Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy érdeklődőink utasaink értesüljenek a legújabb tapasztalatokról.

Utazás időpontja: 2019. március  – április

Medencés vízre épült villa PRÉMIUM all inclusive ellátással, oda vissza hidroplánnal:

Fantasztikus volt minden 😊 Ilyen tájékoztatásban, szervezésben és nyaralásban még nem volt részünk!

Az utazás során minden percre pontosan működött, pedig ez nálunk nagyon nem jellemző, legyen az egy kis EU-s kiruccanás vagy egy Thaiföldi nyaralás… mindig késnek a gépeink és bukjuk a csatlakozás ☹ DE itt minden óramű pontossággal ment. Mindig ott várt mindenki, amit leírt a tájékoztatóban és valóban minden úgy zajlott, ahogy azt elvártuk.

A sziget egy kis ékszerdoboz! Először csodálkoztunk, hogy a megérkezés után sok nyaralót nem láttunk a szigeten… pontosabban egyet sem, de estére mindenki előjött a kis birodalmából. Ízletes fogásokban volt részünk a főétteremben a tematikus esteken és fantasztikusakat vacsoráztunk a la carte éttermekben is. Este a JuJu bárban finom koktélok, lágy zene, 28 fok… nem kellett semmi más a tökéletes kikapcsolódáshoz!

A sziget kitett magáért az esküvő megszervezésében és lebonyolításában is. Nagyon kedves és segítőkész volt mindenki. Érkezésünk másnapján leegyeztettünk minden egyes pillanatot, zenét, díszítést és valóban minden úgy is történt, ahogy szerettük volna!

Köszönjük szépen, hogy ilyen segítőkész volt az utazás megtervezésében és kivitelezésében 😊

Vállalkozóként úgy gondolom, hogy lehet a mai világban is sikeres bárki, ha szívvel-lélekkel végzi a feladatát – Ön ismét ezt bizonyította be!

További sok sikert kívánok és biztos vagyok benne, hogy fogom még keresni utazással!

Utazás időpontja: 2018.július-augusztus

SOFT all inclusive ellátással, oda -vissza hidroplánnal.

Köszönöm az érdeklődést. A nyaralás nagyon jól sikerült. A járat választás sokkal ideálisabb, a két órás átszállás Dohában jobban tolerálható, mint a korábbiak. Az időjárásra nem lehetett panaszunk, az utolsó nap kivétel végig gyönyörű napsütéses, a második héten kissé szelesebb idő volt, néha pár percig tartó zápor előfordult. A sziget sziget szebb volt, mint vártuk, gyönyörű és gondozott kert fogadott bennünket. A kerti villa berendezése új, a nyitott fürdő mindig tiszta volt (naponta 2x takarítottak), a pezsgőfürdős kádnak is külön örültünk. Az utolsó két napra (valószínűleg a kerti villák túlfoglalása miatt) kipróbálhattuk a medencés vízi villát is, ami nagy élmény volt, de két hétre nem választanánk. A parti nagy medence mellett sok időt töltöttünk, ez is tiszta volt és gyerekek a koktélbárral együtt élvezték. A személyzet mindig nagyon kedves és segítőkész volt. Az ellátás kiváló volt és minden igényt kielégítő, az olasz érdekeltség tájjellegű ételek mellett a konyhát is jellemezte.
Többször kenuztunk, ezt egyéb vízi sportok mellett az ár tartalmazta.
Az elmúlt kb. 15 évben ez hetedik alkalom volt, hogy a Maldív szigeteken jártunk. A gyönyörű korall kertek látványa és a gazdag élővilág mindig lenyűgözött és ezért vissza vágytunk. Sajnos elmúlt években a korallok pusztulása hatalmas méreteket öltött, mely már az elmúlt két évben Filitheyon és Vilamendhoon is feltűnő volt. A helyi túravezetők szerint a 2014-ben kezdődő folyamatot a túl meleg tengervíz okozta, ahogy a világ más zátonyain is. Lehangoló és szomorú látvány, de sziget körül csupán csak a gömb és agykorallok maradtak életben, a többi mind elpusztult és csak az élettelen vázuk maradt. A sajnos manta rája nélküli hajókirándulás során a külső messzi zátonyokon is ez volt látható. A teknősök most is nagy élményt jelentettek, messziről delfineket is láttunk.
Sokat pihentünk és nagyon jól éreztük magunkat, ismét köszönjük utazásunk gondos és alapos szervezését.

Utazás időpontja: 2018.július-augusztus.

SOFT all inclusive ellátással, oda -vissza hidroplánnal.

Köszönöm érdeklődését, és az utazás szervezését is!
A nyaralás tökéletesen sikerült!
Repülő szempontjából nekünk a Qatar volt a legjobb az eddigiek közül (Emirates, frankfurti, illetve istambuli átszállás volt korábban), véleményünk szerint mind szolgáltatásban, kényelemben, tisztaságban, és főként átszállási időben is ez volt a legjobb.
Hidroplánnal kapcsolatban, mind a három bőröndünk tekintetében túlléptük a 20 kilós határt, de nem kellett fizetni a túlsúlyért, és a babakocsiért sem, rendesek voltak ebben a tekintetben is.
A sziget gyönyörű, folyamatosan rendbe tartják, ültetik az új növényeket.
Gyönyörű a partja a szigetnek, mely teljesen körbesétálható, itt tényleg púder homok van, igazi mezítlábas sziget.
Mi a 116-os parti villát kaptuk, ez tökéletes volt. Vannak olyan parti villák, amely előtt alig van növény és így árnyék sincs, van olyan ahol pedig annyira sok van, hogy nem látni a villából az óceánt, a mi villánk előtti partszakasz növénnyel teli volt, ugyanakkor az óceán is látható volt.
A nyitott fürdőszoba nagyon szép volt, a szoba mérete is tökéletes.
A szigettől azt a felajánlást kaptuk, hogy az utolsó két éjszakát a pool water villában tölthetjük. Mi parti villa pártiak vagyunk, főként a nyitott fürdőszoba miatt, de azért ez a két éjszaka a vízi villában nagyon szuper volt, főként a saját medence miatt. A többi szigeten tudtommal a vízi villákba általában nem is lehet gyerekkel menni, itt ez is megengedett.
A szigeten több kisgyerekes család is nyaralt, gyerekbarát sziget.
Az étterem szintén tökéletes volt, sokféle választékkal, ami teljesen megfelelt a mi ízvilágunknak. Az étteremben egyedül az volt a furcsa, hogy itt nem állandó pincér van, hanem több pincér váltakozik egy étkezés alatt is. Ezzel nincs semmi probléma, csak borravaló tekintetében voltunk zavarban, hogy mikor kinek adjunk.
Az is nagyon kedves gesztus volt a szigettől, hogy a késői szoba elhagyást maguktól adták, délután 3-kor kellett elhagyni a villát, és 3.45-kor indult a hidroplán.
Még annyi eltérés van Kudafushin a többi szigettől, hogy itt nem 3 óra az időeltolódás, hanem 4, a sziget egy plusz 1 óra mellett döntött.
Az időjárás annyira tökéletes volt, hogy néha már én vártam hogy egy kis felhő egyen. Az egyik nap volt egy 10 perces eső, és a hazautazásunk napján volt még borús az idő, mint ahogy a kedvünk is a hazautazástól Nekünk szerencsére minden évben tökéletes volt még eddig ez a július-augusztusi időszak, de ennyire napsütéses meleg azért nem volt a korábbi években.
Egyetlen egy dolog volt, ami a korábban általunk látott szigetektől rosszabb volt, az a vízi élővilág. Azért itt is tudtunk teknősökkel úszni, volt sok szép hal, láttunk delfineket is, de mégis kevesebb volt mint a korábbi szigeteken, bébi cápa szinte alig volt. Viszont ennek ellenére is, összességében az eddigi látott szigetek közül (Bandos, Kuramathi, Villamendhoo, Filitheyo) Kudafushi az első helyen szerepel!

Köszönjük az utazásban nyújtott profi szervezését, reméljük jövőre is igénybe tudjuk venni!

Utazás időpontja:2017. október-november

Parti villa soft all inclsuive ellátással, oda-vissza hidroplánnal:  Nagyon szuper volt minden, nagyon jól éreztük magunkat! Az utazás is gördülékeny volt. Kiváló szolgáltatás, finom ételek. Az idő nagyon jó volt, a telefonon lévő időjárás jelentéseket nem szabad nézni!! Naponta több órás napsütés, két este volt eső, de az is kellemes volt. Amit meg pótolni kellene, hogy a kertben nem volt zuhany, de ettől meg minden 5*-os volt. Kedves, segítőkész emberek, teljes nyugalom és kikapcsolódás, ez csakis Maldívon lehetséges… Köszönjük

Utazás időpontja: 2017.november

Vízre épült villa , all inclusive ellátással, oda-vissza hidroplán transzferrel.
Köszönöm érdeklődését, éppen jelentkezni akartam. Az utazást összességében jónak értékeljük, bár a hazaút az időjárás miatt kissé kalandosnak indult, de végül minden jól alakult.
Utazás: a malé-i reptéren várt a sziget alkalmazottja minket, aki átkísért egy kellemes hangulatú, kényelmes váróba, ahol volt büféreggeli, korlátlan üdítőfogyasztás, a tervezett egy óra helyett két óra várakozás, innen néhány perc volt busszal a hidroplánkikötő.
Érkezés a szigetre: a becsekkolás után még valószínű nem volt kész a szoba, a sziget alkalmazottja az étterembe kísért minket, az elfogyasztott ebéd utàn újabb vàrakozàs következett a bárban, 15-20 perc várakozás következett, vàrtuk az elfoglalt buggyt, végül a mi javaslatunkra gyalogosan tettük meg a kb. 3 perces sétàt.
Szoba:nagy alapterület, felújított vízi villa (323-as)kényelmes elrendezés,bútorok újak, szépek, minibàr kicsi, ujjlenyomatos széf,fürdőszoba nagy,kàd és zuhany is van, és van európai dugalj
Nagy terasz és napozóterasz,sajàt lejàró a vízbe. Az oldalunkon lévő 10 villàból 7 van lefestve, a többi nem. Ez kicsit csúfítja az összhangot. Bár a sziget most esett át egy felújításon, azért voltak részek ahol egyértelműen nem sikerült ezt befejezni.
A fürdőszobàban van borotvakészlet, fogmosó szett, szappan, sampon, de a tusfürdőt màr kérni kellett, némi dollàrért kaptunk bőven. Van köntös, flip-flop és ajándék francia kozmetikum.
Internet: a közös helységekben és a szobàkban van wifi, jelszóval nem kell bajlódni,de ne szàmítsunk hipersebességre.
Takarítàs: a tájékoztatàs szerint naponta 2-szer reggel és este, ehhez képest az egy hét alatt nem teljesen sikerült kiismerni az itteni szokást. Volt hogy reggel volt hogy délben jöttek takarítani a szobàt. Minibàr feltöltés hasonlóan rendszertelen, nem esik egybe a takarítàssal. Volt hogy az esti 3-4 óràs tàvollétünk alatt nem ért oda a takarító. Màsik szigeten ezzel soha nem volt ilyen gondunk észrevétlenül történtek ezek a dolgok mintha figyelték volna kedves vendéget, mikor hagyja el a szobát, ezzel sem zavarva a pihenését.
Takarítàs utàn a szennyes ruhàk a villàk elé vannak kitéve, szerintem ez teljesen illúzióomboló, és volt hogy ott is maradtak du-ig. A miénk előtt egy piszkos tànyér is volt (ezt nem is értem honnan került oda, a miénkben soha nem volt tànyér) ezt nem sikerült a szennyessel elvinni.
Étkezés:kifogàstalan büfé svédasztalos étkezés a de North főétteremben, változatos ételek voltak, a pincérek kedvesek, segítőkészek, borravaló nem elvárás de mint mindenhol örömmel veszik, szerintem napi egyszer illik adni. Nincs saját asztal mindenki oda ül ahol szabad hely van. Az étterem nagy, hiába a sok ember sosem éreztük zsúfoltnak.
Szénsavmentes víz csak műanyag palackos volt és kissé furcsa ìzű.
A szigeten nincs készpénz forgalom, minden szolgáltatásnál alá kell írni számlát.
Shop: a kisebbik baj, hogy nincs vàlaszték, ezt nem vàrja el az ember, azonban nagyon dràga is volt egyben és az àrak nem minden esetben tükrözték a minőséget. A kilenc féle hűtőmàgnesből nehéz volt vàlasztani, giccses ajàndékok voltak aranyàron, szép izléses emléket sajnos nem tudtunk hozni Kudafushiról.
Bár: két bàr van a szigeten,egy a medence mellett, ez a nagyobb , kellemes hely, jó kiszolgálás, a màsik bàr a naplemente oldaldalon 5 szeparàlt részben lehet nézni a naplementét, hasonló jó kiszolgàlàs, mogyorót, snack-et kaptunk. Akinek sikerül helyet kapni itt, valóban nagyon hangulatos végignézni a naplementét.
Medence:nem hagyott mély nyomot àtlagos feszített víztükrű de semmi extra.
Élővilág:house-reef viszonylag közel van a parthoz és a villàkhoz, gazdag élővilàg,làttunk teknőst delfint, ràjàt
Szúnyogirtàs minden nap van a szigeten,minden nap nyugtáztam magamban, hogy a vízi villa volt a jó vàlasztàs.
Kijelentkezés:nem volt egyszerű,érkezéskor jeleztük hogy mivel késő éjjel indul Maléból a gépünk,kérünk késői kicsekkolàst. Akkor azt mondta a sràc aki fogadott minket hogy indulàs előtti napon érdeklődjünk,ez rendben van. Érdeklődtünk reggeli után, hogy kapunk-e late-check out-ot, azt mondtàk délben meg tudjàk mondani. Érdeklődtünk ebéd utàn,azt mondtàk 6 körül kapunk egy levelet,amiben ne aggódjunk minden le lesz írva. A levél nem érkezett meg,vacsora utàn 9-kor visszamentünk a recepcióra kifizetni a szàmlàt, és a kolléga asztalàról (aki fogadott minket) nehezen,de előkerült az elveszett levél. Korrekt tàjékoztatàs nulla.
Indulás: sajnos a hazautazás napján a viharok miatt du.törölték az összes hidroplánt. A szigeten dolgozò kedves hölgy gyors reakciòjának köszönhetően,azonnal hajòra ültettek minket és bevittek az Ifuru repülőtérre. A sziget saját váròval rendelkezik a reptéren. A helység klimatizált, innivalòval snackkel kìnáltak minket és azonnal megkaptuk a wifi jelszòt. Ezalatt a sziget képviselői mindent elintéztek (poggyászfeladás,repülőjegy). Sőt még elnézést is kértek az időjás okozta kellemetlenségek miatt! A heves eső miatt végül ez a járat is késve indult, de kb. egy òra utazás és egy megállò után megérkeztünk Maléba.
Összességében jól éreztük magunkat Kudafushin,az észrevételeink éppen azok a dolgok amik némi szervezéssel és odafigyeléssel maximàlisan kiküszöbölhetők lennének és akkor a sziget valóban megérdemelné a 4,5 *-ot.