Tel: +36-20-364-0160
Email: info@admiraltravel.hu

Angaga

Időrendi sorrendben, tehát legelöl a legfrissebb utas vélemény, hogy érdeklődőink utasaink
értesüljenek a legújabb tapasztalatokról.

Superior bungaló, teljes panzióval.

Megérkeztünk tegnap Angagá-ról, minden rendben volt. A sziget valóban nagyon nyugis, és tetszett, és szerencsénk volt a szobával is, mert végül megkaptuk a 3 db. kétszintes bungaló egyikét, a 137-est, ami nagyon klassz volt, egyedül csak a nyitott fürdőszoba hiányzott, ami nekünk kicsit hozzátartozik a maldív élményhez. (Először a 106-os kulcsát adták oda, de az nem jó helyen van, így rögtön mondtam, hogy a 135-145 közötti szobák közül szeretnénk kapni, és végül egy kis hezitálás után odaadták a 137-est.) A sziget kicsi, és viszonylag egyszerű szolgáltatásokkal rendelkezik, de a part nagy része és a reef tényleg klassz. A 101-115 és a 123-128 körüli szobák előtt sajnos most erózió van, és szinte nincs is homokos part, legalábbis dagálykor. A nyugati oldal, a lagúnás rész a 130-150 közötti részen viszont végig jó a part. A 3 db kétszintes bungaló a 135-136-137, ezek a legjobbak!
A főétterem mellett 1 db „igazi” bár van, ahol lehet néhány egyszerű ételt is (főleg szendvicsek, illetve fish and chips és 1-2 egyszerűbb csirkés kaja) kapni, így itt tényleg fontos a teljes panzió, legalábbis annak, aki olyan „kajás”, mint mi. Van még egy pici sunset bar az egyik vizibungaló sor végén, de ott csak „korlátozott” választékú italok, főleg koktélok vannak, és tényleg csak naplementekor van ott néhány ember.
A 8 éj/9 nap alatt csak 1 napon esett, kb. 2-3 órát, viharos széllel, és aznap végig borús is volt, de a többi 8 napban végig jó idő volt, napsütéssel és mérsékelt széllel.
Ez a 3 db. kétszintes villa is 2 személyes (persze gondolom pótágyazható is), az emeleti/tetőtéri részben van a háló rész, egy nagy franciággyal, nagyképernyős LCD TV-vel, hatalmas ablakkal a part felé, és itt van a légkondi is. A földszinti rész kb. akkora, mint a sima, egyszintes szoba, csak itt egy nappali rész van, kanapéval, székekkel, kis asztallal. A fűrdőszoba szerintem ugyanaz, mint az egyszintes bungiban. Tágas, modern, de sajnos zárt, így nincs nyitott része.
Tudtommal nincs külön kategória megnevezése, nekünk csak úgy odaadták, mikor a recepción az érkezéskor az első szobakulcs átadásakor (az a 106-os volt, ami tényleg nem volt jó helyen, mert ott alig volt homokos part), kértem másik szobát, a lagúnás oldalra.
Az ellátás jó volt, a kaja finom, de szerintem itt kell a teljes panzió annak, aki szokott ebédelni is, mert a főéttermen kívül nincs másik étterem. A Main Bárban lehet kapni ugyan egyszerűbb kajákat, főleg szendvicseket, fish and chips-et, 1-2 egyszerűbb csirkés/halas kaját, de pl. még olasz tészta és pizza sincs. Mi az utolsó nap ott ebédeltünk, mert a főétteremben már nem járt akkor ebéd, és csak fish and chips-t ettünk, talán 10 USD volt, plusz 12% adó és 10% service díj. (Ezeket sajnos mindenre rászámolják, fogyasztásra, kirándulásra, masszázsra, stb.) A főétteremben egyébként külön befizetve 25 USD lett volna az ebéd (+12%+10%), az üdítő 4-5 USD volt, a pohár bor talán 5-6 USD, a 1,5 liter víz 3,50, a bárban a koktélok 9-12 USD. Minden este 6-7 között mindkét bárban volt happy hour, ami 20% kedvezményt jelentett minden italra.
A reef nem volt rossz, de jobbra számítottam. Élő korall csak minimális volt, halak persze voltak. Szerintem Vilamendhoo-n és Filitheyo-n is jobb a reef.

3,5 csillagos sziget. Superior parti bungaló félpanzióval.

1. El lehet felejteni mindent, amit az időjárásról olvastunk. Délnyugati monszun ide, vagy oda, a csaknem két hét alatt egy délelőtt esett és volt még 2 átfutó zápor és talán még 2 fátyofelhős nap, egyébként végig a márciusban megszokott napsütés. Érdekesség, hogy az egyébként profi német tulajdonú, német vezetésű búvárbázis gyakorlott instruktorai szinte kivétel nélkül elhibázták az áramlatok irányát, pedig áramlatok azok voltak bőven. Ők is azt mondták, hogy idén megváltozott a tenger viselkedése is.
2. Az oroszok eltűntek, a kínaiak megérkeztek. Többen is vannak, mint az oroszok valaha voltak, de azon kívül, hogy tényleg egész nap mindenhol – vízben, vacsora közben, stb. – a telefonjukat nyomkodják, vagy veszélyesen hadonásznak a szelfibotjukkal, nem igazán zavarják a maldív életérzés befogadását. 50% kínai, 40% német, 10% minden egyéb náció.
3. A tenger halott. Vagy majdnem. A búvárbázis vezetője elmondta, hogy hideg a víz – 29 fok volt – mert az elmúlt években (!) folyamatosan 32 volt, ennek eredménye, hogy a korallok többsége elpusztult, ezért a halak is kevesebben vannak. Viszont elszaporodtak a töviskoronás csillagok, ami az álmoskönyv szerint nem jelent jót. A házi zátony nagyobb része olyan, mintha a Holdon egy kőbányában merülnénk.
4. Moszkitóirtás nem volt a 12 nap alatt, viszont csótányírtás sem, pedig az kellett volna. Nem akkorák az állatok, amihez a magyar itthon hozzászokhatott, hanem 4-5 cm az átlag testméret + csápok. Amikor a tizediket fújtuk le az egyébként előre bekészített sprayvel, már felhívtam éjjel a szobaszervizt, hogy segítsenek a harcban. Majd másnap délelőtt a housekeeping vezetőnek is megemlítettem, aki már tájékozott volt a kérdésben és mindenféle hezitálás nélkül felajánlotta a free upgrade-et a hátralévő 7 éjszakára egy vízi bungalóba (az újabbak közül, 174). Hozzátette, hogy nem tudja garantálni a teljes rovarmentességet. Nagy duzzogva elfogadtuk, és a hátralévő éjszakáink alatt tényleg csak 1 csótánnyal találkoztunk, az is kisebb volt.
5. Nem tudunk egyetérteni a különböző fórumokon gyakran megjelenő posztokkal, amelyek szerint a kaja unalmas, íztelen és repetitív. Nekünk sikerült minden nap mást enni – pedig pl. sem a curryt, sem a halat nem szeretjük, és ezekből is volt minden este – íze is volt, el sem fogyott. Az igaz, hogy általában hideg volt, de meg lehetett oldani többszöri sorbanállással.
6. Volt némi zavar a gépezetben a Male-i érkezéskor, bár kézről kézre adtak minket a különböző utazási irodás ügynökök, elvittek a C terminálba, ahonnan aztán kisvártatva visszavittek az A-ba, de végül is 1 órán belül felszálltunk a hidroplánnal. Felhívnám kedves jövendő utasaik figyelmét a súlykorlátok betartására. Amíg pl. az Emirates turista osztályán 30+7 kg a limit, a Trans Maldivian-nál 20+5. És ami a legszebb az egészben, hogy darabonként mérik, tehát egy 18 és egy 22 kilós csomag az nem 0, hanem 2 kg túlsúly, úgyhogy okosan kell pakolni. Lehet, hogy ez egy nem búvár párnak nem jelent gondot, de két búvárfelszereléssel igencsak kreatívnak kell lenni. De tévedtem, van még ennél is szebb: a hölgyek ridiküljét is lemérik, mivel csak 1 nagy + 1 kézi lehet, így az egy az egyben túlsúly lesz.
7. De Angaga szép. Itt még nincsenek a szinte mindenhol megjelenő gátak, körben homokos a part. Azoknak, akik a parti bungalók ágyából a teraszajtón kitekintve a pálmafa mellett elnézve a bokrokba vágott alagúton keresztül a partot és a tengert szeretnék látni, azoknak ajánlhatom a 112,119,121,122,129,144 számú házakat. Sajnos a 115 előtt már itt is homokzsákokkal kellett megtámogatni a partot.
8. Minden információ természetesen egy bizonyos határig szubjektív és 2016. júliusának második felére vonatkozik. Remélem segítettünk.

2016 szeptember superior vizre épült villa all incl.
Az utazás rendben volt (az Atatürk reptér sajnos elég zsúfolt, koszos és kaotikus volt, utoljára 2009-ben jártam ott, de jobbra emlékeztem), de szerencsére nem kellett sok időt ott tölteni. A repülőút rendben volt, kényelmes, jó ellátással.
Megérkezéskor minden rendben ment, 1 óra várakozás után már indult is a hidroplán.
A szigeten mindennel meg voltunk elégedve, pont ilyet kerestünk, kicsi, barátságos és nem túl zsúfolt, pároknak szerintem pont ideális. Az óceán tiszta, a korallzátony szép, rengeteg szép színes hallal, snorkelezéssel napokat el lehet tölteni. A sziget kis mérete ellenére nem volt zsúfoltság-érzése az embernek. A vendégek jelentős része kínai és német volt, előbbiek állandóan fényképeszkedtek valahol, szerintem az egész nyaralást a fényképezőgépükön keresztül látták… 🙂
A bungalló tágas, jól felszerelt és tiszta volt. Az étel változatos, bőséges,és elég jó minőségű (egyedül a marhát nem sikerült jól elkészíteniük, pedig minden nap volt, szinte még nyers volt, pedig én medium szeretem, de ez inkább rare volt-nyilván ez csak egy apróság).
A személyzet rendkívül kedves, a szobafiú, a pincér az étteremben, a bárban és a recepciós is. Ha az ember egy kicsit elbeszélgetettt velük, érdeklődő volt akár a családjukról akár másról, és nem “szolgaként” kezelte őket, mint esetleg más vendégek, ők is máshogy álltak hozzánk, pl a pincér egyik este a vacsora előtt az eladásra kínált kókuszdióból félretett nekünk egyet a vacsora utánra, és nem fogadott el pénz érte, ugyanő meghívott focizni a személyzet szokásos délutáni focimeccsére, és még cipőt is adott kölcsön. A recepciós pedig ingyen felajánlott a késői check-out-ot, így csak 3kor kellett elhagyni a szobát, és 5kor indult a hidroplán. És ezeket még azelőtt hogy borravalót adtunk volna nekik, ezt az utolsó nap tettük meg, mindenki maximálisan megérdemelte.
A programok: mi egy közeli szigethez mentünk snorkel kirándulásra, az all inclusive vendégek választhattak eközött és egy lakott szigetre tett kirándulás között (egy másik magyar pár a kirándulást választotta, szerintük túl rövid időt töltöttek a szigeten, és sok bolt zárva volt az imaidő miatt). Elmentünk cetcápa néző hajóútra, de sajnos aznap nem sikerült őket megtalálni, így kárpótlásként egy szép korallzátonyra vittek snorkelezni, ahol végre láttunk teknősöket, a szigetünk körül sajnos egyszer sem sikerült találkozni velük). Lehetett még naplementés hajóútra és horgásztúrára is menni.
A nászutasoknak szóló vacsora a parton nagyon jó volt, valamint Petra születésnapjára a pincér feldíszítette az asztalunkat, volt torta illetve az ágyunkat is feldíszítette a szobafiú.
Az időjárással rendkívül szerencsénk volt, először csütörtök este esett kb 30 percet, majd péntek este kb 5 percet…
A vízisport centerben dolgozik egy magyar hölgy.

Összességében mindennel nagyon elégedettek voltunk,tényleg egy életreszóló élmény volt a nyaralás.
Utólag is köszönjük a profi szervezést, és remélem lesz még alkalmunk visszatérni, amennyiben igen, keresni fogjuk önt! 🙂

ANGAGA 3,5-4 csillagos sziget parti bungaló. Qatar airways járatával indultunk Bécsből . Dohai átszállással érkeztünk Maléra, ahol a szokásos májusi időjárás fogadott bennünk. Párás, borult idő, és látszott, hogy előtte esett, mert még vizes volt a kifutó. Rövid 40 perces várakozás után indultunk hidroplánnal választott szigetünk Angaga felé. Egy közbeeső leszállás ( Mirihi ) után kb. fél órás repülés után megérkezés. Itt fátyolfelhős idő fogadott bennünk. Kicsit meg is ijedtünk, hogy milyen lesz majd az időnk 8 nap alatt? Aggodalmunk alaptalannak bizonyult mert az elkövetkezendő napokban végig verőfényes napsütésünk volt. Visszatérve a megérkezésünkhöz, a landolást után irány a recepció, ahol a papírok kitöltése után közölték velünk, hogy a szobánk még nincs kész, ezért egy garden bungit adnak, míg elkészülnek a szobánk takarításával. Ez kb. 2 órát vett igénybe, addig elmentünk ebédelni, és ebéd után a hosszú út fáradalmait pihentük ki az ideiglenes szobánkban. Egyszer csak jöttek, kopogtattak, hogy kész a beach bungink. Ekkor ért bennünk az első jó meglepetés, mert a szobánk valami csoda volt. Rattan bútorok, rattan ágy, csodás fürdőszoba, ami igaz zárt, de így is jó volt. Következett a part felfedezése. Ekkor jött a következő meglepi. A sziget partja finom homokos, csodás fehér porszerű homok. Angaga nagy előnye, hogy a 170*330-as sziget simán körbesétálható, a két végen nagy homokpaddal. A sziget felfedezése után jött a vízre szállás. És jött az újabb csoda. A vízi világ maga a paradicsomi csoda. Én ilyen house reefet még nem láttam, pedig jártam már pár szigeten. A reef kb. 10 méterre a partól, legalább is a mi partszakaszunkon. A sziget másik felén, ahol a vízi villák vannak, ott egy kicsit messzebb a reef. A part mentén a szokásos bébi cápák, viszont a reef belső felén többször találkoztam 1-1.5 méteres cápákkal, de az is lehet, hogy csak a víz nagyobbította fel őket, de az biztos, hogy ezek nem bébi cápák voltak. A rengeteg csodás, színes hal mellett találkoztam tekivel, polippal, murénával. Sajna nekem nem volt szerencsém rájákkal találkozni. Fakultatív kiránduláskor volt szerencsém cet cápával találkozni, úszni. Nagy élmény volt. A szigeten lakik egy macska is, elég meglepő volt. Szegénynek nem lehet kellemes a nagy bundájával ezen a meleg helyen. A sziget belsejében található egy papagáj ház, tele színes, szép papagájokkal. A sziget aljnövényzete hiányzik, minden növény cserepekben van, ami kicsit illúzió romboló. Egy kicsit az étkezésről. Mi teljes panziós ellátással szoktunk utazni, mert szeretünk enni. Az étterem homokos talajú. Mindenkinek a kint tartózkodás ideje alatt saját asztala, és pincére van. Az ételek jók, és finomak, de a választék nem igazán megfelelő. A személyzet kedves, segítőkész volt. A szigeten meglepő módon május hónapban is teljes volt a kihasználtság. Egy szóval tele volt, ami csak a vacsoránál volt érzékelhető. Nap közben viszont viszonylag kevés emberrel találkoztunk. A vendégek 80 százaléka német, a többi része ázsiai, olasz, és mi magyarok voltunk. A szigeten csak a két bárban van szabad wifi. A szobádba kérhetsz, de azért fizetni kell. Árakról. Cet cápás kirándulás 50 dollár, sznorkell kirándulás 18 dollár, egy heti internet a szobába 30 dollár, egy kis kóla 3 dollár, 1.5 literes víz 3.5 dollár, cocktél 8-10 dollár. El kell mondanom, hogy a leírtak saját véleményem, lehet. hogy az ott jártak közül valaki másképp látja. Én a szigetet bárkinek bátran merem ajánlani. A beach bungi szép, tágas. Sikerült bejutnunk egy új építésű vízi bungiba is, ami szintén nagyon jól néz ki. A reef viszont osztályon felüli. Az utazás szervezésében nagyon-nagy köszönettel tartozom Fehérvári úrnak az Admiral Travel vezetőjének a lelkiismeretes, és odaadó munkájáért.Minden a legnagyobb rendben volt az utazásunkkal.
Angaga Island. 3,5 csillagos , vízre épült bungalók. A sziget csodálatos volt, remek egy hetet töltöttünk el. A part, a kiszolgálás, a vízi bungink mind tökéletesek voltak, a reef-en rengetek szép korallt, sok halat, teknőst és pici cápát láttunk. Múltkor és most is úgy hagytuk el a szigetet, hogy ide még biztos vissza kell jönnünk, annyira csodálatos volt minden. Még egyszer köszönjük a szervezést.
Melyik sziget?

Hová utazzunk? Melyik sziget a nekem való? Ha szeretné megtudni melyik Önnek a legjobb döntés, akkor ezen az oldalon talál egy összefoglaló táblázatot, mely segítségére lehet.

Read More
Esküvői ceremóniák

MALDIV- szigeteki NEMHIVATALOS ESKÜVŐI CEREMÓNIÁK: Megadott ajánlatainkon kívül bármelyik szigeten tudjuk intézni, az esküvőhöz kérje ajánlatunkat nászutas csomagajánlatokra.

Read More
Program lehetőségek

A Maldiv szigeteken mindenki megtalálhatja a kedvére való szabadidős lehetőségeket. A programokról részletes felvilágosítást a helyszínen a szállodában nyújtanak a vendégek részére.

Read More
Stopover ajánlatok

Néhány éjszaka az útba eső Emirátusokban vagy netán Isztambulban? Népszerű megállóhelyek légitársaságtól és menetrendtől függően, hotelek és transzfer árak min 2 éjre.

Read More
Akciós csomagárak

Csomag ajánlatok repülővel, budapesti indulással 10 nap/7 éjszakára a megadott ellátással, transzferekkel, minimum 2 fő együtt utazása esetén a megadott időpontokon.

Read More