MALDÍV-SZIGETEK.info

Kuredu Island Resort – utasvélemények

KUREDU ISLAND INFORMÁCIÓK

MALDÍV-SZIGETEK KUREDU ISLAND UTASVÉLEMÉNYEK

Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy érdeklődőink utasaink
értesüljenek a legújabb tapasztalatokról.

Utazás időpontja:2023.december

Kuredu Maldives, jacuzzi parti villa 4* , teljes ellátással, oda vissza hidroplánnal.

Nagyon jól éreztük magunkat Kuredun!  A 138-as Jacuzzi Beach Villa volt a szállásunk, szerintem a legszebb partszakaszon helyezkedett el.

Az utazás Münchentől simán ment. (oda egy kicsit kalandos volt a hó-káosz miatt)Malén várt minket a sziget képviselője, tőle megkaptuk az eligazítást, majd eljutottunk a hidroplán várótermébe ott kellett többet várni, mert folyamatosan törölték a járatunkat. Mint kiderült összevárták a késve érkező nemzetközi járat utasait
.A szigeten nagyon kedvesek voltak arra a partszakaszra kaptuk a szobát, ahova előzetesen kértük. (130-140 közé kértük) Érkezésünkkor a német utazási iroda képviselője fogadott bennünket, akivel németül mindent meg tudtunk beszélni és még állandó elérhetőségét is megadta. A személyzet készséges, udvarias, mosolygós volt. Hamar kiismerték a vendégek szokásait. (pl.: mikor hagyjuk el a bungallót,…)Mi a 6 éves gyerekünkkel voltunk, teljes ellátást kaptunk, naponta 4 liter víz bekészítve a szobába, tea és Nescafé térítésmentesen.
Napi 2x-i takarítás precíz volt. Ha borravalót hagytunk a szobában, akkor kétszer is feltöltötték az ivóvizes üvegeket. Pozitívum, hogy a fiunk által a partról összegyűjtött dolgokat „kincseket” nem pakolták/ vitték el.Az ételek finomak, változatosak (helyi, európai és tematikusak). Szinte mindent kipróbáltunk, a fiunk is mindig talált fogához valót.
A part nagyon szép (legalábbis a déli oldalon), dús növényzet és az, hogy az egész sziget mezítlábas – az nagyon tetszett nekünk!Az időjárás kegyes volt hozzánk – nem égtük le! J  Az első 3 nap esett és majdnem egésznap felhős is volt. A következő napokban főként felhős, kevésbé napos volt az időjárás. Jellemző volt az erősebb szél. Alkalmanként hűvös is volt a levegő. Már-már néha fáztunk…  A szél miatt a víz zavaros volt, ez egy kicsit rosszul esett, de azért láttunk teknőst, ráját, tűzhalat, cápát a sok színes hal mellett. Korall sajnos nem sok van.
A hazainduláskor kedves volt a Resortól, hogy a 14 órakor induló hidroplánra várva, személyesen megkerestek minket, hogy térítésmentesen ebédelhettünk még náluk.

Összességében csodálatos nyaralás volt!

Köszönöm Miklós és Mónika segítőkész munkáját, hogy mindent leszerveztek és pontos leírásokkal segítették az utazásunkat!

Már ajánlottam is az Admiral Travelt egy ismerősömnek!

Utazás időpontja:2017.

A nyaralás tökéletes volt, minden téren valószerűtlenül csodálatos élmény:) Az utazás rendben zajlott, a hidroplántranszfer is zökkenőmentes volt. A sziget maga a tökély, a szálloda minden téren felülmúlta a várakozásainkat. A jakuzzis villa szép volt, tágas, kényelmes ággyal külön említést érdemel a kültéri fürdő ami nagyon szuper volt. A jakuzzi inkább csak pezsgőfürdős kád, de így is sokat használtuk. A szobát nagyon szépen rendben tartották, a minibár is kielégító volt, valamint külön kellemes volt, hogy a szobákhoz tartozik nespresso kavégép (mivel a reggelinél csak filterkávé volt). A part elképesztő a víz lenyűgöző (bár azt hiszem ez mindegyik szigetnél hasonló. A vízi világ is nagyon szép volt, bár azt hiszem ezen a téren ez a sziget nem a felső kategóriába tartozik (de többféle hajókirándulás van amivel a búvárkodóknak ki lehet elégíteni a vágyait). A személyzet nagyon kedves és vidám volt, a legtöbbjük jól beszélt angolul. Az étkezések szintén nagyon színvonalasak voltak, mindig találtunk finomabbnál finomabb fogásokat. Ezen a téren az egyetlen apró hiányosság az all inclusive ellátáshoz tartozó délutáni snack volt, ami kicsit szegényes volt. A programlehetőségek is igen sokszínűek, ha valaki unatkozna:) Összességében az utazás felülmúlta a várakozásainkat minden téren, bátran merem ajánlani a hotelt mindenkinek! Köszönjük szépen a közreműködésüket, amivel hozzájárultak ehhez a csodálatos élményhez. Remélem a jövőben is lesz alkalmunk a minőségi szolgáltatásukat élvezni és feltétlen ajánlani fogom önöket az ismerőseimnek!

Utazás időpontja:2017.

Köszönjük érdeklődését, szerencsésen visszaérkeztünk a nagy utazásból. Az repülőút eseménytelen volt, bár hosszú és fárasztó, de elviselhető; részemről akár ma indulnék vissza :-)Maléban minden olajozottan működött, és nagyon keveset kellett várnunk a hidroplán transzferre. A sziget csodálatos volt, és a vízi villa annyira tetszett nekünk, hogy módosítottuk a foglalást, és az egész nyaralás alatt a vízfeletti villában maradtunk. A személyzet nagyon kedves, mosolygós és segítőkész volt. Nagyon barátságos embereket ismertünk meg!Részt vettünk néhány programon: snorkell túrákon, egy helyi szigetlátogatáson, delfin szafarin. A programok mind kiválóan szervezettek voltak, vendéglátóink mindenre gondoltak! Amit nagyon sajnáltunk, hogy nem tudtuk kipróbálni a parasailinget, amit még ott helyben is hirdettek, de kiderült, hogy az eszközök éppen javításon vannak, és ezért nem lehetett kipróbálni. A nyaralás végén egy kis bosszúságot okozott a hidroplán transzfer kiszámíthatatlansága, amiről azonban nem a sziget személyzete tehet. Szerettük volna megnézni a fővárost, ezért egy nappal korábban utaztunk vissza Maléba, ezzel elveszítettünk egy napot és éjszakát a gyönyörűséges szigetünkön. Sajnos azonban hiába kértük többször is, hogy reggeli hidroplánra tegyenek minket, csak délutánira tudtak számunkra helyet biztosítani. A késések miatt délután 14 óra helyett 16:45-kor hagytuk el a szigetet, és ekkor már 4órája várakoztunk a bárban, mivel félóránként új időpontot mondtak. Végül azért szerencsésen megérkeztünk a fővárosba. Összességében nagyon jól éreztük magunkat Kuredun, csodálatos 10napot töltöttünk ott, és nagyon köszönjük a szervezésben nyújtott segítségét! Reméljük, hogy lesz még alkalmunk az Ön segítségével utazni egy hasonlóan gyönyörű helyre. Amit kifelejtettem, es lehet, hogy segítségül szolgálhat leendő utasai számára: A félpanziós ellátás tökéletesen megfelelő volt, a nagy meleg miatt nem nagyon éheztünk meg. Összesen egyszer ebédeltünk a 10 nap alatt. Igaz, hogy alkoholt csak egyszer fogyasztottunk, de számításaink szerint az all inclusive felárnak mindössze a negyedét költöttük egyéb üdítőre, gyümölcslére, napközben egy-egy csokira vagy az említett ebédre. Vizet minden étkezéshez ingyen szolgáltak fel korlátlan mennyiségben, és a szoba takarításakor is mindig kaptunk 2 üveggel, ami fejenként napi két litert jelent. Még egyszer szeretném megköszönni az Ön pontos és megbízható munkáját! Köszönettel és üdvözlettel,

Utazás időpontja:2017.

Kerti bungalók és parti bungalók . 379,380,381 és a 382-es / A sziget észak-nyugati partja / A parti és kerti bungalók előtti partszakasz, a cápaovi. Mi itt voltunk. Itt egy kicsit törmelékes a homok és a hullámtörők miatt nem a legszebb a kilátás de a cápaovi miatt mégis örültünk, hogy ezt a szállástípust választottuk mert óriási élményt adott a kis állatok és ráják sokasága. Ezen a kis védett szakaszon kb. 30 C-os a víz . A 381-es kerti bungalóban voltunk de ez volt talán a legelső, amelyet kertinek nyilvánítottak és nem volt előttünk villa. A barátaink a mellettünk lévő 382-es és a kicsit arrébb lévő 387-es bungalókat kapták amelyek márt beach bungalók voltak. A 381-es és 382-es között az árán kívül nem volt különbség. Itt már látszik, hogy a mellettünk lévő bungik előtt kezdődnek a villák , így messzebb is fekszenek a víztől, de ez sem lehet több 1 perc sétánál. A szobák: naponta kétszer teszik rendbe, ALL INCLUSIVE ellátáshoz pedig minden este bekészítenek 1,5 liter ásványvizet. A recepcióhoz (központ) vezető út végig homokos de igazából elégé kemény, egy romantikus trópusi kerten át vezet . kb. 5-6 perc séta volt a 381-es bungalótól. A recepcióhoz a 404-406-os körüli beach bungalók vannak a legközelebb. A legjobb partszakasz a kikötő oldali részen, / SZIGET keleti oldala / a központtól (éttermek, recepció, medence, búvárközpont, Ocean Water Sport) 1 percre volt. Gyönyörű homok, 10-15 méter úszás után pedig nagyon gazdag élővilág. Hatalmas halak, cápák, teknősök, ráják. A korallzátony viszont lepusztult, csak nyomokban találtunk élő korallt. A Bonthi étterem AI ellátás esetén: a központban van. Kiváló ételek, óriási választék, többnyire európai ízek, figyelmes kiszolgálás. Az étkezés ebben az étteremben volt, italokat pedig kb. 3-4 megjelölt bárban kaptunk. Pl.: recepció melletti bár (itt ingyenes a wifi is), medence melletti bár. Minden nap volt egy AI koktél, ami benne volt az árban. Az élővilág:A sznorkel túrát (1 napos, 89 USD) mindenkinek ajánlom mert csodálatos zátonyokhoz juthatunk el, a túravezetés pedig egyszerűen profi!

Utazás időpontja:2017.

Már írni akartam, hogy még egyszer megköszönjem a segítségét, a szervezést mert mindennel tökéletesen elégedettek voltunk! A hidroplános utazástól kezdve a fővárosban töltött éjszakánkig pontosan szervezettek voltak a transzferek, sehol nem volt fennakadás, gördülékenyen intézték a dolgainkat. A sziget gyönyörű, rendezett és nagyon tiszta! A szállásról is csak ezt tudom elmondani. Kényelmes, tágas, klimatizált szobák. Naponta kétszer tették rendbe, mindent elkövettek a kényelmünkért. Az ellátás kifogástalan, eszünkbe sem jutott a kijelölt éttermen kívül mást kipróbálni. 🙂 Esténként programok voltak pl. latin est, rákfuttatás, golfverseny, foci stb. Elmentünk egy egész napos sznorkel kirándulásra amit mindenkinek szívből ajánlok mert kb. 5 helyen álltunk meg sznorkelezni. Láttunk hatalmas mantákat, delfinek százát és egy roncshoz is elvittek minket ahol szintén lenyűgöző volt az élővilág. Életre szóló élményt kaptunk! A house reef sajnos lepusztult Kuredu partjainál, kevés az élő korall de a gazdag élővilág mindenért kárpótolt minket! Nagyon sok a teknős akik hagyják, hogy velük úszkáljunk, nagyok és színesek a halak, a kis cápákról nem is beszélve! A cápaovi nem legenda, valóság és ott volt a szállásunk előtt. 🙂 Mindenért csak köszönet jár Önöknek és Kuredunak mert pillanatnyilag ennél szebb és jobb helyet el sem tudunk képzelni! Üdvözlettel,………..Ui.: Még csak annyit, hogy az AI ellátásban minden nap volt egy “AI koktél”, amiből szintén tetszés szerinti mennyiséget fogyaszthattunk.

Utazás időpontja:2017.

Parti villa all inclusive + RANALHI standard szoba all incl. Elnézést a kicsit megkésett válaszért, de nem volt még eddig alkalmam írni. A nyaralás szuper volt, gyorsan elrepült a kint eltöltött idő, Kuredu-n nem volt semmi kivetnivalónk, nagyon figyelmesek voltak, az ellátás is maximális volt. Az utolsó napunk kicsit kusza volt, mivel Ranalhi-n ahogy kicsekkoltunk 12-kor délben, megszüntették az all inc.ellátásunkat, du.fél 5-kor indult a speedboat a reptérre, és végül ott ettünk. Azért Kuredu és Ranalhi között lényeges a különbség, mennyit számít 1 csillag a szállodánál. Így végül az utolsó nap bebizonyosodott, hogy nagyon jól döntöttünk a szigetet illetően. 🙂 Üdvözlettel:

Utazás időpontja:2017.

KUREDU sziget + ESKÜVŐI CEREMÓNIA : Köszönöm érdeklődését! Visszatérve a kérdéshez,minden rendben volt,semmilyen probléma nem merült fel,szervezetten működött minden és teljes mértékben megvoltunk elégedve mindennel. Az időjárás csodálatos volt,végig sütött a nap. A parti villa (O-resort) nagyon jó választás volt kitűnő éteremmel .Amióta haza érkeztem mindenkinek csak ajánlom a Kuredu szigetet.Hát még a többi milyen lehet?? Az esküvői ceremónia ünnepélyes és megható volt.A Karin Purucker (Manager) asszony mindenre felügyelt.Olyan menyasszonyi csokrot kaptam amilyent szerettem volna kapni,fehér,közepes és marokban könnyen tartható csokor.A vacsoráról már ne is beszéljünk,homár,ízletes,nagy… Összességében és nem utolsósorban ,de tényleg jó volt a szervezés köszönet Önnek is Fehérvári Úr. Ez pontosan úgy történt ahogy júliusban megálmodtam és ma sem változtatnék semmin. Színvonalas, élményekben és érzelmekben gazdag ,boldog felejthetetlen 8 napot töltöttünk a párommal Kuredun!

Utazás időpontja:2017.

Hazaérve az utazásról még egyszer szeretnék mindent megköszönni. Minden fantasztikus volt, vagy még annál is jobb……..egyszerűen leírhatatlan, szavakkal nem kifejezhető. Ha jól emlékszem Önök is jelezték a sziget felé hogy nászutasként érkezünk, továbbá vettem a bátorságot és még februárban én is írtam nekik. Ezeknek a közbenjárásoknak meg is lett az eredménye, mégpedig az, hogy a foglalt és fizetett szállás helyett – beach bungalow – sokkal szebbet és jobbat kaptunk. Egész pontosan egy Jacuzzi Beach Villát a sziget legszebb partszakaszán. És képzelje el, az utolsó két éjszakát Komandoo-n – KUREDU testvérszigetén – tölthettük, ennek költségét Kuredu álta, nekünk nem került semmibe. Itt pedig Water Villában volt szerencsénk megszállni. még egyszer köszönünk mindent, mesés nászutat köszönhetünk Önöknek.

Utazás időpontja:2017.

STRAND BUNGALO. Maximálisan elégedettek voltunk mindennel, a repülés hosszú volt, de megérte, a sziget pedig igazi paradicsom, nagyon segítőkészek voltak, sikerült az esküvőre is egy elfogadható árat kialkudni, az ételek italok bőségesek voltak, bár fura fűszerezésű, csípős ízvilág azért minden nap találtunk valami finomat… a négycsillagos minősítés talán egy picit túlzás ami a szállodát illeti, és talán egy picit pofátlanabbak voltak a kelleténél borravaló ügyében, sok esetben addig nem tágítottak amíg meg nem kapták a dollárjukat, de tényleg felhőtlen 10 napot töltöttünk el a szigeten, részt vettünk a programokon, élményekkel teli értünk haza.

Utazás időpontja:2017.

BEACH VILLLA / JACUZZIS VILLA …..az utazás nagyszerűen sikerült, mindennel maximálisan meg vagyunk/voltunk elégedve. Az esküvő csodaszép volt, romantikus, meghitt, pont ahogyan képzeltük. Sok meglepetéssel kedveskedtek, pezsgőt, polókat… kaptunk ajándékba. A beach villa helyett pedig jacuzzis villába költöztettek! Először furcsa volt a sok “szabály”, mint pl.: nagyon figyelnek és azonnal jelzik, hogy ha az ember fürdőruhába megy be a bárba egy italért. Ez még a medencénél lévő bárra is érvényes volt. A szigeten 3 éttermet használhattunk díjmentesen, de ebből kettőbe (Sangu, O restaurant) vacsorázni csak foglalással lehetett. De ez érthető, mert különben tumultus lenne a két népszerűbb tengerparti étterembe. Szerintem az all inclusive ellátás nem feltétlenül éri meg, inkább csak kényelmi szempontból volt jobb. Egy ilyen helyen elvárható lett volna, hogy az allin ellátás tartalmazza a koktélokat, jegeskávét… Szóval szerintünk tényleg csak nagyivóknak és nagyevőknek kifizetődő. Összefoglalva nagyon jól éreztük magunkat, egy életre szóló élménnyel gazdagodtunk és sikerült jól elkapnunk a MESZ-t, azaz a Maldív Elvonási Szindrómát! 😀 Szeretnénk visszatérni egyszer, ha nem is a közeljövőben, de ki tudja. Köszönjük a közreműködést mégegyszer, minden jót Önnek!

Call Now Button