Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy érdeklődőink utasaink
értesüljenek a legújabb tapasztalatokról.

Utazás időpontja: 2020.január

Parti bungaló, all inc. ellátással, hidroplán transzferrel.

Köszönjük szépen, az utazással szervezéssel – mint mindig- minden rendben volt.
Érkezéskor kellett a hidroplánra várni kicsit többet (kb. 2,5 óra).
A sziget és a szállás teljesen rendben volt. Nagyon zöld a sziget sok növénnyel (az nem baj, hogy egy részét ott nevelgetik és ültetik ki).
Az ellátás is rendben van, az all inclusive-on belül el lehet vinni az italokat a bárból a szobába, csak ilyenkor pl. a koktélt műanyag pohárba adják, a sör dobozos sör, az üdítő műanyag üveges, stb.
A feleségemet születésnapján a vacsoránál meglepték egy kis tortával és a kedvenc pincérjeink még énekeltek is hozzá.
Az idő szeles volt, ezért a hajós kirándulásokat törölték, de amúgy nem volt különösen zavaró.
Összességében nagyon jó volt, és még egyszer köszönjük a szervezést.

Utazás időpontja: 2019.július

Dreamland Island 4 csillagos, parti bungaló félpanzióval.

A pozitív dolgok: A növényzet a sziget belsejében a legtöbb helyen mangrovés, nagyon sűrű, megközelíthetetlen, látványnak is nagyon jól néz ki. Ugyanakkor viszonylag sok pálma is van a szigeten, főleg a parthoz közel. A belső tó szintén egyedülálló, rengeteg vízi növény van benne, főleg tavi rózsa és vízi liliom. A tó területének kb. negyede medenceként is funkcionál, ez a rész el van kerítve, és itt növények sincsenek. A sziget korábban lakatlan volt, csak 2-3 éve kezdték felépíteni a bungalókat és az infrastruktúrát, tavaly március óta működik csak a resort, így minden újszerű. A sziget hangulata, nyugodt, csendes, pihenésnek, teljes kikapcsolódásnak kiváló. Közel van a Hanifaru Bay (dhonival alig 10 perc) ahol a az év egy részében rendszeresen előfordulnak manták és cetcápák.

A negatív dolgok (a többi szigethez képest): Nem túl szép a partja, csak kevés helyen van széles fehérhomokos part, ezt persze az erős erózió okozza. Jelenleg már a  sziget kb. 2/3-át körbeveszi egy kimondottan csúnyácska kőgát, amit eléggé el nem itélhető módon úgy alakítottak ki, hogy részben a meglővő reef-re “ráhalmozták” a nagyméretű köveket, így elpusztítva a reef egy részét. (Érthetetlen.) A még megmaradt house reef sem túl szép, bár halak azért vannak jócskán. A szigeteten szinte semmi program nincs, nekünk a 2 hét alatt egyszer volt a bárban egy kb. 20 perces búvár prezentáció, és slussz. Az étteremben nincs fix asztalod, és nincs fix pincér sem. Valószínűleg a room boy sem fix, nálunk a 2 hét alatt 3 room boy is “megfordult”. Nincs a la carte étterem, csak az egyik bárban lehetett ebédre pár dolgot kérni (szendvicsek, hamburgerek, saláták, 2-3 fajta olasz tészta és pizza, 3 fajta ázsiai kaja. Mi szándékosan csak FP-t fizettünk be, és ebédre jó lett volna egy kicsit szélesebb választék). A szolgáltatások nagyon korlátosak, pl. kaját sem lehet rendelni a bungalóba (ebédidőben mi máshol ezt a lehetőséget szívesen használtuk, hogy ne menjen el sok idő az ebédre való várakozással), és pl. biliárd asztal sem volt, nekünk mindkettő hiányzott.

Utazás időpontja: 2019.január

All Inclusive, hidroplán transzferrel.

Csodálatosan telt a nyaralásunk, köszönetet szeretnék mondani Önöknek! 🙂
Végig tökéletes időnk volt, egyszer volt egy zápor, de igazából az is élmény volt.
A szigetre érkezve azzal fogadtak, hogy upgradeltek a water bungallóba. Ennek örültünk is meg nem is, hiszen mi szándékosan a beach bungallót választottuk. Kértük, hogy költözhessünk át pár nap után. Így 4-4 éjszakát töltöttünk a water és a beach bungiban. A beach bungalló jobban tetszett mindkettőnknek, de így legalább kipróbálhattuk a másikat is. A szobák megegyeznek, kivéve persze a vízi ablakocskát a padlón.
Az ellátás és a személyzet hibátlan, nagyon jókat ettünk, sokat koktéloztunk, bár lehet, hogy az all inclusive felárat azért “nem fogyasztottuk le”, de így legalább nem azon kellett aggódni, mi mennyibe kerül.
Négy kiránduláson is részt vettünk, a legnagyobb élmény a teknős volt, persze sok élőlényt láttunk, a bakancslistáról megvolt mind: cápa, rája, teknős…
A transzferrel is minden rendben volt, visszafelé valóban volt időnk és a kapott információk alapján megnéztük Malét is. Hát az annyira nem tetszett, de kár lett volna kihagyni.
Összességében nagyon elégedettek vagyunk, férjem is megállapította, hogy “megérte azt a pénzt”, tényleg gyönyörű volt. A hidroplánhoz érve nem akarózott kiszállni a hajóból, a kisérőnk aranyos volt, látta ezt és mondta, hogy maradhatok, ha akarok:))
Köszönjük szépen a szervezést!
Remélem, a nem túl távoli jövőben ismét mehetünk hasonló csodálatos helyre az Admiral segítségével.

Utazás időpontja: 2018.június

Superior parti bungaló, és superior vízre épült bungaló ALL INCLUSIVE ellátás, hidroplán transzferrel

Először is egy nagy-nagy köszönetet szeretnék Önnek mondani a házassági évfordulós megemlékezésben való közreműködésért, csodálatos vacsora asztal, bor és ágy díszítés várt ránk 4.-én.
Az idő nagyon jó volt, volt ugyan néhány nap eső, de hál’ Istennek csak este és akkor sem tartott sokáig.
A sziget csodálatos, igazi álomvilág, pont olyan, mint a képeken.
A bungallók vadi újjak, szépek tágasak, külső – belső fürdőszobásak. A vízi és a beach között azon kívül, hogy az egyik viz fölött van más különbség nincs. Naponta kétszer takarítanak, hoznak ivóvizet (2 x 1/2 l), törülközőt.
A part szép fehér “puder” homokos a beach bungiknál, a víz fölötti bungiknál köves, korallos. A szigeten csodálatos a növényzet, amit naponta gondoznak, gereblyézik a közlekedő utakat, mezítlábas sziget.
Az ellátás tökéletes büfé minden étkezés bő válszték mindnből, plusz vacsoránál mindig más – más egészben sült bárány, kacsa, csirke, marha (ez nem egészben) a rendes 6 féle főétel mellett, 5-6 féle saláta, minden nap friss tészta büfé választható szósz összetevőkkel, sütik, szóval azt gondolom bőven a 4* -ot meghaladó a választék.
Az all incl. jó választás volt, mert volt időnk mindenre, így a koktélozásra is. (Koktélok 6 – 10 $, mind benne van az AI-ben. Ami nincs az a Martell, Remy, Chivas 5-8 $ és a presszó, capucino 5 $) A reef nem túl nagy, de sok a hal, teknősön kívül láttunk mindent. (Talán igy túlzás, de a sok szines hal mellett kis cápákat és ráját is, igaz ez utóbbit csak egyszer.) Biztos van ettől jobb élővilággal rendelkező sziget, de mivel nekünk nincs összehasonlítási alapunk, így nekünk jó volt.
A sziget nem túl nagy, de kényelmesen el lehet férni amikor szezon van is. (most kb. 2/3 ház volt), rajtunk kívül kizárólag németek voltak a szigeten, a recepción beszéltek is németül.
Borravalót sem igen láttam, hogy adott volna valaki rajtunk kívül (persze ez az előző mondat alapján nem meglepő).
A transzfer is jó volt, haza felé jövet, még Malé-n is tettünk egy rövid sétát. Hát az érdekes volt.

Még egyszer nagyon köszönöm a munkáját, valamennyien nagyon hálásak vagyünk érte.