Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy érdeklődőink utasaink
értesüljenek a legújabb tapasztalatokról.

Utazás időpontja: 2019.május-június

Medencés parti villa (sunset oldali), all inclusive ellátással, belső repülős + hajó transzferrel oda-vissza.

Az út nagyon hosszú volt, de a sziget érkezésünkkor kárpótolt. Nagyon szép , csodás volt minden. Az ott dolgozó emberek is segítőkészek. Az esküvőnket nagyon szépen leszervezték, szebb lett mint gondoltuk. Az ellátás nagyon változatos és finom volt. A szállás modern, csodaszép. Az időjárás változékony volt de meleg volt ahoz képest:)

Szeretnénk megköszönni munkájukat, tökéletes volt minden!!! 🙂 Csak ajánlani tudom önöket másnak is!

Utazás időpontja: 2019.február

Amari Havodda Island, vízre épült villa, all inclusive ellátással, oda- vissza belső repülő + hajó transzferrel.

Egy hetet pihentünk az Amari Havodda resortban, ami maga volt a paradicsom.
A Qatar dohai átszállással 12 óra alatt Maléra repített minket, ami a legjobb opció volt.
Az egyetlen negatívummal kezdem, ami a transzfer Maléból. Nekünk nem volt szerencsénk, így 6 órát vett igénybe, hogy a maléi leszállás után eljussunk a resortba. A visszafelé úton is kb ugyanennyi idővel előbb indultunk el a szállásról, de ez még majdnem kevésnek is bizonyult, mert a nemzetközi reptérre való megérkezés majd a becsekkolás és a biztonsági ellenőrzés után mindösszesen 10 percünk maradt a boarding-ig.
Vízre épült villában szálltunk meg, amit már Kuredun is nagyon élveztünk.
Villánk, a 163-as, észak-keleti tájolású, így kicsit szeles, és picit jobban hullámzik a víz, de kb 11 órától már árnyékban lehet üldögélni a teraszon, ami nagyon kellemes a nagy melegben. A terasz egyebként nem fedett, és egy pihenő ágy van kint, de a szobából a műrattan fotelek és az asztalka könnyen kivihető.
Csodás Nap- és Holdkeltéket láttunk a teraszunkról, a Napnyugtát pedig a villa bejárati ajtajából tudtuk csodálni. A szigetnek ezen az oldalán kevesebb vízre épült villa található, és picit messzebb van az étteremtől, a bártól és a medencéktől (kb 7-8 perc séta a fák alatt, “taxit” nem ajánlottak fel), ezért kicsit nyugisabb környék. Amúgy ez a pár perces séta mindig nagyon jólesett, útközben gyönyörködtünk a növényekben, és a kis állatkákban, meg a virágok illatában.
A mi villánk előtt a tenger alja homokos volt, és kb még a 168-as számú villáig ilyen, de az ez után következő villák előtt sok a korall, szinte már a létra alján korallok vannak, ami apály idején esetleg kellemetlen, de dagálykor el lehet úszni felettük.
Az élővilág nagyon színes és izgalmas, mi nagy rájákat (tüskésrája, sasrája), sok bébi szirticápát és rengeteg féle színes halat láttunk csak a villánk környékén, és akkor még a zátonyról nem is beszéltem.
Fürdőszoba teljesen nyitott, és nagyon nagy. A tengerből sajnos csak a szobán át tudunk eljutni a fürdőszobába, ami egy kicsit kellemetlen, mert vizesen kell végigmenni a parkettán, de kaptunk plusz törölközőket az összes bejárati ajtóhoz.
A resort dolgozói mind nagyon kedvesek, barátságosak, mosolygósak, minden kéresünket igyekeztek teljesíteni. (Pl megengedték, hogy dél helyett délután 1kor hagyjuk el a szobát a visszaút napján.) A sziget csodalatosan szép, a növényzet dús, a tenger kristálytiszta, és a zátony is gyönyörű, az ember órákig is ellebeg a vízben bámeszkodva.
Csak az Amaya étteremben ettünk, de a büfé étkezések nagyon változatosak voltak, és teljesen elégedettek voltunk. Az all inclusive ellátás nekünk nagyon megfelelt, talán még kicsit sok is volt a háromszori étkezés.
Sosem volt tömeg, zsúfoltság, és bár főszezon volt, nem lehetett érzékelni, hogy a resort tele van.
Nem volt saját pincérünk, hanem a sok pincér mindenkiről gondoskodott, és gyorsak, figyelmesek, kedvesek voltak mindig!
A szigeten egy picike shop van, de nem sok mindent lehet kapni, pl szuveníreket vagy képeslapot sem.
Van egy modern, nagyon jól felszerelt fitness terem, új futógépekkel, ellipszissel és biciklivel.
Programok:
A vizisport centrumban lehet búvár- és snorkel túrákra, delfin szafarira jelentkezni,és jetskit bérelni,valamint van vízisí és néhány más sport. Snorkel felszerelést ingyen lehet kölcsönözni, elég utolsó nap visszavinni.
Mi két snorkel túran vettünk részt (az egyik az ingyenes house reef túra a másik egy hajós túra), mindkettő nagyon szuper volt.
Valamint nagyon ajánlott a Naplementés delfin szafari, ahol több száz delfinnel találkoztunk, amint úsztak kifelé a nyílt tengerre. Ez fantasztikus elmény volt!
A jetski bérlés aránytalanul drága (20 perc 150 USD), és csak kísérővel lehet kimenni, ami a korallok miatt van.
Amit sajnáltunk, hogy a helyi lakott szigetre (Thinadhoo) nem jutottunk el, mert a program nem volt nyilvánosan meghirdetve, és sajnos nem találtak mellénk más érdeklődőket.
Összességében nagyon szép és pihentető nyaralásunk volt, és biztosak vagyunk benne, hogy nem ez volt az utolsó vakaciónk a Maldívon. Az Amari Havodda egy gyönyörű resort, es az ember már attól feltöltődik, hogy az élővilágot vagy a tenger színeit bámulja.”

Utazás időpontja: 2019.február

4,5 * sunset pool villa ( naplemente oldali parti villa saját medencével a parti irányban) all inclusive ellátással, oda – vissza belső repülő + hajó transzferrel.

Mivel lehetőségünk volt már többször, pontosan az idei alkalom volt a 4. amikor a Maldív Szigeteken jártunk, így a korábbi szigetekhez képest tudnék viszonyításként pár negatív illetve pozitív dolgot felsorolni. Megérkezésünkkor a megbeszéltek szerint a reptéren már  vártak bennünket és minden rendben zajlott semmi problémába nem ütköztünk.A szigetre érkezéskor is meg volt a szokásos vendégvárás, üdvözlés stb.A villa  bemutatását követően ami szintén nagyon megnyerő szép  volt,  következett az első igazi csalódás !A villából a  parthoz közeledve pont a mi lejárónknál voltak a homokzsákok, ami természetesen nem egy igazán szép látvány de ahogy elnéztünk jobbra – balra mind a két oldalt szintén homokzsákokba ütközött a tekintetünk, a part sem volt széles,  a víz egész fent volt,  tehát ott napozó ágyat nem igazán lehetett kivinni így  az óceán mellett napozni nem  lehetett. A kertben volt 2 db pálmafa aminek árnyéka volt ott sem igazán volt alkalmas napozásra főleg miután ott létünk alatt két  alkalommal arra lettünk figyelmesek, hogy kókuszdió esett le a pálmafáról ahol nap mint nap többször jártunk el. ( nem lett volna jó éppen abban az időben a fa alatt tartózkodni ) szerintünk ilyen esetekben erre a személyzetnek figyelnie kellene, hogy ilyen ne történjen pl. másik szigeten erre figyeltek és szedegették folyamatosan az érett kókuszdiókat.

Az ellátással kapcsolatban szeretnék még egy pár megjegyzést tenni:  A bárban a személyzet szinte katasztrofális volt, nem tudtunk úgy rendelni, hogy valami le ne maradjon, a rendelés sem úgy ment ahogy ezt egy 5 csillagos szálloda megkívánja sokszor nekünk kellett a pulthoz menni azért hogy rendelhessünk,mert egyszerűen nem jöttek oda megkérdezni mit is szeretnénk, ( természetesen a kis “kenőpénz” ellenében sem igazán ) A minibár feltöltéséért többször ( 2 naponta ) kellett szólni mert nem töltötték fel. ( pedig az első nap már adtunk borravalót is ) Maga a bár kínálat is elég gyér volt. Alapjában véve a bár nagyon gyenge volt számunkra, hozzáteszem a másik 3 szigethez képest ahol már korábban volt szerencsénk járni, de azok kevesebb csillagot képviseltek. Furcsa volt még az is, hogy egy ilyen exkluzív helyen a koktélt műanyag pohárban szolgálják fel.Az ételek viszont nagyon finomak, változatosak voltak ez volt viszont az összes sziget között a legjobb! Nagyon jól főztek és különleges dolgok is kínálatra kerültek.Az időjárás kicsit meglepő volt alapjában véve jó idő volt bár nagyon párás volt a levegő 1 nap kivételével esett az eső általában éjszaka talán egy nap volt felhős idő de az még teljesen belefért, szinte jól is esett a nagy melegek után 🙂

Alapjában véve a Sziget nem tartozik a kedvencünk közé, ha ajánlanunk kellene nem ajánlanánk viszont természetesen jól éreztük magunkat mindenek ellenére mert ezekkel  a problémákkal lehet ha először találkozunk akkor igazából fel sem vesszük. A fizetős programok közül hármat próbáltunk ki. A masszírozás szuper volt a legjobb a másik szigethez képest.A Valentin napi vacsora egészen egyedülálló volt ott tényleg ki tettek magukért gyönyörű volt,  szervezett, tökéletes! (nem volt olcsó de megérte 🙂 )A külön fizetős étteremben is ettünk egyszer egy tengerparti vacsorát az is jó volt, ott a kiszolgálás is tökéletes volt,  csak sajnos ez is plusz költségért.Összességében jól éreztük magunkat de a sziget ár érték arányban nem hozta számunkra az elvárt minőséget.

Mindettől függetlenül nagyon köszönjük utazásunk szervezését.

Utazás időpontja: 2018.augusztus

Parti villa  ALL INCLUSIVE ellátással belső repülő + hajó transzferrel oda-vissza.

Ezúton szeretnénk megköszönni segítségét utunk megszervezésében, pontos tájékoztatásban.

Hazaértünk, minden tökéletes volt utunk során. Az időjárás szerencsére kiváló volt (egy napon volt egy kicsit szelesebb, felhősebb), 2 este volt kisebb zápor, de ez nem zavarta a pihenésünket.
Teljese mértékben elégedettek vagyunk Amari Havodda szigetével, csak ajánlani tudjuk mindenkinek.

Utazás időpontja:2018.július-augusztus

Visszatérő – tőrzsutasok, beach villa all inclusive ellátással, oda -vissza belső repülőjárati + hajó transzferrel.
Nagyon szépen köszönjük a segítséget önnek! Minden tökéletes volt! Amarin név szerint vártak minket. Ugyanazt a villát kaptuk mint tavaly. Annyi volt a változás az idén hogy a minibár már csak a prémium all inclusive csomagban volt ingyenes. Mondtam hogy nem vagyok boldog mert mi nem reggelizünk, nem vacsorázunk csak ebédelni szoktunk és jó volt a kis üdítők, csoki, sör…a minibárban. Egy órán belül már szóltak hogy ingyenesen használhatjuk a minibárt és hogy akkor így már boldog vagyok? ☺ Végig ilyen kedvesek voltak. Minden nap mindenki többször megkérdezte hogy még valamire nincs-e szükségünk. Fantasztikus a személyzet tényleg. A nyugati partja nagyon leromlott sajnos a szigetnek. Ott biztos hogy gátat kell építsenek mert teljesen alámosta már a partot. Már drótkötéllel van több pálmafa ? kikötve. A keleti part az viszont tökéletes. Az étteremben is mindig megcsinálták külön nekünk a kedvenc see food pastat amit persze tudják hogy szeretünk (még tavalyról emlékeztek.) A pezsgős vödör is mindig 1 perc alatt az asztalunk mellett volt ☺ Semmi sem volt gond nekik amit kértünk. Úgyhogy nagyon köszönöm Miklós megint egy tökéletes nyaralásunk volt! ❤

Utazás időpontja:2017.augusztus

Amari Havodda Island. 2017. augusztus napfelkelte oldali parti villa all inclusive ellátással.

Most ülünk a fecepciónál, várjuk a hajót a szigetről hogy elinduljunk
Már innen meg akartam köszönni a segítségét hogy ilyen felejthetetlen nyaralásban volt részünk!
Minden jó volt és gyönyörű!
Nyugodtan beszéljen rá bárkit erre a helyre ha pihenni szeretne!
Itt elbújhat a világ gondjaitól és tényleg a földi paradicsomba jöhet.
Mindenki nagyon, nagyon kedves volt,finom enni és innivalót kaptunk. Az all inclusive az mindenre elég volt. Sok pezsgőt ittunk. Az étteremben is bárban is. A bárban még Johnny, Ballantines, Martini is volt az all inclusive-ban.
A minibárban Heineken és 100/’ -os narancs meg almalé,csoki, mogyoró,minden. Az étteremben észrevették mit szeretünk és külön elkészítették nekünk ha nem volt aznap.
Álomszép és jó volt minden, minden.
Új bútorzat, modern fürdőszoba, kényelmes, óriás ágy. Nagyon jó légkondi és csend, csend, nyugalom.
Minden amire vágytunk!
Mégegyszer köszönöm szépen önnek!

Utazás időpontja:2017.március

Amari Havodda, 6 éj 2017. március végén, sunset beach jacuzzis villában ( 216-s sorszámú):
A sziget viszonylag délen van, így Maléból még egy órányi repülés volt belső repülőjárattal, majd onnan tovább még kb 10 perc motorcsónakkal. De már a Maléba való megérkezéstől kezdve minden nagyon flottul zajlott. A szálloda egyik embere várt minket, átkísért a belföldi terminálba, a becsekkolást gyakorlatilag elintézte helyettünk, a járat indulásáig pedig egy külön váróban várakozhattunk, ahol étel/ital fogyasztására volt lehetőség. A repülő kb. 50 személyes volt, kicsit zajos a propellerek miatt, de nagyon szép kilátás nyílt az atollokra. Kaadedhdhoo repterére érkeztünk, ahol már szintén vártak minket, csak úgy, mint a szigeten.
Mi napnyugta oldali tengerparti bungalót foglaltunk. A saját kis medencénkből csodás volt minden nap végignézni, ahogy a nap lebukott a tengerbe. De a napfelkelte oldal is gyönyörű, a tenger még nyugodtabb is azon az oldalon és szélesebb a part. Mi a napnyugta oldalon megkaptuk a személyzet szerint is a sziget legjobb bungalóját (216-os), ahonnan gyönyörű és zavartalan kilátás nyílt a tengerre. A bungaló nagyon modern és szépen berendezett. A fürdő hatalmas, amiben a sima zuhanyzó mellett van egy szabad téri zuhany és egy kád is. Mivel a hőmérséklet éjszaka sem ment 28 fok alá (végig zavartalanul jó időnk volt), így a nyitott fürdő nagyon nagy élmény volt. De az egész sziget gyönyörű, mind természetileg (szikrázó fehér homok és türkizkék víz), mind a létesítmények kialakítását, stílusát illetően. Látszik, hogy ez egy teljesen új sziget, ahol nagyon figyeltek a kiemelkedő minőségre és a letisztult stílusra. Ráadásul a sziget belseje nagyon zöld, tele pálmafákkal és mindenféle virágos és zöld növényekkel.
Ami az ellátást illeti, mi all inclusive ellátáson voltunk. A szobába mindig kellő mennyiségű ital (ásványvíz, üdítők, stb) volt bekészítve, az étkezéseknél és a bárban pedig rengetegféle italból választhattunk. Tekintve, hogy a sziget látogatóinak nagy része ázsiai (kb a vendégek 60%-a volt az a mi ott létünkkor), így az étteremben külön ázsiai ételeket felszolgáló rész van minden étkezésnél, de ezen kívül is nagyon bőséges a választék mindenféle típusú ételből (a különböző grill húsoktól a tengeri herkentyűkön át az egy tál ételekig), mindig találtunk kedvünkre valót.
Szerintem a sziget szépsége és újszerű, modern stílusa mellett nagy előnye a saját korallzátony, amely hihetetlenül gazdag élővilágot rejt. (Apály idején akár besétálva is elérhető, de dagálykor sem kell sokat úszni hozzá.) A szigeten ingyenesen biztosítanak mindenkinek snorkeling felszerelést (búvár szemüveget, pipát és békatalpat), valamint egy egy-másfél órás, vezetett snorkeling túra is része az ellátásnak. A szigetet körbevevő korallzátonyon belül több channel vezet ki a nyílt vízbe, ahol apály idején is át lehet úszni és a zátonyon kívülre kerülni. A koralloknál gyakorlatilag milliószámra nyüzsögnek a színesebbnél színesebb halak. De az egy hetes ottlétünk alatt több teknőssel, rájákkal (sima szürke rája és nagy pöttyös hátú sasrája) és 8 szirti cápával (kb 1-1,5 méteresek) is találkoztunk. Hatalmas élmény volt. Amikor az utazás előtt a megfelelő szigetet kerestük, akkor nem is gondoltuk, hogy nekünk a saját korallzátony döntő szempont lehet, mert úgy voltunk vele, hogy ha távolabb van, de napi 1x kivisznek minket csónakkal snorkelezni, az is elég, de így utólag azt mondom, hogy legközelebb is már csak ilyen típusú szigetre mennénk, ahol bármikor van lehetőségünk kiúszni és gyönyörködni az élővilágban.
A víz egyébként nagyon meleg, 28-30 fokos volt március végén. Dagály idején nem teljesen körbesétálható a sziget, mert a napnyugta oldalon van pár rész, ahol a vízszint emelkedés miatt teljesen eltűnik a mindenki által használható homokos partrész, de ezt leszámítva szerintem egyébként kellően széles a part. A központi részen, az étterem mellett van egy nagy bár, ami előtt egy végtelenített víztükrű medence található, ami szintén nagyon igényesen van kialakítva. Körülötte napágyak és mindenféle kifekvők, de soha nem volt olyan problémánk, hogy ne találtunk volna helyet magunknak, amikor mentünk, mert annyira eloszlik a vendégsereg a szigeten. Igazából sehol sem éreztünk zsúfoltságot, pedig a személyzet elmondása szerint kb 90%-os telítettségen volt akkor a sziget. A medencénél folyamatosan lehet a bárból italokat rendelni, sőt délután különféle gyümölcsökkel és egyéb csipegetnivalókkal is körbejárnak és kínálják a vendégeket. A személyzet nagyon mosolygós és segítőkész, látszik rajtuk, hogy a vendégek elégedettsége nagyon fontos számukra.
Összességében mi bátran ajánljuk az Amari Havoddát mindenkinek, aki egy gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező, igényesen kialakított resort-ot keres. Ugyan nekünk ez volt az első maldívos élményünk, így nincs összehasonlítási alapunk, de mi semmiben sem csalódtunk és annak ellenére bármikor visszamennénk, hogy nem szeretünk kétszer ugyanoda menni. 🙂
Még egyszer köszönet a sok segítségért! Ugyan mi általában magunknak szoktuk szervezni és foglalni a nyaralásainkat, de a honlapon lévő információk és a szigetekről összeállított pdf-ek nagyon hasznosak voltak, ezért is foglaltunk Önnél, úgyhogy sok sikert kívánok a további munkához! 🙂