Tel: +36-20-364-0160
Email: info@admiraltravel.hu

Royal Island

Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy érdeklődőink utasaink
értesüljenek a legújabb tapasztalatokról.

Royal Island, parti villa, all inclusive elltással, 2017. május.
Egy hosszú és fárasztó repülőút után már kezdtünk kételkedni, hogy megérte-e egyáltalán ez az utazás. De csak addig voltak bennünk kételyek, amíg ki nem szálltunk a hajóból a szigetre. Azúrkék tenger, pálmafák, homokos tengerpart… Itt tényleg úgy néz ki minden, mint a képeslapokon. A hotel managere személyesen üdvözölt minket, majd a recepción igazi kókuszlé kortyolgatása közben megkaptuk a szobakulcsot. Csomagjainkat hordár vitte a szállásunkra, ami a sziget északi részén volt. A szoba elegánsan volt berendezve, a nyitott, tető nélküli fürdőszoba zseniális. A teraszról csodálatos kilátás a tengerre, saját napozóágy a pálmafák alatt… nem is kell több a gondtalan pihenéshez. A személyzet tényleg mindent megtett azért, hogy még azt is elfelejtsük, milyen nap van ma. Kertészek, pincérek, szakácsok, takarítók hada dolgozott csendben azon, hogy minden tökéletes legyen. És majdnem minden tökéletes is volt.
Időjárás:
Május végén voltunk, ami az esős évszak kezdete. Ez azt jelentette, hogy kivétel nélkül minden nap esett az eső. De ezek kb. fél-egy órás zivatarok voltak, majd azt követően kisütött a nap. A hőmérséklet a legrosszabb esetben sem ment 28 fok alá. Mivel az esős idő sok embert elriaszt ilyenkor a nyaralástól, ezért alig voltak a szigeten vendégek. Kb. 20%-os kihasználtsággal működtek, ennek köszönhetően nem kellett a medence közelében a napozóágyakért közelharcot vívni, és a pincéreknek is bőven volt idejük foglalkozni minden vendéggel.
Ellátás:
Nagyon jó döntés volt, hogy all inclusive ellátást választottunk, ugyanis ellenkező esetben kisebb vagyont fizethettünk volna mindenért. Egy pizza 20 USD, egy gyümölcslé 4,5 USD, masszázs 100 USD, katamarán bérlése 1 órára kapitánnyal 50 USD. Tisztába vannak vele, hogy nincs más lehetőségünk a szigeten, így sajnos eléggé ki is használják ezt.
Étkezés:
All inclusive ellátásban korlátlan étkezés és italfogyasztás van, de csak korlátok között. Svédasztalos ellátásban lehet étkezni, bőséges kínálattal. Az indiai kultúra érezteti hatását, és kissé csípősen főznek, de hamar meg lehet szokni. Annyit, és olyan jókat ettünk, hogy sikerült felszedni pár kilót egy hét alatt is.
Tevékenységek:
A sziget azoknak ajánlott, akik a passzív pihenést részesítik előnyben. Persze lehet búvárkodni, szörfözni, vízisíelni, vitorlázni, ping-pongozni, de ezek egy része még az all inclusive ellátásban sincs benne. A sziget körüli korallzátonyok csodálatosak, katamaránnal elmentünk egy közelben lévő lakatlan szigetre, ami szintén nagy élmény volt. Elvittek cápaetetésre, ami izgalmas, de az esti horgászat kissé unalmas volt.
Költőpénz:
Bár az all inclusive ellátásnál azt gondolja az ember, hogy nem fog sok mindenre költeni, így 500 USD-vel indultunk útnak, ami épphogy csak elég volt. Elvárt a borravaló, és a recepción készséggel segítenek abban, hogy 1-5-10 dolláros bankjegyekre váltsák a pénzünket.
Nászút:
Nászúton voltunk a szigeten, amit az elején igazolni is kellett. Gyümölcstálat, egy üveg pezsgőt, virágokkal díszített ágyat, és külön nekünk egy teljesen elszeparált helyen fenséges vacsorát szolgáltak fel.
Male:
Ami némi megrökönyödést okozott az az, hogy kisebb harcot kellett a recepción folytatnunk ahhoz, hogy korábbi hajóval tudjunk a szigetről eljönni, annak érdekében, hogy megnézhessük a fővárost. Ők azt szeretnék, hogy a szigeten található luxuson kívül ne lássunk semmit az ottani szegénységből. Mikor megérkeztünk Maléba, ezt meg is értettük. Egy hihetetlen nyüzsgő, hangos, sajnos eléggé koszos ázsiai város, teljesen más típusú és mentalitású emberekkel, mint amit a szigeten tapasztaltunk. Többen is próbáltak szinte betuszkolni egy-egy souvenir-boltba, és jó néhányan szerettek volna „ingyen” idegenvezetőink lenni. Mindezek ellenére egy percig sem bántuk meg, hogy megnéztük a várost.
Ramadán:
A nyaralásunk alatt kezdődött ott a ramadán, amikor is napkeltétől napnyugtáig nem esznek és nem isznak semmit. Ebből a szigeten mi nem vettünk észre semmit, viszont Maléban már más volt a helyzet. Mivel úgysem esznek az emberek napközben, fölöslegesen lennének az éttermek és boltok is nyitva. Aki ezt nem tudja, az bizony éhezik. Mi nem tudtuk, így chipset és csokoládét ebédeltünk titokban. Valamikor délután találtunk egy nyitva tartó thai éttermet, ahol az útlevélszám leadása ellenben kiszolgáltak. A reptéren természetesen megint lehetett bőségesen étkezni.
Dubai:
Hazafelé két átszállás között volt közel 7 óránk, így adódott, hogy megnézzük a várost. A ramadán itt is közbeszólt, ugyanis a hajnali órákban nem járt emiatt a metró. Kénytelenek voltunk taxival menni és ez volt az egyetlen alkalom, amikor kihasználták, hogy turisták vagyunk. A reptérről a városba 78 AED-t kértek, míg a visszafele vezető úton hivatalos taxin mindez csak 32 AED-be került. De a látvány kárpótolt! Ellentétben Maléval itt áradt mindenből a gazdagság.
Összességében egy tökéletes nyaralás volt, leszámítva a szúnyogokat, amik nem zümmögnek, mint a magyar szúnyog, hanem szép csendben repülnek, és észre sem venni, hogy szívják az ember vérét.
ROYAL ISLAND Parti villa teljes ellátással, 2017 március
Először is szeretnénk megköszönni az utazás megszervezését és azt a sok-sok értékes információt, amivel ellátott bennünket. Szokatlan, de nagyon kényelmes volt számunkra, hogy csak követni kellett az Ön előre leírt utasításait, és minden annak megfelelően történt. Semmi váratlan esemény, semmi izgalom.
Az odafelé történő utazással minden rendben volt, sikerült Dohában az 50 perces átszállást abszolválnunk, sőt még a feladott csomag is felkerült a gépre. Kicsit iparkodni kellett ugyan, de így megúsztuk a reptéri fárasztó várakozást.
Maléban az intelmeknek megfelelően megkerestük a sziget pultját, és bejelentkeztünk a következő napra, megadtuk a szállodánk telefonszámát, s ők is adtak elérhetőséget, amin aztán a szálloda este intézkedett. Megkaptuk a másnapi 11 óra körüli gépre a helyfoglalást. Minden ment aztán az Ön által prognosztizált módon. A szigeten két egymás melletti DK- i bungalót kaptunk, a kérésnek megfelelően.
A sziget valóban gyönyörű, a növényzet, a kialakítás, az épületek, a sportolási lehetőségek, minden megnyerte tetszésünket. Az, hogy a teniszpályát csak kívülről tudtuk nézni, annak sajnos a mi meggyengült térdünk, s nem a lehetőség volt az oka.
Az ellátás minden szempontból bőséges volt, a teljes panzió azt jelentette, hogy a végén már itt-ott ki kellett hagynunk egy – egy étkezést. Nekünk ízlettek az ételek, igaz mi nem vagyunk nagyon válogatósak, inkább az volt a baj, hogy a nagy választékból a szemünk többet kívánt, mint amit a gyomrunk megterhelés nélkül elbírt. Rengeteg finom halat, zöldséget, stb. ettünk. Az italok ára viszont elképesztően drága. Egy üveg bor 43 USD – nél kezdődött, s mivel a szigeten ünnepeltük a férjemmel megismerkedésünk 40. évfordulóját, az 1 üveg pezsgőt sem úsztuk meg 60.000Ft alatt.
A snorkerezést felejthetetlen emlékeink között fogjuk őrizni. Gyönyörű volt a korall zátony a rengeteg mindenféle színben pompázó hallal, és egyéb élőlénnyel. Láttunk 50-60 cm-es bébi cápákat, sőt egy kb. 1,2m-est is, sőt egyszer csak egy nagy teknős is előkerült, legalább 80cm átmérőjű teknőjével úszkált és eszegetett közöttünk. Barátaink rengeteg víz alatti fényképet készítettek. A szigetet körülvevő zátony minket nem zavart, sőt tényleg előnye, hogy a belső rész hullám mentes. A hófehér “homok” a csodálatos színekben pompázó kellemesen meleg tenger elképesztően szép.
Az időjárás kegyes volt hozzánk, amit ugyan csak a végén tudtunk értékelni, mert megérkezésünktől fogva az utolsó nap késő estig szép, kicsit fátyolfelhős, de végig napos, egyenletesen 30 fokos nagyon kellemes hőmérséklet volt, este is kb. 28 fok. Utolsó éjjel viszont vihar kerekedett, s a távozási napunkon szinte egész nap esett, sőt még a következő 3 napra is esőt prognosztizáltak. Akkor már tilos volt a zátonyon kívülre menni, mert a hullámok is felerősödtek.
Utolsó előtti napon a recepción az Ön intelmeinek megfelelően kértük, hogy csak délután szeretnénk elhagyni a szigetet, mert a repülőnk este indul Maléból, de hozzátettük, hogy a bungalót természetesen elhagyjuk 10 órakor a szabályoknak megfelelően. Az utolsó nap délután kaptunk egy cédulát a távozásunk programjával, ami azt jelentette, hogy a bungalót 13:45- kor kell elhagynunk, akkorra jönnek a csomagjainkért, 14:30-kor indult a csónak, majd azt követően a helyi repülő. Nagyon kellemes meglepetés volt. Sajnos a szigetekből keveset láttunk felűről (mindkét úton) a felhők miatt.
A hazafelé történő repülésnek is csak Dohában a 6 órás éjszakai várakozás volt a gyenge pontja.
Összegezve nagyon jól éreztük magunkat, nagyon szép helyen, kényelemben, nyugalomban.
ROYAL ISLAND parti villa all inclusive.
A Royal Island Resort hírtelen távoli szép emlékké fakult, de azért vissza-vissza közelítenek szép pillanatok, a halak változatossága, színpompája, mennyisége, a két bébi black tip reef shark amelyek rendületlenül járőröztek nap mint nap fel-alá a bokáig érő vízben, az ott álldogáló, ülő gyerekeket épphogy kikerülve, vagy a nagyobb rokonuk, akivel beljebb a zátonynál futottam össze. A sznorkell kirándulás feleslegessé bizonyult, nálunk a “housereef”-en sokkal gazdagabb volt a tenger, gazdagabb már alig lehetett, a kiránduláson viszont már szembesültünk a korallok pusztulásával. A dajkacápák békességesnek tüntek az etetésen az egészen agresszív rájával szemben. Delfinek vonultak esténként a parttól nem túl messze és ráják ugrátak magasra ki a vízből, ennél gyakrabban már csak a repülőhal rajokat láttuk. A tengeri szépségeken túl, a gyümölcsevő denevérek voltak a házikedvencek.
Szilveszterkor minden szempontból kitettek magukért a vendéglátók, talán túlságosan is, nem várnék el ilyen erőfeszítéseket ott, ahol minden messze távolban van és jelentős költésgekkel érhető el.
Gazdag volt az ételkínálat, tisztaság volt étteremben, szobában.
Az energiatermelés korszerűsítésre megérett, remélhetőleg nem várat sokáig magára.
A motoros vízispotoktól szívesen eltekintenék.
parti villa: Milyen is volt? Nehezen lehet leírni…Egy életre szóló élmény, amit meg fogunk ismételni! A sziget maga frenetikus, meg volt a magunk intimitása, de ugyanakkor ismerkedni is tudtunk. Az időtöltésre kiváló a korall-rengeteg “könnyűbúváros” felfedezése – tényleg különleges. A bungaló tökéletes, a kiszolgálás tökéletes, az ételek tökéletesek…
És amit ki szeretnénk hangsúlyozni az, hogy nem éreztük magunkat elveszettnek. Értjük ez alatt az Önnel tartott kapcsolatunkat – mintha a kezünket fogták volna. Ezért ezer köszönet, nem számítottunk ilyen gondoskodó szervezésre
Szerencsésen hazaértünk a Maldív szigetről és Dubaiból. Igazán nagyszerű út volt, köszönjük a szervezést. A Royal Island valóban egy pompás sziget. Mi a recepció oldalán laktunk a 111 és 112-es házakban. Itt van a kőgát legközelebb a parthoz. Ettől kicsit meg is ijedtünk, de nem jelentet gondot, sőt..A gát egy csodás nyugodt vizű medencét biztosított számunkra, ahol mély víz is volt, így nem csak pancsolni, úszni is tudtunk. Ezen az oldalon folyamatosan kellemes szél fújt, a másik oldal teljesen  zélcsendes volt. A kőgát külső oldalán, tehát kb. 15 méterre tőlünk viszont csodás halállomány mutogatta magát. Nagyon ajánljuk ezt a partszakaszt másoknak. A kaja első osztályú volt. Minden este más és más náció kosztját kínálták. Talán a húsokat kevésbé tudták készíteni, de a zöldségek, saláták nagyon jók voltak. Három programra fizettünk be: 1. búvárkodás egy közeli korál zátonynál (35$) jó volt 2. Úszás teknőssel (95$) ez kevésbé sikerült, azt hisszük itt egy kicsit átvágtak. Azt mondták 1,5 óra lesz az út, de 20 perc múlva megálltunk. Egyetlen teknőst láttunk. 3. A szomszéd gazdasági szigeten cápa és rája etetés volt (15$) ez hozta amit ígért. Azon kívül, hogy szólás nélkül áttették a túrát egy másik napra, ami elég bosszantó volt. Ezek után éjjel 11-kor telefonáltak, hogy akkor megyünk-e a másnapi túrára.Szóval a szervezés nem volt teljesen tökéletes. A transzfer jól működött, azt leszámítva, hogy 6-kor elvittek a szigetről, pedig csak 11óakor indult a repülőnk. Valószínűleg másokhoz kellett alkalmazkodnunk. A dubai kirándulást a végére tenni is jó ötlet volt, így nem kellett egy éjszakát a repülőtéren tölteni. Egy apartman szállóban foglaltunk szállást, az is jó választás volt. Ha február végén szervez másoknak útat, jelezze nekik, hogy bizony hideg tud lenni. ÉN nem készültem kabáttal, és esténként hiányzott. A Hop on hop off nagyon jól működik. Elég drága, de a plusz szolgáltatásokkal együtt megéri.A nagy távolságokat jól lehet áthidalni. Azt tapasztaltuk, hogyha nem dugós időszakban mozgunk a városban, négy főnek már olcsóbb a taxi, mint a metro jegy. Napi négy metrozásnál már a napi jegy az olcsóbb. Kicsit csalóka, mert a kiírt árhoz 2 pénzt hozzáadnak jegykiállítás címén bármelyik zónában. Hát röviden ennyit, és még egyszer köszönjük.
Minden nagyon jó volt, nagyon jól éreztük magunkat, a hely, az ellàtàs, az emberek, a személyzet, a tisztasàg, egy csepp problémànk sem volt. Az idő gyónyórű, egyetlen negatívumot sem tudok mondani. Műkódött az ingyenes wifi, a helyiek nagyon szervezetten dolgoztak. A szàllàst azon területen belül kaptuk, amit előzetesen megjelöltünk, egymàs mellett, amit nem tudhattunk, hogy azon az oldalon is volt 4-5 olyan bungaló, ami teljes àrnyékban volt, ADMIRAL TRAVEL utazási iroda : email: info@admiraltravel.hu ww.maldiv-szigetek.info 12 és annyira magas volt ott a víz, illetve olyan keskeny a homokos rész, hogy nem lehetett az àgyakat kitenni, de ez semmiféle problémàt nem okozott, elég volt délelőtt a napból, a medence környékén. Ezt csak informàcióként írom, ez a 147, és 148-ás bungalók voltak. Ezektől jobbra, és balra 2-3 bungalóval màr a homokos partra ki lehetett tenni az àgyakat. A fürdőszobàkban, mivel egyik oldalról nyitottak, kis kertrész is van a kinti zuhanyozó mellett, sokszor hangyàk jàrkàlnak, nem tudom, hogy ott szabad-e ellenük valamit hasznàlni, màr mint arra gondolok, hogy itthonról vinni valami hangyaírtót. Minden szobàban volt àramàtalakító, tehàt aki erre a szigetre megy, annak nincs szüksége, hogy itthonról vigyen. A szigetről a hazaindulàs is pontos és szervezett volt, nekünk kicsit fàrasztó, mert az ottani idő szerint màr 18 órakor kint voltunk a malei reptéren, és 23.50-kor indult a gép Istambulba, és a reptéren még egy ülőhely sem volt, a becsekkolàs meg csak 21 óra utàn kezdődött, dehàt ez benne volt a pakliban. Egyébként minden úgy történt, ahogy azt az Öntől kapott levélben előre megírta. Még egyszer köszönjük a szervezést.
Boldog új évet kivánok önöknek. Köszönöm a nyaralás iránti érdeklődését. Elsősorban azt jegyezném meg hogy az önök szervezése odafigyelése és figyelme mindenre kiterjedő és profi munka volt. Nem bántuk meg hogy önhöz fordultunk. Az utazás sajnos elég hosszú volt de ezt előre tudtuk. A csatlakozások percre pontosa voltak,a bőröndjeink sem vesztek el. Odafelé sajnos maléban a belső járatot lekéstük saját hibánk miatt,mert a domestic váró helyett a nemzetközi váróban mentünk, és mire rájöttünk elment a járatunk. De semmi gond nem volt,mert a kihelyezett emberek segítettek,és gond nélkül elvitt a következő járat. A szigetről csak rébuszokban tudok nyilatkozni. Megérkezésünk percétől fogva egy ember felügyelte az ottlétünket,aki intézte a bungalót és minden egyebet a nyaralás végéig.Mi a 138 -as bungit kaptuk ami a magyar fórumozók szerint kellemetlen. Mi is jeleztük külön hogy a déli oldalon szeretnénk helyet kapni és ez úgy is lett ,pedig a sziget telt házas volt. Nászutas jelzésünkre csodaszépen volt diszitve az ágy,és a kijelölt kedvezményeket is megkaptuk. Minden magyar fórumozó véleménye ellenére azt mondom a 138-as bungi volt szinte a legjobb részen. Egész nap sütött a nap,nagyon szép volt a partszakasz,sé nem volt zsúfolt. Tökéletes volt. Sok helyen nincs egész nap napsütés és nincs partjuk. Tökéletesen tiszta volt a bungi és naponta 2x takaritottak igény szerint. Az étteremben is végig egy asztalhoz ültetnek és egy pincér gondoskodik végig mindenről. Mi kis borravaló fejében a helyi kis tó mellé tudtunk ülni. Van olyan magyar aki nem ad semmilyen plusz juttatást,szerintem ez már ilyen költségek mellett abszolut belefér. Én 40 dollárt adtam az elhelyezésnél,és 40 dollárt a pincérnek. Minden fillért megérdemelnek. A karácsony ás szilveszteri gálavacsora az magyar ésszel szinte hihetetlen. Rengeteg fogás és gyönyörű diszitések .Mi mindennel meg voltunk elégedve,tisztaság ételek odafigyelés stb. Minden alkalmazott,kedves,és mosolyog. Mi béreltünk szigetet,aki egy kicsit romantikázni akar,maximálisan megéri. A beharangozott profi masszázs az véleményem szerint eltúlzottam drága és nem jó. DE ez egyéni vélemény. A pletykák ellenére a sziget nem olcsó. de nem megfizethetetlen. A teljes panzió nem feltétlen éri meg,de kényelmes. Érdemes kipróbálni a búvárkodást is a szervezés profi. Mi az elejétől a végéig nagyon jól éreztünk magunkat,és semmibe nem tudtunk,de nem is akartunk belekötni. Sajnos sok volt az orosz,de erről a sziget nem tehet. Visszaút is zökkenőmentes volt,csak az istambul,és Budapest járatra rontották el a jegyem és kárpótlásul a bussines classra kaptam helyet ,tehát ez is megoldódott:)Végezetül azt mondom tökéletes nászút volt,hibátlan szervezéssel. Mégegyszer nagyon köszönöm. Új utazás esetén keresni fogom-Ha valakinek kérdése lenne a fenti e mail cimen elér. Köszönettel
Melyik sziget?

Hová utazzunk? Melyik sziget a nekem való? Ha szeretné megtudni melyik Önnek a legjobb döntés, akkor ezen az oldalon talál egy összefoglaló táblázatot, mely segítségére lehet.

Read More
Esküvői ceremóniák

MALDIV- szigeteki NEMHIVATALOS ESKÜVŐI CEREMÓNIÁK: Megadott ajánlatainkon kívül bármelyik szigeten tudjuk intézni, az esküvőhöz kérje ajánlatunkat nászutas csomagajánlatokra.

Read More
Program lehetőségek

A Maldiv szigeteken mindenki megtalálhatja a kedvére való szabadidős lehetőségeket. A programokról részletes felvilágosítást a helyszínen a szállodában nyújtanak a vendégek részére.

Read More
Stopover ajánlatok

Néhány éjszaka az útba eső Emirátusokban vagy netán Isztambulban? Népszerű megállóhelyek légitársaságtól és menetrendtől függően, hotelek és transzfer árak min 2 éjre.

Read More
Akciós csomagárak

Csomag ajánlatok repülővel, budapesti indulással 10 nap/7 éjszakára a megadott ellátással, transzferekkel, minimum 2 fő együtt utazása esetén a megadott időpontokon.

Read More