MALDÍV-SZIGETEK.info

Kudafushi – utasvélemények

KUDAFUSHI ISLAND INFORMÁCIÓK

MALDÍV-SZIGETEK KUDAFUSHI ISLAND UTASVÉLEMÉNYEK

Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy érdeklődőink utasaink értesüljenek a legújabb tapasztalatokról.

Utazás időpontja: 2023.január

Kudafushi Island  4,5*  parti medencés villa, all inclusive ellátással, oda-vissza hidroplánnal.

Először is – mint mindig – minden rendben volt. Utazás oda-vissza hibátlanul ment. Az időjárás olyan, mint manapság az egész világon: minden volt, szél, eső, napsütés, szélcsend, borult, kimondottan meleg. Gyakorlatilag lassan úgy van, hogy mindegy mikor utazik valaki oda. Kicsit elfogultan, de mindig hasonlítok, viszonyítok Royalhoz:))

A szigeten eleinte magasabb volt a közönség színvonala, mint Royalon, de ez erősen romlott idővel. Szóval ez is nagyjából mindenütt azonos. Olasz a vendégek nagy része, olasz utazási irodának képviselője van a szigeten:)) Sziget: a sziget nagyon szép, elképesztő parttal, teljesen körbejárhatóan. A part végig rendezett, folyamatosan tisztított. Nagyon dekoratív, gyönyörű a kertje, azaz érdemes belül is körbesétálni. Természetesen itt is van a nem szeles oldal, oda kerülve sokkal magasabb az élvezeti érték. Visszatérve már tudni fogjuk mely szobát kérjük:)) A medencés szoba extra, kellemes, de ott sem mindegy hol van.

Szoba: nem tudom azonos-e a tulaj, de Amaya szobái-házai pontosan ugyanilyenek. Minőséggel, tisztasággal, szolgáltatással semmi probléma.

Szolgáltatások: minden van, mindenütt kedvesek stb. Korrekten fogadják a vendégeket, a sűrűbben előfordulókat (német, olasz, angol) anyanyelven. Ezek az emberek hét közben is megjelennek az étkezéseknél kicsit kommunikálni. Ez nem rossz, sokan igénylik. Nekünk egy német lány volt a fogadónk, elmondtuk hányadszor vagyunk arra, egész héten csak köszöntünk, kérdezte minden ok-e, de nem akart semmit eladni. Rendben volt.

All inkl: magas színvonalú. A bár nagy, mindig van hely, kb 20-25 alkoholos koktél az árban.  Nem lehetséges, hogy kevés legyen. Ami nagy pozitívum, hogy minden féle kávé benne van és 2-2 féle fehér ill vörös bor is, kellemes minőségben. Mi minden ebédnél és vacsoránál iszunk bort, most nem vettem külön palackkal. Mindezen italok a bárban, az étteremben és az alá-cart éttermekben is benne vannak a szolgáltatásban!

A magasabb szoba típus miatt mindkét alá-cart étteremben jár egy menü-soros vacsora, ami nagyon kellemes környezetben, kultúrált kiszolgálással van. Exluzív.

Étterem: az étterem helye, asztalok, kiszolgálás kifogástalan. Nagyon sok pozitív jelzés, dícséret van az ételekről, de mi ezt nem osztjuk. Mind a választék, mind a minőség bőségesen hagy kívánnivalót. Ebben a mostani Royal nagyságrendekkel jobb.

Reef: nincs távol, lehet találni olyan szakaszokat, ahol bőségesen van hal, türelemmel teknős, cápa, rája, muréna is akad. Nagyjából ugyanazt tudja, mint Royal. Igaz, elképzelhetetlennek tűnik egy egyszerű sznorkell során delfint látni, de….mégis sikerült.

Összegezve a sziget van amiben jobb, van amiben kevesebb, mint Royal, valamennyivel drágább, de nem számottevően. Úgy látjuk, ez a sziget olyan, ahová visszatérünk még.

Utazás időpontja: 2022.július-augusztus

Beach villa soft all inclusive ellátással, oda-vissza hidroplánnal.

Köszönjük szépen az érdeklődését, és az utazás megszervezését! Ismét egy tökéletes nyaralásban volt részünk!

Ez volt a 8. alkalom, hogy a Maldív szigeteken nyaraltunk, és a 3. alkalom, hogy a Kudafushi szigetre esett a választásunk.

Az odautazás az Emirates járattal teljesen rendben volt, számunkra egyébként nincs különbség a Qatar és az Emirates járatai között, sőt amikor korábban a Turkish-hel mentünk, az is tökéletes volt.

Maléba való érkezésünkkor, amikor a hidroplánra való checkolás előtt a sziget képviselője a bőröndünkre tette a kis papírt, láttam, hogy a 401 és a 402 szobaszám szerepel rajta. Az előző két alkalommal (2018 és 2021 évben) a 103 és a 116 parti villában voltunk, és előzetesen ismét erre a részre kértük a villát lehetőség szerint. Mivel tudtam, hogy a sima parti villák 100-as sorszámozásúak, így már boldog voltam hogy magasabb kategóriájú szállást kapunk, mint amit fizettünk. 2018 évben is meglepett minket a sziget pár éjszaka medencés water villával, így valójában kicsit titkon reménykedtünk is a meglepetésben. Viszont a nagy meglepetés csak akkor volt, amikor a szigetre értünk, és kiderült, hogy a 401-es és a 402-es villa a szigeten a legmagasabb kategóriájú presidential suite. Ez a water villák legvégén helyezkedik el, teljesen privát szférát biztosít. Korábbi itt tartózkodásunkkor amikor elsétáltunk erre a részre, álmélkodva néztük ez a hatalmas villát vajon milyen lehet, így most viszont személyesen is megtapasztalhattuk. Úgy volt hogy 3 éjszakára kapjuk meg ezt a szállást, de végül a nyaralásunk teljes időtartamára maradhattunk ebben a hatalmas villában. Ez a presidential suite valójában 3 villából áll, mi a testvéremék családjával a két szélsőt kaptuk meg. Szerintem a két szélső a legjobb mert hatalmas fedett terasz tartozik hozzá hintaággyal, napágyakkal, asztallal, külön kis terasz ággyal, stb. A középső villa két szintes, és tartozik hozzá saját medence is, viszont ehhez kis terasz van, és nem fedett, így napsütésben nincs árnyék, és esőben sem lehet kiülni. Hogy a sziget ajándékát tovább fokozzák, mivel a 403-as középső villában csak két éjszaka volt vendég ott tartózkodásunk alatt, így használhattuk az ő teraszukat és a medencéjüket is a többi napon, a mi teraszunkról egy ajtót kinyitva összenyithatók voltak a teraszok. A presideltal suite rész három villájának ajtaja egy hatalmas nappali és konyha közös légtérből nyílik, amely szintén nagyon hasznos főként családok számára. A villa nagy fürdővel rendelkezik, van nyitott fürdője is, a zuhanyt itt viszont nem tudtuk használni, mert ez a rész azért elég szeles, így a zuhany vízsugarát mindig elfújta.

Összegezve nagyon hálásak voltunk a szigetnek, hogy ezt a villát kaptuk. Persze a parti villát továbbra is nagyon szeretjük, annak is megvan a maga szépsége, ott mindig hallja az ember a koel madár hangját, éjszaka zuhanyozhatunk a csillagos ég alatt, szélcsend van többnyire, és a virágok illata is felejthetetlen. A vízi villáknál ezek hiányoztak, de itt pedig más élmények voltak amik szintén felejthetetlenek.

Illetve még annyit megjegyeznék, hogy pont a mi villáinknál (mind a két oldalt van a hidroplán le-felszálló kis móló, de a hidroplánok éjszaka nem közlekednek, napközben pedig mi még mindig megunhatatlanul élvezzük őket nézni, így számunkra egyáltalán nem volt zavaró, de azért jó tudni, ha valakit esetleg zavar ez a tényező.

Az időjárás sajnos nem kedvezett nekünk, az érkezésünk napján és másnap jó idő volt, utána viszont 3 napig egyfolytában esett, szél is volt, állandóan eláztunk az étkezésekhez jövet-menet. Ekkor viszont jól jött a hatalmas fedett terasz, ki tudtunk ülni esőben is. Ezt követően is több napig felhős volt az ég, és néha esett, de azok a napok már élvezhetőek voltak, az utolsó 2 nap pedig tökéletes napsütés volt. Minden évben ugyanebben az időszakban szoktunk menni, mindig jó időnk volt, most sajnos ez nem volt a legtökéletesebb, de az esős napokon maradt az olvasás, pihenés, illetve a szigeten van ping-pong, billiárd, cso-csó fedett épületben, így ezekkel töltöttük az esős napokat, illetve azért az óceán vize is meleg volt eső idején is.

Az étel továbbra is tökéletes ezen a szigeten, teljesen az európai ízvilágnak megfelelő, mindig sokféle a választék, és a gyümölcsök is nagyon finomak. Ha olyan gyümölcsöt kértünk, ami nem volt kitéve, azt is 10 percen belül hozták, tényleg a vendégek kedvébe jártak. A pincérek közül legtöbben már éve óta ott vannak, és érkezésünkkor rögtön megismertek minket, hogy már korábban is jártunk ott.

Szerveztek a mi és a testvéremék számára (7 fő) az utolsó napon egy hajós manta rája kirándulást, ahol volt szerencsénk manta rájákat látni, ezt követően sznorizni lehetett teknősökkel, és a végén delfinekkel ugyan nem találkoztunk, de sok pilot whale úszkált a hajó körül. Nagyon jó volt, hogy csak a mi két családunk volt a hajón, mert így a manta nézést amikor mi elégnek találtuk (5 éves lányom is velünk volt), akkor jött értünk vissza felvenni a hajó. Nyilván egy csoportos kirándulásnál máshoz is alkalmazkodni kellett volna. A kirándulás a két család részére 350 USD-be kerül+ adók, összesen 431,2 USD volt.

Véleményem szerint továbbra is a 101-119 parti villáknak a legjobb az elhelyezkedése, növényzete, partja. Még a 221-232 parti villák is elég jó adottságokkal rendelkeznek. A 215-220 medencés parti villákat én nem választanám.

A sziget másik oldalán a természet átrendezte a partot, korábbi években még nem, de most már homokzsákokkal védekeztek ezeken a részeken, és több helyen homokfal alakult ki, így itt szerintem nem a legszebb a homokos part, de természetesen ezt folyamatosan változtatja a természet. Valószínűleg éppen azért, mert nem volt mindenhol használható a part rendesen, illetve többen a water villáktól is az általam preferált 101-119 parti villák előtti részre mentek, így most itt a megszokottól több ember volt látható, de azért még ez sem volt sok, csak a maldívra általában az a jellemző hogy alig találkozunk más emberrel a parton.

A hazafele úton is minden rendbe volt, a Dubai-Budapest járat a Flydubai légitársasággal volt, amelyet sok fórumon negatívan írnak le, számunkra teljesen megfelelő volt, és tökéletes volt a 3 óra átszállási idő. Illetve eddig mindig a késő esti indulással indultunk haza, ez volt az első alkalom hogy délelőtt 11-kor indult a gépünk, de nekünk ez sokkal jobbnak bizonyult. Reggel még gyorsan meg tudtunk reggelizni, utána már indult is a hidroplán, és este már otthon is voltunk. Visszafele nem fóliáztattuk le a bőröndöket. Haza érkezéskor vettük észre, hogy a lezárt bőröndjeinket felnyitották, még a középső cipzáras részt is kinyitották, de nem volt benne érték, nem is tűnt el semmi szerencsére.

Kudafushi továbbra is nagy kedvencünk, ismét szívesen visszamennénk!

Nagyon szépen köszönjük a szervezést, és reméljük hogy hamarosan újabb utazás szervezésével kereshetjük Önt!

Utazás időpontja: 2022.január-február

Kudafushi Island  – parti villa, soft all inclusive ellátás, oda – vissza hidroplán transzferrel.

Az utazás hosszú volt és fárasztó (visszaúton a DXB-BUD flydubai járat ráadásul rendkívül zsúfolt, tetemes késéssel), mégis megérte, mert a sziget meseszép és a szállás is gyönyörű volt, nagyon jól éreztük ott magunkat! A személyzet roppant kedves és szervezett volt, az ellátás pedig változatos és bőséges. Az időjárással is szerencsénk volt, esővel vagy viharral nem találkoztunk; néha borult volt az ég, de általában sütött a nap, mégsem volt túl meleg (bár dél környékén árnyékba kellett húzódni a perzselő UV sugárzás elől). A tengervíz hőfoka ideális volt a fürdőzéshez, csupán a szeles időben felerősödő hullámzással kellett vigyázni. Összességében nagyon tetszett a hely és mindennel meg voltuk elégedve.

Utazás időpontja: 2021.július-augusztus

Parti villa soft all inclusive ellátással, oda-vissza hidroplánnal.

Köszönjük a kiváló szervezést és segítséget. Szerencsére minden rendben volt az utazással, semmi fennakadást nem tapasztaltunk a covid miatt sem. Hazafelé elégé megterhelő volt a 10 óra várakozás Dohában. Legközelebb inkább más járatot választanánk. Bíztunk a korábbi nyugágy szerű pihenő ágyakban, de a korábbi nyitott területről ezek eltűntek és csak kb. 10 ágyas, kis  quiet roomokat találtunk, ebből is csak 1-2 szobát, persze mind foglalt volt.

Ezt leszámítva minden szuper volt, a sziget továbbra is gyönyörű, gondozott, az ellátás kiváló, az ételek mindenki ízlését kielégítik. Sajnos az étkezések során tiltott volt az önkiszolgálás, de hamar megszoktuk, nem volt sorban állás és azonnal kiszolgált valaki bennünket. Továbbra is rengeteg finom olasz jellegű péksütemények és piték voltak, amivel más szigeten nem  találkoztunk. A szigeten szerintem elég sok vendég volt, főleg német és  orosz turistákkal, sajnos így nem tudtunk az utolsó két napra vízi villába költözni.

A kiszolgálással meg voltunk elégedve, mindenki nagyon kedves és segítőkész volt. Visszatérő vendégként ajándék  kirándulást és katamarán vitorlázást kaptunk. Az idővel szerencsénk volt, csak 2 esős napunk volt. Inkább szeles idő volt jellemző. A parti zátony élővilága mintha egyre szegényebb lenne. Vilamendhoo és  Filitheyo sokkal gazdagabb, bár az több éve volt és ez valószínűleg globális probléma. A búvár bázison is kicsi volt a forgalom, de ez most inkább előnyös volt. A mélyben gyönyörű és gazdag élővilággal találkoztam.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat és sokat pihentünk.

Utazás időpontja: 2021.július-augusztus

Kudafushi Island,  parti villa soft all inclusive ellátással, oda-vissza hidroplánnal.  Köszönjük szépen az érdeklődését, minden rendben volt az utazással.

Mind az oda és a vissza utunk is teljesen rendben volt, a visszafele útnál a Dohai várakozás hosszú volt, de ezt tudtuk előre, ki lehetett bírni. A sziget most is teljesen korrekt volt haza fele is, a hidroplán indulása előtt fél órával kellett csak elhagynunk a szállásunkat, és még előtte is tudtunk ebédelni. A visszafele szóló értesítő levelet most már nem papír alapú levélben küldik, hanem e-mailen kaptuk meg (már mentünk a recepcióra érdeklődni utolsó este, amikor kiderült hogy e-mailen küldték, csak mi nem is néztünk leveleket 🙂 ).

Számunkra most is tökéletes volt Kudafushi választása, azért a 3 évvel ezelőttihez képest volt egy minimális visszalépés szerintem, de így is tökéletes volt. Meglátásom szerint a személyzet kevesebb mint korábban volt, illetve az étel választék is kevesebb volt, de így is nagyon bőséges. Az eddigi szigeteink közül az ételek számunkra itt a legjobbak, a mi ízlés világunkhoz legközelebb állók. Nagyon finom bőséges a gyümölcs választék (ellentétben például a korábbi Reethi Farun ahol szinte csak befőtt volt), az édességek is nem csak szépek, hanem nagyon finomak, minden étkezésnél 12 féle fagyiból lehet választani, és a többi étel is teljesen európai ízvilágnak megfelelő.

A szigeten sehol nem kellett az ott tartózkodás alatt maszkot viselni, csak a személyzet viselt maszkot. A covid helyzetre egyedül az emlékeztetett, hogy az étkezéseknél nem vehettük el mi az ételeket, hanem a személyzet adta. Ezzel sem volt semmi gond. Illetve még a kids clubban volt minden alkalommal belépéskor testhőmérséklet mérés.

Ajándékba egy ingyenes sznorkell kirándulást és egy katamarán használatot kaptunk.

Mi a 103-as beach villát kaptuk most (közvetlenül a recepció mellett), korábban a 116-os beach villában voltunk, annak szerintem jobb az elhelyezkedése, de ez is tökéletes volt. A szigeten egyedül azok a szállások nem tetszenek, ahol a terasz előtt kevés a növényzet, szerencsére mind a két esetben olyan szállásunk volt, ahol dús növényzet biztosította a teraszon levő tartózkodáskor az árnyékot, illetve jobban biztosított a magánszféra.

A vendégek összetétele is változott a korábbiakhoz képest, többnyire német és orosz vendégek vannak a szigeten.

Az időjárás jó volt, egy nap volt amikor szinte végig esett az eső, talán 2-3 nap volt felhősebb kicsi esővel, de az 1 esős nap kivételével minden nap teljesen jó volt. Volt pár nap amikor teljesen tükör sima volt az óceán, a vége felé amikor esősebbre fordult az idő akkor meg a nagy hullámokat élveztük, mind a kettőnek van előnye.

Titkon reménykedtünk hátha kapunk ajándékba megint 2 éjszakát mint korábban a pool water villában, ez a szerencse most elkerült minket, foglaltak voltak a pool water villáik, így átfoglalni sem tudtuk.

Utazás időpontja: 2019. március  – április

Medencés vízre épült villa PRÉMIUM all inclusive ellátással, oda vissza hidroplánnal:

Fantasztikus volt minden ? Ilyen tájékoztatásban, szervezésben és nyaralásban még nem volt részünk!

Az utazás során minden percre pontosan működött, pedig ez nálunk nagyon nem jellemző, legyen az egy kis EU-s kiruccanás vagy egy Thaiföldi nyaralás… mindig késnek a gépeink és bukjuk a csatlakozás ☹ DE itt minden óramű pontossággal ment. Mindig ott várt mindenki, amit leírt a tájékoztatóban és valóban minden úgy zajlott, ahogy azt elvártuk.

A sziget egy kis ékszerdoboz! Először csodálkoztunk, hogy a megérkezés után sok nyaralót nem láttunk a szigeten… pontosabban egyet sem, de estére mindenki előjött a kis birodalmából. Ízletes fogásokban volt részünk a főétteremben a tematikus esteken és fantasztikusakat vacsoráztunk a la carte éttermekben is. Este a JuJu bárban finom koktélok, lágy zene, 28 fok… nem kellett semmi más a tökéletes kikapcsolódáshoz!

A sziget kitett magáért az esküvő megszervezésében és lebonyolításában is. Nagyon kedves és segítőkész volt mindenki. Érkezésünk másnapján leegyeztettünk minden egyes pillanatot, zenét, díszítést és valóban minden úgy is történt, ahogy szerettük volna!

Köszönjük szépen, hogy ilyen segítőkész volt az utazás megtervezésében és kivitelezésében ?

Vállalkozóként úgy gondolom, hogy lehet a mai világban is sikeres bárki, ha szívvel-lélekkel végzi a feladatát – Ön ismét ezt bizonyította be!

További sok sikert kívánok és biztos vagyok benne, hogy fogom még keresni utazással!

Utazás időpontja: 2018.július-augusztus

SOFT all inclusive ellátással, oda -vissza hidroplánnal.

Köszönöm az érdeklődést. A nyaralás nagyon jól sikerült. A járat választás sokkal ideálisabb, a két órás átszállás Dohában jobban tolerálható, mint a korábbiak. Az időjárásra nem lehetett panaszunk, az utolsó nap kivétel végig gyönyörű napsütéses, a második héten kissé szelesebb idő volt, néha pár percig tartó zápor előfordult. A sziget sziget szebb volt, mint vártuk, gyönyörű és gondozott kert fogadott bennünket. A kerti villa berendezése új, a nyitott fürdő mindig tiszta volt (naponta 2x takarítottak), a pezsgőfürdős kádnak is külön örültünk. Az utolsó két napra (valószínűleg a kerti villák túlfoglalása miatt) kipróbálhattuk a medencés vízi villát is, ami nagy élmény volt, de két hétre nem választanánk. A parti nagy medence mellett sok időt töltöttünk, ez is tiszta volt és gyerekek a koktélbárral együtt élvezték. A személyzet mindig nagyon kedves és segítőkész volt. Az ellátás kiváló volt és minden igényt kielégítő, az olasz érdekeltség tájjellegű ételek mellett a konyhát is jellemezte.
Többször kenuztunk, ezt egyéb vízi sportok mellett az ár tartalmazta.
Az elmúlt kb. 15 évben ez hetedik alkalom volt, hogy a Maldív szigeteken jártunk. A gyönyörű korall kertek látványa és a gazdag élővilág mindig lenyűgözött és ezért vissza vágytunk. Sajnos elmúlt években a korallok pusztulása hatalmas méreteket öltött, mely már az elmúlt két évben Filitheyon és Vilamendhoon is feltűnő volt. A helyi túravezetők szerint a 2014-ben kezdődő folyamatot a túl meleg tengervíz okozta, ahogy a világ más zátonyain is. Lehangoló és szomorú látvány, de sziget körül csupán csak a gömb és agykorallok maradtak életben, a többi mind elpusztult és csak az élettelen vázuk maradt. A sajnos manta rája nélküli hajókirándulás során a külső messzi zátonyokon is ez volt látható. A teknősök most is nagy élményt jelentettek, messziről delfineket is láttunk.
Sokat pihentünk és nagyon jól éreztük magunkat, ismét köszönjük utazásunk gondos és alapos szervezését.

Utazás időpontja: 2018.július-augusztus.

SOFT all inclusive ellátással, oda -vissza hidroplánnal.

Köszönöm érdeklődését, és az utazás szervezését is!
A nyaralás tökéletesen sikerült!
Repülő szempontjából nekünk a Qatar volt a legjobb az eddigiek közül (Emirates, frankfurti, illetve istambuli átszállás volt korábban), véleményünk szerint mind szolgáltatásban, kényelemben, tisztaságban, és főként átszállási időben is ez volt a legjobb.
Hidroplánnal kapcsolatban, mind a három bőröndünk tekintetében túlléptük a 20 kilós határt, de nem kellett fizetni a túlsúlyért, és a babakocsiért sem, rendesek voltak ebben a tekintetben is.
A sziget gyönyörű, folyamatosan rendbe tartják, ültetik az új növényeket.
Gyönyörű a partja a szigetnek, mely teljesen körbesétálható, itt tényleg púder homok van, igazi mezítlábas sziget.
Mi a 116-os parti villát kaptuk, ez tökéletes volt. Vannak olyan parti villák, amely előtt alig van növény és így árnyék sincs, van olyan ahol pedig annyira sok van, hogy nem látni a villából az óceánt, a mi villánk előtti partszakasz növénnyel teli volt, ugyanakkor az óceán is látható volt.
A nyitott fürdőszoba nagyon szép volt, a szoba mérete is tökéletes.
A szigettől azt a felajánlást kaptuk, hogy az utolsó két éjszakát a pool water villában tölthetjük. Mi parti villa pártiak vagyunk, főként a nyitott fürdőszoba miatt, de azért ez a két éjszaka a vízi villában nagyon szuper volt, főként a saját medence miatt. A többi szigeten tudtommal a vízi villákba általában nem is lehet gyerekkel menni, itt ez is megengedett.
A szigeten több kisgyerekes család is nyaralt, gyerekbarát sziget.
Az étterem szintén tökéletes volt, sokféle választékkal, ami teljesen megfelelt a mi ízvilágunknak. Az étteremben egyedül az volt a furcsa, hogy itt nem állandó pincér van, hanem több pincér váltakozik egy étkezés alatt is. Ezzel nincs semmi probléma, csak borravaló tekintetében voltunk zavarban, hogy mikor kinek adjunk.
Az is nagyon kedves gesztus volt a szigettől, hogy a késői szoba elhagyást maguktól adták, délután 3-kor kellett elhagyni a villát, és 3.45-kor indult a hidroplán.
Még annyi eltérés van Kudafushin a többi szigettől, hogy itt nem 3 óra az időeltolódás, hanem 4, a sziget egy plusz 1 óra mellett döntött.
Az időjárás annyira tökéletes volt, hogy néha már én vártam hogy egy kis felhő egyen. Az egyik nap volt egy 10 perces eső, és a hazautazásunk napján volt még borús az idő, mint ahogy a kedvünk is a hazautazástól Nekünk szerencsére minden évben tökéletes volt még eddig ez a július-augusztusi időszak, de ennyire napsütéses meleg azért nem volt a korábbi években.
Egyetlen egy dolog volt, ami a korábban általunk látott szigetektől rosszabb volt, az a vízi élővilág. Azért itt is tudtunk teknősökkel úszni, volt sok szép hal, láttunk delfineket is, de mégis kevesebb volt mint a korábbi szigeteken, bébi cápa szinte alig volt. Viszont ennek ellenére is, összességében az eddigi látott szigetek közül (Bandos, Kuramathi, Villamendhoo, Filitheyo) Kudafushi az első helyen szerepel!

Köszönjük az utazásban nyújtott profi szervezését, reméljük jövőre is igénybe tudjuk venni!

Utazás időpontja:2017. október-november

Parti villa soft all inclsuive ellátással, oda-vissza hidroplánnal:  Nagyon szuper volt minden, nagyon jól éreztük magunkat! Az utazás is gördülékeny volt. Kiváló szolgáltatás, finom ételek. Az idő nagyon jó volt, a telefonon lévő időjárás jelentéseket nem szabad nézni!! Naponta több órás napsütés, két este volt eső, de az is kellemes volt. Amit meg pótolni kellene, hogy a kertben nem volt zuhany, de ettől meg minden 5*-os volt. Kedves, segítőkész emberek, teljes nyugalom és kikapcsolódás, ez csakis Maldívon lehetséges… Köszönjük

Utazás időpontja: 2017.november

Vízre épült villa , all inclusive ellátással, oda-vissza hidroplán transzferrel.
Köszönöm érdeklődését, éppen jelentkezni akartam. Az utazást összességében jónak értékeljük, bár a hazaút az időjárás miatt kissé kalandosnak indult, de végül minden jól alakult.
Utazás: a malé-i reptéren várt a sziget alkalmazottja minket, aki átkísért egy kellemes hangulatú, kényelmes váróba, ahol volt büféreggeli, korlátlan üdítőfogyasztás, a tervezett egy óra helyett két óra várakozás, innen néhány perc volt busszal a hidroplánkikötő.
Érkezés a szigetre: a becsekkolás után még valószínű nem volt kész a szoba, a sziget alkalmazottja az étterembe kísért minket, az elfogyasztott ebéd utàn újabb vàrakozàs következett a bárban, 15-20 perc várakozás következett, vàrtuk az elfoglalt buggyt, végül a mi javaslatunkra gyalogosan tettük meg a kb. 3 perces sétàt.
Szoba:nagy alapterület, felújított vízi villa (323-as)kényelmes elrendezés,bútorok újak, szépek, minibàr kicsi, ujjlenyomatos széf,fürdőszoba nagy,kàd és zuhany is van, és van európai dugalj
Nagy terasz és napozóterasz,sajàt lejàró a vízbe. Az oldalunkon lévő 10 villàból 7 van lefestve, a többi nem. Ez kicsit csúfítja az összhangot. Bár a sziget most esett át egy felújításon, azért voltak részek ahol egyértelműen nem sikerült ezt befejezni.
A fürdőszobàban van borotvakészlet, fogmosó szett, szappan, sampon, de a tusfürdőt màr kérni kellett, némi dollàrért kaptunk bőven. Van köntös, flip-flop és ajándék francia kozmetikum.
Internet: a közös helységekben és a szobàkban van wifi, jelszóval nem kell bajlódni,de ne szàmítsunk hipersebességre.
Takarítàs: a tájékoztatàs szerint naponta 2-szer reggel és este, ehhez képest az egy hét alatt nem teljesen sikerült kiismerni az itteni szokást. Volt hogy reggel volt hogy délben jöttek takarítani a szobàt. Minibàr feltöltés hasonlóan rendszertelen, nem esik egybe a takarítàssal. Volt hogy az esti 3-4 óràs tàvollétünk alatt nem ért oda a takarító. Màsik szigeten ezzel soha nem volt ilyen gondunk észrevétlenül történtek ezek a dolgok mintha figyelték volna kedves vendéget, mikor hagyja el a szobát, ezzel sem zavarva a pihenését.
Takarítàs utàn a szennyes ruhàk a villàk elé vannak kitéve, szerintem ez teljesen illúzióomboló, és volt hogy ott is maradtak du-ig. A miénk előtt egy piszkos tànyér is volt (ezt nem is értem honnan került oda, a miénkben soha nem volt tànyér) ezt nem sikerült a szennyessel elvinni.
Étkezés:kifogàstalan büfé svédasztalos étkezés a de North főétteremben, változatos ételek voltak, a pincérek kedvesek, segítőkészek, borravaló nem elvárás de mint mindenhol örömmel veszik, szerintem napi egyszer illik adni. Nincs saját asztal mindenki oda ül ahol szabad hely van. Az étterem nagy, hiába a sok ember sosem éreztük zsúfoltnak.
Szénsavmentes víz csak műanyag palackos volt és kissé furcsa ìzű.
A szigeten nincs készpénz forgalom, minden szolgáltatásnál alá kell írni számlát.
Shop: a kisebbik baj, hogy nincs vàlaszték, ezt nem vàrja el az ember, azonban nagyon dràga is volt egyben és az àrak nem minden esetben tükrözték a minőséget. A kilenc féle hűtőmàgnesből nehéz volt vàlasztani, giccses ajàndékok voltak aranyàron, szép izléses emléket sajnos nem tudtunk hozni Kudafushiról.
Bár: két bàr van a szigeten,egy a medence mellett, ez a nagyobb , kellemes hely, jó kiszolgálás, a màsik bàr a naplemente oldaldalon 5 szeparàlt részben lehet nézni a naplementét, hasonló jó kiszolgàlàs, mogyorót, snack-et kaptunk. Akinek sikerül helyet kapni itt, valóban nagyon hangulatos végignézni a naplementét.
Medence:nem hagyott mély nyomot àtlagos feszített víztükrű de semmi extra.
Élővilág:house-reef viszonylag közel van a parthoz és a villàkhoz, gazdag élővilàg,làttunk teknőst delfint, ràjàt
Szúnyogirtàs minden nap van a szigeten,minden nap nyugtáztam magamban, hogy a vízi villa volt a jó vàlasztàs.
Kijelentkezés:nem volt egyszerű,érkezéskor jeleztük hogy mivel késő éjjel indul Maléból a gépünk,kérünk késői kicsekkolàst. Akkor azt mondta a sràc aki fogadott minket hogy indulàs előtti napon érdeklődjünk,ez rendben van. Érdeklődtünk reggeli után, hogy kapunk-e late-check out-ot, azt mondtàk délben meg tudjàk mondani. Érdeklődtünk ebéd utàn,azt mondtàk 6 körül kapunk egy levelet,amiben ne aggódjunk minden le lesz írva. A levél nem érkezett meg,vacsora utàn 9-kor visszamentünk a recepcióra kifizetni a szàmlàt, és a kolléga asztalàról (aki fogadott minket) nehezen,de előkerült az elveszett levél. Korrekt tàjékoztatàs nulla.
Indulás: sajnos a hazautazás napján a viharok miatt du.törölték az összes hidroplánt. A szigeten dolgozò kedves hölgy gyors reakciòjának köszönhetően,azonnal hajòra ültettek minket és bevittek az Ifuru repülőtérre. A sziget saját váròval rendelkezik a reptéren. A helység klimatizált, innivalòval snackkel kìnáltak minket és azonnal megkaptuk a wifi jelszòt. Ezalatt a sziget képviselői mindent elintéztek (poggyászfeladás,repülőjegy). Sőt még elnézést is kértek az időjás okozta kellemetlenségek miatt! A heves eső miatt végül ez a járat is késve indult, de kb. egy òra utazás és egy megállò után megérkeztünk Maléba.
Összességében jól éreztük magunkat Kudafushin,az észrevételeink éppen azok a dolgok amik némi szervezéssel és odafigyeléssel maximàlisan kiküszöbölhetők lennének és akkor a sziget valóban megérdemelné a 4,5 *-ot.

Call Now Button