Tel: +36-20-364-0160
Email: info@admiraltravel.hu

Filitheyo

Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy érdeklődőink utasaink
értesüljenek a legújabb tapasztalatokról.

Nagyon jól éreztük magunkat, bár az idő nem volt túl kegyes hozzánk, mert elég sokszor esett az eső, bár minket ez nem nagyon zavart, mert sznorkellezni így is minden nap legalább kétszer voltunk. (Nem voltak hatalmas, villámlással, mennydörgéssel járó viharok.)
A sziget állaga sajnos nagyon leromlott, bár felújítási munkálatok most is folytak (pl. a víz feletti bungalow-k teteje). Nem tudom mikor járt a szigeten, de sajnos a a sportpálya és a munkások által használt (lakott) területek elég illúzió rombolóak, és sajnos sok a szemét is a vendégek által kevésbé látogatott helyeken.
A szállással és az ellátással elégedettek voltunk, a szigeten dolgozók kedvessége pedig mindenképpen szót érdemel.
A programok szervezettsége nem volt kimagasló, a reggeli horgászatra például nem volt csali, így az elég érdekesre sikeredett, de kaptunk egy másik kirándulási (horgászási) lehetőséget.
Kellemes csalódás volt, hogy csak délután 14:00-kor kellett elhagynunk a szobákat és első és utolsó napon is kaptunk ebédet. (Mindezt felár nélkül.)
A szobakiosztásnál teljes mértékben figyelembe vették az igényeinket, a 39-40-es családi bungalow-t kaptuk meg. (Hozzá kell tennem, hogy olyan volt, mintha csak 1/3-ad telítettséggel működne a sziget, a vége felé már talán félházas telítettség volt.)
A sziget ezen része eléggé ki van téve az óceánnak, két nap is volt, hogy “elöntött”minket az óceán, így kicsit úgy éreztük, hogy vízi-bungalow-nk van,:), de lehet, hogy ez másokat zavarna.
A vásárlási lehetőség gyakorlatilag nulla, sajnos a kisbolt is tele volt giccses holmival, “hazai” készítésű termék, pl. ananász jam vagy kulcstartó, Maldív édesség egyáltalán nem volt.
A reef valóban csodálatos. Az élővilág gazdag és változatos.
Összegezve:
Remekül éreztük magunkat. A sziget élővilága fantasztikus. Az alkalmazottak kedvesek, és törekednek arra, hogy mindenki jól érezze magát. Azonban úgy gondolom, hogy legközelebb valószínűleg nem ezt a szigetet fogjuk választani.
Az időjárás bár nem volt tökéletes, de nem összehasonlítható az itthoni változékony időjárással. Végig 28-30 fok volt a víz és a levegő is, így az egy-két zápor, zivatar nem volt túl zavaró. (De hangsúlyozom, hogy mi nem napozni mentünk.)
Ez úton is köszönöm segítségét.
Nagyon szépen köszönjük a közreműködést, jobb nem is lehetett volna, csodálatosan éreztük magunkat. Örülünk, hogy Filitheyot választottuk nászútnak. A sziget gyönyörű, mi előtte nem sokat snorkelleztünk, nagyon nagy élmény. A szállás tiszta volt, rendezett, naponta kétszer takarították, rendezték a szobát. Az ellátás is jó volt, elég volt a félpanzió és finomak voltak az ételek. Nem volt olyan kérésünk, amit a szigeten ne tudtak volna szinte azonnal teljesíteni ( nem működött a széf-azonnal jöttek, elvitték a vizünket szomszédok azonnal kaptunk újat, nem vettünk netet, a recepción mondták, hogy nyugodtan csekkoljunk be az ő gépükről, nyomtassunk beszállókártyát stb.) Szerencsére az időjárás is végig jó volt, egyetlen délután volt ami végig borús volt és két nap esett az eső 1-1 órát.
A TUI munkatársa kétszer hívott minket a szobánkban telefonon, hogy minden rendben van-e.

Hazafelé megnéztük Male-t egy helyi idegenvezetővel.

Nagyon köszönjük mégegyszer a szervezést és az érdeklődést!

FILITHEYO superior iker bungaló all inclusive ellátással.
Nagyon jól éreztük magunkat, bár az idő nem volt túl kegyes hozzánk, mert elég sokszor esett az eső, bár minket ez nem nagyon zavart, mert sznorkellezni így is minden nap legalább kétszer voltunk. (Nem voltak hatalmas, villámlással, mennydörgéssel járó viharok.) A sziget állaga sajnos nagyon leromlott, bár felújítási munkálatok most is folytak (pl. a víz feletti bungalow-k teteje). Nem tudom mikor járt a szigeten, de sajnos a a sportpálya és a munkások által használt (lakott) területek elég illúzió rombolóak, és sajnos sok a szemét is a vendégek által kevésbé látogatott helyeken.
A szállással és az ellátással elégedettek voltunk, a szigeten dolgozók kedvessége pedig mindenképpen szót érdemel.
Ami még fontos lehet: az AI-hez járó kirándulásokat fel lehet cserélni, így mi két horgászatra jelentkeztünk (ebből lett három).
Az AI-hez minden nap töltik a minibárt, és a kávéfőzőnél lévő papírtól függetlenül lehet kérni más üditőket is (ezt az eredeti tájékoztatónak megfelelően), azaz pl. ha tonikot kérünk a minibárba, azért sem kell fizetni. A tájékoztató szerint pl. a Tonik nincs benne az AI ellátásban. Alap esetben a Sprite, Fanta, Coke és diétás Coke van a minibárban (mindenből két üveg), de lehet kérni, hogy miből mennyit készítsenek be.
A programok szervezettsége nem volt kimagasló, a reggeli horgászatra például nem volt csali, így az elég érdekesre sikeredett, de kaptunk egy másik kirándulási (horgászási) lehetőséget, így a nagyobb fiam igen jól járt, mert nagyon szeret horgászni.
Kellemes csalódás volt, hogy csak délután 14:00-kor kellett elhagynunk a szobákat és első és utolsó napon is kaptunk ebédet. (Mindezt felár nélkül.) A szobakiosztásnál teljes mértékben figyelembe vették az igényeinket, a 39-40-es családi bungalow-t kaptuk meg. (Hozzá kell tennem, hogy olyan volt, mintha csak 1/3-ad telítettséggel működne a sziget, a vége felé már talán félházas telítettség volt.) A sziget ezen része eléggé ki van téve az óceánnak, két nap is volt, hogy “elöntött”minket az óceán, így kicsit úgy éreztük, hogy vízi-bungalow-nk van,:), de lehet, hogy ez másokat zavarna.
A vásárlási lehetőség gyakorlatilag nulla, sajnos a kisbolt is tele volt giccses holmival, “hazai” készítésű termék, pl. ananász jam vagy kulcstartó, Maldív édesség egyáltalán nem volt.
A reef valóban csodálatos. Az élővilág gazdag és változatos.
Összegezve:
Remekül éreztük magunkat. A sziget élővilága fantasztikus. Az alkalmazottak kedvesek, és törekednek arra, hogy mindenki jól érezze magát. Azonban úgy gondolom, hogy legközelebb valószínűleg nem ezt a szigetet fogjuk választani.
Az időjárás bár nem volt tökéletes, de nem összehasonlítható az itthoni változékony időjárással. Végig 28-30 fok volt a víz és a levegő is, így az egy-két zápor, zivatar nem volt túl zavaró. (De hangsúlyozom, hogy mi nem napozni mentünk.) Másik, esetleg mások számára hasznos információ. Hazafelé a DerTour-os kolléga felajánlotta a reptéren a Male-i városnézést illetve a Moonimaa Lounge-ban való várakozás lehetőségét. Először 25 USD-t említett a kolléga a Lounge-ra (mi ezt végül is elfogadtuk, mert Male-t már láttuk és ismertük a reptér nyújtotta lehetőségeket), majd miután átkísért minket egy másik pulthoz az ottani kolléga már 35 USD kért volna fejenként. Miután határozottan nemet mondtunk erre az árra, végül is az eredetileg megadott áron kaptuk meg a szolgáltatást, amely egy kicsit alatta van az online árnak (az jelenleg 20 GBP, ha jól tudom).
Ez úton is köszönöm segítségét.
Filitheyo Superior szoba iker bungalóban. Félpanzióval:
Köszönjük az érdeklődést. Az utazáskor minden rendben volt, simán ment minden. A sziget nagyon tetszett, a part gyönyörű volt és nagyon tetszett a dzsungeles növényzet, remekül töltöttük a két hetet. A szállást szerintem a legszebb helyen kaptuk a 41/42-es iker bungallóban. A szoba a vártnak megfelelően bár egyszerű, de tiszta volt. Az ételek finomak és változatosak voltak. Sajnos az időjárás változékony volt, a tartósan szeles idő volt furcsa, bár mi eddig csak tavasszal utaztunk ide. Sajnos erős volt a hullámzás, volt hogy a vizet kifújta a bungalló elé is, de igazi nagy trópusi vihar szerencsére nem történt. A lagúna vize gyakran emiatt felkavarodott, és rosszabb volt a látótávolság. Igazi sima víztükör , mely a száraz évszakra jellemző , nem volt. A nyaralás igazán jól sikerült, sokat pihentünk és senki nem lett beteg. Leszámítva a férjemet, őt csúnyán megcsípte egy medúza, szerintem a hullámzás sodorhatta ki. Már ez az 5. alkalom, de eddig nem találkoztunk medúzával. A gyerekeknek nagy élmény volt a simogatható hatalmas teknős, és egy megtermett dajka cápa a vizi bungalóknál. Erre a szigetre bármikor szívesen visszatérnék, a reef szerintem nagyon szép a sziget körül.
Köszönjük az utazásunk korrekt szervezését és a sok segítséget. Remélem mihamarabb ismét visszatérhetünk egy újabb szigetet felderítve.
Köszönöm szépen az érdeklődést, nagyon jól éreztük magunkat.
Az időjárás viszonylag jó volt, néha volt egy kis eső, illetve volt egy pár felhős nap, de ez nem volt probléma főleg mivel két hetet tartózkodtunk a szigeten. Továbbra is azt mondom, érdemes nyáron is a maldívra utazni.
Az időjárással kapcsolatban a szél volt a kellemetlenebb, az óceán nagyon hullámzott, így a sznorkelezés nem volt annyira kellemes mint korábban, illetve valószínűleg ezzel összefüggésben a víz is sokkal zavarosabb volt, nem volt olyan jó a látási viszony mint máskor. Érdekes, mert az elmúlt két évben pont ugyanebben az időszakban voltunk a maldívon csak másik két szigeten, és ezt nem tapasztaltuk, így nem tudjuk hogy ez a hullámzás, zavarosabb víz a szigettel volt-e összefüggésben, vagy most bármelyik másik szigeten is ugyanezt tapasztaltuk volna.
A 41-42-es villákat kaptuk meg, amik szerintem a legjobb helyen voltak. A szállás olyan volt amire számítottunk, korábban olvastam hogy felújításra szorulnak, így eleve tudtuk mire számítsunk. A tetőket már néhány helyen sikerült kicserélniük, de még ez is folyamatban van. A nyitott fürdőszobát mint mindig most is nagyon élveztük. Az ellátással sem volt problémánk.
Egy sznorkelles kiránduláson voltunk, de szerintünk a sziget körüli sznorizás közben szebbeket láttunk mint a sznorkell kirándulás alatt.Tavaly a Villamendhoo-s kirándulás számunkra jobb volt, ott a kísérő jobban foglalkozott a kirándulók szórakoztatásával, jó hangulat keltésével is, illetve szebb helyekre vittek, de a mostani sem volt azért rossz.
Egy rossz tapasztalatunk volt nyaralás alatt, de erről nem a sziget tehetett. Mint az előző nyaralásaink során, és ahogy szerintem más nyaralók is szokták tenni, a sznoris felszereléseket a teraszon szoktuk hagyni. Most is így tettünk, de a 3. napon a lányom teljes maszkja (az új fajta maszk, ami a pipát és a búvárszemüveget egyben helyettesíti) valaki elvitte az éjszaka alatt. Még szerencse, hogy elvittük a régi fajta sznoris felszerelést is a biztonság kedvéért, mert így a nyaralás hátralevő részébe tovább tudott sznorizni, igaz nagyon hiányolta a teljes maszkot. Úgyhogy az utasoknak annyit tudnék javasolni, hogy sajnos még az ilyen helyeken is előfordulnak ilyen esetek, így érdemesebb minden a villában tartani, mert azért bosszantó tud lenni ha elviszik az ember felszerelését. Természetesen volt sejtésünk melyik gyerekes családhoz kerülhetett, de mivel semmi tulajdonunkat jelző azonosító nem szerepelt benne, így ezen túl tettük magunkat, és inkább élveztük tovább a nyaralást.
Az utazással is minden rendben volt.
A szigeten pozitív dolog volt, hogy a szállásunkat az utolsó napon csak délután 3-kor kellett elhagynunk és 4-kor jött a hajó.
Összességében ár-érték arányban jó sziget, bármikor visszamennénk.
Köszönjük az utazás szervezésében való segítségét, reméljük jövőre is ismét igénybe tudjuk venni utazás szervezését!
Filitheyo DELUX villa a naplemente oldalon:
Szállás:
Deluxe bungalót foglaltunk, melyek a sziget déli oldalán vannak, 7-22-ig számozva (a 13-ast kivéve). Előre nem kértünk elhelyezést, a 12-est kaptunk, meg voltunk elégedve vele. Annyiban különbözik a superior szobáktól (azon felül, hogy ezek egyedülálló házak), hogy fürdőszobájuk nagyobb, fürdőkáddal felszerelt. A berendezés valóban nem a lakberendezés csúcsa, ennek ellenére nekünk nem volt bajunk vele. Lehet, hogy szerencsénk volt az elhelyezést tekintve, de számunkra nem tűnt kopottnak, leharcoltnak. Bár ehhez biztos hozzájárult a takarítónk nagyon lelkiismeretes munkája. Nagyon jó megoldásnak tartom, hogy a fürdőszoba irányából is van bejárat, nagyon praktikus. A „főbejáratot” nem is használtuk szinte.
Minden nap fejenként 1 l palackozott vizet készítenek be a szobába.
Sok helyen elég kritikus a tetők állapota. Így bizony ezekben a szobákban gondot okozhat a beázás. A vízi villák állapota tűnt a legrosszabbnak. Szerencsére mi ebből a szempontból is jó helyre kerültünk, nálunk ilyen probléma sem volt.

Reef és part:
Az északi oldalon nagyon közel van a reef, tényleg csak néhány lépés, ami nagy előnye ennek a résznek, mert délen minimum 100-150 méterre érjük el. Itt a korallok szebbek, északon viszont a halak mennyisége sűrűbb. A 6-os lejáró környéke volt a top. Úsztunk teknőssel, cápával és megszámlálhatatlan féle hallal. A titan tigger fish-t pedig próbáltuk nagy ívben elkerülni. Angagával hasonlítgatjuk, de nem tudjuk eldönteni melyik reef jobb – gyengébbre tippeltük, mint Angagát, de így pozitív csalódás volt Filitheyo-é. Viszont sajnos itt tényleg nem voltak a sekély vízben cirkáló bébicápák, amit nagyon hiányoltunk. 2x láttunk csak, 1x egyet a vízi villák mellett, 1x pedig hazainduláskor a mólónál. Ekkor egy rája is csatlakozott hozzá.
Vitathatatlan, hogy a sziget legszebb partja a déli oldalon van. Örültünk, hogy ide foglaltuk a szállást. A deluxe bungalók esetében szinte mindegy az elhelyezés, nagy különbségek nincsenek. Nekem talán a 15-ös tetszett a legjobban. A 18-as előtt van a 2. számú lejáró, de itt nincs nagy forgalom, búvárokat egyáltalán nem láttunk. A legnagyobb tömeget akkor számoltam, amikor egyszerre öten sznorkeleztek.
A a legjobb elhelyezkedésű superior bungalók a 39-70 közé esnek, 39 és 50 között különösen jó, széles partszakasszal. Szerintem még a sziget másik végén, a vízbe hajló pálmák mögötti részen van egy nagyon jó rész, kis jóindulattal homokpadnak is nevezhetném. Ez a 110 és 115 közötti részen van.
A sziget déli oldalán, a deluxe házak mellett, van 3 superior bungaló, azaz 6 szoba. Ha esetleg valaki erre a partszakaszra szeretne kerülni superior foglalás esetén… Számozásunk 1-6-ig.
Amiben számomra jócskán alulmaradt Filitheyo, az a homok minősége. Nagyon sok a koralltörmelék mindenhol. Sajnos itt nincs lisztfinomságú homok, és nem is annyira fehér. Amikor itthon összehasonlítottuk Meeruéval és Angagáéval, láttuk mekkora a különbség.
Étkezés:
Mi nagyon meg voltunk elégedve a kínálattal, nem ismétlem meg a mások által korábban felsorolt választékot. Talán egy este volt, amikor nehézkesebb volt a választás, de persze akkor sem jöttünk el éhesen.
Délutánonként a hotel egyik alkalmazottja körbesétálja a szigetet és friss kókuszt kínál, teljesen ingyen (persze némi borravalót elvár érte). Kedves gesztus a hoteltől.
Személyzet:
Azért külön bekezdéssel, mert kimagaslóan kedves és segítőkész volt mindenki.
Növényzet és állatvilág:
Lélegzetelállító, vagyis lélegzetet elindító. Leírhatatlan, dzsungelhatás. Rendkívül dús a növényzet, megszámlálhatatlan pálmával. A szobánkat 10-12 állandó lakótárssal osztottuk meg. Nem volt ellenünkre, nagyon kedves állatok a gekkók.
A parton rengeteg a rák, a mólók környékén illetve a sziklásabb részeken szép nagy példányokat is látni.
A szigeten rengeteg a szúnyog, bár mindennap irtják őket. A szobába is bekészítenek elektromos és spray szúnyogriasztót és füstölőt. Így nálunk a szobában nem is volt soha, viszont érdemes bőrre fújható szúnyogriasztóval is készülni az étkezésekhez. Nálunk ez elmaradt, így jó néhány csípéssel zártuk a reggelit/vacsorát.
Időjárás:
Érkezésünk napján végig borongós idő volt, majd másnap folyamatosan esett. Persze ez sem vette el a kedvünket a fürdéstől, egész nap vízben voltunk. Ezután viszont végig sütött a nap, az utolsó 3-4 napban teljes szélcsenddel.

Filitheyo 2016.december, superior bungaló, félpanziós ellátás.
Egyszerűen fantasztikus, csodálatos, álomszép nyaralásunk volt!!!
Az a sok gyönyörűség, nyugalom, ami a szigeten volt, az illatok, a hangok…. leírhatatlan! Teljes kiszakadást biztosított a hétköznapi pörgésből és pont erre vágytunk. Hideg frissítő kendővel, koktéllal, és nyakmasszázzsal vártak minket. Majd kaptunk egy rövid tájékoztatást a szigetről, mire figyeljünk, mit tegyünk és mit ne. Annál a résznél, hogy vigyázzunk a kulcsunkra, ne zárjuk be a bungalóba, remekül szórakoztunk, vajon hány vendégnek sikerült ezt abszolválni, hogy ilyen hangsúlyosan elmondják? Az önelégült arcunk addig tartott, amíg az első teljes napunkon sikerült nekünk is behúzni az ajtót, úgy, hogy a kulcs a szoba asztalról mosolygott ránk. Na és mindezt kétszer. Talán 2 óra idő különbséggel. Megkaptuk a kulcsot, a 88-as bungaló lett a miénk 10 csodálatos napig. Előzetesen írtam a szigetnek, hogy a 39-50 közötti részre kérjük a szobát, de mondták, hogy higgyük el, ez a legszebb részen van. Gondoltuk, na jó, nézzük meg, ha nem ok, maximum reklamálunk.
És tényleg!! Ha bármelyik bungalót kérhettük volna ( beleértve a deluxe és a vízi villákat is), akkor is ezt választottuk volna. Az általam előzetesen kért részt mostanra teljesen alámosta a víz, de ez a rész gyönyörű voltNagyon sokat sétáltunk a szigeten és leesett állal csodáltuk a pálmákat, a növényzetet, olyan érzés volt, mintha dzsungelben sétálnánk. Folyamatosan puffanásokat hallottunk, ahogy estek le a kókuszdiók, fantasztikus. A leesett leveleket folyamatosan takarították, persze ha nem pont előttünk takarították fel, akkor maradt levél az ösvényen, de ez nekünk nem elvett, hanem hozzáadott a sziget értékéhez.
És az a rengeteg ismeretlen madárhang, az illatok! Bármerre sétáltunk, csak nagyon ritkán láttunk embert a szigeten, sokszor volt olyan érzésünk, mintha miénk lenne az egész sziget .
A sziget mérete nekünk pont ideális volt, elég nagy hogy „ felfedezhessük”, bebarangoljuk, de elég kicsi a „ kis szigeten, az óceán közepén” hangulathoz.
Az ott töltött idő 70%-ban nem láttunk mást a parton, néha 1-1 ember a vízben, néha 1-1 ember messze a parton, de csak a nyugalom és az óceán hangja, ahogy a szél fújja a pálmákat… Vagy a teraszunkról csodáltuk a kilátást, vagy a parton a nyugágyban. Bármerre néztünk, csak gyönyörűséget láttunk.
A reef nagyon közel volt, a 6-os és a 7-es kijárat között volt a bungink. A superior bungalók oldalán a medence bártól a 6-os kijáratig erősen alámosott volt a part, de a 6-os kijárattól a sziget végéig végig gyönyörű. A deluxe bungalók oldalán szélesebb a homokos part, talán gondozottabb, itt beljebb vannak a bungalók.Tökéletesen megfelelő volt a szobánk, tiszta, tágas, hangulatos. Nekünk nagyon kényelmes volt az ágy, nagyon jókat aludtunk. Azt nagyon imádtam, hogy az ágyból láttunk az óceánt.
Naponta kétszer takarították és az én kedvencem: a nyitott fürdőszoba!! A bungalók tetején több helyen már cserélték a pálmalevél borítást, volt ahol látszott, hogy erősen meggyötörhette a monszun és ráférne a csere ( például a mi szobánk tetején is kicsit hiányos volt), de ez számunkra nem vont le semmit az ott töltött idő élvezeti értékéből.
Volt bejárat egyből a fürdőszobába, ez nagyon praktikus, így a partról akár egyből mehettünk zuhanyozni, nem vittük be a homokot a szobába. Minden nap kaptunk 1 üveg vizet, a takarító fiú bekészítette. Aztán egyszer csak 2 üveggel, majd a végén már napi 4 üveg vizet készített be J. Mivel a minibárt nem használtuk (ha alkoholt akartunk inni, akkor inkább elmentünk valamelyik bárba egy koktélt inni), így nem kértük a feltöltését, a vizeket tartottuk benne, mindig volt hideg vizünk.
Személyzet:Nagyon kedves, figyelmes, segítőkész volt mindenki. Egyedül a pincérünk volt egy kicsit mufurc, és ezen a borravaló sem segített. Jó volt ennyi mosolygó ember között lenni.
Reef, élővilág: A víz alatti világ teljesen elbűvölt! Az a rengeteg gyönyörű hal! Láttunk a halakon kívül kiscápákat, murénát ( ettől úgy megijedtem, hogy hanyatt estem a vízben J), rájákat, de sajnos teknőst nem, bár volt a sziget körül, mert más sznorizók találkoztak vele. A nap nagy részét a vízben lebegve töltöttük…. Nekünk a 6-os kijárat környéke tetszett a legjobban.
A superior bungalók oldalán sokkal több és többféle halat láttunk, mint a deluxe bungalók oldalán, de cápával, rájával, murénával a deluxe bungalók oldalán találkoztunk.
Nagyon sok gyümölcsevő denevér volt (nagyon helyesek), és 4-5 féle egyéb madarat láttunk. A homokban rákok jöttek- mentek, mindenféle méretben és gyíkok szaladgáltak sokfelé, voltak a nyitott fürdőszobában is. Pókokkal, bogarakkal szerencsére nem találkoztunk, csak egy valamilyen fekete bogár nézett vissza rám egyszer, amikor a szekrényt kinyitottam. A szúnyogokat minden nap irtották, nem volt gondunk velük.
Időjárás: Megérkezésünk után 2-3 napig erős szél volt, jöttek-mentek a felhők. Elég nagy hullámok voltak, egy kicsit fel is kavarta a vizet a szél.
Majd volt egy viharos napunk, ekkor több alkalommal esett is, de utána végig verőfényes napsütés volt.
Ételek: Félpanziós ellátásunk volt, azt gondoltuk, hogy ha éhesek leszünk, akkor majd a Sunset bárban ebédelünk, de egyáltalán nem voltunk éhesek. Nagyon bőséges és finom volt mind a reggeli, mind a vacsora.
Reggelire mindig volt kétféle gyümölcslé, nekem az ananászlé volt a kedvencem.
Többféle müzli, nagyon finom és sokféle pékárú, tojás minden formában, akár frissen elkészítve, ahogy és amivel kértük.
Kolbászkák, sajtok, zöldségek, leves, friss gyümölcsök.
Vacsorára 3-4 féle módon elkészített hal, tintahal, saláták, különböző előételek, leves és mindig volt valamilyen sült. Mi azt tapasztaltuk, hogy minden étel friss és ízletes, egyedül a „négylábú” állatok húsával nem voltak barátságban, ízre jó volt, csak mintha nem eléggé sütötték volna meg.
Mindig volt 4-5 féle curry-s étel is és nagyon finom fagylaltok, rengeteg féle sütemény.
Volt pörkölt, gyros, gyümölcsök, és még rengeteg féle étel, például minden vacsoránál külön sushi pult.
A Sunset bárban és a Main bárban nagyon finom koktélokat ittunk miközben néztük a naplementét. Hazaút A gépünk csak éjfélkor indult, a hidroplán 14 órára jött értünk.
Két nappal indulás előtt kaptunk a szobába berakva egy tájékoztatót, hogy indulás előtt este majd megkapjuk a pontos indulási időpontot, hogy mikor kell elhagynunk a szobát, meddig kell majd a bőröndöket kikészíteni a teraszra és kérik, hogy az utolsó este rendezzük a számlát. Majd utolsó este megkaptuk a konkrét időpontokat is.

Nagyon rendes volt a sziget, mert egészen indulásig maradhattunk a szobánkban, minden külön költség nélkül. A sziget olyan 60-70%-os telítettségű lehetett az ottlétünk alatt, talán ezért is működött ez ilyen rugalmasan.Amikor a hidroplánnal visszaértünk a reptérre, már vártak az utazási irodától.
Átvették a bőröndöket, és kaptunk egy kísérőt Male megnézéséhez, bőven volt időnk a gépünk indulásáig. A kísérő díjtalan volt, annyit kértek, hogy ha elégedettek leszünk, akkor adjunk annyi borravalót, amennyit gondolunk. Nekünk jó volt ez így, megmutatott minden nevezetességet, sok mindent mesélt ( bár nem erős az angolunk, de szinte mindent értettünk), majd vettünk néhány ajándékot is Malen. Sokkal jobb áron kaptunk mindent, mint a reptéren. Furcsa volt a kontraszt Male-n a nyüzsgés, tömeg, és sajnos a szemét ( a vízben is) Fili nyugalmához képest.

Összességében egy nagyon különleges nyaralásunk volt egy nagyon profi szervezésben, amit ezúton is nagyon köszönünk Önnek!

Filitheyo, DELUX különálló villa a naplemente oldalon, félpanziós ellátással.Szállás:
Deluxe bungalót foglaltunk, melyek a sziget déli oldalán vannak, 7-22-ig számozva (a 13-ast kivéve). Előre nem kértünk elhelyezést, a 12-est kaptunk, meg voltunk elégedve vele. Annyiban különbözik a superior szobáktól (azon felül, hogy ezek egyedülálló házak), hogy fürdőszobájuk nagyobb, fürdőkáddal felszerelt. A berendezés valóban nem a lakberendezés csúcsa, ennek ellenére nekünk nem volt bajunk vele. Lehet, hogy szerencsénk volt az elhelyezést tekintve, de számunkra nem tűnt kopottnak, leharcoltnak. Bár ehhez biztos hozzájárult a takarítónk nagyon lelkiismeretes munkája. Nagyon jó megoldásnak tartom, hogy a fürdőszoba irányából is van bejárat, nagyon praktikus. A „főbejáratot” nem is használtuk szinte.
Minden nap fejenként 1 l palackozott vizet készítenek be a szobába.
Sok helyen elég kritikus a tetők állapota. Így bizony ezekben a szobákban gondot okozhat a beázás. A vízi villák állapota tűnt a legrosszabbnak. Szerencsére mi ebből a szempontból is jó helyre kerültünk, nálunk ilyen probléma sem volt.
Reef és part:Az északi oldalon nagyon közel van a reef, tényleg csak néhány lépés, ami nagy előnye ennek a résznek, mert délen minimum 100-150 méterre érjük el. Itt a korallok szebbek, északon viszont a halak mennyisége sűrűbb. A 6-os lejáró környéke volt a top. Úsztunk teknőssel, cápával és megszámlálhatatlan féle hallal. A titan tigger fish-t pedig próbáltuk nagy ívben elkerülni. Angagával hasonlítgatjuk, de nem tudjuk eldönteni melyik reef jobb – gyengébbre tippeltük, mint Angagát, de így pozitív csalódás volt Filitheyo-é. Viszont sajnos itt tényleg nem voltak a sekély vízben cirkáló bébicápák, amit nagyon hiányoltunk. 2x láttunk csak, 1x egyet a vízi villák mellett, 1x pedig hazainduláskor a mólónál. Ekkor egy rája is csatlakozott hozzá.
Vitathatatlan, hogy a sziget legszebb partja a déli oldalon van. Örültünk, hogy ide foglaltuk a szállást. A deluxe bungalók esetében szinte mindegy az elhelyezés, nagy különbségek nincsenek. Nekem talán a 15-ös tetszett a legjobban. A 18-as előtt van a 2. számú lejáró, de itt nincs nagy forgalom, búvárokat egyáltalán nem láttunk. A legnagyobb tömeget akkor számoltam, amikor egyszerre öten sznorkeleztek.
A a legjobb elhelyezkedésű superior bungalók a 39-70 közé esnek, 39 és 50 között különösen jó, széles partszakasszal. Szerintem még a sziget másik végén, a vízbe hajló pálmák mögötti részen van egy nagyon jó rész, kis jóindulattal homokpadnak is nevezhetném. Ez a 110 és 115 közötti részen van.
A sziget déli oldalán, a deluxe házak mellett, van 3 superior bungaló, azaz 6 szoba. Ha esetleg valaki erre a partszakaszra szeretne kerülni superior foglalás esetén… Számozásunk 1-6-ig.
Amiben számomra jócskán alulmaradt Filitheyo, az a homok minősége. Nagyon sok a koralltörmelék mindenhol. Sajnos itt nincs lisztfinomságú homok, és nem is annyira fehér. Amikor itthon összehasonlítottuk Meeruéval és Angagáéval, láttuk mekkora a különbség.
Étkezés:Mi nagyon meg voltunk elégedve a kínálattal, nem ismétlem meg a mások által korábban felsorolt választékot. Talán egy este volt, amikor nehézkesebb volt a választás, de persze akkor sem jöttünk el éhesen.
Délutánonként a hotel egyik alkalmazottja körbesétálja a szigetet és friss kókuszt kínál, teljesen ingyen (persze némi borravalót elvár érte). Kedves gesztus a hoteltől.
Személyzet:Azért külön bekezdéssel, mert kimagaslóan kedves és segítőkész volt mindenki.
Növényzet és állatvilág:Lélegzetelállító, vagyis lélegzetet elindító. Leírhatatlan, dzsungelhatás. Rendkívül dús a növényzet, megszámlálhatatlan pálmával. A szobánkat 10-12 állandó lakótárssal osztottuk meg. Nem volt ellenünkre, nagyon kedves állatok a gekkók.
A parton rengeteg a rák, a mólók környékén illetve a sziklásabb részeken szép nagy példányokat is látni.
A szigeten rengeteg a szúnyog, bár mindennap irtják őket. A szobába is bekészítenek elektromos és spray szúnyogriasztót és füstölőt. Így nálunk a szobában nem is volt soha, viszont érdemes bőrre fújható szúnyogriasztóval is készülni az étkezésekhez. Nálunk ez elmaradt, így jó néhány csípéssel zártuk a reggelit/vacsorát.
Időjárás:Érkezésünk napján végig borongós idő volt, majd másnap folyamatosan esett. Persze ez sem vette el a kedvünket a fürdéstől, egész nap vízben voltunk. Ezután viszont végig sütött a nap, az utolsó 3-4 napban teljes szélcsenddel.
3,5 csillagos superior iker villa, félpanzióval.
Köszönjük az érdeklődést, fantasztikus volt, leszámítva, hogy az első estén összefutottam 2 kb 10 cm-es pókkal a szobában. Mindenesetre sikerült túllépnem rajta.
A hidropán indulással volt egy kis kalandunk, először törölték a járatot, aztán 20 perces késéssel mégis elindult, csak épp másik terminálról, mint ahova vittek bennünket, de végül megoldották, és éppen elértük.Nagyon élveztük, a látvány leírhatatlan volt!
A bungalló nem volt túl otthonos, az ételek pedig elég egyhangúak voltak (a
Sunset bárban viszont nagyon jókat ettünk), de ezek nem voltak kardinális dolgok, cseppet sem rontották el a nyaralásunkat!
A bungallónk a legszebb partszakaszon volt (53-54), a reef lenyűgöző, az idő egy esős fél napot kivève kifogástalan volt.
Voltunk island hopping-on és snokeling túrán is, jártunk lakatlan szigeten, láttunk teknőst, cápát, murénát, mindent, ami kell.
A sziget összességében jobban tetszett, mint Meeru, pedig az eddigi utazásaink közül eddig Meeru vitte a pálmát.
Filitheyo: 3,5 csillagos superior iker bungaló félpanzióval.
Nem voltunk elégedettek.
– A sodrás túl erős volt a zátony szélén, nem tudtunk nyugodtan úszni.
– Nem volt wifi a szobában, sem ingyen, sem pénzért.
– TV használhatatlan.
– Kezdetben rossz szoba (a sziget csücskén) olyan helyen, ahol nem lehetett strandolni.
– Házak lelakottak, renoválásra erősen érettek.
– Cápák a part mellett.
– Ár/érték arány nem versenyképes.
Ami jó volt:
– profi személyzet;
– gyors utazás (hidroplán és hajó)
– jó ellátás
Többszörös tőrzsutasaink írták:
Filitheyo most is nagyon klassz volt, a Royal Island után talán ez a legjobb sziget, azok közül, amelyeken már jártunk. (Island Hideaway-t most nem számolom ide, mert az teljesen más kategória.) Nagyon jól éreztük magunkat. A superior villa nagyon szép kényelmes, de nem egyedülálló, hanem egybeépített, dupla villa, de a szomszédtól teljesen elszeparált, és nem zavaró. A berendezési tárgyak, az ágy is nagyon kényelmes. A nyitott fürdőszoba is nagyon jó, a zuhanyozó teljesen a nyitott térben van, ha esik az eső, akkor esőben kell zuhanyozni is. A főétterem is nagyon hangulatos, hatalmas a választék, és nagyon finomak az ételek. Két bár van, a „main bar” és a medence mellett a sunset bar, az előbbiben 5-7-ig, az utóbbiban 3-5-ig van „happy hour”, amikor minden alkoholos ital, koktél 50%-os
kedvezménnyel kapható. A part most nagyon jó, a superior villák közül szinte mindegyik előtt van homokos part 39-től egészen 112-ig. Nem láttunk homokzsákokat, és most szerintem nem volt érdemi
erózió sem, legalábbis sokkal kisebb, mint 3,5 éve, és nem zavaró. A sziget keleti oldalán lévő bungiknál (113-125-ig) tényleg nem jó a part. A superior szobák a sziget északnyugati oldalán vannak, ahol a korallzátony csak kb. 20-30 méterre van a parttól, míg a másik (déli) oldalon lévő deluxe villáknál kb 200 méter a korallzátony. A reef pedig az egyik legjobb Maldívon. Viszonylag sok szúnyog van (legalábbis most, az esős évszakban), bár minden délután ½ 5 körül irtják őket. A bungalóban van bekészített szúnyogriasztó spray, de mi vittünk sajátot is, befújtuk magunkat, és így nem volt vészes.
A House reef tényleg kiemelkedően szép és élettel teli. 6 zátonyon voltam sznorizni, de egy sem volt olyan gazdag mint a Filitheyo House reef. A bárnál betongyűrűket helyeztek el a parton, illetve kidőltek a víz fölé lógó pálmák, ez rontotta az összképet, de egyébként minden gyönyörű volt. Ide tettem fel publikus fotókat és egy videót
Male repülőtéren van csomag megőrző, aki korábban megy vissza a szigetről annak érdemes ide beadni a csomagot és ha kiváncsi a nem túl érdekes fővárosra, oda is át tud menni 10 perc kishajóval. A csomagmegőrző díja:5 USD csomagonként. Elég feltűnő helyen van, nagyon közel a bejárathoz – kijárathoz, aki keresi biztos gyorsan megtalálja.
Filitheyo nagyon jó választás volt. A sziget gyönyörű, a személyzet nagyon udvarias. A zátony is tökéletes, rengeteg állatot láttunk (halakat, rákot, teknősöket, cápát, delfineket).Hazafelé kicsit izgultunk, mert egy vihar miatt késett néhány órát a hidroplán, de végül csak maradt egy kis idő egy rövid MALE kirándulásra. Ezt a sziget ingyen megszervezi,maga a kirándulás is díjtalan (ha tetszik akkor borravalóval díjazandó).A szállás is tökéletes volt és nekünk a teljes panzió is több mint elég volt. Mivel alkoholt nem ittunk így a teljes panzió felesleges lett volna.Úgyhogy azt kell mondjam, minden választásunk tökéletes volt, beleértve az utazási irodát is. Köszönjük segítségét és remélem, hogy későbbi utazásainknál is segítségünkre tud majd lenni.
CSODÁLATOS volt! Első éjszaka vizi bungallóban voltunk, utána a legjobb partszakaszon kaptunk helyet. Nagyon jó volt az ellátás, kedvesek voltak, sőt még azt is megtudtuk, hogy a labdarugó szövetségi kapitány magyar volt, aki sok sikert ért el a Maldív csapattal, ezért talán még több kedvességet is kaptunk. Mindenkinek ajánljuk a helyet. Semmilyen rossz tapasztalatot, még kicsit se, tudunk említeni. (leszámítva azt, hogy 2-3 órát vártunk érkezéskor a hidroplán indulására, de azt hiszem ez érthető, nem repülhetnek 4-5 emberrel). Egyszer, hacsak az óceán el nem mossa őket addig, szeretnénk visszamenni.
Úgy gondolom, hogy ha azt mondom, hogy ez volt életünk nagy utazása, akkor nem füllentek. Minden nagyon csodás volt, a szervezés olyan tökéletes volt, hogy semmibe nem lehet belekötni. A Male reptéren már név szerint vártak és mire észbe kaptunk, mar a hidroplánon ültünk. A sziget csodálatos volt és szerintem a legszebb partszakaszon (ha van egyáltalán legszebb) kaptunk bungit. Az étkezések során rengetek új ízt próbáltunk ki az óriási választékból és számunkra ismertetlen gyümölcsöket ettünk. Maga a sziget élővilága is csodálatos volt, minden nap mentünk halacskákat bámulni. Sajnos ennek is vége lett egyszer és jöhettünk vissza a hideg télbe. Még egyszer köszönöm a csodálatos szervezést és biztos vagyok benne, hogy még, ha csak írásban is, de találkozunk. Hazafelé a repülőúton az „Életünk nagy utazása” mondat után odatettük, hogy „eddig”, de reméljük lesz még hasonló. Üdvözlettel,
A sziget maga a paradicsom! Az időjárásra sem lehetett panaszunk, igaz minden nap volt egy rövid ideig tartó zápor de meleg trópusi esőben snorkerezni fantasztikus.:-) láttunk rengeteg szines halat, cápát(hármat is)teknőst, mantát és még sorolhatnám …. és ezt mind a házi zátonyon. Az ellátás nagyon jó volt, bőséges,változatos! A kirándulásokat nem vettük igénybe mivel ennél szebbet már úgysem tudtak volna mutatni 🙂 a horgászatot pedig a korai indulás miatt hagytuk ki. A személyzet nagyon barátságos,közvetlen. Köszönjük az utázást, jövőre Visszavárnak minket!
Melyik sziget?

Hová utazzunk? Melyik sziget a nekem való? Ha szeretné megtudni melyik Önnek a legjobb döntés, akkor ezen az oldalon talál egy összefoglaló táblázatot, mely segítségére lehet.

Read More
Esküvői ceremóniák

MALDIV- szigeteki NEMHIVATALOS ESKÜVŐI CEREMÓNIÁK: Megadott ajánlatainkon kívül bármelyik szigeten tudjuk intézni, az esküvőhöz kérje ajánlatunkat nászutas csomagajánlatokra.

Read More
Program lehetőségek

A Maldiv szigeteken mindenki megtalálhatja a kedvére való szabadidős lehetőségeket. A programokról részletes felvilágosítást a helyszínen a szállodában nyújtanak a vendégek részére.

Read More
Stopover ajánlatok

Néhány éjszaka az útba eső Emirátusokban vagy netán Isztambulban? Népszerű megállóhelyek légitársaságtól és menetrendtől függően, hotelek és transzfer árak min 2 éjre.

Read More
Akciós csomagárak

Csomag ajánlatok repülővel, budapesti indulással 10 nap/7 éjszakára a megadott ellátással, transzferekkel, minimum 2 fő együtt utazása esetén a megadott időpontokon.

Read More