MALDÍV-SZIGETEK.info

Furaveri Island – utasvélemények

FURAVERI ISLAND INFORMÁCIÓK

MALDÍV-SZIGETEK FURAVERI ISLAND UTASVÉLEMÉNYEK

Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy érdeklődőink utasaink
értesüljenek a legújabb tapasztalatokról.

Utazás időpontja: 2024. február

Furaveri Island  beach pool villa, all inclusive light ellátással, oda – vissza hidroplán transzferrel.

Az utazás elég hosszú és fárasztó volt. Az Emirates szerencsére magas színvonalat képvisel szolgáltatásaival.

Sziget kiváló volt és a szállási is. Nagyon sokat keresgettünk mielőtt felvettük a kapcsolatot Önökkel és szerencsére Önök tudtak egy olyan alternativát nyújtani amit korábban megálmodtunk. Szerencsére pont azt kaptuk, amire számítottunk és amit szerettünk volna.

Ellátás megfelelő volt és az általunk választott csomag elégséges.

Az idő tökéletes volt. Aznap délután romlott el amikor elutaztunk. Tehát nagyon szerencsések voltunk.

Köszönjük szépen a segítségüket.

Utazás időpontja: 2024. február

Furaveri Island,  beach villa, all inclusive ellátással, oda – vissza hidroplán transzferrel.

Nagyon szuper volt minden, köszönjük!!

Gyönyörű a sziget, a reef, a kiszolgálás, ételek és a szállás is felülmúlta a várakozásainkat. Az idő is jó volt, eső nem esett. A recepción egy hölgy mondta, hogy szerencsénk volt, mert az ezt megelőző héten esett és teljesen kiszámíthatatlan. Karácsony és szilveszter is esős volt ott.

Snorkelezés szuper volt, manta rája túrán is voltunk.

Még egyszer nagyon köszönjük a segítséget és ajánlást, szerintem ettől csodásabb nászutunk nem is lehetett volna!

Utazás időpontja: 2023. december

Furaveri Island, 4* beach villa, all inclusive light, oda vissza belső repülős + hajós transzferrel.

Jól éreztük magunkat a szigeten, érdekes volt Amari után egy Furaveri.

Sokkal felszereltebb volt ez a sziget, sokkal jobban ki volt építve és rengeteg fejlesztés / építkezés volt folyamatban. (Ez egyébként nem volt sem zavaró, sem igazán érzékelhető. Nagyon kultúráltan kezelték.)

A személyzet kifejezetten kedves volt, nagyon tetszett, hogy a zöldséget maguk termesztették. A wellness village meg nagyon helyesen volt kiépítve.

Amiben érzékelhető volt, hogy alacsonyabb besorolása van mint Havoddának: (NH COLLECTION HAVODDA)

– az ételek mennyisége / minősége és választéka

– a wellness villageben a kezelések minősége

– a bárban az italok választéka (pl itt egyáltalán nem is ismerték a Baileyst)

Ezektől függetlenül nagyon jól éreztük magunkat és teljesen szerelmesek vagyunk a Maldívokba.

Utazás időpontja: 2019.október

FURAVERI ISLAND, parti villa saját medencével all inclusive ellátással, hidroplán transzfer.

A nyaralás nagyon jó volt. Nem csalódtunk semmiben. Azt kaptuk ami le volt írva, amire számítottunk is. Már Maleban a reptéren várt minket a hotel egy képviselője aki a segítségünkre volt mindenben. Sajnos volt egy nagyobb eső így a hidroplannal csak később tudtunk indulni de légkondicionált váróban tudtunk várakozni és még vizet is kaptunk. A szigetre érve egyből az étterembe vezettek minket és megebédeltünk majd ebéd után a parti házat is átvehettük. A szállás nagyon szep, tágas volt, nem bántuk meg, hogy nem vizi villát válsztottunk. Itt volt saját partunk, el tudtunk bújni a pálmafák árnyéka alá. Szuper, hogy az udvarban is volt tusoló a medence mellett. Az időjárás is jó volt, de tudtuk, hogy esős időre kell majd számítani. Szinte minden éjszaka esett és fújt a szél. Nappal jó idő volt mindig, annyi, hogy az ég legtöbbször felhős volt. Ez nem volt zavaró és elviselhetőbb volt így a meleg. Mikor előbújt a nap akkor viszont nagyon tűzött.  Az ellátással is minden rendben volt. Bőséges és változatos volt mindig. Minden nap friss gyümölcsöket ettünk, koktélokat ittunk. A minibáros fogyasztásért sem kellett fizetnünk. A személyzet kedves, barátságos volt, mindig mosolyogtak. Napi kétszer kaptunk takarítást is. Nagyon lelkiismeretes kedves takarítónk volt, mindenben a kedvünkben járt. A sziget gyönyörűséges. Ez volt az első Maldív nyaralásunk de remélem nem az utolsó. Egy álom az egész. A vizi élővilág gazdag, láttunk cápákat, rájákat és még delfineket is. Haza este indult a repülő így a házban maradhattunk délig. Sajnos haza indulásunk délutánján is egy nagyobb eső volt így a hidroplán egy órával később jött értünk. Maleba érve már vártak minket és külön személyautóval rohantak velünk a reptérre mivel már kevesebb mint 2óra volt az indulásig. A hotel képviselője akkor is végig velünk volt egészen a csomag feladásig.

Mindent összevetve azt mondhatom, hogy szuper nyaralás volt, nagyon élveztük minden pillanatát.

Köszönjük Önnek a segítségét és, hogy türelemmel állt mindig a rendelkezésünkre! Barátainknak is ajánlottam már, hogy a Maldív-szigetekre csak Önökkel utazzanak.

Utazás időpontja: 2019.március

FURAVERI Island, parti medencés villa, félpanziós ellátás, belső repülő 30 perc + 30 perc hajós transzfer.

Köszönjük az érdeklődést, rendben hazaértünk.

A szigetről csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni, életünk legjobb nyaralása volt! A Dhoni Pool Villa gyönyörű és kényelmes volt, a 404-es volt a mienk, remek helyen. A reef pazar, találkoztunk teknőssel, kisebb-nagyobb cápákkal, murénával, millióféle hallal. Jó volt látni, hogy a korallok is kezdenek magukhoz térni. Én egy medúzával is közeli barátságot kötöttem, de a Padi-ben segítőkészen lekezelték. Voltunk manta és teknős túrán, deserted picnic island-en, delfin lesen, minden nagyon szuper volt. Egyébként a sziget közelében is voltak  manták kétszer is és egyszer delfinek (de nem voltam elég bátor, hogy kiússzunk a nyílt vízre hozzájuk).

Egy kisebb probléma miatt orvosi ellátást is igénybe kellett vennünk. A recepció mindenféle költség és gond nélkül megszervezte nekünk Meedhoo-ra, az orvoshoz a transzfert, kaptunk egy guide-ot, aki végig mellettünk volt, és mindenben segített. Az orvosi ellátás is teljesen rendben zajlott. Szóval még egy ingyenes lakott sziget túrán is voltunk. 🙂

Az étkezések is teljesen rendben voltak, finomak voltak az ételek, mindig találtunk a fogunkra valót, az édességek közül pedig alig tudtunk választani, annyi finomság volt.

Az idő is kifogástalan volt, végig napos, bárányfelhős, egyik este csepegett csak néhány csepp eső.

Az egyetlen dolog, amit igazán negatívumként éltünk meg, az a klíma volt. Nagyon szerencsétlen helyre szerelték fel, folyton a fejünkre fújta a hideget, akárhogy állítottuk is (meg is nézték, de nem lett jobb a helyzet), de csendes módban végül is elviselhető volt, és igazából a nyaralás értékéből semmit sem vett el ez a kellemetlenség sem.

Összességében tehát fantasztikus nyaralás volt, köszönjük szépen a szervezést!

Akárhogy is, Maldívot nem lehet felülmúlni! Meeru és Filitheyo előtt pedig toronymagasan vezet Furaveri.

Utazás időpontja: 2019.február-március.

Furaveri Island 4 * parti villa félpanziós ellátással, oda –vissza hidroplánnal.

Ismét a Qatar légitársasággal utaztunk, ez volt a legoptimálisabb választás az átszállás tekintetében. A repülőúttal rendben volt minden.
Maléról hidroplános transzfert választottuk, ami jó élmény volt. Ennek mindenképpen előnye, hogy külön légkondicionált váróba viszik az utasok, ahol jár egy-egy üdítő, szendvics a várakozás ideje alatt. A hidroplános utazás hátránya, hogy nincs fix menetrend, így a várakozási idő kiszámíthatatlan. Odafelé 2 órát töltöttünk a váróban. Hazafelére pedig úgy hirdették meg, hogy 1/2 3-kor indulunk a szigetről vissza Maléra. Ehhez képest végül 1/2 6-kor szállt fel a hidroplán. A sziget recepciójáról kb 1 óra felé hívtak fel minket, hogy később indul majd a hidroplán késés miatt. Ekkorra mi már összecsomagoltunk, így a fennmaradt időt nem tudtuk már hasznosan tölteni, várakozással telt ez az idő. Viszont a sziget felajánlotta a late check-out-ot 1/2 4-ig.
A választott sziget, vagyis Furaveri adottságait és szolgáltatásait a Royal Island-hez tudjuk hasonlítani. Itt is parti bungalót választottunk, félpanziós ellátással.
A villa számunkra még túl nagy is volt, viszont a fürdőszoba modern, tiszta, jól felszerelt volt. A villához tartozott egy nagy, félig fedett terasz napágyakkal, ez nekünk nagyon tetszett, a délutáni szieszta ideális helyszíne. 🙂 Mi a 113-as számú bungalót kaptunk, ami a tengerpart szempontjából szerintünk az egyik legjobb az egész szakaszon. A Royal Island-hez képest számunkra itt meglepő volt, hogy vannak olyan partszakaszai a szigetnek, ahol nincs lehetőség napozásra. Ugyanakkor a szigeten van két, úgynevezett “szabadstrand” rész (a medencénél és a vízre épült villáknál), ahol nagyon sok kihelyezett napágy van emiatt. Amennyiben lehetőség van arra, hogy a jövőbeli utasoknak jelezze igényeit ilyen téren, mi a sima parti villák közül 105-114-ig, illetve 135-140-ig ajánljuk. Ezek mind naplemente oldalon vannak. A foglalás előtt gondolkodtunk a medencés parti villák valamelyikén, vagy a vízre épült villák egyikén, de örültünk, hogy nem azokat választottuk. A medencés part villák mind napfelkelte oldalon vannak, illetve a vízre épült bungalók esetében pedig csak az ajtóból lehet nézni a naplementét és nem a teraszról. 🙁
A Royal Island-en nekünk napi rituálévá vált a sziget körbesétálása. Ezzel itt is próbálkoztunk, de inkább csak a sziget kb háromnegyede sétálható kényelmesen körbe, ugyanis a maradék egynegyed gondozatlan, majdhogynem járhatatlan. Elmondták az érkezéskor, hogy ezen a szakaszon vannak az ott dolgozók szállásai. Szerintünk azonban hasznos lenne, ha rendbe tennék ezt a részt is, mert a “rossz körülmények” ellenére is elég sokan sétáltak arrafelé rajtunk kívül is. 🙂 A partnak vannak olyan szakaszai, amely púderhomokos, van ahol aprókorallos. A vízre épült bungalóknál, az A’la carte étteremnél van két vízi függőágy, ez lett a kedvenc helyünk a szigeten.
A Raa-Atoll-on most manta rája szezon van, ezért részt vettünk egy ilyen fakultatív programon, de sajnos nem volt szerencsénk és egyet sem láttunk. Februárban, amikor volt ilyen kirándulás, összesen 3 ilyen alkalom volt. Valahogy nekünk sikerült rossz napot választani. 🙁 A kirándulás alkalmával kikötöttünk egy lakatlan szigetnél is.
A félpanziós ellátás keretében a reggelinél és vacsoránál is bőséges volt a választék. A vendégek 60-70% olasz nemzetiségű volt, így vacsoránál kialakítottak egy külön tészta station-t. 🙂 Számunkra az ételek ízletesek voltak, előételből, levelesből is találtunk az ízlésünknek valót. A Royal Island-i ellátáshoz képest a desszertek és a gyümölcsök bőségesebbek és finomabbak voltak. Ami viszont számunkra nagyon meglepő volt: a félpanziós ellátás mellett még a vízért is fizetni kellett a vacsoránál. A Royal Island egy alacsonyabb besorolású sziget, ahol viszont ki tudták gazdálkodni a víz árát.
A szigeten nagyon sok család tartózkodott, ami nem volt zavaró, napközben mi a tengerben/tengernél voltunk, a gyerekkel pedig főleg a medencénél töltötték a napot, de kifejezetten gyerekbarát szigetnek tartjuk (pl. külön játszóházat alakítottak ki). A vízi élővilág változatos, nagyon sokféle hal megtalálható, teknőssel szinte minden sznorkelezés alkalmával találkoztunk, vannak kiscápák, ráját pár alkalommal, míg két alkalommal pedig a partról delfineket is láttunk. A house reef közel van a parthoz a bungalóknál, a vízi bungalók utáni szakon viszont már kb 100 méterre van a korallfal.
A két szigetet összehasonlítva úgy gondoljuk, hogy a csillag-besorolás helytálló. A Royal Island első szigetünk volt – és ajánljuk is másoknak, hogy nyugodtan válasszák ezt a szigetet első alkalomra -, amit imádtunk, de Furaveri minőségben és összességében még jobban tetszett, itt még jobban beleszerettük ebbe a környezetbe, a látvány, az életérzés megunhatatlan számunkra.
A legfontosabb pedig, hogy a mostani utazásunk során végig verőfényes napsütésben volt részünk, napbarnítottként tértünk haza. Novemberben a Royal Island-en nagyon változékony, többnyire felhős volt az idő, többször is eset.
Köszönjük a segítséget, reméljük, lesz még lehetőségünk az Ön által szervezett útra menni!

Utazás időpontja: 2019.február.

Furaveri Island. parti villa,  félpanziós ellátás, hidroplán transzferrel.

10 napot töltöttünk a szigeten,minden várakozásunkat felül múlta,csodaszép volt. A  parti villa nagyon tágas volt, naponta többször jöttek takarítani, de ez sohasem volt zavaró,mindig figyelte a takarító mikor hagyjuk el épp a szobát. A part csodás volt,naponta itt is kétszer szedték a nagyobb korallokat és az esetlegesen partra vetett szemetet. Az ételek változatosak és finomak voltak, minden nap valamilyen ország jellegzetes ételeit találtuk, (olasz-thai-mongol-maldiv-stb),de egy állandó olasz szakács minden este tésztát készített kívánság szerint, ha valaki nem talált ínyére valót. A fakultatív programok nagy választékából mi a teknős és rája sznorkellre fizettünk be, mindkettő örök élmény lesz,ezeket kár lenne kihagyni. Mi hidroplán transzfert választottunk,nagyon gyorsan odaértünk így a szigetre, kényelmes volt és gördülékeny.

A személyzet kedves,segítőkész,a késői kijelentkezést azonnal megoldották.

Ez volt az első maldive utunk,de biztosan nem az utolsó. Csak ajánlani tudom a szigetet!!

Utazás időpontja: 2018.február-március.

Dhoni parti medencés villa, all inc.ellátással.

Az utóbbi négy esztendő – február utolsó felét és március elejét- valamelyik Maldív-szigeten van szerencsénk eltölteni. Most Furaveri-t választottuk és az előzetes információk alapján nem csalódtunk benne. Mondhatni, a négy sziget közül – ár-értékarányban – ez volt a legtökéletesebb.

A sziget tulajdonképpen nem túl nagy, ám – ha valakinek kicsit barangolni támad kedve és bejárja – nem fog benne csalatkozni. Kifejezetten dús a növényzet, magas pálmák ölelik át a sétányokat, különösen szép és gazdag a vegetáció a Spa, valamint a Fitness Club környékén. A Spa-t mi nem próbáltuk ki, viszont a nyitott fürdőszobában található helyi Body Lotion-t, meg a Shampoo-nt – az ottani időjárásnak megfelelően – nagyon kellemes minőségűnek, figyelemre méltónak értékeljük.
Bár mindennap locsolnak, a növényekre azért ráférne a trópusi eső, hogy még zöldebben tudjanak pompázni. A madárvilág sem szegényes, a gyümölcsevő denevérek sűrűn szálldogálnak ide-oda napnyugta tájékán.

A hous reef nem túl nagy, mi a kényelmes, medencével, káddal ellátott Dhoni Villák egyikében laktunk, előtte elég sekély az óceán még dagálykor is, azonban a központi étterem, a bár előtt találtunk olyan ragyogó helyet, ami úszásra, sznorkelezésre is kiválóan alkalmas volt – látványban sem akármilyen mennyiségű színesebbnél-színesebb halakkal, sőt még rábukkantunk teknősre is.

A központi étterem ételkínálata választékos, ízletes, mi szeretjük a tengeri halakat, rákokat, oktopus-t, kagylót, kalamárit, melyekben mindig volt bőséges, változatos kínálat. Nemkülönben a frissen elkészített, könnyű tésztákból, a különféle egzotikus gyümölcsökből.

A személyzet visszafogottan udvarias, meg voltunk velük elégedve. Főként olasz vendégekkel találkoztunk, elvétve kínaiakkal, németekkel, oroszokkal. A négy közül ez volt az a sziget, ahol esti programokat – rendszeresen – tartottak, a helyi búvárklub vetítéseiben gyönyörködhettünk, és kiemelkedően jónak ítéltük meg a zenés esteket, amelyeken még táncra is lehetett perdülni. Finomnak találtuk a koktélokat, rendszeresen lehetett inni valódi kókusz levet, amely nemcsak különlegesség, hanem nagyon egészséges is.

Talán a központi medence mérete lehetne más, esetleg szebb, nagyobb, de persze mindent behatárol Furaveri nagysága.

A szigetet azoknak ajánljuk, akik a pihenésen kívül keresik az esti, éjszakai szórakozás lehetőségét is.

Visszamennénk…

Az Admiral Utazási Iroda, Fehérvári úr szervezésével – mint máskor – maximálisan meg voltunk elégedve.

Call Now Button