MALDÍV-SZIGETEK.info

The Sun Siyam Iru Fushi – utasvélemények

THE SUN SIYAM IRU FUSHI INFORMÁCIÓK

MALDÍV-SZIGETEK THE SUN SIYAM IRU FUSHI UTASVÉLEMÉNYEK

Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy érdeklődőink utasaink
értesüljenek a legújabb tapasztalatokról.

Utazás időpontja:2024.január

SUN SYAM IRU FUSHI Maldives: sunset horizont vízre épült villa, all inclusive ellátással, hidroplán transzferrel.

Szeretnénk megköszönni a profi szervezést, a landolástól kezdve folyamatosan vezettek bennünket, egy pillanatig sem éreztük magunkat elveszve, problémamentesen elvittek a hidroplános csekkoláshoz és a szállodai lounge-ba is (ahol már kezdődött a kényeztetés a kedves fogadtatással, a finom ételekkel, italokkal, masszázzsal) úgyhogy a világon semmiért sem kellett aggódnunk, amiért irtó hálásak vagyunk Önöknek, mert így egyszerűen fantasztikus volt az egész, pláne, hogy tényleg semmivel sem kellett foglalkoznunk vagy idegeskednünk, mert minden pontosan úgy történt, ahogyan részletesen jelezték is nekünk előre, úgyhogy bátran mondhatom, hogy életünk eddigi legjobb utazása volt, az egyedüli “probléma” az volt, hogy annyira jól éreztük magunkat, hogy egy pillanatnak tűnt az egész 🙂

Az idő az első pár napban picit borús volt, de meleg és az előrejelzés ellenére csak pár percekig esett az – egyébként meleg – eső, ami abban a trópusi paradicsomban inkább esett jól, mint bárhogy 🙂 szóval ezt sem bántuk egyáltalán, de talán a harmadik naptól meg már egyáltalán nem is esett (hiába jelzett a telefonunk egész napra esőt), csak ragyogó napsütés volt, úgyhogy szépen le is barnultunk.

A szálloda illetve az ott nyújtott szolgáltatás tökéletes volt, a személyzet végtelenül kedves volt, mindig odafigyeltek arra, hogy a lehető legjobban érezzük magunkat (és lehetőleg sose ürüljön ki a poharunk 🙂 ), az ételek mind a reggeli, mind az ebéd mind a vacsora tekintetében kiválóak voltak, a választékról nem is beszélve, azt hiszem ekkora szortimentet még nem láttunk sehol, minden nap volt japán, kínai, olasz, indiai stb., tényleg mindenféle, az egyik chef-fel össze is barátkoztunk, így minden este egyedi finomságokat készített nekünk, ami szintén nagyon jó élmény volt számunkra. Kiemelném még a SPA szolgáltatást (vagy inkább birodalmat 🙂 ), ami – az ott dolgozók elmondása alapján – az összes sziget közül a legnagyobb, amit készséggel el is hittünk, mert a – kívülről kicsinek tűnő – SPA bungalow-ba belépve egy mesevilág tárult elénk, óriási területen fekszik – ha jól emlékszem – 22 további bungalow amelyekben különféle SPA kezelést lehet igénybe venni, illetve az all inclusive ellátás része volt a napi 1 órás privát SPA használat, amivel éltünk is.

Viszonylag sok magyar vendége is volt a szigetnek (kb, 30-cal mi is találkoztunk), az egyik párral beszélgettünk és mondták, hogy már több szigeten is voltak de mindent összevetve ez a sziget volt a legjobb számukra, így ide visszajárnak, és azt hiszem ezt mi is ugyanígy fogjuk tenni, mert tényleg annyira imádtuk, hogy a lelkünk egy darabja ott maradt 🙂

Szóval végtelenül hálásak vagyunk Önöknek az ajánlásért is és a szervezésért is, egy életre emlékezetessé tették a nászutunkat! 🙂

Nagyon szépen köszönjük!

Minden jót kívánunk!

Utazás időpontja:2020.február

Infinity medencés vízre épült villa, all inclusive ellátással, oda-vissza hidroplánnal.

Először is szeretnénk megköszönni az utazás megszervezését. Külön kiemelném, hogy már a számunkra megfelelő sziget kiválasztásánál is mennyire segítőkész és türelmes volt. Több héten át tartó levelezés és ajánlat küldés után közösen választottuk ki az úti célunkat. Mi ugyanis még nem voltunk a Maldív szigeteken, ráadásul egy ötfős család vagyunk kamaszodó gyerekekkel. Amit előre is leszögeznénk, hogy az utazás előtt kaptuk egy részletes névre szóló menetrendet az utazásról, részletekről, tudnivalókról,az ebben leírtak 100 %-ban úgy történtek meg.

Az utazás Turkis Airlines-al történt Bp.-Isztambul- Male. A Male-ra érkezéskor csak be kellett jelentkeznünk a szálloda kihelyezett pultjához és már külön foglalkoztak is velünk, egyből kísértek minket a VIP váróba ahol kissé már megfáradtan de kényelmesen és kulturált körülmények között várhattuk a hidroplán indulását.

Megj: A hidroplánnal utazás nagy élmény ráadásul nem biztos, hogy fáradtan gyerekekkel jó dolog lett volna egy több órás hajókázás a hullámzó óceánon. A szigetre érkezéskor már fogadott minket a hozzánk kijelölt személyes segítő emberke aki egész héten a rendelkezésünkre állt bármilyen segítség vagy óhaj esetén. A szigeten mindenki kedves és segítőkész volt amit alkalomszerűen néhány dollárral megháláltunk amit szerényen elfogadtak, de egyszer sem éreztük tolakodónak vagy szemtelennek őket. Maga a villa régebben épült, nem túl modern, de maximális tisztaságú és karbantartott volt. És mondjuk ki őszintén amikor az ember felkel és kinéz az ablakon az óceánra akkor kit érdekel az ajtó színe? Napi kétszeri takarítás-amit úgy oldottak meg hogy fel se tűnt mikor csinálják. Utólag jó döntésnek bizonyult az ALL Inklusive ellátás annyit és olyat ettünk amennyit csak akartunk. Az éttermekben is kitűnő volt a felszolgálás és az ételek.

Az időjárás végig kellemes 31-33 fok volt, néha éjszakánként egy futó zápor- zivatar amiből reggelre alig látszott valami. Ami külön tetszett az egész héten mezítlábaskodás, lábbelit vagy papucsot egyszer sem hordtunk. A férjem vizsgázott búvárként igénybe vette a sziget búvárbázisának szolgáltatásait jó kiszolgálással kellemes merüléseken vett részt.  Mindent összegezve egy csodálatos életre szóló élményt kaptunk.

Talán ez volt az első olyan utazásunk ahol nem tudunk semmilyen negatív dolgot említeni.

Bárkinek szívesen ajánljuk a szigetet és természetesen az ADMIRAL TRAVEL-t!

Utazás időpontja:2020.január

5*  delux parti medencés villában, all inclusive ellátással, hidroplán transzferrel.

köszönjük szépen, minden szuper volt! Remek volt az idő, egyetlen kicsit szeles napunk volt, eső egyáltalán nem, az összes többi napon ragyogó napsütés. A sziget gyönyörű volt, minden olyan volt, ahogy Önöktől megtudtuk, ahogy leírták, semmiben sem csalódtunk! Nagyon kedves volt a személyes segítőnk, Oscar, ő a nyaralás végén kérésünkre pár más bungalót is megmutatott, azok is igazán szépek, de az általunk választott házzal nagyon elégedettek voltunk. Mi úgy néztük, hogy „megérte” all inclusive ellátást foglalni, örülünk, hogy emellett döntöttünk; mind az étellel, mind az itallal nagyon elégedettek voltunk. A reggeli egyszerűen fenséges volt, mind kínálatban mind ízeiben. A szálloda által kínált szolgáltatások (kirándulások, fakultatív programok) közül egy hajós utat (delfinek) vettünk igénybe, egyébként alapvetően pihenés volt a cél, így ezekről nagyon nem tudunk nyilatkozni.

Az utazás során is (csatlakozások, hidroplán) minden remekül működött, Maléba érkezésünkkor már vártak bennünket, és onnantól meg sem kellett fogni a bőröndjeinket, mindenhová kísértek és vittek bennünket.

Egy szó mint száz minden tökéletes volt, köszönjük a zökkenőmentes ügyintézést!

Utazás időpontja:2019.február

THE SUN SIYAM IRU FUSHI Island  4,5 * parti villa medencével, félpanziós ellátással, hidroplántranszferrel.

Nagyszerűre sikeredett ez a nyaralásunk ! A szervezés tökéletes volt, már érkezéskor kellemes meglepetés volt a szálloda ingyenes  hidroplános lounge várója, ahol üdvözlőitallal fogadtak, lehetett enni, inni, zuhanyozni, masszíroztatni.

A szállodában is remek kiszolgálás volt. Mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat. A szállás tiszta, várakozáson felüli volt ( több helyen olvastam, hogy elég régi a berendezés és sokan nem voltak megelégedve vele ). A mi szállásunk nagyon jó volt, az ágyunkból láttuk az óceánt, szép, nagy, tiszta szoba.  Napi kétszeri takarítás. Ez feledtette az esetlegesen elavult berendezést, de számunkra az sem okozott fennakadást. A félpanzió teljesen elég volt, bőséges választék reggelire és vacsorára egyaránt. Igaz, hogy a sok rövidnadrágos kínai turista vitte a prímet a vacsoránál, de ezt is meg kell tapasztalni. Jókat szórakoztunk az étkezési szokásaikon. Az étterem már fel van szórva homokkal, tehát az egész szigeten lehet mezítláb közlekedni.

A sziget növényvilága nagyon szép, dús, kellemes sétákat lehet tenni a legnagyobb forróságban is. A parton hófehér homok. A mi bungallónknál (297) kicsit keskenyebb a part, valószínű, hogy az áramlatok itt mossák a szigetet a legjobban. Az alattunk található házaknál ( 298-tól) már kilátszódtak a homokzsákok nem csak a parton, hanem a napágyak alatt is . Valószínű, hogy ez egyre nagyobb probléma lesz több helyen. Többször töltötték az említett partrészeket a tengerből valami szivattyús szerkezettel. Ez sem volt zavaró számunkra, gondolom ez több szigeten előfordul, de az érdekes volt, hogy ezekbe a szobákban is helyeztek el vendégeket ( kínai turistákat ). Ennek mondjuk én nem örültem volna…

Ami számomra egy kicsit csalódás volt, az a tengeri élővilág. Igaz, hogy lehetett néhány helyen sznorkelezni, sok színes halat lehetett látni, de az igazi trópusi színes nyüzsgés elmaradt… Ezért befizettünk egy délutáni fakultatív sznorkelezésre, ami viszont remekül sikerült. Ott láttunk ráját, teknőst és a nyüzsgés is megvolt. A fiúk befizettek egy hajnali sznorkelezésre is, de szerintük ez a program felejthető.

A szállodánál a francia étteremnél minden este cápaetetés, ahol 8-9, 2 méteres cápa versengett. Remek látvány.

Egy másik fakultatív programra, a lakott szigetre kirándulásra csak négyen jelentkeztünk, de a minimum 6 fős jelentkezés ellenére is átvittek bennünket. Hát, érdekes volt számunkra az a nyugalom és semmit tevés…

Ami meglepetést okozott, az a sok magyar jelenléte a szállodában. Erre nem számítottunk.

Hazafelé éjfélkor indult a gépünk haza, a szobákat csak 2-kor kellett elhagyni. A hidroplán is csak 16.15-kor indult vissza, Maléban pedig már úgy vártak ránk, hogy ha gondoljuk, átmehetünk a városba. Kaptunk egy kísérőt, és este 9-ig sétáltunk, vacsoráztunk.  Sok látnivaló nem volt, inkább a helyi életritmus megtapasztalására nyílt lehetőség. Erre a programra fizettünk 40 dollárt.

A fiúk szomjaztak egy sörre, de sajnos az egész repülőtéren nem lehetett alkoholt kapni, pedig arra számítottak, hogy talán a check-olás után lesz…Nem volt.

Az időjárás majdnem tökéletes volt. Csak érkezéskor zuhogott az eső, de gyorsan elállt. Az egyik nap igazi viharos szél fújt, de a sziget másik oldala nyugodt volt, ott lehetett eltölteni az idő nagy részét. A hőmérséklet is ideális volt végig: 28-30 fok. Szerencsére nem volt olyan párás a levegő mint pl. Seychelle-en. Ragyogó napsütés egész héten.

Összességében attól tartottunk, hogy unatkozni fogunk egy idő után, mivel általában a „menős” turistákhoz soroljuk magunkat. De a gyönyörű partok, színek látványa teljesen lenyűgözi az embert és csak azt vesszük észre, hogy este van. Igazi pihenés volt. Örülök neki, hogy ezt a nyaralást választottuk és tervbe vettük, hogy egy másik szigetre is szívesen ellátogatnánk.

Remélem nem gond, hogy  egy kicsit részletesebben írtam!

Még egyszer köszönünk  mindent!

Utazás időpontja:2017.március

Iru Fushi delux parti villa saját medencével. All inclusive ellátással.

Köszönjük szíves érdeklődését. Összességében nagyon kellemesen éreztük magunkat, az Ön által történt út megszervezése – mondhatni – tökéletes volt.
Mind a repülőút, mind pedig a Business Várók igazán kielégítőek voltak.
A szigetről az alábbi a véleményünk, tudjuk, hogy az ár-érték arány sokmindent eldönt.
– Voltunk már sokkal zöldebb szigeten, a növények itt eléggé el voltak sárgulva és a teljes növényzet meglehetősen alacsony volt, néhol gyér.
– Az ellátás kielégítő, jó volt, bár a találás színvonalára adhattak volna többbet, nem találtuk eléggé gusztusosnak.
– A part számunkra tökéletesen megfelelt.
– A szállás nagysága, színvonala is tetszett, egy probléma volt vele, a 10 éjjel alatt egyszer sem tudtuk bekapcsolni a klimát, mert bármilyen alacsony fokozaton éppen az ágyra fújt, Igy nem sokat aludtunk az éjszakák folyamán.
> Az eső első két nap ömlött, utána minden egyes nap esett, leginkább éjszaka, ami szerencsésnek mondható.
– Közel estünk a személyzeti focipályához, ők késő éjszakáig pattogtatták a labdát, amire – ha az ember pihenni szeretne – nem igazán kíváncsi.
– A foglalható éttermek minden igényt kielégítettek. Ott még a személyzet is kedvesebb, barátságosabb volt.
– A főétteremben hallgatható kísérő zene /reggeli/ lehetett volna autentikusabb.
– Nekünk érdemesebb olyan szigetet választani legközelebb, ahol Dress-Code van este, mert tele volt a központi étterem “gatyás kínaival és temérdek gatyás orosszal”.

Még egyszer köszönjük szíves megszervezését.

Utazás időpontja: 2017.február

Delux medencés villa all inclusive ellátással.

Fantasztikusan jól sikerült az utazás.
A sziget első osztályú egy kis borravaló segített a 257 villa megszerzését ami nagyon közel volt a tengerhez.
Az all inclusive ellátás illetve a menük is parádésak voltak talán a központi svédasztalos étterem volt egy kicsit szürkébb a többinél.
A személyzet is nagyon kedves volt, a szoba tisztasága sem hagyott kivetni valót, és az egész sziget is nagyon rendezet,t buja növényzetű volt.
A Vip váró a reptéren nagyon kényelmes volt frissítőkkel harapnivalóval.
Nagyon jókat búvárkodtam, mindent láttam amit lehet cápa teknős rája delfin….
Nekünk a Flavors étterem jött be legjobban nagyon hangulatos és nagyon jó menüvel.
Hab a tortán hogy visszafelé az Emirates businessre adott jegyet valószínű a gép túltöltöttsége miatt.
Köszönjük még egyszer nagyon rendben volt minden
Jövőre szeretnénk ismételten ide, ugyan ebbe a villába menni.

Utazás időpontja:2017.

The Sun Siyam Iru Fushi 5 csillagos sziget, parti villa saját medencével, teljes ellátással.
A repülőtérre érkezéskor már ott várt minket Iru Fushi képviselője, leadta a transzferhez a bőröndjeinket, majd onnan külön autóval elvittek minket az Iru Fushi vip lounge-ba. Nedves törölközővel, koktéllal, svédasztallal, hideg-meleg italokkal fogadtak minket egy igényes, klimatizált helyiségben. Volt zuhanyzási lehetőség, aludni is tudott az, aki akart, valamint ingyenes masszázst is felkínáltak. Tudtuk, hogy a szigetnek külön várója van, mégis kellemes meglepetésként ért minket a kedves fogadtatás és a lounge kínálata. Az egyetlen negatívum egy több gyerekes hangos család váróba érkezése volt, akik az addigi kellemes csendes nyugodt hangulatot nem tudták tiszteletben tartani sajnos.
A hidroplán út gyorsan telik. A felszállás, a repülés látványos és érdekes, a kilátás lenyűgöző. A hely bent a Boeing után közvetlenül kicsit szűkös, a gép kicsit hangos, klíma helyett ventillátorok pörögnek, de hamar meg lehet szokni és a látvány megéri.
A kedves fogadtatás Iru Fushi-n is folytatódott. A hidroplán érkezése után mindenkivel külön személy foglalkozott. Itt is hideg, nedves törölközővel és koktéllal fogadták az érkezőket.
A szállást hamar megkaptuk, első két éjszakát medencés deluxe beach villában töltöttük, ami felülmúlta az előzetes elképzeléseinket is. A villa szép tiszta volt, ízléses berendezéssel, az ágyon pálmalevelekből és virágokból kirakott „Happy Honeymoon” felirat, valamint gyümölcstál és pezsgő várt minket. A nyitott fürdőszoba a vártnál is nagyobb és nagyon hangulatos volt.
A villához saját medence a homokos parton 2 napozóágy kicsit beljebb pedig de még közel az óceánhoz egy fedett, kör alakú ágy is tartozott, ez utóbbit nagyon szerettük. A villánk a sorban körülbelül középen helyezkedett el, szerintünk az egyik legjobb elhelyezkedésű volt.
Az udvarunkon volt egy kis kerítéssel elhatárolt rész, ahol teknőstojások voltak a földben. Sajnos épp nem ebben a pár napban keltek ki, de annak, aki akkor lesz abban a villában, amikor elindulnak az óceán felé a kis teknősök, biztosan nagy élmény lesz.
A takarítónk minden este, mire visszaértünk a vacsorázásból, amellett, hogy kitakarított, odakészítette az ágy mellé a papucsainkat egy-egy kis szőnyegre és mindkét este szépen becsomagolt kis édességet tett ki nekünk. Kedves volt tőle. (valószínűleg egyik sem volt részükről kötelező, mert a másik két nap más takarított nálunk és ő ezek egyikét sem tette)
A saját udvar a medencével, a nagy tágas, magas beltérrel kialakított házzal és a saját óceán parttal nagyon komoly. Nem igazán lehet megunni és betelni is nehéz vele.
A szigeten belül szép gondozott, dús a növényzet és sok a gekko, de hamar meg lehet szokni őket. Belső utak itt-ott kacskaringósak, és nem minden esetben egyértelműek az irányok, de azt is hamar meg lehet tanulni. A sziget 15-20 perc alatt a homokos parton körbesétálható. Kellemes, szép séta. Búvár iskola jó, snorkeling safarit naponta különböző időpontokban szerveznek. Van jet-ski, kajak, surf, vízi banán, stb., minden, ami ilyen helyre kell.
Nászutasként ingyenes upgrade-ként a következő két éjszakát water villában töltöttük, ami szintén szép tiszta és hangulatos volt, csodaszép kilátással. A bungallónk a napfelkelte oldalon volt, nekünk ez az oldal jobban is tetszett, mint a naplemente oldal, itt nem volt olyan közel a kőgát és tengeri fű sem volt a közelben. A víz apálykor mellig ért, dagálykor nem ért le a lábunk. A lépő üveg a villában – bár lehetne nagyobb – tényleg jól néz ki. Éjszakára meg is világítják a vizet alatta. Túl sok halat a villa közelében nem láttunk csak cápaetetéskor. A fürdőszobában a pezsgőfürdős kád az óceánra néz és ott az ablakot is ki lehet nyitni. Vicces, hogy a WC-ben és a zuhanyzóban is, persze deszkafallal eltakarták a külvilágtól, de akár tusolás közben is lehet nézni a vizet. A vízi villa terasza megfelelően tágas, a létra biztonságos, nem csúszik. Zuhany kint nincs, így a teraszról nyíló fürdőbe kell menni zuhanyozni, ha le akarjuk mosni a sós vizet.
A szobákat minden nap kétszer takarították és minden alkalommal kaptunk 2 üveg vizet is. Fura íze van a három fázisban megszűrt óceán víznek, de meg lehet szokni. Problémánk nem lett tőle.
A reggelit a fő étteremben lehet fogyasztani, viszonylag tágabb időintervallumban, 7:00-től 10:00-ig. Iru Fushin 1 órával előbbre jár az időszámítás mint Male-n, a nap itt 6:30-kor kel, így napkelte után hamar lehet menni reggelizni, este pedig 18:30-ig világos van. Praktikus. Reggelire bőséges a választék, kontinentális, ázsiai, indiai hideg-meleg ételekkel, friss gyümölcslevekkel, gyümölcsökkel, müzlivel, joghurtokkal, péksüteményekkel, omlett station-nel, sushival, sashimivel, levessel, halétellel. Minden nap 1-2 újdonsággal, a minőség is megfelelő, egyszer futottunk egy darab száraz croissantba, de a többi aznap is rendben volt.
Jó minőségű teát, és iható kávét adnak a reggelihez.
A főétterem hátránya, hogy nem a vízparton van, így a reggeliben esztétikai élményt csak az étel nyújtja. Külön részleg van a kisgyerekes családok részére.
Az ebéd déltől délután háromig fogyasztható, ami szintén megfelelően rugalmas és tág időintervallum. Ebédre a fő étterem bezár, az ebédet 3 kijelölt a’la carte étteremben -Trio (olasz), Bamboo (ázsiai), Islander’s grill (fúziós)- lehetett enni. Ki voltak jelölve az étlapon azok az ételek, amelyekből választhattunk, 3 fogást lehetett kérni előételt vagy levest, főételt, köretet és desszertet. Az éttermek elegánsak, a személyzet udvarias, kedves. Az Islander’s grill közvetlenül a homokos parton van, a Trio a vízen. Akinek kedve van a két medencénél is választhat a snackek közül az éttermi ebéd helyett ételt 61,50 USD/fő értékben.
Vacsorát is lehetett másik étteremben kérni, volt fejenként egy keretösszeg az ételre (65 USD), amit felhasználhattunk vacsorafogyasztásra, ha ezt túlléptük, akkor pedig azt távozáskor tudtuk rendezni az egyéb költségeinkkel együtt. A keretösszeg korrekt volt, ha valaki nem akar 4-5 tételes menüsort enni, akkor bőven bele lehet férni és sokkal hangulatosabb, mint a főétterem a sziget közepén a büfével.
A főétteremben minden nap nagy választék volt és jól főznek, mindig ízlett minden, amit ettünk. Egyedül a desszertekben gyengébbek. Minden nap egy-egy nemzetre helyezték a hangsúlyt és aznap főként olyan jellegű ételek voltak.
Az a’la carte étkezéseknél pedig az ételek ízletessége mellett azok szervírozása is említést érdemel.
Annak, aki szeret nagy mennyiségben alkoholos italokat fogyasztani, a borsos ára ellenére is megérheti az all inclusive ellátást választani, (a helyszínen kérve 95 USD/nap/fő és csak a teljes időtartamra,a teljes létszámra lehet kérni) mert nagyon drágák az italok. (Egy Corona sör 10 USD, Cava 50 USD/üveg áron kezdődik, borok 70-100 USD/palack áron indulnak, koktélok 16-18 USD. Minőségi italaik vannak, és finom koktélokat készítenek.)
A szúnyogokat valóban irthatják, nem volt egyetlen szúnyogcsípésünk sem (szemben Meeru-val, ahol azért jó párat begyűjtöttünk)
Amit külön kiemelnénk, az a személyzet kedvessége, motiváltsága. Látszott rajtuk, hogy nem kényszermosoly van az arcukon, hanem ők tényleg vidámak, kedvesek. Ez főként Meeru után fogalmazódott meg bennünk, ugyanis ott a személyzet nagyobb része nem volt mosolygós, sőt még kifejezetten mogorvához is volt szerencsénk.
A szigetet nagyon szépen karban tartják. A partra vetett tengeri füvet, egyebet folyamatosan begyűjtik, így a homokos part és a víz szép tiszta.
A DK-i oldalon a partot jobban elvitte a víz oda termelik vissza a homokot és a gépház bizonyos zajai, szagai is jobban eljutnak arra az oldalra, azt nem javasoljuk.
Iru Fushin ami negatívumként ért minket, az a nászutasoknak felkínált ajándék kirándulás elmaradása volt. Odahívtak minket a recepcióra, alá is íratták velünk a jelenléti ívet, majd ezt követően közölték, hogy mégsem indítják el a hajót. A rossz időre hivatkoztak, azonban láthatóan nem volt rossz idő és a nap további részében sem fordult rosszra, viszont az nyilvánvaló volt, hogy csak nászutas párok voltak a jelentkezők között, így bevételük nem származott volna a kirándulásból.
Az ajándék páros SPA kezelést sem kaptuk meg, helyette 50 USD értékű kupont kaptunk. (a masszázsok ára a kupon összegének levonása után is irracionálisan magas volt)
A SPA részleg egyébként szintén kellemes volt, két külön részen lehet szaunázni, gőzfürdőzni, pezsgőfürdőzni, mindkettőbe egyszerre csak egy pár (vagy család) lehet bent, így idegenekkel nem kell osztozni rajta.
Egy apróság még, ami feltűnt, hogy hasonló magasabb kategóriájú szállások esetén általában figyelni szoktak arra, hogy a szobában stílusosan a hotel nevével vagy logójával díszített legyen a köntös, papucs, stb, itt viszont erre nem fordítottak figyelmet.
Az időjárás miatti aggodalmunk felesleges volt, mi május 18-22 között voltunk ott, ami már az esős évszakhoz tartozik, viszont ottlétünk alatt csak kétszer esett az eső, de akkor is rövid ideig és egyáltalán nem hűlt le tőle a levegő. Ez egyébként a Meerura való átköltözésünk után is így maradt, szinte végig szép idő volt. Sok fedett golfkocsi van a szigeten, így ha valakit épp séta közben kapna el az eső, akkor azzal elviszik a szállásra.
Pozitívum volt a free upgrade amit valószínűleg szervezőnk jó helyi kapcsolatának, illetve a 30%-os kihasználtságnak is köszönhetünk.
Összegezve, mi nagyon jól éreztük ott magunkat, szívesen ajánljuk másoknak is Iru Fushit! A sziget, a part nagyon szép, a beach villa és a water villa is tökéletes, legtöbbjük gyönyörű kilátással. A személyzet kedves, az ételek finomak, a kínálat pedig bőséges. Az öt csillagot megérdemlik.

Call Now Button