MALDÍV-SZIGETEK.info

Kihaa – utasvélemények

Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy érdeklődőink utasaink
értesüljenek a legújabb tapasztalatokról.

Utazás időpontja: 2019.április

Kihaa Island – reserve villa (parti 2. sorban) all inclusive ellátással, oda-vissza belső repülő+ hajós transzferrel.

Nagyon de nagyon szuper volt MINDEN! 🙂

A sziget tényleg mese szép; gyönyörü minden oldalrol!

A 115 és 215 szobàkat kaptuk; az egyik a napfelkelte a màsik a naplemente oldalon; mind a 2 szobàbol az àgybol làthattuk a oceànt (hiàba voltunk a màsodik sorban 🙂 )

A szobàk tisztàk voltak és nagyon tàgasak.

Az ellàtàs jò volt; tényleg elég sok koktél volt az all inclusive-ban benne; illetve bàrmit megcsinàltak a bàrban amit csak kértünk (térités mentesen)

Az ételekröl sem tudunk semmi negativat mondani; mindig mindenki talàlt valamit ami nagyon izlett.

Minden este màs stilusu vacsora volt; (mexikoi, kinai, arab, olasz, maldiv, stb) tehàt elég vàltozatos volt a svédasztalos étkeztetés.

Reggel, délben és este is volt làtvànykonyha; valamit mindig frissen készitettek izlés szerint (omlettet; hamburgereket; halakat és tésztàkat)

Az idö fantasztikus; öszintén megmondom hogy sokkal jobb volt mint amikor mi januàrban voltunk…

Egyetlen egy nap sem esett az esö; nappal 32-35 (amit a pàra miatt inkàbb 38-40 nek érez az ember) és este sem hült 29-30 fok alà :=)

A szemàlyzet fantasztikus; kértem egy szülinapi dekoràciot a szobàba: kiraktàk az àgyra magyarul amit kértem 🙂

A megérkezésnél vàrtak minket: elvették a böröndjeinket hogy be tudjàk regisztràlni a belföldi jàratra majd ahogy le volt irva elkisértek a helyi vip longue vàroba ahol hideg italok, snack-ek és klìma vàrt 🙂 –  a  böröndöket màr csak a hotelszobànkban kaptuk meg.

A visszaútnàl ugyan a longue-ba nem invitàltak meg de a csomagjainkat ök ugyan ugy becsekkoltàk a belföldi utàna pedig a nemzetközi jàratra (tényleg nagyon szervezettek voltak)

Nagyon szépen köszönjük a tökéletes szervezést!!! Álomnyaralàsből térhettünk haza 🙂 🙂 🙂

Utazás időpontja: 2019.március

Reserve villa (parti 2. sorban) all inclusive ellátással, oda-vissza belső repülő+ hajós transzferrel.

UTAZÁS, TRANSZFER: Az utazás oda-vissza rendben volt, a Swiss járata pontos volt, nagyon jó volt, hogy Zürichben nem kellett sokat várni az átszállásra. A szálloda képviselője várt a reptéren Kihaa táblával, elkísért a „helyi” terminálra, becsekkolt helyettünk. A helyi gépre kb. 3 órát kellett várnunk, de a váró nagyon kellemes, légkondícionált, voltak frissítők, illetve főtt étel is. A sziget transzferrel is minden rendben volt, a helyi reptérszigeten sem a kisbuszra sem a hajóra nem kellett várni. A szobát a papírok kitöltése után azonnal át tudtuk venni, szerencsére nem kellett várni 14:00-ig. Visszafelé szintén minden olajozottan ment, kivéve, hogy majdnem otthagyták a szigeten a bőröndjeinket, úgy szóltunk, hogy nem látjuk a mólón a csomagokat, és egy srác visszament értük. Szóval mindent intéznek, de azért résen kell lenni.

SZIGET: A sziget nagyon szép, végig széles homokos partja van, nincs sehol homokzsák. Egész jó a reef is (többfajta hal, tengeri uborka, ráják, a korallok is egész jó állapotban vannak stb.). Nagyon tetszett, hogy az egyik oldalon ízléses pihenő alkalmatosságok vannak a szokásos napágyakon felül, nagyon közel a bárhoz, ahonnan ki is hozzák a rendelést, nem kell mindig bemenni. Mind a két medence szépen van kialakítva, nem vagyunk nagy medencések (mondván ott az óceán), de rendszeres vendégek voltunk. Az egyik árnyékosabb, aminek egy része gyerekeknek is jó, a másik az Infinity pool, ahonnan a naplementét lehetett nézni. Ami nagyon fontos, és nekünk nem volt egyértelmű (nem szerepelt a tájékoztatókban), hogy a sziget +1 órával van Maléhoz képest. Erre mi a 2. napon jöttünk rá. Az első szóbeli tájékoztatás alkalmával annyit mondott a fogadónk, hogy itt Kihaa time van, de ebből nem volt egyértelmű, hogy ez mit jelent.

IDŐJÁRÁS: Az idő végig nagyon jó volt, egy csepp eső sem esett, 3 olyan napunk volt, amikor szinte egyáltalán nem volt felhő az égen, de egyébként is végig napsütés volt, egy-két délután felhősödött be jobban.

SZÁLLÁS: A szállással nagyon meg voltunk elégedve. Mi 2. sori villában laktunk, tágas, tiszta, félig nyitott fürdőszobával, káddal, fedett és nyitott zuhannyal, fogkefe, fogkrém, fésű, borotválkozószett. Az ágy kényelmes volt két párnával. A légkondival nem volt probléma. Akinek fontos, hogy konkrétan a vízparton legyen a bungaló, annak az 1. sorit ajánlom, annak ezen az oldalon még saját parti pavilonja is volt. Nekünk a 2. sori teljesen megfelelt, egyrészt kb. 8 lépéssel volt hátrébb, mint a másik, illetve mi jellemzően más partszakaszokon voltunk nap közben. Ami kicsit zavaró volt, hogy a villasor mögött valamilyen építési tevékenység zajlott a helyiek által lakott részen, folyamatos volt a flexelés (reggel 9-től délutánig). Ezt egyszer jeleztük a recepción, de nem csináltak semmit.

PROGRAMOK, LÉTESÍTMÉNYEK: Sunset Cruise: benne volt egy program az al csomagban, mi ezt választottuk, hajóval vittek ki, minden rendben volt (ezen kívül volt még esti horgászat, helyi sziget látogatás, reggeli delfin nézés). Rájaetetés: Minden nap 18:30-kor van rájaetetés, nagy élmény, már csak azért is, mert nemcsak a ráják érkeznek ilyenkor meg, hanem egyéb halak, cápák is, mi 3x voltunk. Van egész jól felszerelt konditerem, squash pálya. Egyszer voltam masszázson (nőnap alkalmából 20 % kedvezményt adtak), nagyon jó volt. Van külön Kid’s Klub. Esténként voltak különböző programok, maldív est, filmvetítés, disco….. Az egyik délután koktélpartit szerveztek a parton a naplemente nézéshez 🙂

ELLÁTÁS: A reggeli, ebéd, vacsora rendben volt, mindig volt választék, tematikus vacsorák voltak (indiai, maldív, kínai stb.). Egyik este a tengerparton voltak megterítve az asztalok, akkor volt többfajta tengeri herkentyű, egyébként is jellemzően volt valamilyen hal. Azt itt is tapasztaltuk, amit már más szigeteken is, hogy a marhaételek nem feltétlenül úgy vannak elkészítve, mint nálunk (néha kicsit rágós volt). Mindig volt több fajta curry, saláta, desszert, egyfajta leves, többféle főétel, külön pasta corner, ahol a szakács ott készíti el a kérésnek megfelelően. Ahogy fentebb írom, 2. napon jöttünk rá, hogy itt +1 óra van, így az első pár étkezésnél lényegében az étkezés legvégén mentünk oda, de így is kedvesek voltak a pincérek és még volt választék is. Ami kellemetlen volt a hét folyamán, hogy a sziget le volt fogyva alkoholból. Pl. sör csak az első és az utolsó napon volt (emiatt a minibárba sem töltötték), Aperol csak az utolsó napon, Campari egész végig hiánycikk volt. A hét folyamán az egyik bárban többször szembesültünk azzal, hogy vagy ez vagy az nincs (volt olyan nap, amikor közölte a pincér, hogy brandyn és whiskey-n kívül semmilyen más alkohol nincs az all inc. kínálatban, ezekből tud koktélt is keverni). Volt olyan pincér, aki ilyenkor automatikusan a drágább fajtából adott külön díj felszámítása nélkül (ezek ugye már nincsenek benne az all inc ellátásban), ez nagyon szimpatikus volt, néhány pincér viszont csak a rendelkezésre álló all inc italokat kínálta fel, és sajnos olyan is többször volt, hogy érezhetően nem volt alkohol a kapott koktélban (tájékoztatás nélkül). Ez a hiány néha olyan kínos szituációkat szült, hogy olyat tapasztaltunk, amit eddig még soha, az egyik pincér egy ilyen alkalommal nem akarta elfogadni a borravalót, mert már neki is kínos volt. Nyilván ez nem tudta elrontani a nyaralást, de azért nem ezt várná az ember all inc ellátáson.

Összességében nagyon tetszett a sziget, ez volt a 3. Maldív élményünk és ismét elvarázsolt minket.

Utazás időpontja: 2019.január

KIHAA Island 7 éj sunset prestige pavillion parti villa all inclusive ellátással.

Óriási köszönet a szervezésért, fantasztikusan éreztük magunkat, álomnyaralás volt minden értelemben. Hála Önöknek, az utazás teljesen simán ment, minden úgy történt ahogy leírták. Érdemes ezt a járatot választani (Zürich-Malé), mert nem kellett sokat várakozni az átszállással, csak a váratlan hóesés miatt késett egy órát a zürichi járat. Visszafelé pont jól jön ki az idő, nagyon kora reggeli indulás és késő esti érkezés, segít hogy visszaálljon az időérzékelés.

Érkezéskor minket a 116-os bungalóba tettek, ami sunset oldali volt ugyan, de déli végen a legszélső volt, így a diving centerre és a viz sport centrumra nézett és az ott parkoló motorcsónakokra. Ezért kértük, hogy tegyenek át egy másikba, ami a sunset oldal északi végéhez esik közelebb (a 3-assal kezdődő bungalók közül valamelyikbe). Eleinte nem akartak áttenni, de kitartottunk és 1 nappal később áttettek a 316-osba, ami az egyik legjobb helyen van. Egy másik, már negyedik éve ott nyaraló pár is megerősítette, hogy a 308 és 316 közötti villák a legjobbak, ezt én is így tapasztaltam. Alapvetően a sunset oldalon mindegyik nagyon jó, mi is csak a diving center közelsége miatt kértünk módosítást, mert pont a 116-os előtt nagy volt ott a motoros vízi jármű forgalom és mi nagyon szerettünk volna teljes nyugalmat.

A dél-keleti csücsök nekünk nem tetszett, bár itt voltak a medencés parti villák, de a kő védőgát és a móló ott telibe látszik és elég csúnya látvány. A keleti oldal összességében szelesebb, a homok kevésbé finom, a látvány kevésbé szép, de ha valaki nem akar a sunset oldalért külön fizetni, akkor az északi véghez kérje magát minél közelebb, onnan nem látszik a védmű.
Mondjuk nem biztos hogy előre lehet kérni konkrét villát – a másik magyar pár saját elmondása szerint rengetegszer jelezte telefonon és emailben érkezés előtt hogy a 308-312 villa valamelyikét kérik és vissza is igazolták nekik, mégis másikba helyezték őket. Ez már a reptéren kiderült, amikor a Kihaa fogadó személyzete rátette a csomagra a szobaszámukat. Eredetileg mi kaptuk a 312-est és ők a 116-ost. Ők ott helyben meg is reklamálták, hogy nem ezt kérték, hanem a 312-est és akkor rögtön intézkedtek, ők megkapták a 312-est, ami eredetileg a miénk lett volna. Mi akkor még nem tudtuk hogy melyik melyik, így nem reklamáltunk, csak már ott helyben kértünk cserét. Hamar megkapta a szobát mindenki, nem kellett 14.00 óráig várni szinte senkinek. De nem lehet könnyű a hotelnak egyéni kéréseket teljesíteni, mert úgy tűnt hogy nincsenek turnusok, teljesen random hogy melyik villa mikor szabadul fel és így nehéz lehet beosztani.

A villák felszereltsége nagyon jó volt – persze látszott hogy régen volt felújítva (légkondi alatt beázás, szaniterek kicsit lötyögtek, penészedtek), de annyira szépek voltak az autentikus bútorok és annyira hangulatos volt a kinti fürdőszoba rész, hogy ezekkel az apróságokkal eszünkbe se jutott foglalkozni.

A növényzet, a part, a víz, maga a sziget egyszerűen gyönyörű, mesebeli. Aki sznorkelezik, csodákat láthat.
Az időjárás is fantasztikus volt, eleinte voltak felhős időszakok és legalább háromszor esett a 7 nap alatt, de jellemzően esténként és csak keveset, vagy pár perc vagy max. egy óra után elállt.

A személyzet nagyon-nagyon kedves! Az egyetlen ami nekem kicsit furcsa volt, hogy többször is este 10.00 órakor kopogtak be hogy kérünk e még aznap takarítást, ezt nem teljesen értettem. De ha kitettük a ne zavarjanak táblát, akkor ilyen nem volt. Hagytunk a szobában borravalót és a pincéreknek is adtunk esténként, majdnem ugyanazokat az arcokat láttuk végig és minden étkezésnél, nem tudtam elképzelni mikor van szabadnapjuk szegényeknek.

Talán az ellátás volt az egyetlen amiben kicsit másra számítottunk, elég fapados volt a kínálat. A tálalás gyönyörű volt és rengeteg féle étel volt, de a minősége határozottan középszerű volt, inkább háromcsillagosnak mondanám (pl. nem volt frissen facsart semmilyen gyümölcslé, alig volt gyümölcs), sok mindennek volt kifejezetten rossz vagy semmilyen íze (és nem az egzotikus kajákra gondolok, az mindig ízlés dolga, hanem az olyan kommersz dolgokra mint a virsli, a csirke vagy az édességek). A délutáni snack is elég silány volt, az all inclusive koktélok is határozottan középszerűek voltak.

De mivel a hely maga volt a csoda, ez sem okozott nekünk semmilyen rossz érzést, de ha valakinek a gasztronómia kiemelten fontos, annak nem javasoljuk a szigetet.

Mindenki másnak teljes szívvel tudjuk ajánlani, fantasztikus napokat töltöttünk itt, csak egy delfinnéző kirándulás erejéig hagytuk el a szigetet másfél órára, láttunk is delfint. Ez benne volt a csomagunkban, hogy három kirándulás közül választhattunk ingyenesen (night fishing, naplemente néző túra vagy delfinnéző).

Köszönöm Önöknek még egyszer hogy ezt átélhettem!

Utazás időpontja: 2018.október-november

KIHAA Island 1. hét reserve villa, all inclusive ellátással, belső repülő + hajó transzferrel + VILAMENDHOO Island 2. hét teljes panzió, parti villa hidroplán transzferrel.

Köszönjük az itinert, mint mindig nagyon profi volt. Az első héten nagyon jó időnk volt, a második héten sajnos elég sokat esett az eső.
– A belső repülőjáratnál a nagybőröndök mellett a kézi kisbőröndöt is megmérték, viszont a hátizsákot nem, tehát lehet, hogy érdemesebb hátizsákot vinni kézipoggyásznak
– KIHAA csodálatosan szép sziget, szerintünk hagyományos maldív értékekkel: kellően elszeparált bungalók, szinte néptelen part, csend, nyugalom, háborítatlan természet. Az ellátás nem igazán jó és nem túl változatos, de túl lehet élni. A reef is élvezhető, a Manta ráják pedig negyedórányi hajóútra vannak. A búvárcentrumban európaiak dolgoznak, profik és kedvesek.
A reptérről a hajóállomás csak 3 perc busz út és onnan 5-6 perc gyorsjáratú hajóval a sziget.
Ide bármikor visszamennénk.
– Villamendhoo is szép sziget, nagyon gazdag reef-fel az észak-nyugati part mellett. Viszont rettenetesen zsúfolt. Az ikerbungalók egymás mellett sorakoznak a parton, s az étteremben is “hering módján” vannak összezsúfolva az emberek, bár az ételkínálat változatosabb. A zsúfoltság sokat ront a maldív élményen, ide nem vágyunk annyira vissza.

Utazás időpontja: 2017.november-december

SUNSET PRESTIGE PAVILLION PARTI VILLA all inclusive ellátással, oda-vissza belső repülőjárati + hajó transzferrel.
Az egyetlen negatívum, hogy a 2 hét olyan gyorsan eltelt, igaz, szerintem 3-4 hét után sem akartunk volna még távozni…
Nagyon jól éreztük magunkat, valóban pihenéssel tölthettük az időnket.
A sziget nagyon jó ajánlás volt, valóban azt kaptuk, amit szerettünk volna.
Gyönyörű, vakítóan fehér tengerpart, kristálytiszta, elképzelhetetlen kék színű vízzel, mint a mesében… Erre ébredtünk minden reggel, hiszen a baldachinos ágyból ez a látvány fogadott bennünket.
A szállással minden rendben volt, én kifejezetten örültem a bútorzatnak is, hogy nem az itthon megszokott, lapraszerelt tömegcikkek voltak, hanem trópusi fából készült rusztikus bútorok, natúr lakkozással.
A félig nyitott fürdőszobába beleszerelmesedtünk, ennek megfelelően a két zuhany közül még esőben is azt választottuk, amelyet a pálmafa árnyékolt be, a szabadon álló hatalmas kőkádról ne is beszéljünk…
Az ellátással is minden rendben volt, az indonéz-indiai-kínai konyha ízvariációit kaptuk, minden étkezésnél frissensültekkel, salátákkal és friss gyümölcsökkel, azaz mindenki megtalálhatta az ízlésének megfelelő fogásokat. A gyümölcsökre sokszor rácsodálkoztunk, bár ismertük és fogyasztottuk idehaza is mindet, hogy mennyivel teltebb ízvilága van, mint a kényszerérett gyümölcsöknek.
Az időjárás túlnyomóan napos, derült volt, de azt megtanultuk, ha valamiféle nem fehér felhő közeleg, ne induljunk sétálni, mert abból bármikor felhőszakadás lesz pár percen belül. Volt részünk trópusi viharban is, iszonyú széllel és felhőszakadással, de még azt is a teraszról csodáltuk…
Abban már kint megegyeztünk, hogy egyszer majd visszatérünk valamely másik, hasonló szigetre, valamint ajánlást fogunk kérni esetleges más úticéllal kapcsolatban is.
Köszönjük, hogy az Admiral Travellel utazhattunk, ajánlani fogjuk mindenkinek és valószínűleg a következő nyaralásunkat is Önök fogják szervezni.

Utazás időpontja:2017.

Kihaad felújított: Naplemente oldali parti pavillion villa all inclusive ellátással.
Szállás/sziget: Már a reptéren kiderült, hogy nem az általunk választott 4 villa közül adtak nekünk, hanem azon a soron az étteremhez legközelebbit (így utólag egyébként ez csak a reggelinél zavaró, mert kicsit hangos a zene, illetve ennek villának nincs igazán partja, mert a spa van előtte), de már ott kértem a hölgyet, h jelezze, hogy ez nekünk nem megfelelő + írtam a recepciónak + a helyi Thomas Cooknak. Utóbbi kettő semmit nem reagált, a recepció 2 nappal később, hogy üdvözöl, a helyi hölgy azt mondta, nem lehetséges a csere, mert tele vannak a szobák. Megérkezéskor a fogadó személyzeten számon kértem ezt, aki kb. ugyanazt elmondta, majd addig nem voltam hajlandó beköltözni a kijelölt villába, amíg meg nem mondják mikor mehetünk át a kiválasztott 4 egyikébe. 2 éjszaka utánra adtak csere lehetőséget, amit el is fogadtunk és flottul meg is valósult.
A szigetet, a szobákat tényleg teljesen felújították, még a tavalyi állapothoz képest is megújultak berendezésileg, fürdő kialakításilag, egyszóval nagyon szépek, komfortosak.
A szigeten épült egy új bár, egy nagy uszodával a lobbitól jobbra, azt hiszem ez lett a központi egysége a szigetnek, de biztos, hogy még jobban eloszlik a vendégsereg. Eddig se voltak túlzsúfolt helyek, de így még kevésbé
Sajnos a konditeremhez nem nyúltak, azok a gépek, amik tavaly rosszak voltak, azok idén se működtek, de ez szerintem csak nekem volt fontos
Ellátásilag: az all inclusive ellátásban ahogy már tavaly is rengeteg koktél benne van, picit átalakították, szűkítették, de így is nagyon széls a sortiment
a délutáni snack, palacsinta, fagyi megszűnt… vagy legalábbis mi nem találkoztunk vele… nem mintha nagyon hiányzott volna az étterem (amit úgyszint teljes felújítottak, a külső éttermi érsz is fedett lett, nagyon szép az is) megújult, jobb az ételválaszték is. Nem egy Coco, de a tavalyihoz képest léptek előre.A személyzet, ha már itt van az ember, nagyon kedves, a foglalásnál meg szerintem a legegyszerűbb megoldásra törekednek. Vendégkör láthatóan változik,részben az időpont miatt is valószínűleg, de sokkal kevesebb volt az ázsiai , több a kelet európai (magyar, szlovák), valamint az olaszok, németek is szép számmal képviseltetik magukat.
Köszönjük szépen a gondos szervezését.

Call Now Button