozzáteszem a másik 3 szigethez képest ahol már korábban volt szerencsénk járni, de azok kevesebb csillagot képviseltek. Furcsa volt még az is, hogy egy ilyen exkluzív helyen a koktélt műanyag pohárban szolgálják fel.Az ételek viszont nagyon finomak, változatosak voltak ez volt viszont az összes sziget között a legjobb! Nagyon jól főztek és különleges dolgok is kínálatra kerültek.Az időjárás kicsit meglepő volt alapjában véve jó idő volt bár nagyon párás volt a levegő 1 nap kivételével esett az eső általában éjszaka talán egy nap volt felhős idő de az még teljesen belefért, szinte jól is esett a nagy melegek után 🙂

Alapjában véve a Sziget nem tartozik a kedvencünk közé, ha ajánlanunk kellene nem ajánlanánk viszont természetesen jól éreztük magunkat mindenek ellenére mert ezekkel  a problémákkal lehet ha először találkozunk akkor igazából fel sem vesszük. A fizetős programok közül hármat próbáltunk ki. A masszírozás szuper volt a legjobb a másik szigethez képest.A Valentin napi vacsora egészen egyedülálló volt ott tényleg ki tettek magukért gyönyörű volt,  szervezett, tökéletes! (nem volt olcsó de megérte 🙂 )A külön fizetős étteremben is ettünk egyszer egy tengerparti vacsorát az is jó volt, ott a kiszolgálás is tökéletes volt,  csak sajnos ez is plusz költségért.Összességében jól éreztük magunkat de a sziget ár érték arányban nem hozta számunkra az elvárt minőséget.

Mindettől függetlenül nagyon köszönjük utazásunk szervezését.

Utazás időpontja: 2018.augusztus

Parti villa  ALL INCLUSIVE ellátással belső repülő + hajó transzferrel oda-vissza.

Ezúton szeretnénk megköszönni segítségét utunk megszervezésében, pontos tájékoztatásban.

Hazaértünk, minden tökéletes volt utunk során. Az időjárás szerencsére kiváló volt (egy napon volt egy kicsit szelesebb, felhősebb), 2 este volt kisebb zápor, de ez nem zavarta a pihenésünket.
Teljese mértékben elégedettek vagyunk Amari Havodda szigetével, csak ajánlani tudjuk mindenkinek.

Utazás időpontja:2018.július-augusztus

Visszatérő – tőrzsutasok, beach villa all inclusive ellátással, oda -vissza belső repülőjárati + hajó transzferrel.
Nagyon szépen köszönjük a segítséget önnek! Minden tökéletes volt! Amarin név szerint vártak minket. Ugyanazt a villát kaptuk mint tavaly. Annyi volt a változás az idén hogy a minibár már csak a prémium all inclusive csomagban volt ingyenes. Mondtam hogy nem vagyok boldog mert mi nem reggelizünk, nem vacsorázunk csak ebédelni szoktunk és jó volt a kis üdítők, csoki, sör…a minibárban. Egy órán belül már szóltak hogy ingyenesen használhatjuk a minibárt és hogy akkor így már boldog vagyok? ☺ Végig ilyen kedvesek voltak. Minden nap mindenki többször megkérdezte hogy még valamire nincs-e szükségünk. Fantasztikus a személyzet tényleg. A nyugati partja nagyon leromlott sajnos a szigetnek. Ott biztos hogy gátat kell építsenek mert teljesen alámosta már a partot. Már drótkötéllel van több pálmafa ? kikötve. A keleti part az viszont tökéletes. Az étteremben is mindig megcsinálták külön nekünk a kedvenc see food pastat amit persze tudják hogy szeretünk (még tavalyról emlékeztek.) A pezsgős vödör is mindig 1 perc alatt az asztalunk mellett volt ☺ Semmi sem volt gond nekik amit kértünk. Úgyhogy nagyon köszönöm Miklós megint egy tökéletes nyaralásunk volt! ❤

Utazás időpontja:2017.augusztus

Amari Havodda Island. 2017. augusztus napfelkelte oldali parti villa all inclusive ellátással.

Most ülünk a fecepciónál, várjuk a hajót a szigetről hogy elinduljunk
Már innen meg akartam köszönni a segítségét hogy ilyen felejthetetlen nyaralásban volt részünk!
Minden jó volt és gyönyörű!
Nyugodtan beszéljen rá bárkit erre a helyre ha pihenni szeretne!
Itt elbújhat a világ gondjaitól és tényleg a földi paradicsomba jöhet.
Mindenki nagyon, nagyon kedves volt,finom enni és innivalót kaptunk. Az all inclusive az mindenre elég volt. Sok pezsgőt ittunk. Az étteremben is bárban is. A bárban még Johnny, Ballantines, Martini is volt az all inclusive-ban.
A minibárban Heineken és 100/’ -os narancs meg almalé,csoki, mogyoró,minden. Az étteremben észrevették mit szeretünk és külön elkészítették nekünk ha nem volt aznap.
Álomszép és jó volt minden, minden.
Új bútorzat, modern fürdőszoba, kényelmes, óriás ágy. Nagyon jó légkondi és csend, csend, nyugalom.
Minden amire vágytunk!
Mégegyszer köszönöm szépen önnek!

Utazás időpontja:2017.március

Amari Havodda, 6 éj 2017. március végén, sunset beach jacuzzis villában ( 216-s sorszámú):
A sziget viszonylag délen van, így Maléból még egy órányi repülés volt belső repülőjárattal, majd onnan tovább még kb 10 perc motorcsónakkal. De már a Maléba való megérkezéstől kezdve minden nagyon flottul zajlott. A szálloda egyik embere várt minket, átkísért a belföldi terminálba, a becsekkolást gyakorlatilag elintézte helyettünk, a járat indulásáig pedig egy külön váróban várakozhattunk, ahol étel/ital fogyasztására volt lehetőség. A repülő kb. 50 személyes volt, kicsit zajos a propellerek miatt, de nagyon szép kilátás nyílt az atollokra. Kaadedhdhoo repterére érkeztünk, ahol már szintén vártak minket, csak úgy, mint a szigeten.
Mi napnyugta oldali tengerparti bungalót foglaltunk. A saját kis medencénkből csodás volt minden nap végignézni, ahogy a nap lebukott a tengerbe. De a napfelkelte oldal is gyönyörű, a tenger még nyugodtabb is azon az oldalon és szélesebb a part. Mi a napnyugta oldalon megkaptuk a személyzet szerint is a sziget legjobb bungalóját (216-os), ahonnan gyönyörű és zavartalan kilátás nyílt a tengerre. A bungaló nagyon modern és szépen berendezett. A fürdő hatalmas, amiben a sima zuhanyzó mellett van egy szabad téri zuhany és egy kád is. Mivel a hőmérséklet éjszaka sem ment 28 fok alá (végig zavartalanul jó időnk volt), így a nyitott fürdő nagyon nagy élmény volt. De az egész sziget gyönyörű, mind természetileg (szikrázó fehér homok és türkizkék víz), mind a létesítmények kialakítását, stílusát illetően. Látszik, hogy ez egy teljesen új sziget, ahol nagyon figyeltek a kiemelkedő minőségre és a letisztult stílusra. Ráadásul a sziget belseje nagyon zöld, tele pálmafákkal és mindenféle virágos és zöld növényekkel.
Ami az ellátást illeti, mi all inclusive ellátáson voltunk. A szobába mindig kellő mennyiségű ital (ásványvíz, üdítők, stb) volt bekészítve, az étkezéseknél és a bárban pedig rengetegféle italból választhattunk. Tekintve, hogy a sziget látogatóinak nagy része ázsiai (kb a vendégek 60%-a volt az a mi ott létünkkor), így az étteremben külön ázsiai ételeket felszolgáló rész van minden étkezésnél, de ezen kívül is nagyon bőséges a választék mindenféle típusú ételből (a különböző grill húsoktól a tengeri herkentyűkön át az egy tál ételekig), mindig találtunk kedvünkre valót.
Szerintem a sziget szépsége és újszerű, modern stílusa mellett nagy előnye a saját korallzátony, amely hihetetlenül gazdag élővilágot rejt. (Apály idején akár besétálva is elérhető, de dagálykor sem kell sokat úszni hozzá.) A szigeten ingyenesen biztosítanak mindenkinek snorkeling felszerelést (búvár szemüveget, pipát és békatalpat), valamint egy egy-másfél órás, vezetett snorkeling túra is része az ellátásnak. A szigetet körbevevő korallzátonyon belül több channel vezet ki a nyílt vízbe, ahol apály idején is át lehet úszni és a zátonyon kívülre kerülni. A koralloknál gyakorlatilag milliószámra nyüzsögnek a színesebbnél színesebb halak. De az egy hetes ottlétünk alatt több teknőssel, rájákkal (sima szürke rája és nagy pöttyös hátú sasrája) és 8 szirti cápával (kb 1-1,5 méteresek) is találkoztunk. Hatalmas élmény volt. Amikor az utazás előtt a megfelelő szigetet kerestük, akkor nem is gondoltuk, hogy nekünk a saját korallzátony döntő szempont lehet, mert úgy voltunk vele, hogy ha távolabb van, de napi 1x kivisznek minket csónakkal snorkelezni, az is elég, de így utólag azt mondom, hogy legközelebb is már csak ilyen típusú szigetre mennénk, ahol bármikor van lehetőségünk kiúszni és gyönyörködni az élővilágban.
A víz egyébként nagyon meleg, 28-30 fokos volt március végén. Dagály idején nem teljesen körbesétálható a sziget, mert a napnyugta oldalon van pár rész, ahol a vízszint emelkedés miatt teljesen eltűnik a mindenki által használható homokos partrész, de ezt leszámítva szerintem egyébként kellően széles a part. A központi részen, az étterem mellett van egy nagy bár, ami előtt egy végtelenített víztükrű medence található, ami szintén nagyon igényesen van kialakítva. Körülötte napágyak és mindenféle kifekvők, de soha nem volt olyan problémánk, hogy ne találtunk volna helyet magunknak, amikor mentünk, mert annyira eloszlik a vendégsereg a szigeten. Igazából sehol sem éreztünk zsúfoltságot, pedig a személyzet elmondása szerint kb 90%-os telítettségen volt akkor a sziget. A medencénél folyamatosan lehet a bárból italokat rendelni, sőt délután különféle gyümölcsökkel és egyéb csipegetnivalókkal is körbejárnak és kínálják a vendégeket. A személyzet nagyon mosolygós és segítőkész, látszik rajtuk, hogy a vendégek elégedettsége nagyon fontos számukra.
Összességében mi bátran ajánljuk az Amari Havoddát mindenkinek, aki egy gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező, igényesen kialakított resort-ot keres. Ugyan nekünk ez volt az első maldívos élményünk, így nincs összehasonlítási alapunk, de mi semmiben sem csalódtunk és annak ellenére bármikor visszamennénk, hogy nem szeretünk kétszer ugyanoda menni. 🙂
Még egyszer köszönet a sok segítségért! Ugyan mi általában magunknak szoktuk szervezni és foglalni a nyaralásainkat, de a honlapon lévő információk és a szigetekről összeállított pdf-ek nagyon hasznosak voltak, ezért is foglaltunk Önnél, úgyhogy sok sikert kívánok a további munkához! 🙂

Call Now Button