MALDÍV-SZIGETEK.info

Angaga Island Resort – utasvélemények

ANGAGA ISLAND INFORMÁCIÓK

MALDÍV-SZIGETEK ANGAGA ISLAND UTASVÉLEMÉNYEK

Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy érdeklődőink utasaink
értesüljenek a legújabb tapasztalatokról.

Utazás időpontja: 2024.február

Angaga Island, superior parti bungaló 3*, teljes ellátással, hidroplán transzferrel oda-vissza.

Köszönöm az érdeklődést, szuper volt minden; az ellátás, a szállás, a programok, a saját reef – minden az elvártaknak megfelelő.

Egy nap volt szeles/borult, de egyébként végig napos – egy programot sem kellett lemondani az időjárás miatt.

Az érkezés és szigetre jutás (és vissza) is simán ment, hosszú idő volt, de mindenki kedves/segítőkész, tényleg nem volt semmilyen probléma.

Köszönjük még egyszer a szervezést!

Utazás időpontja: 2022.november

Angaga Island,  superior vízre épült bungaló félpanzióval, oda-vissza hidroplán transzferrel.

Nagyon jól éreztük magunkat az Angaga resort szigeten, összességében csak jó tapasztalataink voltak.
A korábban meglátogatott szigetek a Kuredu és az Amari Havodda volt
Ezeknél egyszerűbb volt ez a hotel – 1 étterem volt, ahol a reggeli és a vacsora volt, és 2 bár, ahol napközben enni / inni lehetett.
A félpanziós ellátás elegendő volt, bár a reggeli 10:00-kor befejeződött, a vacsora pedig a mi ízlésünknek eléggé későn, 19:30-kor kezdődik.
Kicsit meglepődtünk, hogy félpanzióhoz még az üveges vízért is fizetni kellett, ez más szigeteken járt alapból.
Megkérdeztük az all inclusive felárat, ez 55 USD lett volna 1 főre, ezt végül nem választottuk, valószínűleg csak akkor érte volna meg, ha napi több koktélt/alkoholos italt fogyasztunk. Mi kb 3-4x ebédeltünk a bárban az ott tartózkodásunk alatt, és így meg sem közelítettük az all inclusive árat. (Napközben a bárban lehetett meleg ételt fogyasztani, de a választék eléggé limitált volt.)
A koktélok ára 8-10 USD volt, amire 12% adó és 10% szervizdíj jön rá.
A superior víz fölötti bungalók nagyon jók, a napi takarítás nagyon alapos.
A szobához kaptunk 2x fél liter vizet minden nap.
Több snorkelező és bálnanéző program volt. Snorkelezéshez felszerelést a szállodától ingyen bérelhettünk, a búvárcentrumban fizetős volt. (Mi békatalpat béreltünk csak, a többi felszerelésről nem tudunk nyilatkozni.)
Helyi szigetre nem szerveztek most túrát a covid óta. (Ilyen programon korábban már voltunk és nagyon tetszett.)
A sziget nagyon kicsi, kb 1km körbesétálni. A növényzet dús, és nagyon kellemes, árnyékos az egész. Sok apróbb-nagyobb madár lakik a szigeten. A part csodás púderszerű homokkal borított, a környező zátony pedig nagyon közel van, és valóban olyan, mint egy akvárium, telis-tele színes trópusi halakkal, szirticápákkal, óriáskagylókkal, sőt, nagyobb rájákat (tüskésrájákat, sasrájákat) is láttunk itt. Összességében a sziget növény- és állatvilága a korábbi szigetekkel összehasonlítva is kiemelkedően szép!
A sziget közelében cetcápákat, delfineket és mantarájákat lehet megfigyelni, természetesen ehhez szerencse is kell. Mi olyan szerencsések voltunk, hogy több rájafajt és kisebb delfinrajokat is láttunk.

Nagyon köszönjük a segítséget a választásban, és várjuk a következő utat!

Utazás időpontja: 2022.július-augusztus

Szuperior vízre épült bungaló, oda vissza hidroplánnal, all inclusive ellátással.

Először is szeretnénk köszönetet mondani a szervezésért, ismét minden tökéletesen működött. Reméljük lesz még lehetőségünk igénybe venni az Admiral Travel szolgáltatásait. A rövid beszámoló:

Harmadik alkalommal utaztunk Angaga-ra de jelenleg nem tudjuk, hogy akarunk-e menni még egyszer. A sziget érzésünk szerint csúszik lefelé a jelenlegi besorolásából és ez akkor is igaz, ha a konyha pl. jobb volt, mint korábban, vagy pl. alig voltak csótányok. De akkor részletesen.

Emirates-el mentünk, tudva, hogy visszafelé hosszú a várakozási idő, de foglaltunk lounge-ot és így még aludni is tudtunk egy keveset. A repülőtereken mindenhol nagyobb tömeget észleltünk mint korábban bármikor, ez Budapesten torlódást is okozott, Dubaiban, vagy Malén azért tudták ezt kezelni. Természetesen nem szeretnénk nemi hovatartozás miatt megkülönböztetést tenni, de tény, hogy mind oda, mind visszafelé csak a női bevándorlási tiszt kérte az IMUGA-kat, a férfiak nem, így nekünk nem is kellett bemutatni, mivel a „jó” sorban álltunk.

Megérkezésünk előtt hatalmas vihar lehetett, de már felszáradóban volt az aszfalt. A régi hidroplán kikötőből indultunk, átlagos várakozási időt követően. Visszafelé viszont erősen esett, de nem adtak ernyőt (mint a múltkor) és teljesen átáztunk, mire beértünk az új terminálhoz, ahová nem lehetett bemenni, egyből a buszra tereltek.

És akkor itt néhány szó az időjárásról. Lehet, hogy száraz lesz kicsit, de szükséges a statisztikával kezdeni. A főidényhez képest kétszeres az esős napok száma, azaz pl. egyes statisztikák 13 napot jelölnek meg esősnek júliusban. A márciusi 9-hez képest júliusban 7 a napos órák száma, azaz a többlet eső vagy abban a két órában esik, vagy éjszaka. Nos, mindez a mi nyaralásunkra egyáltalán nem volt igaz, mivel a 14 napból 7 volt teljesen borult, 3 erősen felhős és 4 változóan felhős és szinte minden nap esett, volt amikor egész nap, de olyan is volt, hogy a vihar vízszintesen vitte az esőt és a nedves homokot, szinte leborotválva a lábunkat.

Mivel van elég tapasztalatunk a nyári maldív időjárás tekintetében, nekünk ez azért meglepetés volt, de így is élveztük az ottlét minden percét.

Annak ellenére hogy már harmadszor voltunk a szigeten, nem sikerült teljesíteni a mi és az utazási iroda előzetes kérését sem, miszerint a 180-as bungalót szerettük volna megkapni. Helyszíni nyomatékos kérésünkre is csak egy másikat tudtak volna biztosítani így inkább maradtunk a 171-esben, ami később jó döntésnek bizonyult – annak ellenére is, hogy az alacsony vízállás, magas hullámok, 80 km-es szél következtében bizonyos napokon a hajók a közvetlen közelünkben manővereztek a lagúnában – mivel kevesebbet kellett esőkabátban izzadva rohanni a trópusi zivatarban az étteremig meg vissza. Az viszont igaz, hogy kaptunk egy üveg pezsgőt.

És akkor a besorolásról. Már írtunk fentebb a kért bungalóról, amit nem sikerült teljesíteni. A takarító többször ránk törte az ajtót, pedig kiabáltunk, hogy ne most jöjjön. A pincéreken nemhogy a mosolyt nem lehet látni, de a munka iránti elkötelezettséget sem nagyon. Az ételválaszték szerintünk fejlődött 5 évvel ezelőtt höz képest, azzal semmilyen gondunk nem volt. A sziget hullám verte oldalán már nem lehet megállítani az eróziót, kb. 10 bungaló be is van zárva emiatt, és természetesen nehéz posványos szag lengi körül azokat, valamint nagy átmérőjű csövek is keresztbe-kasul behálózzák a partot. A 20 db új vízi bungalóból 20-nak a nádteteje szorul(na) felújításra, a klíma olyan koszos belül, hogy szerintünk még sosem volt takarítva, a meleg vízre perceket kell várni, de csak akkor ennyit, ha kinyitjuk a kád meleg csapját és kiengedjük (pazaroljuk) a sötétbarna vizet. A vízbe vezető lépcső undorító és életveszélyes. Értjük, hogy folyamatosan ki van téve a víznek, de talán évente egy alkalommal le lehetne tisztítani. A német búvárbázis poroszos fegyelmezettséggel működik, ami persze ennél a sportnál előny is lehet. Kértük a késői kijelentkezés lehetőségét, amit meg is adtak, majd telefonáltak, hogy mégsem és hagyjuk el a szobát 2-ig, majd megint telefonáltak, hogy 1-ig, mert fél 2-kor megy a hidroplán. Ennek következtében aztán több, mint 5 órát ültünk Maléban a reptér előterében, mert oda bemenni csak 3 órával a gép indulása előtt lehet. Mintha egyáltalán nem lenne fontos a vendég jó tapasztalatának fokozása, a kiszolgálás egyetlen szegletében sem.

Összefoglalva: ha maradnak a jelenlegi sziget és repülőjegy árak, akkor majd újabb 5 év múlva talán elgondolkozunk egy következő Maldív úton, de az biztos, hogy komolyan fontolóra vesszük majd a kicsit magasabb árkategóriájú, de kevésbé koros szigeteket is.

Utazás időpontja: 2022.január

Angaga Island, superior vízre épült villa 4* , all inclusive ellátással, oda- vissza hidroplán transzferrel.

Az éjszakai hazaérkezés után már Èn is írni szerettem volna Önnek megköszönve a pontos precíz szervezést. Egy szóval leírva csodálatos volt minden.Az idő gyönyörű kb. 35C a víz 30 fokos. A sziget/szállás pedig minden várakozásunkat felülmúlta. Gyönyörűen karbantartott dús vegetáció mindenhol. A part vakítóan fehér a finom korallhomoktól. A személyzet kedves, segítőkész volt mindenben. Rengeteget pihentünk,snorkeleztünk+ voltunk hajós programokon is. Az ételek minősége,mennyisége pedig maximálisan kielégítő. Az úton gondunk nem volt. A tesztet/ beutazási egészségügyi kódot/ oltásokat kérték,de ezek rendben voltak és gördülékenyen ment minden. Az első hidroplànos utunk is egy élmény volt. Tényleg sokat segített az Ön által elküldött nagyon részletes leírás. Mégegyszer köszönjük az utat. Reméljük,hogy még fogunk Önnel utazni és csak ajánlani tudjuk majd az ismerőseinknek is az irodáját.

Utazás időpontja: 2021.november

Angaga Island resort 4* superior vízi villa all inclusive ellátással, hidroplán transzferrel oda-vissza.

Köszönjük szépen, minden a legnagyobb rendben volt. Nagyon élveztük, az ételek, italok mind nagyon jók voltak. Személyzet is nagyon segítőkész volt, a sziget gyönyörű és a szobával is minden rendben volt. Elég rossz időjárást írt mielőtt indultunk, de végül minden nap változott és végig napos időnk volt, egyszer csepergett csak az eső. Köszönjük szépen máskor is nagyon szívesen fogunk az önök szervezésében utazni.:)

Utazás időpontja:2021.július-augusztus

Superior vízre épült bungaló 3,5-4*, all inclusive ellátással, oda-vissza hidroplánnal.

Nagyon szépen köszönjük a szervezést! Minden teljesen símán, gördülékenyen ment! Odafelé szinte sehol sem kellett várnunk! Maléban az útlevél kezelés előtt torlódtunk fel kicsit, de amint kiértünk vittek is bennünket a hidroplánhoz! Már délelőtt a szigeten voltunk és a bungallónkat is megkaptuk!

3,5 csillagos kategóriának teljesen megfelelt, és nekünk is teljesen megfelelt!

Az ételek nagyon finomak, ízletesek voltak! Az étteremben minden reggel és este mérték a hőmérsékletünket és szájkendőt kellett viselnünk amíg le nem ültünk az asztalunkhoz. De ezt sem éreztük egyáltalán tehernek. Mindenki nagyon kedves volt!

Az időjárás ott létünk első felében többször volt esős, többnyire felhős, második felében többször inkább napsütés volt! De bármilyen idő volt élveztük az óceánt!

Visszafelé úton is minden rendben volt! Egyedül Dohában az éjszakai 10 órás várakozás volt kicsit hosszú, de ezt tudtuk előre!

Még egyszer köszönjük szépen a szervezést!

Utazás időpontja:2018.március

Superior parti bungaló félpanzió plusz ellátással, oda-vissza hidroplánnal.
Az utazással minden rendben volt, az Emirates járatán az ellátás számunkra megfelelő volt, a járatok pontosak voltak, egyedül a Dubaj-Budapest úton volt egy kis késés visszafelé, de erről nem a légitársaság tehetett, homokvihar volt Dubajban. A hidroplán transzfer nagyon nagy élmény volt, bár 2 órát kellett várni a hidroplán váróban, mire elindultunk, de ezt pihenéssel töltöttük. Az Ön által küldött információk nagyon részletesek voltak, ezáltal abszolút biztonságban éreztük magunkat.

A sziget természeti adottságai nagyon jók, nagyon szépek voltak a partok, a homokpad, a növényzet. Sajnos a homokzsákok, amivel az erózió ellen védekeznek, tényleg nem nyújtanak szép látványt, ahogyan azt többen is írják, de ez szükséges, és igazából nem zavaró. A sziget közepén van egy gyönyörű kis gondozott kert, ahol papagájokat is tartanak, ezt érdemes felkeresni. A sziget körüli korallvilág sajnos többnyire halott, az élővilág viszont mindenért kárpótolt, nagyon sokfajta halat, tengeri csillagot, szirti cápát, ráját, majdnem egy egyméteres teknőst, illetve általunk nem ismert egyéb élőlényeket is láttunk, és mindezt nagyon közel a parthoz. Két éve jártunk Meeru szigetén, ott nem láttunk ennyi mindent.

Parti bungalóban voltunk (122), szerencsénk volt, mert olyan bungalót kaptunk, amelynek a teraszáról tökéletes kilátásunk volt, a növényzet csak minimálisan zavart, illetve előtte volt az egyik nagyobb homokos part, így nem kellett messzire mennünk strandolni. A bungalót egyébként nagyon korán 2-3 órával a jelzett idő előtt átvehettük, nagy pozitívum, hogy nem kellett ennyit várakozni. A bungaló nekünk megfelelő méretű volt, az ágy kényelmes, imádtuk a teraszon lévő hintát. Bogarak voltak a fürdőben (főleg hangyák, egyszer egy csótány), de ez egy ilyen szigeten előfordul. Naponta kétszer takarítottak, a srác nagyon alapos volt és minden alkalommal használt bogárirtó spray-t (aminek nem volt kellemetlen szaga), szóval erre is figyeltek. Törölközőt rendszeresen cserélték. Amit kritikaként tudnánk megfogalmazni, hogy a törölköző néha rongyos volt, illetve az ágynemű is látott már jobb időket, erre azért oda lehetne figyelni, illetve a TV-ben nem volt túl sok csatorna. Az ott tartózkodásunk során szinte végig nagyon jó idő volt, így mi szerencsére nem szorultunk be a szobába, nekünk ez nem jelentett problémát.

Félpanzió plusz ellátás számunkra elegendőnek bizonyult, vacsora sokszínű volt, minden este volt választék, a szakácsok kedvesek voltak, desszertek finomak. A napközbeni snack kínálat (ami benne volt az árban) nem volt túl széles, ezt azért egy hosszabb tartózkodás során meg lehet unni, párszor mi is mást ettünk az étlapról. A reggeli is jó volt, bár Meeruhoz hasonlítva nem annyira széles a választék, de 8 éjszakára teljesen megfelelt nekünk. A tojást készítő indiai srác nagyon jófej volt, a 3. napon már kívülről tudta mit kérünk. A szigeten két bár volt, mi a sunset bárt jobban szerettük, az ott dolgozó Nimal nagyon kedves volt, jókat lehetett vele beszélgetni. A másik bárban is kedvesek voltak az alkalmazottak (pár nap után már ők is tudták a rendelésünket fejből), a személyzetből egyedül a reggelinél és vacsoránál hozzánk rendelt pincér volt kicsit mogorvább, ő nem túl sokat mosolygott.

A szigeten van egy kis konditerem, ezt többször is használtuk, nincs túl sok gép, de arra pont elég, hogy a nyaralás alatt is formában maradjunk.

Egyetlen kellemetlenség történt az ott tartózkodás során, az all inculsive keretében szerettünk volna elmenni egy két órás snorkel programra, ami sajnos nem indult el, mivel a min. 8 fő helyett 7-en voltunk, a következő alkalom pedig olyan napon volt, amikor már nem voltunk ott. Még az előző napon is azt a tájékoztatást kaptuk, hogy 7 fővel is elindul a program, de végül mégsem így lett.
Üdvözlettel:

Utazás időpontja: 2017.július

Angaga Island 4 csillagos vízre épült superior villa félpanzió plusz ellátással. 2017. július.
Emirates-el mentünk, mert eddigi utazásaink során őket találtuk a legjobb ár-érték arányúnak. Ez még most is így van, de véleményünk szerint sokat romlott a színvonal, egyes gépeké is és a kiszolgálásé is. Késés egyetlen szakaszon sem fordult elő, sőt mindenhová korábban érkeztünk meg, de a 4 útból nekünk pl. csak 1-en ízlett az étel, volt olyan szakasz is, ahol az utaskísérő a mellettem ülőt kétszer, a folyosó túloldalán ülő utast pedig további egyszer öntötte le kávéval és vízzel, pedig nem is volt turbulencia. Nem is beszélve arról, hogy a takarítás több alkalommal sem sikerült és amikor kértük az utaskísérőt, hogy törölje le legyen szíves a végtelenül koszos és ragadós, morzsákkal teli étkezőtálcát, mindössze egy száraz(!) szalvétát adott elsőre. Aztán sikerült egy kollégájától vizeset kérnünk, de megtisztítani így is nekünk kellett. Valahogy szűkebbnek éreztük a sorközöket is.
Trans Maldivian rendben volt, ismét utaztattak kicsit a terminálok között, aminek továbbra sem értem az okát. Leszállni is csak másodszorra sikerült – ilyet még hidroplánnal nem tapasztaltunk – mert nem sikerült felmérni a szél irányát. Nem baj, mert jó panorámaképeket lehetett készíteni a forduló közben.
Már 10.30-ra a szigeten voltunk, nem kaptuk meg a korábban két ízben is kért 180-as vízibungalót, de igyekeztek honorálni a kérésünket és így a 179-es a miénk lehetett, azzal, hogy a második hétre átköltözhettünk a 180-asba. A 179-es sem volt még készen, ezért 12.30-ig megkaptuk a 191-es kerti szobát, ami teljes értékű, annyi csak a hátránya, hogy kerti, illetve közel van a személyzeti szálláshoz, egyszerűbb, mint a parti bungalók, de félig nyitott zuhany viszont van. Számunkra az érzés leírhatatlan. “Csak” másodszor mentünk Angaga-ra, de mintha otthon lettünk volna, sőt. A pincér, a bartender is ismerősként fogadott, a szigetnek is ismertük minden csücskét. Félpanzió+ ellátást kértünk, ez nekünk arra pont jó volt, hogy nem kellett törődni a folyadékok árával. Az ebéd nem hiányzik, mert lehet szendvicset, sütit enni, és ha valaki – ahogy mi is – csak 2 koktélt iszik meg egy nap, plusz a vacsorához 1 pohár bort, némi üdítőt, elvisz két palack vizet másnapra, már megéri. Aki bőszebben fogyaszt alkoholt, annak meg különösen jó ajánlat. Az étkezéssel nekünk nem volt bajunk, pusztán reggeli, snack, vacsorával is alig tudtuk tartani a súlyunkat, de talán egyhangúbb volt a kínálat, mint tavaly és talán egy kicsit “laposabb” is. Ezen azt értem, hogy pl. 14 vacsorából csak egyszer volt sült krumpli, vagy sárkánygyümölcs. A sziget sem változott sokat, vagy ha mégis, akkor előnyére. Volt moszkitó irtás, nyilván indokolt volt, mert többek lábán láttunk csípéseket, minket a vízi bungalókban nem érintettek. Sajnos csótányok még mindig elő-előkerülnek néha, de a reggel-esti szoba körbefújás a bekészített spray-vel hatékony ellenük. A házi zátony kezd magához térni, sikeresen kiirtották a töviskoronás csillagokat, a halak kezdenek visszatérni, a koralloknak azonban kell még jó néhány év(tized). Így is rengeteget sznorkeleztünk és tényleg sok mindent láttunk, még cápát is.
A búvárbázis személyzete kicserélődött, de a profizmus nem változott. A bázis vezetője – Ágnes, aki egyébként szívélyes üdvözletét is küldi általunk – sokat küzdött a resort menedzsmentjével, mivel nem mindig volt elérhető két hajó, és így pl., amikor cetcápa kirándulás volt, ami egész napos, a többi búvárnak csak a házi zátony maradt, mert nem volt mivel elmenni máshová merülni. A nyári szezonra idén találtak egy teljesen új merülőhelyet, ahol nagy biztonsággal lehet mantákkal merülni és a többi meglátogatott zátony is szép és egészséges volt, azt mondanám, hogy kiváló merüléseink voltak.

A vendégek összetétele kissé megváltozott, kevesebb a kínai, talán csak 40%, a másik 40% német(ajkú), a maradék pedig igazán sok nemzetiségű, volt sok lengyel, 2 hét alatt 8 magyar, de új-zélandi is.

Az időjárásra vonatkozóan sem lehet okunk panaszra. 14 éjszakát töltöttünk a szigeten. Mikor megérkeztünk Male-ba, éppen vihar után voltunk, de mire leszállt a hidroplán a szigeten, már sütött a nap. A következő három napban inkább felhős volt – napos időszakokkal – de csak egy további zápor jött. A következő 10 nap kevés felhő sok napsütés, nulla eső. Elutazásunk előtti nap érkezett egy komoly vihar, de az is csak 20 percig tartott. Egyszóval tökéletes idő volt, ennyi eső simán eshet főidényben is két hét alatt.

Utazás időpontja: 2017.június

Angaga Island Superior parti bungaló FÉLPANZIÓ PLUSZ ellátással. 2017. június -július.
Épségben haza érkeztünk és elmondhatom, hogy minden a legnagyobb rendben volt. Nagyon jól sikerült minden, a legelejétől a legvégéig. Az utazás kényelmes volt, nem volt késés, volt elegendő étel, ital. Egyedül a dohai reptéren jártam én pórul picit, mert rettentő hideg volt a légkondi miatt, én meg nyáriasan voltam felöltözve, de hazafelé már gondoskodtam róla hogy minél több ruhát magamra vegyek.
Maléban nem volt semmi gond, teljesen egyértelmű volt minden, örömmel jöttek segíteni, és útba igazítani. Nagyon kedves volt ott is mindenki. Nem is kellett nagyon sokat várakozni, feltettek minket egy buszra és kivittek a hidroplan kikötőhöz. Gyönyörűek és izgalmasak ezek a kis repülők, itt már nagyon jó idő volt, így már mi itt is nagyon jól éreztük magunkat. Angaga volt az első állomása a mi hidroplánunknak, így nagyon hamar odaértünk a kis szigetünkre. Egyszerűen egy felejthetetlen élmény volt mikor megláttuk. elmondhatatlanul szép első pillantás volt egy-két felhő, meleg szellő, fantasztikus idő, azúrkék tenger, sós illat és hófehér homok, a könnyem kicsordult mikor megláttam, nagyon kedvesen fogadtak minket, elmondtak mindent amit tudnunk kell és átvettük a bungalónk kulcsát. Nem azt kaptuk, amit korábban kértünk, ezért megbeszéltük, hogyha esetleg megoldható, akkor tegyenek át minket. Mondták, hogy természetesen megnézik mit tehetnek. Közben elkísértek minket ahhoz a bungalóhoz, amit kaptunk és hatalmas meglepetés ért bennünket, mert olyan nagyon csodálatos volt, a terasszal szembeni része, a kilátása még annál is sokkal jobb volt, mint amit elképzeltünk a fehér homokos part a terasztól néhány méteren át egészen a vízig nyúlt, itt ott tengerbe érő bokrokkal, pálmafákkal , egyszerűen tökéletes volt! Ezért hamar vissza is mentünk a recepcióra, hogy nem szeretnénk semmilyen változtatást , egyébként később megnéztük azt, amit mi eredetileg kinéztünk magunknak, később meg az összes többit is, de egyik sem volt ahhoz fogható amit kaptunk, a szél ott folyamatosan fújdogál mivel nem a növényzeten belül van, néha gyengébben néha erősebben, de minket ez nem zavart, sőt éppen örültünk neki, hogy jár a levegő a nagy melegben.
Mindig tiszta volt a bungalónk, minden rendben volt a szállással és a takarítónk is nagyon kedves volt, nem kértünk napi takarítást, igyekeztünk rendet, tisztaságot tartani, hogy megkönnyítsük a dolgát.
A pincérünk is kedves volt, a séfek is, a bárosok is, a hajósok is, a kertész bácsi is, mindenki.
Az étterem is hangulatos, kulturált volt, és az ételek pedig isteni finomak. Tényleg ezt is el kell hogy mondjam, hogy nagyon bőséges volt az étel és az ital mennyiség, minden igényünket kielégítette a választott ellátás. A helyiek nagyon kedvesek voltak, mindig érdeklődtek hogy érezzük magunkat és mindig volt egy-két jó szavuk hozzánk.
Pár nap után még az asztalunkat is átcserélték egy olyan asztalra ami az étteremben a tengerparthoz legközelebb eső részen volt, ennek is nagyon örültünk. Maga a sziget, a növényzet a víz elképesztően szép és tiszta, nem lehetett betelni vele. Egyszer sem volt rajtunk semmilyen lábbeli mindig mezítláb mászkáltunk, ez is nagyon tetszett .Szerencsére nem voltak sokan, így nyugalmas volt az egész ott töltött idő. Az időjárás nagyon nagyon jó volt! Nehéz is elhinni, azok után amit az interneten olvasni, hogy monszun van. Mi nem igazán tapasztaltunk ebből semmit, a 8 napból 8 nap jó idő volt . Ön szerint szerencsénk volt? Vagy már mindig nyár van a Maldív-szigeteken? Nagyon erősen sütött a nap, második nap le is égtünk mindketten, szellő az folyton fújdogált és az ég képe folyamatosan váltakozott, nagyon nagyon szép volt. Így a naplemente is minden este más és más volt, itt is olyan szerencsénk volt, hogy utolsó este egy tökéletes naplementét nézhettünk végig a napot teljes egészében láttuk lemenni a víz mögé! Egyetlen egyszer szombaton késő délután érkezett egy nagyobb erejű szél, akkor azt hittük esni is fog, de nem volt igazán esőnek mondható, csak szitálás inkább, ez is hamar elmúlt. Este már a parton megterített nászutas vacsoránkat fogyasztottuk. Voltunk búvárkodni is, összeismerkedtünk Ágnessel, ő is kedves, segítőkész volt. A bázis teljesen felszerelt, tiszta, minden igényt kielégített.
Vasárnap reggelre újra megerősödött a szél, így a tenger is nagyon hullámzott, ezért eleinte kérdésessé vált, hogy megyünk e a Manta rája túrára vagy sem, de végül a kapitány úgy döntött, hogy igen és elmondhatom, hogy megérte elmenni oda is, mert láttuk a manta rájákat ,hihetetlen élmény volt ez is! Ezenkívül láttunk rengeteg cápát, teknőst, polipot, óriás langusztát és rengetegféle halat, nagyon gazdag a vízi élővilág. A víz hőmérséklete is ideális volt, épp annyira volt meleg, hogy kellemesen érezzük magunkat benne, de épp annyira hideg is volt hogy le is hűtött.
Vasárnap délutánra és attól fogva újra csak napsütés és hőség volt a szigeten. Minden napunk jól telt, tökéletes volt! Utolsó napunkon megoldották a “Late check out”-ot is, így még délután 4-ig a szigeten tudtunk maradni. Mindenkinek adtunk minden alkalommal 1-2 USD-t, a csomaghordónknak, a pincérünknek, a séfeknek, a szoba takarítónak, a recepciónak, mert valóban megérdemlik!
Szóval tényleg minden egyes részlete tökéletes volt a nászutunknak, életünk legboldogabb nyaralása volt! Szeretném Önnek még egyszer megköszönni a rengeteg segítséget és a tökéletes kommunikációt, Ön is hozzájárult ahhoz, hogy tökéletesen sikerüljön a nászutunk és ezért örökké hálás leszek!Ajánlom Önt a családunknak és minden barátunknak, ismerősünknek!

Utazás időpontja: 2017.június

ANGAGA Island, superior parti bungaló all inclusive. 2017. Június- július.
Nagyon szepen koszonjuk a szervezest, minden tokeletesen es gordulekenyen ment, teljes mertekben elegedettek vagyunk, es orulnk hogy onoket valasztottuk.
A repulo uton nem volt semmi problema, minden jarat idoben indult, Malen vartak minket a repteren, azonnal atvezettek minket a hidroplan transzferhez. A hidroplanra csak amnyit kellett varnunk, hogy epp mosdoba el tudtunk menni. A szigetre 11-re ertunk, megkaptuk azt a szobat amit kertunk, azonnal be is koltozhettunk es mar jart az ebed is. A sziget fantasztikus volt, lattuk azokat a problemakat amirol beszeltek masok forumokon, hogy nehol ala van mosva a part, es van 1-2 homokzsak, de igazabol barhol lettunk volna elhelyezve minket nem zavart volna semmi. Kifejezetten szerettuk nezni a hidroplanokat is, nem zavart volna minket a hangja. A szoba is rendben volt, nem egy luxus kategoria, eros kozepes nekunk pont megfelet, nincsenek nagy elvarasaink ilyen teren. Az ellatas megfelelo volt, lehet nekunk a felpanzio, vagy felpanzio plusz is eleg lett volna. A koktelok minosege is eros kozepes volt. A bufe kicsit egyhangu hosszu tavon szerintem, en pont 6. nap kornyeken kezdtem kicsit besokallni tole. Mi a foetkezeseken kivuli szemdvicses snack-eket nem probaltuk ki, abszolut nem volt ra igenyunk.
A sziget nagyon tiszta es rendezett volt, orulet ez a sok gereblyezes amit ott veghez visznek.
Ami kicsit zavaro volt az a muanyag napozoagyak, ezek azert kicsit illuzio romboloak, es sajnos ezeket nem is takaritjak. Szigeten rovarokkal hangyakon kivul nem talalkoztunk, 2-7.-e kozott szunyogirtas volt, annak eleg eroteljes szaga volt. Parom kiprobalta a buvarkodast, ami azert volt erdekes, mert 45 perces tanfolyam utan teljesen kezdokent levittek volna 12m-re, de sajnos o mar elotte elakadt. Elvileg telthaz volt, de kb. ugy ereztuk magunkat, mintha egyedul lennenk, nagyon elvesznek az emberek.
A sok kinai, es a koztunk levo kulturalis kulonbseg kicsit zavaro volt, de ugy vettuk eszre a szemelyzet probalja talan elszeparalni a kozonseget, a szomszedos hazakban es az etteremben korulottunk sem ultek kinaiak. A fizetos wifi hebe-hoba mukodott a barokban levokkel viszont nem volt problema.
Az idojaras tokeletes volt, egyszer volt napkozben fel oras nagyobb eso, egy nap volt szeles, tobbi napon enyhen felhos, szellos, napsuteses idonk volt. A szulinapomon kaptam viragdiszitest az asztalomra, tortat, es 4 pincer enekelte a happy birthdayt, ehhez koszonom a segitseget szinten, ha jol tudom az on keze is benne volt a dologban. Utolso este volt lehetosegunk a parton vacsorazni, szinten muanyag olcso asztalokon es szekeken, dehat mindegy, elmenynek azert jo volt. Egyetlen negativumkent azt emlitenem, hogy delben el kellett hagynunk a szobat, addig tartott az AI ellatas is, a transfer viszont csak 4-kor indult. Mar az ebedet sem kaptuk meg. Ezt az idot a barban toltottuk, en ezt kisse nyugosen viseltem. A velunk utazo parnak viszont csak 2-3 korul kellett elhagynia a szobat.
Mivel Maleba keson ertunk, igy mar nem mentunk at megnezni a varost, egyebkent itt is vart minket egy kollega az utazasi irodatol, elmondta a lehetosegeinket, igy mi a 4 oras varakozast vegul a lounge-ban toltottuk, azon belul is valami elszeparalt szobaban, ami azert volt praktikus (egyebkent dragabb volt mint az on altal elore jelzett es $35 volt fejenkent, olcsobb opciot nem is ajanlottak), mert epp akkor ert oda egy nagyobb kinai csoport. Volt zuhanyzasi lehetoseg ami nagyon jol jott. Szendvics, peksuti, sutemeny, kave, udito volt a barban, 7-tol vacsora, ketfajta hus, koret, salata desszert, gyumolcs.
Keszpenzt osszesen $100-at vittunk aproban, ez eleg is volt, lattunk utasokat ott penzt kisebb cimletekre valtani.
Osszessegeben nagyon nagy elmeny volt sz utazas, en hazafele mar a kovetkezot tervezgettem! Koszonom hogy ehhez hozzasegitettek! Nem bantuk meg, hogy ebben az idoszakban utaztunk. Kovetkezonek Kihaad-ot szemeltem ki, ugy lattam az egy jobb kategoriaju sziget, mindenkeppen onokkel tervezunk utazni a legkozelebbi alkalommal is, mert biztosra veszem, hogy megyunk meg! Onoket pedig azota is szorgosan ajanlgatjuk az ismeroseinknek.

Utazás időpontja:2017

Superior bungaló, teljes panzióval.
Megérkeztünk tegnap Angagá-ról, minden rendben volt. A sziget valóban nagyon nyugis, és tetszett, és szerencsénk volt a szobával is, mert végül megkaptuk a 3 db. kétszintes bungaló egyikét, a 137-est, ami nagyon klassz volt, egyedül csak a nyitott fürdőszoba hiányzott, ami nekünk kicsit hozzátartozik a maldív élményhez. (Először a 106-os kulcsát adták oda, de az nem jó helyen van, így rögtön mondtam, hogy a 135-145 közötti szobák közül szeretnénk kapni, és végül egy kis hezitálás után odaadták a 137-est.) A sziget kicsi, és viszonylag egyszerű szolgáltatásokkal rendelkezik, de a part nagy része és a reef tényleg klassz. A 101-115 és a 123-128 körüli szobák előtt sajnos most erózió van, és szinte nincs is homokos part, legalábbis dagálykor. A nyugati oldal, a lagúnás rész a 130-150 közötti részen viszont végig jó a part. A 3 db kétszintes bungaló a 135-136-137, ezek a legjobbak!
A főétterem mellett 1 db „igazi” bár van, ahol lehet néhány egyszerű ételt is (főleg szendvicsek, illetve fish and chips és 1-2 egyszerűbb csirkés kaja) kapni, így itt tényleg fontos a teljes panzió, legalábbis annak, aki olyan „kajás”, mint mi. Van még egy pici sunset bar az egyik vizibungaló sor végén, de ott csak „korlátozott” választékú italok, főleg koktélok vannak, és tényleg csak naplementekor van ott néhány ember.
A 8 éj/9 nap alatt csak 1 napon esett, kb. 2-3 órát, viharos széllel, és aznap végig borús is volt, de a többi 8 napban végig jó idő volt, napsütéssel és mérsékelt széllel.
Ez a 3 db. kétszintes villa is 2 személyes (persze gondolom pótágyazható is), az emeleti/tetőtéri részben van a háló rész, egy nagy franciággyal, nagyképernyős LCD TV-vel, hatalmas ablakkal a part felé, és itt van a légkondi is. A földszinti rész kb. akkora, mint a sima, egyszintes szoba, csak itt egy nappali rész van, kanapéval, székekkel, kis asztallal. A fűrdőszoba szerintem ugyanaz, mint az egyszintes bungiban. Tágas, modern, de sajnos zárt, így nincs nyitott része.
Tudtommal nincs külön kategória megnevezése, nekünk csak úgy odaadták, mikor a recepción az érkezéskor az első szobakulcs átadásakor (az a 106-os volt, ami tényleg nem volt jó helyen, mert ott alig volt homokos part), kértem másik szobát, a lagúnás oldalra.
Az ellátás jó volt, a kaja finom, de szerintem itt kell a teljes panzió annak, aki szokott ebédelni is, mert a főéttermen kívül nincs másik étterem. A Main Bárban lehet kapni ugyan egyszerűbb kajákat, főleg szendvicseket, fish and chips-et, 1-2 egyszerűbb csirkés/halas kaját, de pl. még olasz tészta és pizza sincs. Mi az utolsó nap ott ebédeltünk, mert a főétteremben már nem járt akkor ebéd, és csak fish and chips-t ettünk, talán 10 USD volt, plusz 12% adó és 10% service díj. (Ezeket sajnos mindenre rászámolják, fogyasztásra, kirándulásra, masszázsra, stb.) A főétteremben egyébként külön befizetve 25 USD lett volna az ebéd (+12%+10%), az üdítő 4-5 USD volt, a pohár bor talán 5-6 USD, a 1,5 liter víz 3,50, a bárban a koktélok 9-12 USD. Minden este 6-7 között mindkét bárban volt happy hour, ami 20% kedvezményt jelentett minden italra.
A reef nem volt rossz, de jobbra számítottam. Élő korall csak minimális volt, halak persze voltak. Szerintem Vilamendhoo-n és Filitheyo-n is jobb a reef.

Utazás időpontja:2017.

3,5 csillagos sziget. Superior parti bungaló félpanzióval.
1. El lehet felejteni mindent, amit az időjárásról olvastunk. Délnyugati monszun ide, vagy oda, a csaknem két hét alatt egy délelőtt esett és volt még 2 átfutó zápor és talán még 2 fátyofelhős nap, egyébként végig a márciusban megszokott napsütés. Érdekesség, hogy az egyébként profi német tulajdonú, német vezetésű búvárbázis gyakorlott instruktorai szinte kivétel nélkül elhibázták az áramlatok irányát, pedig áramlatok azok voltak bőven. Ők is azt mondták, hogy idén megváltozott a tenger viselkedése is.
2. Az oroszok eltűntek, a kínaiak megérkeztek. Többen is vannak, mint az oroszok valaha voltak, de azon kívül, hogy tényleg egész nap mindenhol – vízben, vacsora közben, stb. – a telefonjukat nyomkodják, vagy veszélyesen hadonásznak a szelfibotjukkal, nem igazán zavarják a maldív életérzés befogadását. 50% kínai, 40% német, 10% minden egyéb náció.
3. A tenger halott. Vagy majdnem. A búvárbázis vezetője elmondta, hogy hideg a víz – 29 fok volt – mert az elmúlt években (!) folyamatosan 32 volt, ennek eredménye, hogy a korallok többsége elpusztult, ezért a halak is kevesebben vannak. Viszont elszaporodtak a töviskoronás csillagok, ami az álmoskönyv szerint nem jelent jót. A házi zátony nagyobb része olyan, mintha a Holdon egy kőbányában merülnénk.
4. Moszkitóirtás nem volt a 12 nap alatt, viszont csótányírtás sem, pedig az kellett volna. Nem akkorák az állatok, amihez a magyar itthon hozzászokhatott, hanem 4-5 cm az átlag testméret + csápok. Amikor a tizediket fújtuk le az egyébként előre bekészített sprayvel, már felhívtam éjjel a szobaszervizt, hogy segítsenek a harcban. Majd másnap délelőtt a housekeeping vezetőnek is megemlítettem, aki már tájékozott volt a kérdésben és mindenféle hezitálás nélkül felajánlotta a free upgrade-et a hátralévő 7 éjszakára egy vízi bungalóba (az újabbak közül, 174). Hozzátette, hogy nem tudja garantálni a teljes rovarmentességet. Nagy duzzogva elfogadtuk, és a hátralévő éjszakáink alatt tényleg csak 1 csótánnyal találkoztunk, az is kisebb volt.
5. Nem tudunk egyetérteni a különböző fórumokon gyakran megjelenő posztokkal, amelyek szerint a kaja unalmas, íztelen és repetitív. Nekünk sikerült minden nap mást enni – pedig pl. sem a curryt, sem a halat nem szeretjük, és ezekből is volt minden este – íze is volt, el sem fogyott. Az igaz, hogy általában hideg volt, de meg lehetett oldani többszöri sorbanállással.
6. Volt némi zavar a gépezetben a Male-i érkezéskor, bár kézről kézre adtak minket a különböző utazási irodás ügynökök, elvittek a C terminálba, ahonnan aztán kisvártatva visszavittek az A-ba, de végül is 1 órán belül felszálltunk a hidroplánnal. Felhívnám kedves jövendő utasaik figyelmét a súlykorlátok betartására. Amíg pl. az Emirates turista osztályán 30+7 kg a limit, a Trans Maldivian-nál 20+5. És ami a legszebb az egészben, hogy darabonként mérik, tehát egy 18 és egy 22 kilós csomag az nem 0, hanem 2 kg túlsúly, úgyhogy okosan kell pakolni. Lehet, hogy ez egy nem búvár párnak nem jelent gondot, de két búvárfelszereléssel igencsak kreatívnak kell lenni. De tévedtem, van még ennél is szebb: a hölgyek ridiküljét is lemérik, mivel csak 1 nagy + 1 kézi lehet, így az egy az egyben túlsúly lesz.
7. De Angaga szép. Itt még nincsenek a szinte mindenhol megjelenő gátak, körben homokos a part. Azoknak, akik a parti bungalók ágyából a teraszajtón kitekintve a pálmafa mellett elnézve a bokrokba vágott alagúton keresztül a partot és a tengert szeretnék látni, azoknak ajánlhatom a 112,119,121,122,129,144 számú házakat. Sajnos a 115 előtt már itt is homokzsákokkal kellett megtámogatni a partot.
8. Minden információ természetesen egy bizonyos határig szubjektív és 2016. júliusának második felére vonatkozik. Remélem segítettünk.

Utazás időpontja:2017.

Parti bungaló: Épségben haza érkeztünk és elmondhatom, hogy minden a legnagyobb rendben volt. Nagyon jól sikerült minden, a legelejétől a legvégéig!

Az utazás kényelmes volt, nem volt késés, volt elegendő étel, ital. Egyedül a dohai reptéren jártam pórul picit, mert rettentő hideg volt a légkondi miatt, én meg nyáriasan voltam felöltözve, de hazafelé már gondoskodtam róla hogy minél több ruhát magamra vegyek. Maléban nem volt semmi gond, teljesen egyértelmű volt minden, örömmel jöttek segíteni, és útba igazítani. Nagyon kedves volt ott is mindenki. Nem is kellett nagyon sokat várakozni, feltettek minket egy buszra és kivittek a hidroplan kikötőhöz. Gyönyörűek és izgalmasak ezek a kis repülők J itt már nagyon jó idő volt, így már mi itt is nagyon jól éreztük magunkat. Angaga volt az első állomása a mi hidroplánunknak, így nagyon hamar odaértünk a kis szigetünkre. Egyszerűen egy felejthetetlen élmény volt mikor megláttuk elmondhatatlanul szép első pillantás volt, egy-két felhő, meleg szellő, fantasztikus idő, azúrkék tenger, sós illat és hófehér homok  a könnyem kicsordult mikor megláttam, nagyon kedvesen fogadtak minket, elmondtak mindent amit tudnunk kell és átvettük a bungalónk kulcsát. Nem azt kaptuk, amit korábban kértünk, ezért megbeszéltük, hogyha esetleg megoldható, akkor tegyenek át minket. Mondták, hogy természetesen megnézik mit tehetnek. Közben elkísértek minket ahhoz a bungalóhoz, amit kaptunk és hatalmas meglepetés ért bennünket, mert olyan nagyon csodálatos volt, a terasszal szembeni része, a kilátása még annál is sokkal jobb volt, mint amit elképzeltünk a fehér homokos part a terasztól néhány méteren át egészen a vízig nyúlt, itt ott tengerbe érő bokrokkal, pálmafákkal  egyszerűen tökéletes volt! Ezért hamar vissza is mentünk a recepcióra, hogy nem szeretnénk semmilyen változtatást  egyébként később megnéztük azt, amit mi eredetileg kinéztünk magunkank, később meg az összes többit is J de egyik sem volt ahhoz fogható amit kaptunk J a szél ott folyamatosan fújdogál mivel nem a növényzeten belül van, néha gyengébben néha erősebben, de minket ez nem zavart, sőt éppen örültönk neki, hogy jár a levegő a nagy melegben. Mindig tiszta volt a bungalónk, minden rendben volt a szállással és a takarítónk is nagyon kedves volt, nem kértünk napi takarítást, igyekeztünk rendet, tisztaságot tartani, hogy megkönnyítsük a dolgát. A pincérünk is kedves volt, a séfek is, a bárosok is, a hajósok is, a kertész bácsi is, mindenki. Az étterem is hangulatos, kultúrált volt, és az ételek pedig isteni finomak. Tényleg ezt is el kell hogy mondjam, hogy nagyon bőséges volt az étel és az ital mennyiség, minden igényünket kielégítette a választott ellátás. A helyiek nagyon kedvesek voltak, mindig érdeklődtek hogy érezzük magunkat és mindig volt egy-két jó szavuk hozzánk. Pár nap után még az asztalunkat is átcserélték egy olyan asztalra ami az étteremben a tengerparthoz legközelebb eső részen volt, ennek is nagyon örültünk. Maga a sziget, a növényzet a víz elképesztően szép és tiszta, nem lehetett betelni vele. Egyszer sem volt rajtunk semmilyen lábbeli  mindig mezítláb mászkáltunk, ez is nagyon tetszett. Szerencsére nem voltak sokan, így nyugalmas volt az egész ott töltött idő. Az időjárás nagyon nagyon jó volt! Nehéz is elhinni, azok után amit az interneten olasni, hogy monszun van. Mi nem igazán tapasztaltunk ebből semmit, a 8 napból 8 nap jó idő volt  Ön szerint szerencsénk volt? Vagy már mindig nyár van a Maldív-szigeteken?  Nagyon erősen sütött a nap, második nap le is égtünk mindketten  szellő az folyton fujdogált és az ég képe folyamatosan váltakozott, nagyon nagyon szép volt. Így a naplemente is minden este más és más volt, itt is olyan szerencsénk volt, hogy utolsó este egy tökéletes naplementét nézhettünk végig  a napot teljes egészében láttuk lemenni a víz mögé! Egyetlen egyszer szombaton késő délután érkezett egy nagyobb erejű szél, akkor azt hittük esni is fog, de nem volt igazán esőnek mondható, csak szitálás inkább, ez is hamar elmúlt. Este már a parton megterített nászutas vacsoránkat fogyasztottuk. Voltunk búvárkodni is, összeismerkedtünk Ágnessel, ő is kedves, segítőkész volt. A bázis teljesen felszerelt, tiszta, minden igényt kielégített. Vasárnap reggelre újra megerősödött a szél, így a tenger is nagyon hullámzott, ezért eleinte kérdésessé vált, hogy megyünk e a Manta rája túrára vagy sem, de végül a kapitány úgy döntött, hogy igen és elmondhatom, hogy megérte elmenni oda is, mert láttuk a manta rájákat hihetetlen élmény volt ez is! Ezenkívül láttunk rengeteg cápát, teknőst, polipot, óriás langusztát és rengetegféle halat, nagyon gazdag a vizi élővilág. A víz hőmérséklete is ideális volt, épp annyira volt meleg, hogy kellemesen érezzük magunkat benne, de épp annyira Hideg is volt hogy hűtött. Vasárnap délutánra és attól fogva újra csak napsütés és hőség volt a szigeten. Minden napunk  jól telt, tökéletes volt! Utolsó napunkon megoldották a “Late check out”-ot is, így még délután 4-ig a szigeten tudtunk maradni.

Mindenkinek adtunk minden alkalommal 1-2 USD-t, a csomaghordónknak, a pincérünknek, a séfeknek, a szoba takarítónak, a recepciónak, mert valóban megérdemlik! Szóval tényleg minden egyes részlete tökéletes volt a nászutunknak, életünk legboldogabb nyaralása volt!

Szeretném Önnek mégegyszer megköszönni a rengeteg segítséget és a tökéletes kommunikációt, Ön is hozzájárult ahhoz, hogy tökéletesen sikerüljön a nászutunk és ezért örökké hálás leszek!

Ajánlani fogom Önt minden barátunknak, ismerősünknek!

Utazás időpontja:2016.szeptember

2016 szeptember superior vizre épült villa all incl.
Az utazás rendben volt (az Atatürk reptér sajnos elég zsúfolt, koszos és kaotikus volt, utoljára 2009-ben jártam ott, de jobbra emlékeztem), de szerencsére nem kellett sok időt ott tölteni. A repülőút rendben volt, kényelmes, jó ellátással. Megérkezéskor minden rendben ment, 1 óra várakozás után már indult is a hidroplán. A szigeten mindennel meg voltunk elégedve, pont ilyet kerestünk, kicsi, barátságos és nem túl zsúfolt, pároknak szerintem pont ideális. Az óceán tiszta, a korallzátony szép, rengeteg szép színes hallal, snorkelezéssel napokat el lehet tölteni. A sziget kis mérete ellenére nem volt zsúfoltság-érzése az embernek. A vendégek jelentős része kínai és német volt, előbbiek állandóan fényképeszkedtek valahol, szerintem az egész nyaralást a fényképezőgépükön keresztül látták… 🙂
A bungalló tágas, jól felszerelt és tiszta volt. Az étel változatos, bőséges,és elég jó minőségű (egyedül a marhát nem sikerült jól elkészíteniük, pedig minden nap volt, szinte még nyers volt, pedig én medium szeretem, de ez inkább rare volt-nyilván ez csak egy apróság).
A személyzet rendkívül kedves, a szobafiú, a pincér az étteremben, a bárban és a recepciós is. Ha az ember egy kicsit elbeszélgetettt velük, érdeklődő volt akár a családjukról akár másról, és nem “szolgaként” kezelte őket, mint esetleg más vendégek, ők is máshogy álltak hozzánk, pl a pincér egyik este a vacsora előtt az eladásra kínált kókuszdióból félretett nekünk egyet a vacsora utánra, és nem fogadott el pénz érte, ugyanő meghívott focizni a személyzet szokásos délutáni focimeccsére, és még cipőt is adott kölcsön. A recepciós pedig ingyen felajánlott a késői check-out-ot, így csak 3kor kellett elhagyni a szobát, és 5kor indult a hidroplán. És ezeket még azelőtt hogy borravalót adtunk volna nekik, ezt az utolsó nap tettük meg, mindenki maximálisan megérdemelte.
A programok: mi egy közeli szigethez mentünk snorkel kirándulásra, az all inclusive vendégek választhattak eközött és egy lakott szigetre tett kirándulás között (egy másik magyar pár a kirándulást választotta, szerintük túl rövid időt töltöttek a szigeten, és sok bolt zárva volt az imaidő miatt). Elmentünk cetcápa néző hajóútra, de sajnos aznap nem sikerült őket megtalálni, így kárpótlásként egy szép korallzátonyra vittek snorkelezni, ahol végre láttunk teknősöket, a szigetünk körül sajnos egyszer sem sikerült találkozni velük). Lehetett még naplementés hajóútra és horgásztúrára is menni.
A nászutasoknak szóló vacsora a parton nagyon jó volt, valamint Petra születésnapjára a pincér feldíszítette az asztalunkat, volt torta illetve az ágyunkat is feldíszítette a szobafiú.
Az időjárással rendkívül szerencsénk volt, először csütörtök este esett kb 30 percet, majd péntek este kb 5 percet… A vízisport centerben dolgozik egy magyar hölgy.
Összességében mindennel nagyon elégedettek voltunk,tényleg egy életreszóló élmény volt a nyaralás.
Utólag is köszönjük a profi szervezést, és remélem lesz még alkalmunk visszatérni, amennyiben igen, keresni fogjuk önt! 🙂

Utazás időpontja:2016.

ANGAGA 3,5-4 csillagos sziget parti bungaló. Qatar airways járatával indultunk Bécsből. Dohai átszállással érkeztünk Maléra, ahol a szokásos májusi időjárás fogadott bennünk. Párás, borult idő, és látszott, hogy előtte esett, mert még vizes volt a kifutó. Rövid 40 perces várakozás után indultunk hidroplánnal választott szigetünk Angaga felé. Egy közbeeső leszállás ( Mirihi ) után kb. fél órás repülés után megérkezés. Itt fátyolfelhős idő fogadott bennünk. Kicsit meg is ijedtünk, hogy milyen lesz majd az időnk 8 nap alatt? Aggodalmunk alaptalannak bizonyult mert az elkövetkezendő napokban végig verőfényes napsütésünk volt. Visszatérve a megérkezésünkhöz, a landolást után irány a recepció, ahol a papírok kitöltése után közölték velünk, hogy a szobánk még nincs kész, ezért egy garden bungit adnak, míg elkészülnek a szobánk takarításával. Ez kb. 2 órát vett igénybe, addig elmentünk ebédelni, és ebéd után a hosszú út fáradalmait pihentük ki az ideiglenes szobánkban. Egyszer csak jöttek, kopogtattak, hogy kész a beach bungink. Ekkor ért bennünk az első jó meglepetés, mert a szobánk valami csoda volt. Rattan bútorok, rattan ágy, csodás fürdőszoba, ami igaz zárt, de így is jó volt. Következett a part felfedezése. Ekkor jött a következő meglepi. A sziget partja finom homokos, csodás fehér porszerű homok. Angaga nagy előnye, hogy a 170*330-as sziget simán körbesétálható, a két végen nagy homokpaddal. A sziget felfedezése után jött a vízre szállás. És jött az újabb csoda. A vízi világ maga a paradicsomi csoda. Én ilyen house reefet még nem láttam, pedig jártam már pár szigeten. A reef kb. 10 méterre a partól, legalább is a mi partszakaszunkon. A sziget másik felén, ahol a vízi villák vannak, ott egy kicsit messzebb a reef. A part mentén a szokásos bébi cápák, viszont a reef belső felén többször találkoztam 1-1.5 méteres cápákkal, de az is lehet, hogy csak a víz nagyobbította fel őket, de az biztos, hogy ezek nem bébi cápák voltak. A rengeteg csodás, színes hal mellett találkoztam tekivel, polippal, murénával. Sajna nekem nem volt szerencsém rájákkal találkozni. Fakultatív kiránduláskor volt szerencsém cet cápával találkozni, úszni. Nagy élmény volt. A szigeten lakik egy macska is, elég meglepő volt. Szegénynek nem lehet kellemes a nagy bundájával ezen a meleg helyen. A sziget belsejében található egy papagáj ház, tele színes, szép papagájokkal. A sziget aljnövényzete hiányzik, minden növény cserepekben van, ami kicsit illúzió romboló. Egy kicsit az étkezésről. Mi teljes panziós ellátással szoktunk utazni, mert szeretünk enni. Az étterem homokos talajú. Mindenkinek a kint tartózkodás ideje alatt saját asztala, és pincére van. Az ételek jók, és finomak, de a választék nem igazán megfelelő. A személyzet kedves, segítőkész volt. A szigeten meglepő módon május hónapban is teljes volt a kihasználtság. Egy szóval tele volt, ami csak a vacsoránál volt érzékelhető. Nap közben viszont viszonylag kevés emberrel találkoztunk. A vendégek 80 százaléka német, a többi része ázsiai, olasz, és mi magyarok voltunk. A szigeten csak a két bárban van szabad wifi. A szobádba kérhetsz, de azért fizetni kell. Árakról. Cet cápás kirándulás 50 dollár, sznorkell kirándulás 18 dollár, egy heti internet a szobába 30 dollár, egy kis kóla 3 dollár, 1.5 literes víz 3.5 dollár, cocktél 8-10 dollár. El kell mondanom, hogy a leírtak saját véleményem, lehet. hogy az ott jártak közül valaki másképp látja. Én a szigetet bárkinek bátran merem ajánlani. A beach bungi szép, tágas. Sikerült bejutnunk egy új építésű vízi bungiba is, ami szintén nagyon jól néz ki. A reef viszont osztályon felüli. Az utazás szervezésében nagyon-nagy köszönettel tartozom Fehérvári úrnak az Admiral Travel vezetőjének a lelkiismeretes, és odaadó munkájáért.Minden a legnagyobb rendben volt az utazásunkkal.

Utazás időpontja:2016.

Angaga Island. 3,5 csillagos , vízre épült bungalók. A sziget csodálatos volt, remek egy hetet töltöttünk el. A part, a kiszolgálás, a vízi bungink mind tökéletesek voltak, a reef-en rengetek szép korallt, sok halat, teknőst és pici cápát láttunk. Múltkor és most is úgy hagytuk el a szigetet, hogy ide még biztos vissza kell jönnünk, annyira csodálatos volt minden. Még egyszer köszönjük a szervezést.

Call Now Button