Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy érdeklődőink utasaink
értesüljenek a legújabb tapasztalatokról.

Utazás időpontja: 2018 március

Kuramathi Island, jacuzzis vízre épült villa teljes ellátással. 2018 December – Szilveszter.

Budapesten a repülőtéren volt egy kis izgalom, mert közölték, hogy 2 óra késéssel indul csak Dohába a gép.
Dohában több, mint 6 órát kell várnunk, csak úgy tudunk továbbmenni.
Azután találtak egy korábbi járatra helyet, ahol csak 4 órát kellett volna várni.
Aztán mégiscsak elértük az eredeti járatot.
A Qutar képviselője már várt minket Dohában, és átszaladt velünk a repülőgép egyik végéből a másikba, és már indult is a gép.
A seeplanre kb 1 órát vártunk, egyenesen Kuramathira mentünk.
12 körül ott voltunk, megebédeltünk, és 14 órakor tudtuk átvenni a szobánkba.
A TUI helyi idegenvezetője Melinda jól beszél magyarul.
A watevilla kiváló fekvésű. Nem annyira tágas, de azért kényelmesen el lehet lenni benne.
A vizivilág csodálatos volt. Láttunk kisebb nagyobb cápákat, teknőst, delfint, mantát polipot, meg egy csomó
mindent, aminek a nevét nem is tudom.
A növényzet a legszebb idáig amit láttam idáig a 7 sziget közül, ahol voltunk.
Az ételek is kifogástalanok voltak.
Az időjárás is kifogástalan volt végig. 1 nap esett, 1-2 órát.

Összességében mondhatom, hogy idáig ez a sziget tetszett nekem legjobban.

Utazás időpontja: 2018 március
jacuzzis vízre épült villa + jacuzzis parti villa ALL INCLUSIVE ellátással, hidroplán transzferrel oda-vissza.
Először is szeretném nagyon megköszönni a szervezést, minden zökkenőmentesen ment az első perctől az utolsòig. Az Ön által adott informáciòk részletesek és pontosak voltak, így semmi sem ért minket meglepetésként.

Utazás: Ez a nyaralás egyetlen pontja amit kicsit másképpen csinálnánk, ha újrakezdenénk. Az odafelé vezető út még teljesen elviselhető volt, igaz az sem volt rövid ( a 4 òrás isztambuli várakozást simán vettük, annak ellenére is, hogy utána várt ránk egy 8 òrás repülőút Maléig). Maléban körülbelül 1 és fél òrát vártunk a hidroplán transzferre, ami ott a fáradtság miatt hosszúnak tűnt, de a sziget saját váròtermében könnyedén elviselhető volt ez a várakozás. A visszaút az ami miatt másképpen csinálnánk az utazás részét, rengeteget kellett várakoznunk, amit persze indulás előtt nem is nagyon gondoltunk végig, mert “hol van az még”. Az szigetet kb. délután 3kor hagytuk el, 4re már csomagokkal, mindennel együtt Maléban voltunk, ahol várt ránk egy 7 òrás várakozás (amit sikerül egy kicsit könnyebbé tenni azzal, hogy foglaltunk helyet a becsekkolás előtti lounge-ban). Majd egy 8 òrás repülőút után újabb 7 òra várakozás Isztambulban és egy 4 òrás repülés Edinburghig következett. Tudjuk, hogy a repülő utak idejét nem lehet lecsökkenteni, de legközelebb mindenképp olyan repülő utat választanánk, ahol kevesebbek a várakozási idők, de ezt leszámítva meg voltunk elégedve a Turkish Airline minőségével is.
Időjárás: Azt tudom mondani, hogy tökéletes időnk volt, egy percet sem esett az eső, de talán még felhő sem volt az égen a 11 nap alatt. A tenger hőmérséklete pedig egyenesen hihetetlen volt, soha sehol nem tapasztaltunk még ilyet, hogy ennyire meleg legyen.
Szállás, ellátás: Nagyon jò döntésnek bizonyult, hogy megosztottuk a napokat a water villa és a beach villa között, mindkettőnek meg volt a maga szépsége, nagyon meg voltunk elégedve minkettővel. Az all inclusive ellátás teljesen megfelelő volt számunkra, változatos és bőséges volt, nem éreztük hiányát, hogy nem a select all inclusive-ot választottuk. Maga a sziget gyönyörű, egyáltalán nem zsúfolt, volt, hogy azt hittük rajtunk kívül senki nem tartòzkodik a szigeten? A homokpad kimondottan lenyűgözött minkettőnket, úgy ahogy a tenger élővilága is. Nem tudjuk milyen lehet a sznorkelezés a többi szigeten, de ennél szebbet, változatosabbat nehezen tudunk elképzelni. A személyzet nagyon kedves és segítőkész volt.
Mindent összevetve 100%-osan elégedettek vagyunk és csak ajánlani tudjuk Kuramathi szigetét mindenkinek és nem kizárt, hogy mi is visszatérünk?

Utazás időpontja:2018 január-február

Kuramathi Island: saját medencés 5*parti villa SELECT ALL INCLUSIVE ellátással.
Maximálisan meg voltunk elégedve mindennel!
Nem bántuk meg, hogy az utolsó pillanatban még változtattunk az ellátáson. (Select all inclusive)
Érkezéskor plusz egy másik napon volt eső, de nem volt különösebben ez probléma.
Nem tudok olyat mondani amivel gondunk lett volna?
Annyira tetszett, hogy valószínű visszatérünk majd …

Utazás időpontja:2017.március

Kuramathi Island. 2017. március superior parti jacuzzis villa all inclusive ellátással
Szuper volt! Az idő érdekes volt, szerencsére éjszaka esett 2x, így a nyaralást nem befolyásolta, utolsó nap hazafele szakadt még az eső egész nap meg egyszer napközben 2 órára esett de aztan ujra sütött a nap! Amúgy nagyon meleg volt, napon nem igazán lehetett tartózkodni!
A sziget csodás, be sem lehet járni ennyi idő alatt, ami nekem meglepő h természeti csoda az egesz sziget! Cápák úsztak folyton a part közelében de simán lehetett köztük fürdeni, delfinek is mindennaposak voltak!
A szigeten a személyzet nagyon kedves volt, az étel az ezerféle, és nagyon bőséges! Meglepően nagyon jól főznek!
Azonban nekem egyaltalan nem nyugis sziget, este nem annyira visszafogott a buli, hangos elő zene volt több bárban is, európai zenekkel , táncoltak is szoval nem egy nyugdíjas övezet!
A szállás nem az a hűde de totál megtette, akar egy jacuzzi nélküli szobába is ellehet menni de tenyleg!
Összességében nagyon klassz volt minden!

Utazás időpontja:2017.

Sunset parti villa medencével, SELECT all inclusive ellátással.
Sajnos hazaérkeztünk. Ez mindig nagyon fájdalmas dolog! Köszönjük a szervezést, minden rendben volt mindenhol.
Nem tudom hogy önök jártak-e Kuramathin, ismerik-e az all. inklusive és a select közötti különbséget? Nagyon jó volt hogy a selectet kértük! Az alap all.inclusive nagyon szegényes ellátást nyújt, ezt az étel választékra értem. Volt olyan este hogy egyszerűen kenyeret ettünk olyan vacsora volt. Viszont a selecttel végig próbáltuk az összes éttermet mindegyik fantasztikus volt! Ezt csak tájékoztatásként írom, nekünk így szuper volt az ellátásunk. Én 18 szigeten jártam már, Kuramathi növényzete páratlan. A reefen a corallok nem szépek, viszont sok hal van. Szerencsére sikerűl manta túrára is eljutnunk, ismét hatalmas élmény volt velük úszni!
Köszönök mindent!

Utazás időpontja:2017.

Köszönjük szépen az utazás szervezésében nyújtott segítségét, a nyaralásunk nagyon jól sikerült.
A Turkish Airlines légitársasággal való utazás nagyon jó választás volt, a repülőn való ellátással meg voltunk elégedve és az Isztambuli átszállás illetve a várakozási idő is nagyon ideális volt. Sokkal jobb volt mint az előző évi utazásunk során a Frankfurtban történő átszállásos megoldás. Ennél jobb már csak az lehetne, ha közvetlen járat lenne Budapest-Malé között.
A júliusban bevezetett 25 USD/fő repülőtér használati díjat, amit Ön is írt, illetve más helyeken is olvastam, azt nem kérték tőlünk. A hidroplános kikötőben külön várója van a Kuramathi szigetnek, itt ételt és italt is lehetett fogyasztani. Ez a külön váró tényleg szépen ki van alakítva, és talán csak egy fél órát kellett várni a hidroplán indulásáig. A hidroplános repülés hatalmas élmény volt! A hidroplán vízre szállása után hajó vitt minket a szigetre, ami csak tovább fokozta a megérkezés örömét, mivel egy kis delfin csapattal találkoztunk, még a szigetre történő kiszálláskor is a part mentén voltak.
A beach villánkat a megérkezést követően hamar megkaptuk. Mi ezzel is meg voltunk elégedve, de azért azt megemlíteném, hogyha más utasuk is megy erre a szigetre, akkor tudjanak róla, hogy itt a beach villák nagy része nem közvetlenül a parton van, hanem ezek U alakban helyezkednek el, a miénk a legbelső volt, így a sziget közepén volt. Korábbi szigetünkön közvetlenül a parton voltunk, így már nekünk megvolt az az élmény, ezért nem volt probléma hogy pár méterrel többet kellett sétálni a partig, és azért ennek is meg voltak az előnyei is, előttünk például már senki nem járkált. Tehát nekünk ez nem volt probléma, de a parti villa választás lehet hogy valakinek csalódás lenne, ha nem ennek tudatában választja ezt a szállást. A beach villák berendezése illetve burkolata elég régi, viszont tiszta, ilyen szempontból szerintem a többi villa újabb, de a beach villa nekünk így is nagyon hangulatos volt, a nyitott fürdőszobába például a hatalmas banán fürtök lógtak be. Nekem személy szerint a jacuzzis delux beach villák tetszettek a legjobban, illetve azok partja volt szerintem a legszebb, na de ez teljesen szubjektív vélemény. Viszont mi teljesen meg voltunk elégedve a szállásunkkal, hiába az olcsóbb szállástípust választottuk.
A sziget növényzete gyönyörű, nagyon szépen rendbe tartják. A szigeten két medencés rész is van, számunkra az Infiniti pool volt a jobb, ez az óceán parton van közvetlenül, és volt amikor medencézés közben sikerült innen is delfineket látnunk. A Haruge étteremben tudtuk igénybe venni az étkezést, amivel szintén teljesen meg voltunk elégedve, nem csak sokféle étel közül lehetett választani, de azok még ráadásul a mi ízlésünknek is teljesen megfeleltek. Vizet azt ezen a szigeten nem műanyag üvegekben, hanem csatos rendes üvegben adják, amivel szemben azért volt egy kis fenntartásunk hogy milyen vízzel töltik meg, de a takarítónk nagyon rendes volt, a 3. naptól mindig hozott a szobánkba lezárt műanyag flakonos vizet is.
A sziget számomra legnagyobb látványossága a homokpad volt, én legszívesebben az egész nyaralást ezen a homokpad részen töltöttem volna, annyira elvarázsolt. A szigeten ott tartózkodásunk alatt végig volt rája etetés. Azt olvastam hogy ezt állítólag augusztustól megszüntetik, szerencsére míg ott voltunk, addig minden este volt.
Amivel a jövőbeni utasaikat tudnám bátorítani, hogy nyugodtan merjenek utazni ilyen időszakban is, mivel nekünk most júliusban nagyon jó időnk volt, összesen két nap volt egy kicsit esős, de az már egy kicsit jól is esett. Ellentétben tavaly decemberi Maldív nyaralásunk nagy részében esett az eső, amikor pedig elvileg a kevésbé kellene esőre számítani.
Természetesen sznoriztunk is, habár az első napokban nem nagyon mertünk, mert itt közvetlenül a part közelében is 1,5 méter hosszúságú cápák úszkáltak, és mivel korábban a Bandoson csak kis cápák voltak a part közelében, itt először egy kicsit tartottunk a sznorizástól, de mivel láttuk, hogy mások is simán úszkálnak mellettük, így a későbbiekben felbátorodtunk. Nagyon szép a reefje, sok szép hallal találkoztunk, de ha a korábbi első szigetünkkel kellene összehasonlítani, a Bandoson egyedül a víz alatti élővilág az ami szebb volt, mint Kuramathin, egyébként minden más tekintetben Kuramathi még a szintén tökéletes Bandos szigetnél is jobb volt a mi véleményünk alapján.
Nem tartom fel további élményeimmel, elnézést, hogy ilyen hosszúra sikeredett, tényleg nagyon jó választásnak bizonyult ez a sziget. Remélem, hogy a jövőben még lesz lehetőségünk ellátogatni másik szigetre is, habár ide is bármikor visszamennénk! Még egyszer köszönjük az utazásban való segítségét!