Tel: +36-20-364-0160
Email: info@admiraltravel.hu

Sun Island

Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy érdeklődőink utasaink
értesüljenek a legújabb tapasztalatokról.

Sun Island 2017. április superior parti bungaló félpanzióval

Köszönjük a kérdést, nagyon szuper volt minden. A szervezés is remek volt, sehol nem volt elakadás, minden nagyon simám ment. A Turkish Airlines-szal mentünk, amivel meg voltunk elégedve: jó volt a kiszolgálás és a felszolgát étel is és adtak inni is:) Isztambulban két óra volt a várakozás, ami elviselhető.
Maléra dél körül érkeztünk és a kettőkor induló belső járatra már fel is kerültünk, szóval valamikor fél 4- 4 körül értünk Sun Islandra. A becsekkolás 15 perc volt, először talán a 465-ös bungalót kaptuk de még ott helyben szóltam, hogy szeretnénk a 101-178 között lakni és végül a 125-ös bungalót kaptuk, ami (miután jó párszor körbejártuk a szigetet) remek választásnak bizonyult. A bungaló berendezése, kialakítása valóban nem volt Palm Beach szintű de talán ez az egyetlen, amiben Sun Island hátrébb sorolható. A part tetszett mindenhol, a legszebb talán a medencénél és a fő-étteremnél de ott a bungalók hátrébb vannak nem közvetlenül a parton.
A reggeli és vacsora is rendben volt, nekünk egy kicsit korai a reggeli idő (9.30kor van vége) bár nyugodtan lehetett 10ig is enni, nem szóltak vagy sürgettek senkit és az ételeket sem szedték össze. A személyzet minden tagja beszélt angolul, ami nagyon kellemes meglepetés volt. Mi voltunk többször is a gym-ben, ami jól felszerelt és jó minőségű volt.
Az idő kifogástalan volt minden nap, sehol egy felhő de éjszakánként nagyon meleg volt, kb 30 fok és nem nagyon fújt a szél de ezért volt jó biciklizni, ott legalább mozgott a levegő:) Az olasz étteremnél lehetett sznorizni, ez egy nagy ++ Palmhoz képest, igazán szép dolgokat láttunk: rengeteg hal van és sok cápa is:) Megnéztük a rája etetést és a cápaetetést is, szuper volt! Mondjuk attól nem éreztük jól magunkat, hogy ahol pár órája sznoriztunk ott később 1,5-2 méteres szirti cápák jönnek csemegézni a 6 órai etetéshez…:) de nagyon nagy élmény volt!
Mi külön, fizetős programra nem mentünk el, mert így sem unatkoztunk, mindig volt valami érdekes. Egyik nap átmentünk Holiday Islandra, gyönyörű partszakaszai vannak annak a szigetnek is! Fürödtünk, iszogattunk és mindenkinek ajánlom az ottani SPA-t (masszázsra) használni, 30-40%-al olcsóbbak ott a kezelések és ugyanolyan igényesen kialakított. Kishajóval 10 perc volt átmenni, szóval tényleg jó kis program és nem kerül semmibe.
Az egy hét gyorsan eltelt és végig nagyon klasszul éreztük magunkat, szívből ajánlanom mindenkinek ezt a szigetet. Ottlétünk alatt kb 50%-os lehetett a kihasználtság, azt mondták, hogy az április nagyon csendes mindenhol a szigeteken, szóval tömeg nem volt sehol:)

Köszönjük a szervezést!

partibungaló, visszatérő utasok gyermekekkel. 2017.március.

A Male-i érkezés után a transzfer flottul ment, 1/2 1 kor már a Sun szigeten voltunk, a check-in után el is foglalhattuk a szobákat (össze nyitható appartmant kaptunk). Korábbi jelzésünket teljesítették, miszerint a visszatérő vendégeknek kedveskednek (pezsgő és gyümölcs bekészítés), a gyerekeknek is ugyanez járt.
Az ellátás színvonala nem csökkent az előző látogatásunk óta, ugyanolyan jól főznek, ugyanolyan kedvesek és mosolygósak az alkalmazottak, mint 6 évvel ezelőtt voltak. Megítélésünk szerint valamivel több mint fél ház lehetett, a sziget adottságai miatt az épp ott tartózkodók nagyon jól eloszlottak, így az ember nagyon kellemesen érezte magát mindig, bárhova ment.
Az időjárásra különösebb panaszunk nem lehetett, végig szép napos, napos-enyhén felhős időnk volt, csak az indulás napján volt nagyobb szél, erősen felhős ég és eső.
A tenger élővilága egyszerűen páratlan! Rengeteget búvárkodtunk, hatalmas polipokat, mese szép halakat, cápákat, murénát, egyszer még egy teknőst is láttunk.
Röviden összefoglalva, nagyszerű, élményekben gazdag nyaraláson vagyunk túl.
Bár már kétszer voltunk itt, nincs kizárva, hogy néhány év múlva vissza fogunk térni Maldívra.
Köszönjük az utazás szervezését!

SUN Island superior parti iker bungaló, all inclusive ellátással. 2017. március.
Köszönjük érdeklődését, a Maldív-szigetek csodálatos! Legalábbis Sun Island egészen biztosan!
Repülőjárataink időben érkeztek, így érkezésünk napján este elértük a szigetet.
A személyzet rendkívül figyelmes, udvarias.
A takarítónk különösen segítőkész volt, párnákat hozott a napozóágyakra és tényleg ügyelt a tisztaságra.
Az éttermi ételválaszték megfelelő, mindenki talált magának, amit szívesen evett.
Sok szúnyog, így, március elején nem volt, bár volt néhány csípésünk, bízunk a legjobbakban.
A sziget fantasztikus, az idő egész héten ideális volt. Hálát adtunk a felhőkért, amikor elrejtették az izzó napot. Az óceán mélye cápákkal, halakkal, korallokkal és teknőssel kihagyhatatlan! Hatalmas élmény!
Ha újra utaznánk, elég lenne a félpanzió, az all inclusive ellátást nem tudtuk megfelelően kihasználni. Érdemes jobban átgondolni.
A 123-as superior bungallóban laktunk, csodálatos helyen van, dús növényzet veszi körül, elég rejtett, jár a levegő, szép a part előtte, cipő sem kell a tengerhez.

Köszönjük a részletes leírást, az alapján rendkívül egyszerűen tájékozódtunk Maléban, és a szigeten is!

Sun Island superior bungaló félpanzióval.
Összefoglalva, tökéletes volt így első alkalomra minden szempontból a sziget. Nekünk személyesen az ételek a reggelinél és a vacsoránál kiemelten ízlettek, szinte alig győztünk választani a sok finomságból, itthonról most ezt hiányoljuk a legjobban… Az éttermi kiszolgálás is minden szempontból megfelelt, ahogy ajánlották egy kis borravalóval kiegészítve nagyon kedves pincért fogtunk ki, pár nap után magától hozta nekünk a megszokott italokat. Ebédre kipróbáltuk a többi éttermet is, a Zero csodálatos volt a fák tetején a “galérián”, de a parton a Vani Coffee is a kedvencünk lett.
A room boyunkkal különösen szerencsénk volt, nagyon jól összebarátkoztunk vele, közös fotókat is készítettünk és távozás előtti nap gyönyörű dekorációt készített nekünk.
A kért szobát érkezéskor egyébként nem kaptuk meg, hiába szóltunk és írta bele Ön is a foglalásba, azt mondták, hogy nem szerepelt náluk sehol a kérés. Aztán egy kis borravaló után szerencsére sikerült elintézni, de először kicsit bosszankodtunk, mert teljesen a sziget másik oldalára raktak volna minket, ahol elég messze van a part a bungalótól.
A repülővel odafelé nagyon szerencsénk volt, BUD-DOH között egy kb 20 fős magyar csapat szintén Maléba repült tovább, így a nagy létszám miatt Dohában egyből leszállás után már vártak minket és mutatták az utat a csatlakozáshoz, így el is értük a gépet szerencsésen.
Hazafelé volt egy kis kellemetlenség, ugyanis a feladott poggyászunk zipzárját felfeszítették vagy még Maléban vagy Qatarban. Ezt már csak itthon vettük észre, így hiába beszéltünk a Qatarral, hiába kötöttünk plusz biztosítást, nem fogadták el, mert még a reptéren jelezni kellett volna. Ráadásul vadiúj a bőrönd, most használtuk először, így viszont nagyjából használhatatlan.
Az idő kicsit szeles volt, de ettől eltekintve szerencsénk volt, csak két éjszaka esett az eső, amúgy gyönyörű idő volt, és a széllel a párát se lehetett annyira érezni.
Meglepő volt nekünk, bár hallottuk előtte, hogy mennyire figyelnek a sziget takarítására, folyamatosan szedték a száraz leveleket, virágokat, tényleg kifogástalan tisztaság volt mindenhol.
Valószínűleg nem utoljára voltunk a Maldív-szigeteken, valóban páratlan és örök élmény lesz ez, bár a szigeten mindennel meg voltunk elégedve, nem biztos, hogy ide jönnénk vissza, már csak azért sem, mert tényleg annyi minden mást is érdemes megnézni…
Köszönjük Miklós a segítségét és a tanácsait, nagyon hasznosak voltak a dokumentációk, vittük magunkkal kinyomtatva és elég sokszor jól jött, mikor és mit kell keresni!
Ha lesz lehetőségünk ilyen nagyobb utazásra menni újra, mindenképpen Önt fogom keresni először!
Köszönünk mindent még egyszer és további sok sikert kívánok a munkájához!
3,5 csillagos Kerti Sun villa, all inclusive ellátással.
Szerencsésen hazaértünk.Nem is tudom hogyan köszönjem meg a sok segitséget, meg a türelmet Önnek.Hála Istennek sehol nem volt gondunk, mindenütt megértettük magunkat. Igy visszagondolva fölösleges volt a sok aggodalom. Meg aztán a részletes útmutató is nagyon sokat segitett, olyan mintha valaki fogná az ember kezét. Igy utólagosan nézve a legjobb szállást választottuk a szigeten.Tényleg csodálatos az egész sziget.
Az ételekkel meg voltunk elégedve. Aki ennyi változatos ételből nem talál magának olyat amit szeret, az vagy nagyon válogatós,vagy kötekedni szeretne. Mi az utolsó két nap már nem is mentünk ebédelni. Örülök,hogy All.INCLISIVE-t választottunk, mert az étel még elég lenne, viszont az italnál olyan árak vannak hogy csak néztünk, ha fizetni kellett volna Pedig nem vagyunk nagy ivók, de úgyis. A szoba, ha mennénk még, akkor is azt választanánk, szerintem az van a legszebb helyen, kicsi kert, pálmafák.A tengerre épült villák is szépek, viszont egy picit kopárnak tűnik, meg zajos is. Persze ez csak a mi véleményünk.Igy összességében nagyon szuper volt, és szerintem mindent eltaláltunk, úgy ahogy megálmodtuk, persze az Ön segitségével. Átjártunk Holiday Islandra, de az nagyon elhanyagolt, egyáltalán nem szép sziget, persze, Sun utáni szemmel nézve. Amúgy ez a kilencedik ország ahol jártunk, viszont ez volt a csúcspontja az összes többinek. Mégegyszer mindent köszönök, és ha még megyünk valamerre, akkor is Önöket választjuk, na meg persze ajánljuk.
3,5 csillagos superior iker bungaló félpanzióval.
Szavakkal el sem tudjuk mondani, hogy milyen csodás volt a sziget.
Nagyon jól éreztük magunkat. Vissza fogunk menni erre a szigetre.
Az utazással semmi gond nem volt, problémamentes volt az útunk oda-vissza. Az Emirates légitársasággal az utazás kiváló. Hála az Ön minden részletre kiterjedő tájékoztatójának (köszönet érte) Malé-ban azonnal megtaláltuk az utazási irodát, melynek segítségével a belső légitársaság termináljához kísértek bennünket.
A szigetre történő megérkezésünktől kezdve nagyon figyelmesek és kedvesekvoltak velünk. Jeleztük, hogy előre megadtuk a superior bungalók -tól-ig terjedő számát, melyben szeretnénk a pihenésünket tölteni. Azt tanácsolták, hogy a nekünk szánt 133-as bungalót nézzük meg előbb – mely távolabb esik a zajosabb központtól -, és ha nem tetszik, akkor szívesen adnak másikat. Nagyon jó helyünk volt, csendes és szép környezetben. Mondhatni tökéletes. Körbe és keresztül-át jártuk a szigetet gyalogosan és tényleg a White Sand a legszebb része a szigetnek.
A szobafiú nagyon kedves volt hozzánk. (Mellékletként csatolok egy képet, melyből azonnal rá lehet jönni, hogy mire gondoltam.)
A pincér úgyszintén. Nagyon figyelmesek voltak. Senkinek nem említettük, hogy kerek születésnapom lesz és nem is kértünk ezzel kapcsolatosan semmilyen extra díszítést, stb. Elérzékenyültem a kedvességükön annak láttán, melyet a születésnapom estélyén a vacsoránál tapasztaltam. Mi nem unatkoztunk egyáltalán, mivel sokat sokat snorkeleztünk (vittük magunkkal a békatalpakat, szemüveget+pipát). Nagyon előzékenyen körbevezettek bennünket a sziget saját zöldséges ültetvényén. Minden éttermet kipróbáltunk, isteni finomságokat ettünk és ittunk.
Egyetlen egy dolog volt, amit esetlegesen a leendő Maldív szigetre utazóknak mindenképp el kell mondania, hogy csak az új 100 dolláros bankjegyeket fogadják el. A régit semmiképp. Vagy kártyával fizet a vendég vagy új 100 dollárosokkal. A régi 100 dolláros bankjegyeket még Maléban a repülőtéren a duty-free-ben sem fogadták el!!!
Minden segítséget köszönünk Önnek Miklós!
4 csillagos vízre épült villa, félpanzióval:
Minden csodás volt, csak a haza út fárasztóbb.
Nagyon tiszta, és szép volt a bungalónk. A roomboy ügyes, és helyes dekorációt készített búcsúzásul törölközőkből, és virágokból!
Az étteremben is figyelmes volt a pincérünk, halvány kedves mosollyal, az ételek bő választékban finomak voltak. A látvány szakácsok kissé kezdőknek hatottak, de kedvességükkel kiegyenlítették.
Minden nap esett 5-10 perc eső, csak egyik nap volt szeles-viharos ami úgy egy bő óráig tartott.
Sajnos a vízibungaló sor kb feléig letapostàk az emberek a korallokat, de onnan gyönyörű!
Örültünk a “csendnek”!, nem harsognak animátotok, minden program lehetőség ki van írva, alatta a jelentkezőlap.
Elég sok sportolási lehetőséget nyújtanak, talán túl sokat is, nagyon kevesen éltek vele. (Kondi, labdajátékok)
Superior beach bungaló (Turkish Airlines, visszafelé Isztambuli egyéni városnézéssel ) A repülés, transzferek teljesen a terveknek megfelelően zajlottak. Egyedüli probléma az volt, hogy a polár pulóver és a takaró ellenére is nagyon hideg volt a hosszú repülő úton. SUN Island meseszép, gyönyörű hely!!! A 124-es bungalóban voltunk, és ahogy többször körbejártuk a szigetet, nem találtunk ettől szebb-jobb részt. Mindenkinek ezt a szakaszt javasoljuk. A sok ember ellenére egyáltalán nem volt zsúfolt a sziget. Sokat voltunk az olasz étteremnél sznorizni, itt volt a legtöbb hal és korall. A sziget nyugati végén is volt, de kevesebb. Olyan szempontból jó, hogy nagyobb volt a sziget, mert így szinte minden nap tudtunk újabb dolgokat felfedezni (banán ültetvény, Zero étterem, orchidea ültetvény, kertészet, stb…). A Holyday-ra is átmentünk, de azt túl kicsinek találtuk. Voltunk többször a cápa és rája etetésen is és elmentünk a sznoris kirándulásra is. Ez volt a legszebb élmény, mert ekkor találkoztunk egész közelről a cetcápával is és több teknőssel is. A 45 perc helyett 1 óra 20 percet voltunk vízben. Aztán visszaúton a hajóról megláttunk egy másik cetcápát, akkor is ugrottunk a vízbe és legalább 100 métert úsztunk közelről együtt a cápával.:) Ez után lemondtuk a cetcápás bejelentkezésünket és helyette elmentünk delfineket kergetni. Ez is jó élmény volt, visszaúton a kezembe adtak egy damilt és fogtam egy kis tonhalat.:) Két kisebb negatív élmény volt. Az egyik a klíma, ha nem ment, akkor éjjel izzadtunk, ha ment, akkor meg fájt a torkunk, pedig már 27 fokra állítottuk. A másik a fizetéskor történt, mert először két olyan tételt is ki akartak velünk fizettetni, amit nem mi vásároltunk. Hozták a bizonylatot és a mi szobaszámunk, de nem az én aláírásom volt rajta. Ezt persze a reklamáció után levonták. Javaslom, hogy mindenki ellenőrizze a tételeket. Isztambuli átszállásunk és a városba történő csavargás is tökéletesen sikerült. Kisebb gondot okozott, hogy a kézi poggyászunk leadása miatt közel 1 órát kerestük a csomagmegőrzőt. (reptéren belül sem tudták az ott dolgozok, hogy van e ilyen, illetve ha van, akkor hol) Ezért gondoltuk, hogy megosztjuk ezt az információt is Önnel. Így a “luggage safe”-t úgy lehet megtalálni, hogy ki kell menni a reptérről (fotocellás ajtón), majd jobbra kell kanyarodni és ott lesz (közel a metró lejárathoz). Élménybeszámolóink alatt, több ismerős is érdeklődött, hogy melyik utazási irodával utaztunk. Mi csak jót tudtunk mondani a mi utunkkal kapcsolatos utazásszervezésről, a helyről, és a feltett kérdéseinkre kapott válaszokról, ezért Mi nagy bizalommal ajánlottuk az Admirál-t
VÍZRE ÉPÜLT BUNGALÓ Ahogy ígértem, megírom a nyaralásunkat, talán másoknak segít, mert ha az ember felkészül ezekre a dolgokra, akkor biztos vagyok benne hogy elképzelni sem lehet szebb nyaralást! Szóval megérkeztük a szigetre, akkor kiderült, hogy a kért vízibungallókból, bármekkora intervallumot is adtunk meg, vagy hogy legalább a naplemente oldalon legyünk, hát abból nem lett semmi. De megnyugtatott a helyi férfi aki az érkezőkkel foglalkozott, hogy ez nem baj, mert ez is ugyanolyan szép lesz. Ebben egyébként igaza volt, sőt, még szerencsésen is alakult így, mert a vízibungallók végén levő étterem az nem a mi éttermünk volt ahogy mi gondoltuk, hanem egy thai étterem, a mi éttermünk pedig a parton volt, így végül jó is volt hogy nem voltunk messze a parttól, és tényleg szép volt a kilátás onnan is. A tanulság viszont az, hogy ezektől nem kell kérni semmit, mert úgysem úgy lesz, és ezt később is láttuk. Különben érdekes egy mentalitású ez a nép, elvárják az embertől, hogy minden szabályt tartson be, ők viszont ezt saját magukra nézve nem tartják kötelezőnek, minden nagyon ráér, és csak az a fontos, ami nekik fontos. De majd még erre visszatérek. Szóval a szállás amit kaptunk igazán szép és igényes volt, nem lehet rá panasz. Ami az egyéb szolgáltatásokat illeti, abszolút minden igényt kielégített, jól is főztek, bár nem túl sok félét, de ez nem volt gond. Különben érdemes all inclusive-ra befizetni, mert nagyon drága amúgy minden, pl egy cola 22 5.5 dollárba kerül, 2 dl üdítő 5 dollár, az alkohol pedig 14 dollár egy fél dl. Mindent meg lehet venni a szigeten a mi csak szükséges lehet, még kártyát is a fényképezőbe, elemet, ruhákat, ami csak kellhet, de meg is kérik az árát, szóval érdemes nem elfelejteni a dolgokat, mert sokba kerül. A búvárkodáshoz szükséges dolgok is 3-4-szer többe kerülnek mint itthon, szóval van minden, csak nagyon drága. Az all inclusive-ot egyébként úgy kezelik, hogy 10-től 1-ig van, de nem mindenhol minden, tehát pl reggelihez nem lehet colát inni, és 10 előtt 5 perccel nem adnak inni all inclusive-ra, meg kell várni a 10 órát. Különben ez a szögletesség is nagyon jellemző, de főleg az, hogy valójában a turista egyáltalán nem fontos. Megteszik azt, amire a tulajdonos kötelezi őket, de pont annyira kedvesek, amennyire muszáj. A szigeten nincs készpénzforgalom. Mi persze úgy kezdtük, hogy első este 100 dollárt elkoktélozgattunk a bárban, szépen ki is fizettük készpénzben, mert tudtuk hogy az nem all inclusive, a pincér elvette a pénzt, és utolsó nap ezt is szépen ki kellett fizetnünk. Ugyanis sehol nem lehet és nem is szabad fizetni (persze a pincér erről nem szólt, csak eltette a pénzt), alá kell írni egy blokkot, és a legvégén fizet mindenki a számlákat az elutazáskor. A széfről annyit, hogy csak a központi széf a biztosított, ahogy azt mondtam is, a szobákban lévő nem, tehát érdemes a nyaralás elején letenni a központi széfbe a pénzt és az iratokat, mert úgysem kell kp semmire, és úgy meg is marad. . A vicc az az volt, hogy utolsó este a takarító személyzet egy cetlin szép álmokat kívánt nekünk, ami minden más esetben egy igazán szép gesztus lett volna. A hazaút is kalandos volt, délben el kellett hagyni a szobát és 14:15-kor indult a hidroplán. Ami úgy zajlott, hogy háromszor kérdeztem meg a pultnál hogy jön-e majd értünk valaki, mert egész egyszerűen annyit mondtak, hogy üljünk csak le nyugodtan, majd szólnak. Egyébként 14:35-kor jött is értünk valaki, a szobánk száma 323-volt, és ő meg is kérdezte, hogy a 232-es szoba vagyunk-e, majd továbbment. Aztán megkérdeztem tőle hogy nincse a listáján 323, mire jót nevetett, hogy bocs, de, van, a 232 az a 323. Hát elindultunk és fél óra késéssel fel is szálltunk, és mivel még 3 szigeten leszálltunk és felvettünk embereket, így a 35 perces hidroplánút másfél órásra sikeredett. Mále-Doha semmi gond nem volt, Dohában kiírták, hogy a gép késik 4 órát, azaz 1:35 helyett 5:30-kor indul. A helyzetet bonyolítja, hogy Dohában egyébként nincs térerő, Pannonos telefonnal nem lehet telefonálni! Tudtuk hogy nem fogjuk elérni a csatlakozást, szóval mentünk a pulthoz, és elintéztük, hogy tegyenek át egy másik járatra minket, mondták, hogy rendben, a járat amivel mentünk volna eredetileg amúgy is törölve lett, de 11:50-kor megy egy helyttesítő járat, arra regisztráltak minket. Egyébként Rómából egy nap ez az egyetlen közvetlen járat van Budapestre, 9:30-kor! Szóval az 5:30-as gép 6:30-kor el is indult Dohából, majd még Rómában 25 percet gurulgatott a kifutón. Minket már várt egy fiú egy táblával, hogy a budapesti géphez vezesse a magyarokat, tízen voltunk egyébként, a többiek vietnámból érkeztek. Szóval a fiú odavezetett minket a géphez, 11:40-kor értünk oda a pulthoz, ekkor közölték, hogy az a járat már elment. Innentől nem beszéltek velünk, úgyhogy ez a táblás fiú próbált intézkedni, és addig jutott, hogy kapunk szállodai szobát holnapig, de az nem biztos, hogy a holnapi gépen lesz hely. Végül, hosszas ügyintézés után sikerült találni egy járatot Prágába és úgy Budapestre. Persze elvesztek a csomagok, dehát ez egyáltalán nem volt meglepő, az lett volna a csoda, ha nem. Ja, és természetesen ugyan kiterjed a biztosításunk a csomagok késedelmes érkezésére, de csak ha a célállomásra ér késve, hazafelé már nem térítenek semmit. De legalább most egy kedves hölggyel beszéltem, aki úgy tűnt, hogy mindezt valójában sajnálja. Mindent leszámítva és összességében igazán szép nyaralásunk volt, de a következő emailben küldöm a képeket, azt hiszem, önmagukért beszélnek majd! Egyebekben igazán nagyon köszönjük Önnek ezt a gyönyörű utat, valamit a segítséget, hogy felhívhattuk amikor gond volt és segített! Úgy gondoltuk, hogy a továbbiakban is szeretnénk Önökkel utazni. Köszönünk mégegyszer mindent!
Köszönöm érdeklődését, rendben lezajlott minden.Nagyon jól éreztük magunkat. Röviden: Ami pozitív: a személyzet szuper, a víz gyönyörű, a homok fehér, a vízi bungalow nagyszerű. Az étel ízletes, jól főznek (általában). A Qatar Air jó választás volt, bár a BécsDoha járat lehetne nagyobb gépen. Ami negatív: Az étel választék, annak aki nem szereti a spice indiai konyhát elég szűk, mert grillezni nem tudnak, minden kőkemény marad. Reggelinél abszoluth nincs hidegkonyha. Kevés az all inclusive fogyasztási hely, egy italért keresztül kellett menni a szigeten. Esti program gyakorlatilag nincs. Ami pofátlan: az árak Konklúzió: nagyon jól éreztük magunkat, lehet, hogy elmegyünk még Maldívra, de az biztos nem a Sun Island lesz. Köszönöm a segítségüket, biztos találkozunk még, mert az ajánlatuk versenyképes volt. És a titkolt utazási célunkkal is foglalkoznak, Bora-Bora.
Szóval összegezve: – kezdő maldívozásnak kiváló Sun, és gyönyörű, és csodás, de azzal számolni kell, hogy az ember hipp-hopp beleszeret ebbe az egészbe, és még “igazibb” maldívra vágyik, utak nélküli, kevéssé civilizált szigetre. (mit nagyképűsködök, hogy az ember mire vágyi, hiszen csak a páromról, és saját magamról beszélhetek..:) a népesség összetételét tekintve SUN-on egyértelműen az oroszok vannak túlsúlyban (70 %?), őket követik az olaszok (20%), és a maradék 10 %-on osztozik az összes többi. Tanácsok SUN-ra utazóknak: – MENJETEK!!!!! mindegy hova, csak maldív legyen!!!!! – min.30-as naptej (néha még ezt is kiröhögte az egyenlítői napocska) – , szerintem a legtutibb super deluxok 100-170 közé esők , a másik oldalon nem jár a szél, olyan, mint egy forró nedves szauna, a víz sem annyira tiszta, mint a sziget ezen részén. – vigyetek sok-sok pénzt magatokkal! Bár mi nem fizettünk be AL-ra, csak fp-ra, de nem is érte volna meg nekünk, mivel annyit nem tudtunk elenni, elinni. És ahol nekünk jól esett az étel, az természetesen az a két étterem volt, ahova nem volt érvényes az AL. Baromi drága minden, pl.: olasz espresso: 6 USD ,sonkás, gombás pizza: 25 USD,sör: 7 USD ,bicikli bérlés: 3,5 USD ,ivóvíz: 3,5 USD És mindenért pénzt kérnek,nincs ingyen semmi. Borravalót mindenki elvár, néha tényleg két lábon járó pénztárcának éreztük magunkat. − csak hidroplán! Speedboat kizárólag kalandoroknak. A hidroplán nagyon nagy élmény, még a repcsitől olyannyira félősőknek is, mint én. 🙂 Aki a Sun-ra igyekszik, annak mindenképpen javaslom, hogy kérjen szobát a 100-170-es szobák közé! Amásik oldal nagyon meleg, abszolút szélcsend van, míg a 200 körüli szobák, messze vannak a parttól, és nincs árnyék, ahová be lehetne húzódni a nap elől.
Egy felejthetetlen nyaralást töltöttünk a Maldív szigeteken. A Sun sziget remek választás volt, minden igényt kielégített. A fakultatív programok sokszínű választékot nyújtottak. Mindennel meg voltunk elégedve. A bungalow igényünknek megfelelt, és nagyon tiszta volt. Az étkezés magas színvonalú volt, beleértve az ételek minőségét, mennyiségét és választékát. A személyzet mindig udvariasan és diszkréten végezte a dolgát. Minden nagyon szervezett volt a megérkezéstől, a hazaindulásig. A hidroplánnal való utazás egy külön élmény. A Maldív időjáráshoz nagyon könnyű volt hozzászokni, nappal 29C éjszaka 27C víz 28C, és a látvány egyszerűen minden képzeletet felülmúlt. Utazásunkhoz a Qatar airways-t választottuk, ahol igen magas kiszolgálásban részesítettek a repülő út teljes ideje alatt. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Sajnos az országba nem tudtunk bejutni, mivel a vízumhoz igen bonyolult hozzájutni, így a tervezett városnézés elmaradt. Esetleg egy apró észrevétel, a szigetre való megérkezésünkkor a Meiers-es telepített idegenvezető üdvözölt bennünket, majd mondta, ha bármi kérdésünk van forduljunk a recepcióhoz és azzal ő el is ment. Köszönjük az utazás szervezését! Reméljük a következő utunk szervezésével mihamarabb megbízhatjuk.
Melyik sziget?

Hová utazzunk? Melyik sziget a nekem való? Ha szeretné megtudni melyik Önnek a legjobb döntés, akkor ezen az oldalon talál egy összefoglaló táblázatot, mely segítségére lehet.

Read More
Esküvői ceremóniák

MALDIV- szigeteki NEMHIVATALOS ESKÜVŐI CEREMÓNIÁK: Megadott ajánlatainkon kívül bármelyik szigeten tudjuk intézni, az esküvőhöz kérje ajánlatunkat nászutas csomagajánlatokra.

Read More
Program lehetőségek

A Maldiv szigeteken mindenki megtalálhatja a kedvére való szabadidős lehetőségeket. A programokról részletes felvilágosítást a helyszínen a szállodában nyújtanak a vendégek részére.

Read More
Stopover ajánlatok

Néhány éjszaka az útba eső Emirátusokban vagy netán Isztambulban? Népszerű megállóhelyek légitársaságtól és menetrendtől függően, hotelek és transzfer árak min 2 éjre.

Read More
Akciós csomagárak

Csomag ajánlatok repülővel, budapesti indulással 10 nap/7 éjszakára a megadott ellátással, transzferekkel, minimum 2 fő együtt utazása esetén a megadott időpontokon.

Read More