Filitheyo Island Resort – általános információk

FILITHEYO ISLAND (3-4 csillagos) PADI búváriskolával rendelkezik!  Ez a kategóriájában kiváló minőségű sziget az északi Nilandhe Atollon található kb. 1 km hosszú és 400 m széles, gyönyörű dús pálmafa erdővel övezett viszonylag keskeny hófehér homokos parttal rendelkezik. Hidroplán transzfer MALE-ról kb. 45 perc majd egy 15 perces motorcsónakos utazással érhető el maga a sziget. IDEÁLIS palackos és pipás búvárkodásra is, a közeli korallzátony 50 – 150 m-re található. 125 db lakrész van. 2 étterem, 2 bár, 1 úszómedence, kis üzlet, BÚVÁR központ +SPA. Az igazi romantikát minőségben kedvelőknek ajánljuk! Dús trópusi növényzetű, nagyon szép csendes sziget. A sziget északi partszakaszán a superior bungalóknál, part vonaltól és ár-apálytól függően kb. 10-20 m- t lehet bemenni a zátonyig. Itt a legközelebbi a sziget körüli korall zátony és időnként szelesebb is ez a part szakasz. Merülésre, pipás, vagy palackosra azonban kiváló. A sziget észak-keleti részén lévő parton az itteni superior bungalóknál (110-től a 130 is sorszámú bungalók) a korall zátony már közel van, így ott kb. 50 m -t kell meni az úszható részhez. A sziget észak-nyugati partjához, a naplemente oldali úszómedence – bárhoz közeli részen, több helyen is betongyűrűvel és homokzsákokkal kell védekezni az emelkedő Óceán szintje miatt. Igy az ott lévő superior bungalók ( 39-42 sorszámú bungalók ) partja is ilyen. Itt is kb.50 m -t kell menni az akadálymentes parthoz. A déli DELUX oldali bungaló sor előtt nagyon szép a part és sokkal jobban be lehet menni ( igaz néhol kerülgetni kell a kristálytiszta vízben jól látható korall zátonyokat. Itt akár 100 m- t is be lehet gyalogolni egészen a vizre épült villákig terjedő részen. A déli partszakasz keleti végénél, a MAIN JETTY molo irányában az utolsó 3 iker bungalóban is superior szobák vannak. De itt is már a legvégén korallosabb a part. Itt is kb. 30-50 m -t kell gyalogolni az akadálymentes homokos szakaszig. A vizre épült villáknál már korallosabb a víz, így itt inkább már csak védőcipőben vagy óvatosan érdemes belemenni. A nyugati naplemente oldalon elhelyezkedő SUNSET étterem külön Á la Carte fizetős, tehát az nincs benne az alap árban. A naplemente oldali medencénél lévő SUNSET bár a sziget egyik legmozgalmasabb része, különösen estefelé. Az esős időszakban április végétől- decemberig a szigeten naponta végeznek szúnyogirtást. Személyes szúnyog és rovar riasztó, védekező szerek használata javasolt egész évben. Filitheyo szigetén a saját fúrottkútból folyó vizet szűrés és tisztítás után palackozzák a szigeten és azt szolgálják fel. Ez nem azonos a csapból folyó NEM ivóvízzel! A szigeten össz 125 lakrész van. Ebből 95 db. Superior típusú. 15 db. a Delux és 16 db. a Vízre épült villa.

A sziget kiváló választás merülőknek és a romantikát kedvelőknek. A szálloda bizonyos részei és szobái már felújításra várnak ami valószínűsíthető, hogy 2018-2019-ben fog megvalósulni.

Utasvélemények Filitheyo Island >>

Szobainformációk:

Szobák alapfelszereltsége: terasz, két napozóágy, napernyő, légkondicionáló, televízió, cd lejátszó, széf, minibár, kávé – és teafőző, mennyezeti ventilátor, telefon, hajszárító.

Superior szobák:

Ikerbungalók, két lakrész egymás mellett, 3*-os minőségű. Méretük kb. 53 nm2. Tengerre néző terasszal, kis félig nyitott  fürdőszobával, zuhannyal. A szobában TV,CD lejátszó, klíma. Minibár fizetős, tea -kávé főző. Alap félpanziós és teljes panziós ellátásban naponta szobánként 1 db 1 literes helyben palackozott vizet adnak.

Delux szobák:

külön álló bungalóban 4*-os minőségű, méretük kb.: 60 nm2. Nagyobb, kádas a fürdőszobája és
különálló épületben van, tengerre néző terasszal.

Vízre épült villák:

Különálló villák, 4,5 csillagos minőségű. Méretük kb. 77 nm, ebből a szoba kb. 28 nm2, laguna vízére épült, így teraszáról közvetlen lejárat van a vízre. Fürdőszoba jacuzzis káddal, külön zuhanyzóval.

Éttermek/ étkezések:

Alapban félpanziós ellátás. ( reggeli és ebéd svédasztalos-/büfé rendszerben. Vagy felárért lehet kérni teljes ellátást is, ami pluszban ebédet tartalmaz. Ezek mind italok nélkül, azt külön kell fizetni.
Lehet kérni még pluszban ALL INCLUSIVE ellátást ez napi 3 szori büfé-svédasztalos étkezés a főétteremben. Azonkívül még az alábbiak vannak benne az All inclusive ellátásban: – 20% kedvezmény az Á LA CARTE étterem menüjéből minimum 50 USD össz fogyasztás esetében ! – 20% kedvezmény ha egyéb speciális vacsorát rendelnek (korábbi információkban) Cooffe shopban délutáni tea 16.00- 18.00 között , ebben benne tea, kávé, snack ételek, kisebb szendvics és pizza szeletek.
A MAIN bárban és a SUNSET bárban 10- 24 óráig személyenként pohárban kiadva helyi fogyasztásra, az alábbiak vannak benne: alkohol mentes italok, helyi ásványvíz, alap tea és kávé,( eszpresszó és cappuccino nem ) üdítők, tonik, szénsavas víz, dobozos juice, és különféle üdítők, alkohol mentes koktélok. Alkoholos italok: csapolt sör, házi bor: fehér, vörös és rozé, ásványvíz, égetett szeszes italok: gin, vodka, nem márkás whisky, konyak, tequila,rum, arrack, martini és ezekből koktélok. A szobai minibárban lévő ásványvíz és üdítőitalok( Coca Cola, Diet Cola, Sprite, Fanta) is az árban benne, naponta egyszer töltve. Szobába naponta fejenként 1 liter helyi palackozott ásványvizet is ingyen adnak.

Szolgáltatások:

FISHING: Reggeli, vagy esti tradicionális dhoni hajós horgászata hajós személyzet segítségével. Barracuda, vörös sügér vagy más kisebb halakra, a már ismert, és előre beetetett helyekre mennek el. A kifogott halakat kívánságra megsütik és vagy a Sunset bárban, vagy a Főétteremben felszolgálják Önöknek. Reggeli hajós horgászat minden napon van kivéve kedden. Míg az esti horgászat péntek és
vasárnap kivételével minden napon lehetséges, az időjárás függvényében mindkettő. ISLAND HOPPING: Biledhoo szigetre pénteken van hajós túra. Ez egy közeli, kb. kevesebb mint 1 órás utazásra lévő halász falu sziget, így a helyiek életével, szokásaival tudnak közelebbről megismerkedni. A helyi mecsetet valamint az iskolát látogatják meg. Ezután kikötnek egy homokzátonynál ahol lehet pipás merülni, napozni, úszkálnia kristálytiszta vízben. Feeali szigetre kedden van kirándulás hajóval. Itt a helyi piacot látogatják meg. Ide érdemes pénzt hozni hogy tudjanak vásárolni a helyiektől souvenirt (USA dollár is jó,vagy Euro ) Mindkét kirándulásra a helyiek kultúráját tiszteletben tartva olyan ruhát
viseljenek,vagy kendőt hozzanak, ami a vállat és a combot fedi. Az all inclusive csomag tartalmazza:
-10% kedvezményt a SPA kezelések hivatalos áraiból! Nem motorizált vízi sport eszközök használata is az árban benne: kenu,windsurf,vízibicikli, és katamarán (akinek van rá engedélye).

Szeretne még többet megtudni? Filitheyo Island adatlap >>